Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Най после и аз да се похваля TERRANO 2

Последно за отзад остава този варянт. От всичкото това мислене как да стане ме заболя главата. Вслушах се в съветите на колеги и мисля, че не е толкова грозно. Проблема със светлините, обаче си остава. И за отзад и отпрес си трябват мигачи.

Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнение
      Изчетох цялата тема с интерес, Нисана става страхотен, радвам се че успях да го видя на събора в Приморско, но все още беше само с изрязаната предна броня. И в този ред на мисли, като гледам сме доста Нисанаджий (въпреки че аз съм с Маверик) от цяла България, що не си организираме една среща като се запролети.

Поздрави
      Като си ме видял, що не се обади???

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
        Като си ме видял, що не се обади???
        Миии на другия събор, надявам се пак да е някъде по черноморието, а ако е около любимият гр.Варна още по добре. Ще се радвам да се запознаем, а и да се насладя на направеното по Нисана ти, както всеки път като видя на Спарки машината и ми изпада ченето
        Но да не спамя повече хубавата тема.
        Поздрави.

Коментар

Първоначално публикуван от veneli Преглед на мнение
          Тръбата на ауспуха отзад ми се вижда уязвима за черно,може да я изнесеш пред задна лява(така беше на моя като го взех)
          Според мен не е, поне аз по черно не съм имал проблем с ауспуха. Но и да има, проблема се решава с един теглич, който стои малко по-ниско или на нивото на тръбата.
          Имаш ли снимки на твоето, че ми стана интересно как изглежда?

Един коментар за гумите на Дамян, на моето Жипче сложих БФГ А/Т 31ци, разликата е голяма от посочения оригинален размер, стойката се променя а и се лифтва с около 5см.

Поздрави
          Последно редактирано от mitko punev; 05-01-12, 16:36.

Коментар

Ауспуха наистина изглежда една идея надолу. Имам някой идеи за него, но нека първо тръгне в движение, че има по-важни работи за оправяне.
            За гумите съм съгласен. Моите не струват. За в бъдеще, ще са 31-ци. За сега обмислям варианта за Гудрич МТ или Каймани, но предвид цените и на двете за Гудрича е в плюс.
            Освен гуми си трябва и повдигане. Нямам средства за оригинален кит, но проучвам алтернативно решение.
            Май, ще трябва да помисля и за някакво увеличение на мощността на мотора.
            Имам много работа, но не се плаша.

Коментар

За гумите, БФГ-то е много добро и А/Т и М/Т, влизат идеално само леко се пилват с флекса калобраните.
              Ето как стоятНатиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000391.jpg
Прегледи:3
Размер:140.4 КБ
ID:5333570

За лифт, може с едни подложки и малко по-дълги амове за отзад, а отпред може с торсьоните да се играе ама до някъде.
              Нека по-запознатите се изкажат.
              А за чипосването, утре ще ходя до http://www.digitaltuning.bg/tuning/n...2.7-tdi-125-cv и след това ще докладвам

Коментар

Разгеле. А честити гумета.

За лифта - козата си сака пръч. Подложките са бюджетно решение, но на изморени пружини какво ще дадат? Отпред ако го вдигнеш както си е със стандартните горни носачи, пак е ограничение. За да се държи нормално - пак няма да минеш без смяна на предни амортисьори.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Разгеле. А честити гумета.

За лифта - козата си сака пръч. Подложките са бюджетно решение, но на изморени пружини какво ще дадат? Отпред ако го вдигнеш както си е със стандартните горни носачи, пак е ограничение. За да се държи нормално - пак няма да минеш без смяна на предни амортисьори.
                  Мерси, края на лятото ги турих, ама не сме се виждали

А за лифтването казвай какво е най-добре, аз си знам че мойте пружинки са уморени, но пък в тази или в друга тема стана въпрос, че например на Калмини кита е различен за къса и дълга база, освен това единствения вариант за тая фирма ми е Вромус-е кефи ме какви неща правят, и паричките малко не познават, мое си е мнението.
                  Виден съфорумец ме посъветва да си сложа отзад амове от Газела и те са ухо/ухо а за от пред ми е ясно-горни носачи от теб и нови амове.

