Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Най после и аз да се похваля TERRANO 2

Patrol fen ми ги достави за 15лв парчето-общо 60лева.На Спарки носачите са пефектни вече има-няма 20000км не са мръднали

Коментар

Да проверявал съм ги при него, толкова струват. Скърцането излезе от ябълковидния болт на паразитния хебел. Оказа се(незнаех), че тоя болт е фиксиран и се върти само по оста си. Не е като другите да се връткат във всички посоки. Нещо е "спекъл" и се върти доста трудно. Раздвижих го с спрейче с риск да отхлаби, но само поодпусна малко и спря да скърца. След монтажа обратно на щангите се видя и луфта в него, тоест трябва си нова кормилна щанга или рециклиране или трети варянт(моя) изчакване още малко(защото все още не е фрапиращо) и закопуване на друга за лява дирекция тъй като се оказа, че са различни(а ги мислех за еднакви).
      Другите болтове са сравнително добре(лесно се "мандахерцат", но без луфтове).

Коментар

Малък луфт в тоя болт има и на нова щанга. Не съм отварял, но имам чувството че е оставен леко да поддава, а е притиснат с пружина (примерно пружинна шайба - то за друго няма място).

Моята щанга я смених с нова, оригинална, ама луфта с новата си е същия още със слагането.

ПП: Между лява и дясна дирекция разликата е че въпросния болт е от другата страна, тоест винаги е откъм паразитния хебел. Само единия болт е такъв. Другия си е обикновен ябълковиден.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Малък луфт в тоя болт има и на нова щанга. Не съм отварял, но имам чувството че е оставен леко да поддава, а е притиснат с пружина (примерно пружинна шайба - то за друго няма място).

Моята щанга я смених с нова, оригинална, ама луфта с новата си е същия още със слагането.

ПП: Между лява и дясна дирекция разликата е че въпросния болт е от другата страна, тоест винаги е откъм паразитния хебел. Само единия болт е такъв. Другия си е обикновен ябълковиден.
          Да, така е за жалост не мога да я ползвам.
          Да, може да има лек луфт(минимален и едвам доловим, но го има), което означава, че не е разбит болта така ли?
          Това оначава, че е време да помисля за демфера, че нещо много взе да ме дразни волана. Що така преди не му обръщах внимание ли....
          А дали когато сменя всички повредени тампони от доло, ще се държи по-добре предницата от към сеене.

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
            Да, така е за жалост не мога да я ползвам.
            Да, може да има лек луфт(минимален и едвам доловим, но го има), което означава, че не е разбит болта така ли?
            Това оначава, че е време да помисля за демфера, че нещо много взе да ме дразни волана. Що така преди не му обръщах внимание ли....
            А дали когато сменя всички повредени тампони от доло, ще се държи по-добре предницата от към сеене.
            Ами не...няма да се държи кой-знае колко по-добре.При мен всичко е бетон и...неравностите ги усещах на волана до последния детайл/то няма и как иначе да е/.След монтажа на демпфера,все едно друг джип карам....никога няма да го махна...никога!!!
            NISSAN FOREVER
            -----------------------------------------------------------------------------
            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Ето я и моята ракла. Неудобството е, че трябва да се отвори нагоре за да се вземе нещо, но засега толкова.

Коментар

Брат...трябваше да си поиграеш да го направиш с чекмедже.Сега ако с всичкия натоварен багаж за Сандански ти се наложи да вземеш нещо от шкафа...жална ти майка,ще се налага да разтоварваш всичко....Както ти и писах в моята тема-смисъла на шкафа е основно да е леснодостъпно съдържанието му,при натоварен автомобил с багаж!
                Поздрави!
                NISSAN FOREVER

Коментар

Според мен този шкаф само ти е "умалил" багажника и тежи поне с 10-15 кг ама щом те кефи.......!!!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                    Брат...трябваше да си поиграеш да го направиш с чекмедже.Сега ако с всичкия натоварен багаж за Сандански ти се наложи да вземеш нещо от шкафа...жална ти майка,ще се налага да разтоварваш всичко....Както ти и писах в моята тема-смисъла на шкафа е основно да е леснодостъпно съдържанието му,при натоварен автомобил с багаж!
                    Поздрави!
                    ......да не цитирам нещо написано....но това е и моето мнение!
                    driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

