Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Най после и аз да се похваля TERRANO 2

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
    Нещо не мога да се съглася. Я ме поправете ако греша! Според мен принципно на тоя дебитомер няма какво да му стане.Това са две намотки до колкото си спомням вързани на три края на букса с средна точка(не помня точно, но мисля, че така беше). Принципно ако са здрави в смисъл не са скъсани смачкани или др. трябва да си работят.Тяхната работа се състои в това да си променят съпротивлението в зависимост колко е студен навлизащия въздух в дросела.Колкото по-голямо засмукване, толкова по-студен е въздуха.С две думи проверката на такъв дебитомер е сравнително лесна.Сваля се и се замерва с мултицет на съпротивление, да е в стойностите на мануала.Ако са наред трябва да си работи.Защо да не е от ланда сонда? Тя също когато не работи не дава вярни показатели на компа, а от там и той не знае какво гориво да подава.

На теория няма какво да му стане, но на практика му става. И на тия с нажежаема жичка, и на тия с филм (моя случай). И на двата типа малко по малко се натрупват боклуци, които им променят характеристиките. Не е сигурно че като го изчистиш, ще се върне в оригиналния си вид, дори в общия случай не се получава.

И ламбда сонда, и дебиЛомер се проверяват сравнително лесно, така или иначе. Аз при поносима цена за ново, точно при тия 2 възела, не бих купил старо. Ама това си е мое мнение.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да, за жалост не са само двете съпротивления, а цяла платка с електроника дето обработва сигнала (ето линк за сходен по конструкция модел, дето братята руснаци са се пробвали да ремонтират http://www.primera-club.ru/info/article/22675/). Съдейки по графиката която ми показаха при диагностиката вероятно има пробив именно в някой от електронните елементи, като това се отразява в рязък пик надолу при всяко форсиране, предполагам, че е сдал багажа някакъв елемент с функция за нулиране на отрицателната стойност.
      Шашна ме това твърдение от руските сайтове:
      "из личного опыта скажу , снимай свой и ищи на разборках с любого ниссана такой же по крепежам и по штекеру , не важно с дизельного или бензинового. на мой вж33 без проблем встал от куд32. принцип работы одинаковый."
      http://terranoirk.ru/forums/viewtopic.php?f=1&t=15938&sid=546f8815cdc3a19a81f86d2f2b27b84b&view=print
      Още повече, че в този форум човека потвърждава, че с AFH55M-10 колата му работи безпроблемно.
      Мимо 13 беше изключително точен и акуратен, поздравления и благодарности към него, но определено ме шокира, гадното дебиЛомерче се предлага ново само в комплект с целия дросел с цена от 780лв.
      За проклетия немога да намеря нито една актуална оферта в чичо Гугъл, само до преди 2месеца се е предлагал за 100лв. в Аукро, ама сега го няма, тъй че пак опирам до молба към колегите от Добрич и Варна, дайте телефони на автоморги.
      Последно редактирано от SSG_alfa; 19-08-11, 16:23.

Коментар

Слушай сега. За Варна трудна работа за бензиново терано. Ако е дизел или случайно ако дебитомерите са същите имаме връзка. По скоро прегледай обявите за такива на части и намери една морга в Стара Загора.Човека беше много точен и цените му направо убийствени. Сега ще попиташ коя е и телефона им, но не помня. Жокера е Стара Загора едва ли има кой знае колко обявени морги.
        Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Стара Загора трябва да е Ричи, те имат добри цени.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            Стара Загора трябва да е Ричи, те имат добри цени.
            Ако му имаш телефона пусни му го на човека да се пробва.
            Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

http://www.google.com/search?q=%D0%B...ient=firefox-a
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Дебитомерите не са еднакви с дизела. На дизела с BOSCH помпа и дебитомера е BOSCH. На дизела със Zexel помпа, дебитомера е японски, но не помня фирмата и не съм сигурен дали е еднакъв.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

лелеее това бензините не се ли трошат. На 100 обяви за дизел на части има една за бензин.
                  Прозвъних всички налични обяви (общо 5 броя) и се оказа, че дебитомерите на всички са продадени.
                  Благодаря на колегите за ориентировката към Ст. Загора, за късмет на една от тамошните морги се оказа наличен -100лв., сега остава в понеделник да уточним доставката и се надявам в сряда да е при мен да го сменя.
                  Иначе относно аналозите вчера писах за мнението на руснаците, че AFH55M-10 работи безпроблемно, след много четене снощи ми се струва, че и AFH45M-46 който се слага на PRIMERA и SUNNY може да свърши работа.

