Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Най после и аз да се похваля TERRANO 2

Искам да попитам по-запознатите за задния диференциал.Понеже, както по-рано съм споменал, че LSD-то не работи ми се върти един въпрос.Мога ли да залегна под джипа и да изкарам касетата от дифа за да се огледа това износване в фрикционните пластини и съответно после ще имам ли достатъчно достъп за монтажа и понеже там трябва да се прави някаква настройка спрямо пиньона? Във въпросът ми се крият много неизвестни,но желание не липсва.Питам защото ако тази маниполация може да се свърши без да се сваля дифа, ще е по-добре за мен.
    Един приятел в Варна от нисанския форум познава един пич, който има машина за рязане на метал с водна струя.Та по тая причина смятаме да създадем пластина с нужната дебелина и размер с която да заменим дадена износена в касетата.Принципно търпя и критики и допълнителни идеи от вас.Сега моята логика ми подсказва, че тия пластини са износени можеби равномерно и незнам дали с замяна само на една ще се случи нещо.Докато не се отвори и да се направи ревизия няма как да разбера.Иначе в мануала има един куп формули за смятане на хлабините и мисля,че с повече търпение ще се разбере за какво става въпрос.
    Втора питанка.
    Много ми харесва направата на бялото терано от Вромос(http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=68055) и по тая причина смятам един ден малко по-малко, да постигна и аз до сущ като неговата визия за моето.Та въпросът ми е за плочата за лебетката.Има ли някъкви универсални плочи която да монтирам и когато ми изпадне лебедка да я монтирам в последствие? Ако имам плочата ще направя и трабите и бронята.
    Последно редактирано от damyan82; 18-05-11, 22:05.
    Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Първоначално публикуван от nikifori Преглед на мнение
      А иначе извън темата имам питане : имаш ли електровентилатор на климатичния радиатор от пред, защото въпроса е спорен дали бензиновите го имат или не? Благодаря предварително.
      Има електрически вентилатор.
      Той не стои МЕЖДУ двата радиатора, а най-отпред, т.е. ПРЕД климатичния. Като погледнеш през решетката и се вижда много добре даже.

Коментар

Първоначално публикуван от tomik Преглед на мнение
        Има електрически вентилатор.
        Той не стои МЕЖДУ двата радиатора, а най-отпред, т.е. ПРЕД климатичния. Като погледнеш през решетката и се вижда много добре даже.
        Бензиновото Терано-Маверик няма електровентилатор( поне 4-5 видях ).

Коментар

и аз се оглеждах отново, а не ми се вжда да е имало намеси там. Всъшност до тук единствената липса на някакъв чаркалак, беше на щита или кора (незнам кое е правилното определение за 4милиметрова железария) който е отпред точно под ролите с ремъците, наскоро се сбоих и с такъв и го връзвах, та пак оглеждах, но не видях вентилатор, ще ида пак да се завирам сега, став ми все по-любопитно...

Коментар

Аве вентилатор на бензиново терано няма и никога не е имало.И моето няма.Че съм оглеждал и тоя дизел 2000 г. и той нямаше, но някой беше приспособявал 2 перки ел. за да си въже гащите ако виското откаже, че главата скъпа иначе.

Коментар

и не само главата, прителчето с моргата с тераната остана без блокове вече
              Ура за бензина (газта не се коментира )

Коментар

Първоначално публикуван от SSG_alfa Преглед на мнение
                и не само главата, прителчето с моргата с тераната остана без блокове вече
                Ура за бензина (газта не се коментира )
                Без блокове за кво? За 2.7 или за 3.0?
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Преди по малко от месец замерих компресията на двигатела.Пускам снимки сега защото така и не намерих време.Подредени са поред.Изненадващо 4-ти цилиндър има направо заводска компресия според мануала.

