Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Най после и аз да се похваля TERRANO 2

Тъй, след като ми даде разход от почти 20/100 газ днес отидох при майстор, оказа се, че при пълно отвиване на всички възможни кранове, при натискане педала на газта, практически няма рядзко повишаване на количеството подаван газ, т.е. изпарителя, който е в гаранция явно не работи, тъй че утре където трябва ще юркам на бензин, пък газта само за магистралата. Почвам да се чудя обаче дали именно това скапване на изпарителя не е побъркало и компа, ако е така ще подивея .
    Спарки, благодаря за отговора, точно това ме съмнява, че може и да не отива сигнала до компа, но ще се тества в Перник, тук просто не смея.
    Стискайте палци утре тръгвам, ако изкара 600км. без да се налага да плача за помощ, направо ще се влюбя в в тая кола

Коментар

Първоначално публикуван от SSG_alfa Преглед на мнение
      Тъй, след като ми даде разход от почти 20/100 газ
      Е моя разход ежедневно е толкова!!!Я май сериозно, ще взема да се замисля дали е правилен
      Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

а така дано от моето патене и друг да има полза. 20/100 е страшно много, при гаден трафик и нормално работеща машина -15/100, извънградско под 14 (13,7), предишния даваше даже литър надолу разход.
        При 20/100 ще си помисля за някой батко от същата марка груб, здрав и безобразно голям... еееей много се размечтах.

Коментар

Ето над какво работих днес!С това багажника е завършен.Продължавам нататък...

Коментар

Първоначално публикуван от SSG_alfa Преглед на мнение
            а така дано от моето патене и друг да има полза. 20/100 е страшно много, при гаден трафик и нормално работеща машина -15/100, извънградско под 14 (13,7), предишния даваше даже литър надолу разход.При 20/100 ще си помисля за някой батко от същата марка груб, здрав и безобразно голям... еееей много се размечтах.
            Добре, ще се съглася с теб, но искам да ми отговориш на следните въпроси:Първо газовата ти е обикновенна нали?Второ имаш ли нещо във въздуховода ограничаващо дебита на въздух (приличащо на шайба или дифузьор или де да знам кво)?Трето гърмяло ли ти е газовото някога?Четвърто с какъв размер гуми си?Пето къса или дълга база е?Шесто колко тежи едната ти гума с джантата( ри мен 25 кг.)?Имаш ли емулатор който прекъсва инжекторите когато си на газ и всъшност компа си мисли че караш на бенз.???За друго сега не се сещам.

Коментар

1)Най-елементарната възможна газова уредба ползвам, още от първия знаех, че върши чудна работа, затова поисках именно такава.
              2)Такава чудесия не съм видял, единствената интервенция по възуховода е монтираната аварийна клапа (тази дето трябва да се отвори ако се върне газ и гръмне)
              3)Гърмежи до момента съм имал само в ауспуха, преди година писах, оказа се, че е изпаднала ламбда сондата и вкарваше въздух, през последните няколко дена пак имам гърмене в ауспуха, явно поради ненормална газо-въздушна смес.
              4)235х75х15
              5)Дълга база
              6)Нямам си идея за тежестта на гумата
              7)Има някакъв емулатор дето беше монтиран така, ме на 2рия месец го намерих между тръбите на изпускателния колектор със стопен корпус, но слава богу оказа се, че работи.
              Ако искаш, като се прибера ще щракна няколко снимки, на възли и детайли от уредбата, това дето разбрах вчера е, че са ми набутали някакъв ниско качествен изпарител и за него било често явление скапването след първата година. Сега само да се добера до дома ще изровя някой по-свестен (ако питаш мен, май най-добре от монтирана в чужбина уредба, смяна на платната, пълно почистване и т.н.)

Коментар

Можеби разбраш причината за високия разход на газ.
                Днес говорих с един познат, който твърди, че специално за модела (който и да е той) имало плочка за газовото. Още в вторник, ще проверя тая работа.
                При мен нещата стоят така:
                Непосредствено преди металната кутия за входящия въздух имам пъхната " шайба " (вътре в маркуча) с външен диаметър 78мм. и вътрешен 33мм.Идеята е тя да намали количеството входящ въздух за да се докара смесообразуването. Но в действителност дали е точния размер незнам.Газаджията спомена размера аз отидох до стругаря и я изработихме.
                Маркуча за газ минава през металната кутия с метална тръбичка закривена подходящо надоло и от там всъщност тече газа.
                Това е в общи линии.

Коментар

Ей момци какво сте се заоплаквали ....сега пък разхода я чуйте сега 12-15 нафта на задно,15-20 4X4 и като ръгна малкото лостче назад 20.....и незнам колко си мазна нафта!И то зависи от калта баирите и АлКоХола
                  driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
                    Ей момци какво сте се заоплаквали ....сега пък разхода я чуйте сега 12-15 нафта на задно,15-20 4X4 и като ръгна малкото лостче назад 20.....и незнам колко си мазна нафта!И то зависи от калта баирите и АлКоХола
                    Имам голям респект към теб и хората като теб с доста натрупан офроуд опит, но не си ме разбрал правилно.
                    Човека каза, че разхода му варира 14-15 градско. Нарочно му зададох въпросите за да ги сравня машините. И какво се оказа, че нямат ралика. Човека си е взел най-скапания изпарител и пак по нисък разход, а аз да е ловато да е незнам си кво и ко пак в небесата. Нямам проблем да ми е 20 градско и 25 извън(офф), но и той да се похвали със същия.
                    По скоро при моя завишен разход си мисля дали не е проблем от колкото да ме удря в джоба.
                    Но в крайна сметка да висок си е и ако наистина на него му гори толкова, ще се бърникам докато не го уборя.

Коментар

Както ти сам каза...много са факторите които влияят на разхода на гориво

иначе халогенките и багажника ми харесват......дано живеят дълго, и не увиснат на някое дърво

Коментар

Един ден си обещявам, че ще дойда до Шумен да ве разведеш из баирите да видим как, ще е разхода...

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
                          Един ден си обещявам, че ще дойда до Шумен да ве разведеш из баирите да видим как, ще е разхода...
                          Заповядай.....но нека почне готиното кално време!Не че и сега няма къде да се омажем

Коментар

Привет от Перник , 15/100 рзходо при 550км минати днес+ 5л.бензин ползван при минаване през градовете и баирите (и още не е свършила газта, че да правя рекапитулацията пълна).
                            Братле, не сме се разбрали явно, под подкова (металния капак над дросела) е сложена "Плочка" в която са вързани бр. маркучи на газта, тая плочка е с един голям отвор, точно там влизат маркучите и са направени разпръскващите дюзи и малко отворче, точно над отвора дето се подава въздуха към моя любим демитомер.
                            Това е най-простата система, сменят е само двете шпилки с малко по-дълги и съответно подковата щръква нагоре с 2см.
                            Последно редактирано от SSG_alfa; 27-08-11, 19:39.

Коментар

Да ясно само не разбрах точно за модела ли е плочката?

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
                                Заповядай.....но нека почне готиното кално време!Не че и сега няма къде да се омажем
                                Даааа ама, ще се наложи да ме теглиш с моите галоши

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X