Коментар

Първоначално публикуван от SSG_alfa Преглед на мнение
                    лелеее това бензините не се ли трошат. На 100 обяви за дизел на части има една за бензин.
                    Прозвъних всички налични обяви (общо 5 броя) и се оказа, че дебитомерите на всички са продадени...
                    Колега Виж ТУК прибави към цената около 10-15 USD за доставка и един месец търпение и си готов .
                    AFH55M-10 - 69.94 USD + 6,33 USD доставка
                    Последно редактирано от boby_l; 21-08-11, 10:08.
                    Боби - 0887771064
                    Който иска да свърши нещо намира начин , които не - намира причина.

Коментар

Определено е изкушаващо предложението за нов, само дето след 6 дена пътувам към дома. Стискайте палци да ми приемат утре поръчката в Ст. Загора и да е читав наличния им дебитомер.

Коментар

Днес дебитомера пристигна от Ст. Загора, отпред сензорчетата добре защитени, но буксата Еконт бяха успяла да нащърбят, слава богу само пластмасата. Смених дебитомера, като преди това изключих акумулатора, след монтажа запалих всичко наред, угасих, запалих отново и пак светна същата грешка.
                        Явно не е дебитомер или поне не е неизправен дебитомер.
                        Спарки, с огромна молба, ако ти е под ръка справочника, да погледнеш при грешка дебитомер какви може да са причините, явно ще се налага сам да си проверявам едно по едно. Днес поне оправих още 2 маркуча за вакум и още някоя и друга дреболия
                        Имам въпрос, сензорите на дебитомера в отделна ниша ли са или в общия поток, ако да може ли проблема да е от запушване в тази ниша?
                        Интересното е, че нямам проблем при над 3000 оборота, но когато съм спрял на светофар се налага да тръгвам с въртене на гуми, в противен случай губя мощност и са нужни 2-4сек. за да тръгна, получава се "замисляне".

За всички колеги които имат проблем и търсят дебитомер, намерих контакт с още едно частно лице, продава точно такъв, какъвто е нужен, човека ми прати телефона си, мога веднага да го напиша аз нали си имам вече два...

Коментар

Хи , проблема ти на бензин на газ или на 2 те ти го прави ?

Коментар

Предимно на газ, на бензин е значително по-добре, на бензин пак се усеща придърпване, но само като изпусна доста оборотите. При тръгване не ми е правила проблеми.
                            Правих експеримент да снема акумулатора (да изтрие грешката по съвета на Спарки) и след това да карам само на бензин, пак същата работа светва при второто палене.

Коментар

За тия симптоми в ръководството пише да си провериш налягането на горивото и да провериш за смучене на въздух след дебитомера.

Провери и EGR системата, ако имаш такава.

Дебитомера е грешка 12.

Грешка 43 е сензора за позицията на дроселовата клапа.

Процедурата:
                              - откачаш буксата
                              - даваш контакт. Между краче "C" (там, дето влиза черно-зелен кабел) и маса трябва да има около 5 волта. Ако не - жици
                              - изключваш от контакт. Между краче "А" (другото крайно) и масата на двигателя трябва да има ниско съпротивление - под 5 ома. Ако не - жици
                              - включваш буксата. Даваш контакт. При отпуснат педал на газта (напълно затворена дроселова клапа), между краче "B" (средното) и маса трябва да има 0.3-0.7 волта. Натискаш газта докрай (само на контакт си) - между краче "B" и маса трябва да има около 4 волта. Ако нещо от тия неща не е така, можеш да опиташ да регулираш сензора така, че волтажите да станат тия. До колкото виждам става със завъртане на сензора или нещо такова.

От разстояние - толкоз. Като му включа кабела, всичко щеше да се види, ама си ми на майната си.

Коментар

Пореден поклон и благодарности, може ли пак на онази схема да ми означиш този сензор за дроселовата клапа.
                                Иначе ако е рекъл господ може и да се видим другата седмица, ако се добера да Перник и не съм оправил до тогава зверчето.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X