Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неизбежната отбрана- продължение на дискусията.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Неизбежната отбрана- продължение на дискусията.

ПСМ- Пистолет для Самоубийства Маршалов е рядко безсмислено оръжие (моля да ми бъде спестена нуждата за ХХХХ ти път да обяснявам що те то "дебаланскиран" куршум и защо този на ПСМ не е такъв). Безспорен е факта че с боеприпасите със стоманен сердечник дупчеха добре бронежилетки- причината е че куршума поради относително малката си скорост на въртене не се "омотава" в кевлара/дайнема/спектра/тварон, като се държи повече като шило отколкото като проектил. Същевременно серията боеприпаси с оловен сердечник (разпознават се лесно по наличието или липсата на червена лакова херметизация) си се спират в повечето стандартни жилетки. Същевременно възпиращият му ефект е от никакъв до малък.
    По отношение на вторите пълнители- лично аз носа оръжието си с с два резервни пълнителя- т.е. общо с три пълнителя- 45 патрона. Правя го защото съм установил, че така до някъде "балансирам" пищова (но пък ми падат гащите ). По закон няма ограничение и не мисля сам да си създавам такова. Всъщност има интересен казус - закона никъде не посочва с колко пълнителя/патрона можеш да носиш оръжие - ограничава те само и единствено в броя на патроните които закупуваш със самото оръжие - обаче - аз имам три пистолета в кал. 9х19 - т.е. формално няма текст който да забранява да си нося по мене 135 патрона .
    По отношение на боеприпасите - лично аз препоръчвам тежък тъповръх боеприпас с по- ниска начална скорост- има такива и на Федерал и на Ремингтон и на Селиер и на ППУ и на Фиоки - т нар. дозвукови патрони (субсоник). Лично аз нося 147 грин. па Федерал.
    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
    No man left's behind !!!!

Коментар

„добре си го казал, ама я се върни в Бг, да ви нападнат банда цигани, да те убият, а жена ти и децата да изнасилят - колко ли от нас биха понесли нещо подобно? Седи си в немско и не се меси във вътрешните ни проблеми."

Ей на такива коментари много се нервя . Не е ли ясно че тези сценарии ги има само в главата на някой болен мозък. Аз в България си имам къщи , и се прибирам на всеки 30-40 дни . Аз да не би да съм Германец , в кои вътрешни проблеми да не се меся . Ако България е станала нечия частна собственост , и аз съм пропуснал -извинявайте. А с престъпноста проблема си го има - той обаче не е само с циганите - голяма грешка. А по форумите много стрелци има ,а колко са такива в реалния живот? . Пак да попитам колко от писачите могат да застрелят човек ? . Аз не съм подръжник на идеята да не се защитаваме , ама май филмите са в повече за някой . Който е готов да защити себе си ,семейството или собственоста си ще го направи със или без оръжие .

Коментар

Първоначално публикуван от plamen atanasov Преглед на мнение
        „добре си го казал, ама я се върни в Бг, да ви нападнат банда цигани, да те убият, а жена ти и децата да изнасилят - колко ли от нас биха понесли нещо подобно? Седи си в немско и не се меси във вътрешните ни проблеми."

Ей на такива коментари много се нервя . Не е ли ясно че тези сценарии ги има само в главата на някой болен мозък. Аз в България си имам къщи , и се прибирам на всеки 30-40 дни . Аз да не би да съм Германец , в кои вътрешни проблеми да не се меся . Ако България е станала нечия частна собственост , и аз съм пропуснал -извинявайте. А с престъпноста проблема си го има - той обаче не е само с циганите - голяма грешка. А по форумите много стрелци има ,а колко са такива в реалния живот? . Пак да попитам колко от писачите могат да застрелят човек ? . Аз не съм подръжник на идеята да не се защитаваме , ама май филмите са в повече за някой . Който е готов да защити себе си ,семейството или собственоста си ще го направи със или без оръжие .
        Лично аз бих използвал огнестрелно оръжие само при заплаха от такова или при напълно излязла от контрол ситуация.- за останалите случаи доктор OC /стоманена палка или комбинацията от тях вържат доста повече работа. На въпроса ти дали бих застрелял човек- силно зависи от ситуацията- но по всяка вероятност бих- НО както казах само тогава когато това е последното (и единствено) решение за момента (или поне единственото за мен). Проблема е, че не всички са каратеки, и далеч не всички имат подходящите за БКБ (битово кръчмарски бой) тактико- технически характеристики. Оръжието / помощните средства оправят именно този проблем.
        Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
        No man left's behind !!!!