НЯМАМ ВРЕМЕ. Това е обяснението ми. Знам, че шкафче е по-добре и веднага като се върна, ще се направи. В крайна сметка за тази ракла не съм дал и една стотинка за материал и рязане, но е далеч по-добре от палета на който спяхме до сега. Поне сега доста глупости се събраха вътре. А и нещата, които съм прибрал са крайно неизползваеми, но и важни да са в джипа. Багажа, ще е в сакове и доста подреден и преместваем и дори и да ми трябва нещо все, ще преместя малко багаж за да го отворя. Това не е правилно решение за отваряне, но засега и на това съм доволен. Повече като се върнем, че сега сме доста ентосиазирани. То и по външния вид имам доста недовършени работи...

Коментар

както са казали хората,че няколко глави мислят по-добре от една та да дам и аз едно предложение пък ти си преценяваш
                        някъде по-напред в темата беше споменал че разпъваш дюшек и спите в джипа,та във връзка с това все си мисля,че ако шкафа(чекмеджето)го направиш на нивото на задните седалки при сгънати облегалки ще ти бъде по удобно и няма да се кривиш,не съм го мерил като височина но поне ще е на едно ниво
                        любо го разбирам той ще спи на покрива и така скрива бутилката,освен ако и ти не си решил да взимаш такава палатка

Коментар

Нещо не си разбрал. Тая ракла съм я направил именно на нивото на пуснати задни седалки с цел спане. Мисля, че на Любо е по висока заради метановата бутилка. Преди ползвах един евро палет, но няма къде да сложа багажа. Сега в събота заминавам и това беше кризисно решение, като по-добре това отколкото палета. Сглобих го за има няма 1 час. Всеки лев се заделя за почивката и затова не съм си играл, а и няма време.
                          Като се върна, ще имам много работа по интериора и екстериора.

Коментар

Първоначално публикуван от akxel Преглед на мнение
                            както са казали хората,че няколко глави мислят по-добре от една та да дам и аз едно предложение пък ти си преценяваш
                            някъде по-напред в темата беше споменал че разпъваш дюшек и спите в джипа,та във връзка с това все си мисля,че ако шкафа(чекмеджето)го направиш на нивото на задните седалки при сгънати облегалки ще ти бъде по удобно и няма да се кривиш,не съм го мерил като височина но поне ще е на едно ниво
                            любо го разбирам той ще спи на покрива и така скрива бутилката,освен ако и ти не си решил да взимаш такава палатка
                            При мен се спи в палатка на покрива,но там се събират двама човека.Другите двама спят в джипа по същия начин...с пуснати задни седалки и душег.При мен не знам защо ви изглежда по-високо,нокато сваля задните облегалки и сложа една дълга права летва на шкафа,тя се изравнява на високия ръб на облегалките в края им.В задната си част остава една малка кухина/това няма как да се избегне,защото облегалките на стават съвсем водоравни/,но за там съм предвидил едни надувни възглавнички,с които преди нивелирах дюшега в Патрола.Така,че...при мен също е предвидено да се спи както при Дамян.
                            Дамянски,не знам твоя шкаф колко е висок,но моя е от порядъка на 22см. от пода на джипа!
                            Поздрави!
                            NISSAN FOREVER

Коментар

22 см. е и при мен височината. Ако някой го интересува мога да дам размери на раклата...

Коментар

Завърнах се от пътешествието и естествено имам доста работи да оправям и други да усъвършенствам.
                                Равносметката:
                                разтрака се багажника нещо...
                                Ударих го отпред лошо

Предпазитела стана на кутийка от безалкохолно

И най-важното само на десен завой и неравности по платното има едно зверско блъскане отпред в дясното колело. Ще трябва да да търся откъде е.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X