Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Най после и аз да се похваля TERRANO 2

Внимателно с Крън. Колега си поръчва точно за терано и му ги бяха направили по-меки от оригиналните, при това значително.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Внимателно с Крън. Колега си поръчва точно за терано и му ги бяха направили по-меки от оригиналните, при това значително.
      Ами обикновено се носи мостра пружина и я натоварват примерно с 500кг. натиск и засичат колко се свива.След това в поръчката трябва да стоят параметри,при същия натиск новата трябва да стои с височината избрана от клиента.Това е без усилване,а може и да я усилят малко/не знам доколко на Тераното ще му повлияе добре или зле малко по-твърда пружина,но така или иначе,ако джипа се товари повечко и по-често не е лошо да са малко по-твърди/.Всичко трябва да се опише в поръчката и след това мисля дори дават и гаранция някаква.Между другото в Старозагорския Клуб имаме вече бая направени пружини там и до момента няма проблем от такова естество!
      Поздрави!
      NISSAN FOREVER
      -----------------------------------------------------------------------------
      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Колега lubashki777 а старите пружини ще ги продаваш ли?

Коментар

Така де. Същата процедура.

Иначе, като знам като откача амортисьорите моето как се клати на ръка, поведението отзад зависи главно от амортисьорите. Виж товароподемността - от пружините, естествено.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И аз си мислех при поръчката да задам повече твърдост за повече товар.
            Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Така де. Същата процедура.

Иначе, като знам като откача амортисьорите моето как се клати на ръка, поведението отзад зависи главно от амортисьорите. Виж товароподемността - от пружините, естествено.
              Амортесьори ще слагам Патролските...мисля,че ще забрави да се клати...
              Все пак мисля пружините да ги направя малко по-твърдички....без да прекалявам разбира се,да не стане бетер каруца...
              NISSAN FOREVER

Коментар

Мдааа трябва да си намеря и аз амове от патрол.
                Междо другото днес си взех един мигач от лада и утре, ще се мери да видим как ще пасва...

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                  Амортесьори ще слагам Патролските...мисля,че ще забрави да се клати...
                  Все пак мисля пружините да ги направя малко по-твърдички....без да прекалявам разбира се,да не стане бетер каруца...
                  Както седях и се сетих. Ти спомена, че в Крън тестват старите пружини на натиск и респективно после новите и се вижда разликата. Бях говорил с един човек от Варна(да не споменавам имена) за окачването на тераното и за тия от Крън. Коментара му беше как ще стане така, че в във всеки един момент амовете и пружините да работят заедно и правилно. И в този ред на мисли се сетих. Щом, ще се слагат амове от патрола значи може би е добре освен пружините на тераното да се тестват и пружините на патрола. И ако е възможно новите да станат така, че да доближат максимално параметрите на патрола, то тогава можем да бъдем сигурни, че сме на прав път.
                  Дали успях да го обясня правилно незнам.

Коментар

Няма смисъл. Като имаме в предвид че всеки производител прави понякога коренно различни амове за едно и също возило с едни и същи пружини, цялата заигравка отива по дяволите.

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
                      Както седях и се сетих. Ти спомена, че в Крън тестват старите пружини на натиск и респективно после новите и се вижда разликата. Бях говорил с един човек от Варна(да не споменавам имена) за окачването на тераното и за тия от Крън. Коментара му беше как ще стане така, че в във всеки един момент амовете и пружините да работят заедно и правилно. И в този ред на мисли се сетих. Щом, ще се слагат амове от патрола значи може би е добре освен пружините на тераното да се тестват и пружините на патрола. И ако е възможно новите да станат така, че да доближат максимално параметрите на патрола, то тогава можем да бъдем сигурни, че сме на прав път.
                      Дали успях да го обясня правилно незнам.
                      Точно по тази причина,понеже амовете на Патрола при всички случаи са по-твърди,мисля да увелича малко твърдостта на новите пружини.Разбира се,това ще е горе долу и въобще няма се впрягам чак толкова ...За работата ще работят...де ще идат.Не забравяй,че обикновено като ти изтърват амовете си ги сменяш с нови,ама някой да е седнал да прави тест на здравите си,но поомекнали с времето оригинални пружини...???
                      Да не говорим,че като натовариш повечко джипа и пружините се посвият от товара,те стават и по-твърди,а амовете дори да работят в средно положение или в горно или долно,почти нямат разлика в съпротивлението си.Всичко е относително и чак толкова не можем да се втеляваме!
                      NISSAN FOREVER

Коментар

Понеже след сваляне на бронята губя габаритите и мигачите ето какво съм замислил за габарит в щатните горни стопове. Снимките са кофти, но по-добри по нататък.

И тук с по силен интензитед

Общо на стоп се падат 15 точкови червени диоди 5мм.

Коментар

Няма ли да е по-лесно просто да смениш фасунгата на стопа с такава за крушка с две светлини и да си направиш на едно място стоп/габарит,както е на много коли???
                          Иначе това което си показал е готино,ефектно,но си иска занимавка.
                          Поздрави!
                          NISSAN FOREVER

Коментар

Няма такава фасунга която да пасне точно тук. Има по принцип двойни фасунги много, но или са менте или трябва да развалям стопа за да ги натъманя, а аз не искам. Днес наредих 15 светодиода и резултата беше добър. Реално ако се получи добре аз крушка за габарит никога няма да сменя вече.

Коментар

Хвана як студ тук(-9). Цяла седмица няма да мога да работя по него. Ето актуални снимки на паркинга.
                              Яд ме е като беше топло нямах възможност да го подкарам сега хвана зимата...

Коментар

От ден на ден все по-хубава става Жипката.Да не и е уроки
                                RAV 4
                                F650GS

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X