Коментар

Привет.Моето мнение е ,че трябва да се промени закона,за да си дойдат нещата на място.Хиляди благодарности на колегата Mad Dog,за изчерпателната и интересна информация.И напълно съм съгласен с мнението,от последният му пост.Много здраве на всички,и ДАНО на никой не му се налага, да стига до там...!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
            ... На въпроса ти дали бих застрелял човек- силно зависи от ситуацията- но по всяка вероятност бих...
            Е, то и аз за себе си съм почти сигурен, че бих удушил човек с голи ръце. Стига да мога.

Къде е разликата ли? Ами аз мисля за себе си като човек с голи ръце и моята граница на търпимост и пресметливост е отвъд другата, дето знаеш какво носиш на кръста и какво можеш с него. Сега да не кажеш, че не го броиш като даденост желЕзото и не се съобразяваш със същата когато влизаш в "ситуация". Разликата е малка, но в случаите Опиц, Рижата - съществена, нали?
            Последно редактирано от сто; 17-10-12, 18:47.

Коментар

Първоначално публикуван от plamen atanasov Преглед на мнение

Хе хе ако си стрелял по хора един път кво ти пречи да стреляш пак

Имаше едно време едни Гранични войски................ и едни застави...........и едни ловци на ора обучавани от държавата...влезни у форум Граничарите на България и чети
              К мирной жизни не пригоден.
              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                ...Разликата е малка, но в случаите Опиц, Рижата - съществена, нали?
                Едното е случай със замозабравил се психопат, другото - професионално, поръчково убийство. Не са аргумент при разсъждения за поведението на адекватна личност, нормален гражданин.
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

По всички повдигнати въпроси препоръчвам монографията на Антон Гергинов "Неизбежна отбрана и крайна необходимост" в рамките на 200 стр. подробно и изчерпателно е отговорено на въпросите, които поставя автора на темата.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан ШОПОВ Преглед на мнение
                    По всички повдигнати въпроси препоръчвам монографията на Антон Гергинов "Неизбежна отбрана и крайна необходимост" в рамките на 200 стр. подробно и изчерпателно е отговорено на въпросите, които поставя автора на темата.
                    До каква степен е актуална тази книга имайки предвид, че е издание 1995-та?
                    42

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                      Когато обществото ми е гласувало доверието да ми разреши да нося оръжие, лично аз считам че съм в известен дълг на същото това общество. И, че ако имам възможността да предотвратя престъпление със законно притежаваното си оръжие трябва да го направя. Хубаво да се отбележи, че още в текста "неизбежна отбрана и крайна необходимост" думата самоОтбрана не съществува. Т.е. дали защитавам себе си или трето лице - въпрос е единствено да не я превишавам. Избягвал съм критични ситуации със сигурност повече от теб- все пак не знам ти от колко години носиш КНО - при мене са над 15, и същевременно съм бил поне в три ситуации когато "демонстрирането" на огнестрелно оръжие е предотвратило сериозни инциденти. само в един от случаите съм действал в свой личен интерес. Или като се разхождаш вечер в парка и чуеш викове за помощ -кво- "Бе не е моя работа" и фъс на обратно? А според мен, ако се докаже, че си имал възможността да предотвратиш престъпление и не си го направил трябва да се отнема разрешителното за носене, поради отпаднала необходимост. В противен случай изпадаме в ситуацията от оня виц: Бит и обран и на въпроса - "А с пищова кво стана?" - отговора е "А него не го намериха!". Да се "гъзарея" с оръжие - ми е минало още на 2Х години- повярвай ме като поносиш повечко се убеждаваш, че оръжието освен всичкото е сериозна отговорност (например наливане с безалкохолна бира докато другите пийват бърбънче). Но пак повтарям- за мен лично всеки един въоръжен гражданин е в дълг към обществото и ако за останалите "гражданската" активност е препоръчителна - за него би следвало да е задължителна - дори до степен на вменяване с закон. В противен случай и по два патлака на къща да има- същите мишоци ще си останем.
                      Приеми искрените ми почитания за начина си на мислене! До тези мисли може да стигне само човек който е минал през огъня и е разсъждавал в дълбочина! Остави лаиците да си пишат по форумите и не им обръщай внимание, те няма да те разберат! Колкото до случая "Лисичков", ще цитирам нещо което прочетох в коментарите и съм убеден, че хора, като теб, ще разберат- " Бивши мутри има, бивши командоси- не! "