Коментар

Ти поне си лесен. Едни носачи от Спарки за отпред, амове по около 70 пари бр. предни, а за отзад понеже си къса база слагаш от дълга база с амове от патрол Y60 и си готов. Аз съм този който трябва да търси пружини от "Г".
                    Спарки колко беше цената на твоето интерко за бр.?

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
                      Спарки колко беше цената на твоето интерко за бр.?
                      мАни не питай.

За другото - за отзад съм доволен от пружини TrailMaster. Има ги за къса, за дълга база, за 2 инча лифт, и за 80мм лифт. Аз съм с 50мм лифт (2 инча).

Амортисьори - не мога да кажа евтин вариант. Отзад съм с TrailMaster и съм доволен. Отпред известно време бях с Monroe adventure, и като изключим твърдото возене, съм общо взето доволен. За да лифтнеш отпред качествено обаче ти трябват носачи. Казвам го не защото аз ги правя. Първоначално бях с подложки между носача и шарнира, но не е добър вариант - едно че разваля геометрията на предницата, и второ че горните носачи по принцип идват малко слабички и с времето започват да се пукат около дупките на болтовете на шарнира. Като сложиш подложка се товарят още повече.

Носачите на калмини си имат техни си проблеми - по-къси са, и се монтират само с тяхните си тампони, които пък с времето започват са скърцат и придобиват аксиален луфт. Първия французин, на когото продадох носачи, си ги купи точно заради това - махна калминито и сложи моите.

Какво аз съм правил по окачването:
                      - отзад пружини и амове TrailMaster +50мм
                      - отпред торсиони IronMan + мои носачи + амове FOX с външен резервоар.

Обаче особено предните амове FOX са скъпо удоволствие, но ги взех защото въпреки че първоначалната инвестиция е голяма, после с много малко стават практически нови - разглобяеми са и им се сменя всичко, което е нужно. Ако тялото и пръта са наред - това значи известно количество гумени уплътнения и в краен случай смяна на пружинни шайби, с които се настройва твърдостта, ако са изморени. Тоест, с една инвестиция от примерно 50-ина лева на амортисьор практически имаш амове в състоянието, в което са излязли от завода.

Вевнтуален бюджетен вариант за задни пружини са пружини за дълго терано от MilnerOffroad:
                      http://www.milneroffroad.com/index.p...oduct_id=19800

Предвид цената от 60 лири за комплект с ДДС, не знам да има по-бюджетен вариант от това. Обаче все още никой не ги е опитвал.
                      Последно редактирано от sparkybg; 06-01-12, 09:40.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

..........Вевнтуален бюджетен вариант за задни пружини са пружини за дълго терано от MilnerOffroad:
                        http://www.milneroffroad.com/index.p...oduct_id=19800.......
                        Честно казано ми харесаха офертите, само торсьони не видях.
                        Обаче, за + колко е това и само за дълга база ли стават тия амове и пружини?

Коментар

Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнение
                          Честно казано ми харесаха офертите, само торсьони не видях.
                          Обаче, за + колко е това и само за дълга база ли стават тия амове и пружини?
                          Амовете не ги гледай.

Пружините - не знам. Те трябва да имат и за къса, и за дълга база. Като искаш лифт на къса - взимаш за дълга, предполагаемо. Никаква друга информация нямам.

Торсионите - няма друг вариант, освен IronMan, OME, TJM, Calmini и прочие. И са 2 варианта - със стандартна дебелина, и с 2мм по-дебели. Мойте са със стандартна дебелина.

