Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Най после и аз да се похваля TERRANO 2

Подаването на пропан-бутана при мен беше изпълнено чрез тръбичка подадена директно преди дросела. По този начин разхода на газ е много голям. Миналата година по време на националния събор беше последното ми засичане на газ.
    Разхода тогава беше 16/100 извън и 19/100 в града. После нещо имаше бутане тестове кой ли не го връткаше и не можах да пробвам резултата, защото се повреди. Сега когато го подкарах установявам много голям разход на газ-25/100 градско без зор или каквото и да е.
    Днес се консултирах с газаджия и беше изработена плочка(смесител). Вече е монтирана на джипа и от идните дни започват тестовете дали с смесител ще се контролира тоя разход.
    Не очаквам чудеса, но 25/100 ми даваше миналата година на емине-ком.
    Ще видим и ще споделя.
    Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

ако съм на твое място бил вложил малко пари в газов инжекцион
      при тоя разход дето го имаш за една година сигурно ще го избиеш,а и ако се договориш с газаджията да си закупиш само компютъра,дюзите и евентуално изпаритела(ако твоя е по-малък)невярвам да ти вземе повече от 300-400лв,защото вече има газови инжекциони за по 600лв комплект.
      такаче за 300-400лв с труда може и да се снабдиш,а разходаняма да е повече от 1-2л. спрямо бензина

Коментар

Първоначално публикуван от akxel Преглед на мнение
        ако съм на твое място бил вложил малко пари в газов инжекцион
        при тоя разход дето го имаш за една година сигурно ще го избиеш,а и ако се договориш с газаджията да си закупиш само компютъра,дюзите и евентуално изпаритела(ако твоя е по-малък)невярвам да ти вземе повече от 300-400лв,защото вече има газови инжекциони за по 600лв комплект.
        такаче за 300-400лв с труда може и да се снабдиш,а разходаняма да е повече от 1-2л. спрямо бензина
        И за това попитах. Този газаджия искаше 700лв. + моите изпарител клапан и емулатор.
        Замислил съм едно патуване и след него евентуално може да продам трите работи и да пробвам едно нещо.

Коментар

Колеги,търся теглич за терано 2 2003г.с окабеляване и букса.И да питам дали теглич от терано 1 става за терано 2?Благодаря предварително.

Коментар

Мисля че не.За Терано 2 е с по къса" греда".

Коментар

Аз се готвя за 1600 км. преход, а предницата ми въобще не е наред . Днес слязох да попрегледам възлите отпред, че нещо от вчера много ми сее волана. Когато размърдам волана наляво - надясно се чува едно зверско скрибуцане. Мисля, че ще излезе от хебела. На него има едно винче за гресиране. Развих го и се видя гресчица вътре. Сега отделям цялата кормилна уредба от шенкелите от сектора и от хебела за да видя, какво е разбито. Подозирам, че имам някой ябълковиден болт за смяна, но ако е на дългата щанга е лошо.
              Забелязах, че на горния носач тампона(предния) е износен. Явно това се се получило в следствие мърдането от тампона(задния) на долния носач.
              Общо взето за сега само, ще видя скърцането, а по-нататък, ще се сменя дирекция и тогава, ще има нови щанги или рециклирани.
              Ще пусна и снимки по-късно в мнението.

Коментар

Износването на горните тампони няма никаква връзка с долните. Просто ги смени. С оригинални, гумени. Стана половин година вече май - оплаквания нямам. Няма и скърцането, дето го имаше с полиуретановите.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ето и въпросните снимки. Спарки имам предвид аксиално износване на предния тампон на горния носач. Аз си го представям така, че когато тръгне назад окачването в следствие на спирачка и износване на задни тампони на долен носач тогава яде аксиално тампона на горния. Тампоните на горния носач еднакви ли са? Ако да то предния е износен спрямо задния аксиално около 3мм.

Ето и хебела и болчето.
                  Последно редактирано от damyan82; 26-03-12, 19:48.

Коментар

Ми... не.
                    Между шенкела и горния носач имаш шарнир. Както ще да играе долния, носач, това не увеличава натоварването върху горния и не увеличава износването на тампоните.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Добре де ясно бъркам се, но не дава отговори на въпросите ми износил ли се е или са различни тампоните и има ли нужда от ремонт там???
                      Сега, ще погледна да видя с еднакъв парт номер ли са.

Коментар

Дааа тампоните са еднакви и за двете страни. Къде е проблема за да се износи така единия?

Коментар

Просто първи се е скапал. За смяна са. Дошло им е времето. А ако е сложен ментак, той свършва в пъти по-бързо ор оригиналните.

Поне не са скъпи.

Коментар

Никой под никакъв повод май не е пипал там. Съдя по следи. Ще ги сменям, но ми се иска новите да са с твоите носачи. Ще се мисли.

Коментар

Ми, носачи има налични. До 2-3 дни ще са и боядисани. Снощи се гърбих до 22ч.

Коментар

Сега всеки лев се заделя за Сандански и няма да мога да реагирам. Исках само да констатирам дали има фрапиращи повреди, които могат да спрат патуването ни.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X