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                        Хе хе ако си стрелял по хора един път кво ти пречи да стреляш пак

Имаше едно време едни Гранични войски................ и едни застави...........и едни ловци на ора обучавани от държавата...влезни у форум Граничарите на България и чети
                        Много е лошо да пиеш цел дънда четеш да не нищо разбереш а да намериш сили да пишеш

Изчезвам към граничарския форумда си расъждаваме по проблема.........че съм объркал охрана с отбрана
                        К мирной жизни не пригоден.
                        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Те айдуците имат и крайници,защо трябва да го убиваш и защо трябва да използваш пушки и пищаци-няма смисъл,толкова много несмъртоносни начини има ,защо трябва да се вкарваш в беля,я по нашата улица какво е спокойно и никой не си заключва колата и на децата играчките и колелетата стоят и по тъмно по улицата,никой не смее да припари , да барне,защото сме квартал и нема майтап с кражбите,независимо какъв е начина,защото айдуците ги стресираме и по полето и навсякъде където ги срещнеме ,даваме информация на Полицията дори да има нещо съмнително,най напред всичко да си е законно,ако може,защото иначе стават непоправимите бели!На кой какво и колко му стиска,няма смисъл да се показва,а за съвест няма смисъл да се говори, когато става въпрос за безскруполни престъпници,независимо дали са крадци или други!
                          Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                            Те айдуците имат и крайници,защо трябва да го убиваш и защо трябва да използваш пушки и пищаци-няма смисъл,толкова много несмъртоносни начини има ,защо трябва да се вкарваш в беля,я по нашата улица какво е спокойно и никой не си заключва колата и на децата играчките и колелетата стоят и по тъмно по улицата,никой не смее да припари , да барне,защото сме квартал и нема майтап с кражбите,независимо какъв е начина,защото айдуците ги стресираме и по полето и навсякъде където ги срещнеме ,даваме информация на Полицията дори да има нещо съмнително,най напред всичко да си е законно,ако може,защото иначе стават непоправимите бели!На кой какво и колко му стиска,няма смисъл да се показва,а за съвест няма смисъл да се говори, когато става въпрос за безскруполни престъпници,независимо дали са крадци или други!
                            Как ги разпознавате? Айдуците де.
                            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Местните си ги знаеме,пришълците си личат ,изпъкват като пъпка на нос!Знае се и каква ще е общата реакция и че,нищо не може да се скрие!Пример-изчезва голяма детска кола" кетлер" за 400,500лв.,до 10 15минути,ми казаха в кой дом е и минавам с чужда кола,случайно и се убеждавам, директно от там в Участъка и без пускане на молби и документация с доказване на съществуващи белези по инвентара ,до1час на място с патрул и готово,само даваш обещание пред служителите ,че няма да има саморазправа,съгрешилите с предупреждение!Интересно е друго в конкретният случай,че родителите се впуснаха в опашати лъжи в защита на тийнейджърите,та се оплетоха още повече ,та чак размяха полицаите!Имаме си свестни момчета от подрастващите ,дето осведомяват всички ни за разни нередни неща,освен кражби!Повечето са хлапетии и тинейджъри,но има и узрели индивиди!
                              Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                                Едното е случай със замозабравил се психопат, другото - професионално, поръчково убийство. Не са аргумент при разсъждения за поведението на адекватна личност, нормален гражданин.
                                Ти себе си ли визираш като "адекватна личност" и "нормален гражданин" ?! Щото има една сентенция дето гласи - " Да си добре приспособен към болно общество не е признак на добро здраве!!!" Няма да ти казвам от кой е, личи си, че си вещ, сам ще си го намериш в интернет! И хубаво мото си сложил, ама като ти чета съжденията, явно не е за теб! Други без да го пишат, го правят!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X