Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неизбежната отбрана- продължение на дискусията.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Неизбежната отбрана- продължение на дискусията.

много се вторачваме в САЩ, когато говорим за притежание на оръжие.... аз бях попадал някъде за проучване показващо, че в Европа също има страни (примерно Швеция, Норвегия) с цивилизовани общества в които притежанието е от 20 до 40%... там как ли ли е престъпността?
    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
      много се вторачваме в САЩ, когато говорим за притежание на оръжие.... аз бях попадал някъде за проучване показващо, че в Европа също има страни (примерно Швеция, Норвегия) с цивилизовани общества в които притежанието е от 20 до 40%... там как ли ли е престъпността?
      Ами като се изключи Брайвик, който навакса за няколко години напред и назад, като цяло е кротко. Примерно в Норвегия знам, че има ред за влизане в затвора (за по-скромни престъпления, де) и можеш да чакаш повече от присъдата, докато ти се освободи място. Или да лежиш в някоя съседна страна, ама това не знам дали го приеха. Идеята е, че не строят нови пандизи, защото имало дълги периоди на затишие с много свободни места.

Но мисля, че там основният фактор не е оръжието, а климата. Твърде дълго са живяли в общество, в което за да дочакаш пролетта, трябва да ти сътрудничат много хора.

Коментар

В Швейцария буквално във всяка къща има боен автомат- в някой къщи и по повече от един. Всеки швейцарец от пол мъжки и на възраст над 18 години си държи в гардероба (да дори и каси нямат) по един Зиг 550 с боекомплект от няколко стотин патрона и е ДЛЪЖЕН да изстрелва не по-малко от 100 патрона на три месеца. до почти всяко село има стрелбище- а купуването на оръжие е съпроводено с почти толкова формалности колкото и купуването на часовник. Пък не съм чул да са се избили. Преди години когато приютиха косоварите банда от седем албанеца беше решила да нападне самотна ферма. Собственика на фермата и двамата му синове ги посрещнали със стрелба на къси редове - като крайният резултат бил 7 мъртви албанеца и изказана благодарност от полицията.
        Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
        No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
          В Швейцария буквално във всяка къща има боен автомат- в някой къщи и по повече от един. Всеки швейцарец от пол мъжки и на възраст над 18 години си държи в гардероба (да дори и каси нямат) по един Зиг 550 с боекомплект от няколко стотин патрона и е ДЛЪЖЕН да изстрелва не по-малко от 100 патрона на три месеца. до почти всяко село има стрелбище- а купуването на оръжие е съпроводено с почти толкова формалности колкото и купуването на часовник. Пък не съм чул да са се избили. Преди години когато приютиха косоварите банда от седем албанеца беше решила да нападне самотна ферма. Собственика на фермата и двамата му синове ги посрещнали със стрелба на къси редове - като крайният резултат бил 7 мъртви албанеца и изказана благодарност от полицията.
          Ех мечтииии....
          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
            Ех мечтииии....
            Мечти, не мечти - швейцарците са поработили няколко века по въпроса и го имат. Ако се напънем и ние няколко века подред, ...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Мечти, не мечти - швейцарците са поработили няколко века по въпроса и го имат. Ако се напънем и ние няколко века подред, ...
              Да бе, поработили... О тия няколко века знаеш ли колко са швейцарците, които са останали? Нямало и стотина хиляди и то натирени по поляните (цитирам по памет). Всичко останало е паплач оттук-оттам. Чисто и просто едни хора са решили там да има едни правила, независимо населението. Спомнете си и Хитлер как е постъпил с тази държава.

Коментар

Добре по темата да попитам какво би станало ако използвам така наречения стоп-патрон.Спазил съм разтоянието и т.н.Този патрон се води помощно средство.Ако няма предлагане по оръжейните магазини притежаването на този боеприпас наказуемо ли е ?