ПП: За да се ориентираш какви амортисьори ти трябват за отзад - в сайта на TrailMaster им има и дължините. Отпред ако искаш на първо време само натегни торсионите и сложи читави амове да не се клати толкова. Накратко - най-напред си набави пружини за отзад. Ако за дългото те повдигнат прекалено много (имай в предвид че им трябват няколко месеца за да улегнат до равновесно положение), със сигурност ще можеш да ги продадеш на някой колега с дълга база и да си вземеш такива за къса база.
                          Последно редактирано от sparkybg; 06-01-12, 10:57.

Коментар

мАни не питай.

За другото - за отзад съм доволен от пружини TrailMaster. Има ги за къса, за дълга база, за 2 инча лифт, и за 80мм лифт. Аз съм с 50мм лифт (2 инча).

Амортисьори - не мога да кажа евтин вариант. Отзад съм с TrailMaster и съм доволен. Отпред известно време бях с Monroe adventure, и като изключим твърдото возене, съм общо взето доволен. За да лифтнеш отпред качествено обаче ти трябват носачи. Казвам го не защото аз ги правя. Първоначално бях с подложки между носача и шарнира, но не е добър вариант - едно че разваля геометрията на предницата, и второ че горните носачи по принцип идват малко слабички и с времето започват да се пукат около дупките на болтовете на шарнира. Като сложиш подложка се товарят още повече.

Носачите на калмини си имат техни си проблеми - по-къси са, и се монтират само с тяхните си тампони, които пък с времето започват са скърцат и придобиват аксиален луфт. Първия французин, на когото продадох носачи, си ги купи точно заради това - махна калминито и сложи моите.

Какво аз съм правил по окачването:
                            - отзад пружини и амове TrailMaster +50мм
                            - отпред торсиони IronMan + мои носачи + амове FOX с външен резервоар.

Обаче особено предните амове FOX са скъпо удоволствие, но ги взех защото въпреки че първоначалната инвестиция е голяма, после с много малко стават практически нови - разглобяеми са и им се сменя всичко, което е нужно. Ако тялото и пръта са наред - това значи известно количество гумени уплътнения и в краен случай смяна на пружинни шайби, с които се настройва твърдостта, ако са изморени. Тоест, с една инвестиция от примерно 50-ина лева на амортисьор практически имаш амове в състоянието, в което са излязли от завода.

Вевнтуален бюджетен вариант за задни пружини са пружини за дълго терано от MilnerOffroad:
                            http://www.milneroffroad.com/index.p...oduct_id=19800

Предвид цената от 60 лири за комплект с ДДС, не знам да има по-бюджетен вариант от това. Обаче все още никой не ги е опитвал.
                            А това го знам говорили сме го много пъти. Полезно е за другите обаче.

Коментар

Здравейте,аз мисля да направя следното на моя.Ще направя задни пружини в Крън +6.5см. по-високи от моите/горе-долу от практиката знам,че омекват с около 1-1.5см. и тъкмо ще станат на 5см. по-високи от стандартните/ и ще монтирам задни амове от бившия ми Патрол,които са на Монро и са на година ползване.В разпънато състояние идват с около 3 см. по-дълги от оригиналните и най-вече са ми без пари в момента..
                              Отпред...амове Монро/поне за сега ,защото ми трябва нещо бюджетно/,за дългата база интересно са на доста по-ниска цена от тези за късата......84.00лв. и ще ползвам и отстъпка от тази цена надолу,натягане на торсиона и това ще е за сега.За в бъдеще смяна на горните носачи с такива от Спарки ,правене на допълнителни шпилки за удължаване малко ходовета на амовете и ако даде Господ да свъртя някой лев...усилени торсиони!
                              Поздрави!
                              NISSAN FOREVER
                              -----------------------------------------------------------------------------
                              Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Колко, ще ти вземат в Крън? Аз говорих с тях за цена от 50 до 150лв на бр.
                                Ако вси4ко е то4но пази щампата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X