Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Най после и аз да се похваля TERRANO 2

Занеш кой от твоя регион да питаш за ремонтен комплект. А ако няма наличен, можеш да проваш и в технолинк 0- цените са по-високи, но пък имат туй-онуй в наличност. А и не изключвам варианта да става от нещо друго. Цилиндърче е все пак. Не космическа технология.

Снимай да видим как са износени накладките. Трябва да има причина за това.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Занеш кой от твоя регион да питаш за ремонтен комплект. А ако няма наличен, можеш да проваш и в технолинк 0- цените са по-високи, но пък имат туй-онуй в наличност. А и не изключвам варианта да става от нещо друго. Цилиндърче е все пак. Не космическа технология.

Снимай да видим как са износени накладките. Трябва да има причина за това.
      Спарки, ще направя снимки, но друг ден. Наистина трябва да има причина.
      Иначе като връщам лентата назад ако бях продължил по маршрута ЕМИНЕ-КОМ, щях да закъсам някъде около Троян
      Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Дамяне,аз имах същия проблем със тръбичките.Вече смених спирачната (около30лв)но смятам и за бензина да ги сменя.

Коментар

Първоначално публикуван от Руди Преглед на мнение
          Дамяне,аз имах същия проблем със тръбичките.Вече смених спирачната (около30лв)но смятам и за бензина да ги сменя.
          Утре съм дневна, в другиден нощна. Сметни ми смените за идните дни и ако искаш да пием кафе в завода

Коментар

Задните накладки са с различна дебелина, едната е по- дебела, за да компенсира износването.Да не би да са били разменени от предходния собственик?Малко вероятно е, но не е невъзможно.Относно кафепиенето,Руди ми има телефона- би ми било приятно да се запознаем.

Коментар

Първоначално публикуван от kikimora Преглед на мнение
              Задните накладки са с различна дебелина, едната е по- дебела, за да компенсира износването.Да не би да са били разменени от предходния собственик?Малко вероятно е, но не е невъзможно.Относно кафепиенето,Руди ми има телефона- би ми било приятно да се запознаем.
              Ако някой е сменял накладки не в комплект, няма какво да се чудите. Отварай и от другата страна и сменяй и четирите.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Танасе Преглед на мнение
                Здравейте, искам и аз да задам един лаишки въпрос, вчера са се окопали с Теарно2 и забелязали, че на понижена предавка не работи предното с моите познания по ределителните кутии не виждам причина на бързите да са включени двата моста, а на бавните само един.
                аз имах същия проблем с ТЛК 73 преди години - проблема на 99% е в самия лост или по-точно в реглажа му... Не включва добре и предния мост "увисва"... Много ясно си спомням как заседнах на един баир с коловоз и ми викат "ама включи 4х4" и аз викам на Л4 съм... Включих на Н4 и завъртя и отпред, но пък нямаше мощност да качи баира на бързи... и един колега нещо разбута по лоста и тръгна пущината...
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

И на мен би ми било приятно да се запознаем.
                  Спарки ти баща ти майка. Сега е добър момент за отваряне на дифа. При първа възможност, ще отворя и другото колело за да махна накладките и изчистя всичката мизерия. Пуснал съм запитване до колега в форума за накладки, а и на други места. Намерих няколко варянта, но за сега не са ми приоритет. Първо, ще се оправим там по нашата работа с теб да не ме чакаш повече.
                  Следва сваляне на полуоските и отваряне на дифа. Ще коментираме, ще пускам снимки дано го измъдрим тоя диф. Имам връзка тук във Варна за рязане с водна струя така че, каквото трябва, ще се прави.Ще сваля спирачните тръбички от ръкавите на дифа и, ще ги обработя, защото все още са доста запазени. Планките, които ги държат обаче са изгнили и, ще трябва да ги сменя. Ще си направя такива от неръждаема ламарина и един приятел, ще ги капне с по една точка. Не разбрах само има ли ремонтен комплект за тези цилиндърчета или не? За да знам дали да питам Патролфен. Спирачната течност ще я сменя естествено и ще промия системата изцяло с новата на Кастрол. След като свърша всичко това, ще сваля предните дискове и ще ги вземем на струг за ръбчетата евентуално. Въобще ядосъх му се отвсякъде. Може да стоя известно време без джип, но искам всичко по спирачната система да заработи както трябва.

Коментар

Не ми е проблем да те изчакам още малко за амовете. Споко.

За другото - проблема не е в рязането - те и на лазер стават идеално. Проблема е да уцелиш материала, да намериш кой да ти ги "вдлъбне", и кой да ги обработи термично след това. Пружинните елементи са общо по 2 от всяка страна на дифа.

Коментар

По спомен задни накладки неоргинални около 70 лв, пазарих за колега.Нисанските ми се видяха цифра, смятам че не си струва, но предни само оргинални за вграждане.

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
                        Не разбрах само има ли ремонтен комплект за тези цилиндърчета или не? За да знам дали да питам Патролфен.
                        Личен съвет - вземи си ново цилиндърче от Патролфен. Цените не са толкова страшни, така че няма какво да се занимаваш в глупости.

Успех.
                        Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
                        Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
                        Opel Campo 3,1 TD '99
                        Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

...но предни само оргинални за вграждане.
                          Бе при накладките не е като при другото. При достатъчно читави неоригинални - няма проблем с това. Аз съм с неоригинални и няма проблем - спират добре, не скърцат, не хъркат и не дрънкат. За около 40000км са се износили наполовина.

Коментар

Аз отзад смених дискове и накладки(японски).Кои са оригинални?От моите съм много доволен и въобще не бяха цифра.Довечера ще видя точно.И дисковете отзад са доста евтини.

Коментар

Първоначално публикуван от Руди Преглед на мнение
                              Аз отзад смених дискове и накладки(японски).Кои са оригинални?От моите съм много доволен и въобще не бяха цифра.Довечера ще видя точно.И дисковете отзад са доста евтини.
                              Оригиналните са тия, на които си пише NISSAN, и си ги поръчваш по съответния NISSAN номер. Ясно е че все ги прави някой, но не се знае кой.

Коментар

Аз отзад съм си с барабани. Днес сутринта ей така на бързо щтракнах три снимки с мобилния за да добиете малка представа за износването на накладките.
                                Първата снимка на накладките е както си седят след като свалите барабана. Вижда се, ще няма почти нищо фрапиращо.

Но не така е състоянието им отзад. Даже не съществува феродо и се е лъснал метала в барабана.

На третата се вижда износването най-добре.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X