Коментар

Да бе, поработили... О тия няколко века знаеш ли колко са швейцарците, които са останали? Нямало и стотина хиляди и то натирени по поляните (цитирам по памет). Всичко останало е паплач оттук-оттам. Чисто и просто едни хора са решили там да има едни правила, независимо населението. Спомнете си и Хитлер как е постъпил с тази държава.
                  това от къде произлизат и какво Хитлер е правил, какво общо има с факта, че на практика всички имат оръжие, пък не са се избили нито пък престъпността е висока...?

Коментар

това от къде произлизат и какво Хитлер е правил, какво общо има с факта, че на практика всички имат оръжие, пък не са се избили нито пък престъпността е висока...?
                    Май главното изречение не си прочел. Онова - предпоследното. Прочети го, осмисли го и ако не можеш да си отговориш на собствения си въпрос...

Коментар

Май главното изречение не си прочел. Онова - предпоследното. Прочети го, осмисли го и ако не можеш да си отговориш на собствения си въпрос...
                      опаа - кой не знае какво е риторичен въпрооос

чета братле, не се сърди ако не винаги те разбирам - правилата ако са такава манна небесна, кво? приемаме ги и всичко е рози и шампанско, независимо от местния м;триял?

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
                        Добре по темата да попитам какво би станало ако използвам така наречения стоп-патрон.Спазил съм разтоянието и т.н.Този патрон се води помощно средство.Ако няма предлагане по оръжейните магазини притежаването на този боеприпас наказуемо ли е ?
                        Ми за да се води помощно средство ще се наложи да се отпенсионираш. Притежаването не е незаконно, но по никакъв начин не променя ситуацията при употребата на оръжие. Т.е. цивилките - стоп не стоп на еднакъв к.. те въртят... Проверено.

Коментар

Щото са "гражданско общество" от годините, в които официалният език тук е бил турски. И благодарение на жестоките глоби и наказания вече и в гръбначния мозък им е заложено, че законите не са "врата у поле" и са писани да се изпълняват, а не да се търси начин за тяхното заобикаляне. От там и обяснението защо имат мнооогоооо оръжие, нямат престъпност и не се стрелят през оградите при спор , на кого кравата е по- лилава.
                          Последно редактирано от Mad Dog; 10-10-12, 00:10.

Коментар

Една,от причините е че са малки като площ,държави.Няма я презумцията като в Русия,че каквото и да направиш,дърпаш,някъде в Сибир,на 5-6000км,и сам не може да се намериш,камо ли другите.Или в САЩ преди много години,да се запилееш в Мексико или средния запад.Къде да ходиш в Швейцария,като е в сърцето на Европа,ако не там,то в държавите около нея те хващат задължително .Друго си е на Балканите ,ние сме се учили 5-600г да се оправя ме по-единично и най ни е страх да не настине ме ,и да не се мине ме.

Коментар

Спомнете си и Хитлер как е постъпил с тази държава.
                              Как да постъпиш с портфейла си ? Всички разплащания на третия райх към "неутралните" са минавали през тях . Парите и златото награбено от нацистките функционери още се съхранява в техни банки . Платиха там нещо от кумова срама и това беше . Всичко това няма нищо общо с оръжието в населението .
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

опаа - кой не знае какво е риторичен въпрооос

чета братле, не се сърди ако не винаги те разбирам - правилата ако са такава манна небесна, кво? приемаме ги и всичко е рози и шампанско, независимо от местния м;триял?
                                Знаеш ли колко време отнема докато това биде осъзнато? Но моето писание беше в отговор на Ясен, че видите ли - швейцарците векове са се развивали и затова това там е така. Не, не са. Колкото и да се напъваме като народ - можем да променим 2-3% от състоянието, в което са ни натикали. За останалите 97-98% е грижат други, които всячески вменяват, че тези 2-3% са всъщност всичките проценти и други 97-98 няма и че всичко зависи от нас си(в геополитически план)...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X