Сега по друга тема.
                  Тия дни особенно след "Рали Албена" (по такива места хората се зарибяват и почти закъсват ентусиазирани) много се зарибих за лебедка. Поне за идните 2 години имам доста неща на които трябва да обърна внимание откъм финансова гледна точка и затова питам по-запознатите, дали някъде са срещали, да се предлагат лебедки на изплащане.Много хора биха казали къде си тръгнал в "А" групата без топка, но затова не ангажирам аудиторията с отделна тема, а си развивам моята за да не преча с излишни коментари и размисли.
                  Първото нещо, което направих е да си намеря броня от едни познати и да я префасонирам(идеята е, да не развалям моята защото искам всяко нещо, да е направено така, че в даден момент, да може да се възтанови към заводски вид).
                  Модела го взимам от бялото терано, което направиха от VROMOS. Днес се свързах с Явор и се уточнихме за плочата.Като цена ме устройва и в най-скоро време мисля, да се сдобия с една.След това, ще търся тръби и някой да ми ги огъне за да завърша преницата.Една боя на бронята в оригинално сребристо и ще чакаме да намерим лебедка.Това са ми плановете за идните месеци. Ето и снимка с новата отрязана броня

Междо другото разгледах доста подробно мануала за дифа и доста от нещата ми се изясниха.Почти съм сигурен, че е възможен ремонта, но най-вероятно, ще трябва да намеря някой строшен от терано да видя какво мога да ползвам или най-малкото да се запозная по-подробно.

Коментар

Аз уж бях писал за дифа, ама явно нещо съм объркал, защото поста ми липсва.

Та, в дифа няма никакви екзотики.

Най-евтино ще ти е да докопаш от някъде прасе като твойто. Би трябвало за около 300-400лв да може да се вземе. Ако искаш и предавателното число да е същото, че да си имаш резервни пиньон и корона, то трябва да търсиш от терано 2 пред 1996 (независимо дали бензин или дизел), или от бензин след 1996-та.

После, ако и двата не работят, разпарчадосваш и добавяш пластина, или нещо от сорта, според състоянието.

А съвсем не е невъзможно да намериш диф с работещо LSD. Тогава работата е за два часа - сваляш твойто прасе и качваш другото.

И естествено има и вариант да си купиш пакета пластини, но предполагаемо ще излезе над 600лв.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

2,7, имаше 5-6 блока и се чудеше какво да ги прави, сега май му е останал 1.
                      За лебедка незнам за изплащане, но все си мисля, че с повеч дебнене в нета е възможн да изпадне нещо дето да можеш да си оправиш и при това като за хора с малък бюджет, преди 1-2месеца прелетя една оферта някъде за 200-250лв, с необходимост от ремонт на зъбчатка, преди това имаше такава на 24в, абе майката му е мнооого дебнене

Коментар

Повдигнах пак темата за LSD-то, защото онзи ден на работа беше дошло едно терано 2000-та година дизел на 170000 по километраж(до колко е верен незнам).Та викам си ей сега е теста.Паркирах ги едно до друго.Вдигнах ги и двата от едната страна и завъртях на моето колелото(въртеше се супер леко като на друга кола без блокаж) после се помъчих да завъртя на другото, но не успях и с помоща на колегата успяхме, да завъртим колелото с много зор.Да подчертая, че другото колело си е на асвалта здраво стъпило.Та всички съмнения ми се изпариха. Стана ми напълно ясно всичко.Е сега не взех динамометричния ключ, да меря какво е останало от 40-те килограма ама за мен пак си беше показателно, че ония си имаше блокаж а моето никакъв.

Коментар

2,7, имаше 5-6 блока и се чудеше какво да ги прави, сега май му е останал 1.
                          Хм, не знам на какво трябва да подложиш тоя блок, за да се спука. Ама явно се намират виртуози.

Коментар

Не виртуози, направо магьосници са някой
                            Колета ако искаш мога да питам приятелчето колко върви един заден диференциал, ако са му останали, а ако искаш може и направо телефон да ти дам, ама май ти е далечно разстоянието

Коментар

Не виртуози, направо магьосници са някой
                              Колета ако искаш мога да питам приятелчето колко върви един заден диференциал, ако са му останали, а ако искаш може и направо телефон да ти дам, ама май ти е далечно разстоянието
                              Дифа му май е C200, а не H233B, като на повечето. Съответно и проблема с намирането на читав е малко под въпрос, а и по-има смисъл да смени целия заден мост с H233B, та поне да е и доста по-здрав.

Коментар

За сега не обмислям покупката на дриг дифф. Цената на такова нещо, ще струва колкото частите за обръщане на дирекцията.Проблема е, че наистина не работи LSD-то, но намерих една тема в toyota с смяна на масло се оправа и фифа.Незнам това как, ще стане, но надеждата умира последна а и 2 литра масло не са толкова скъпи като един друг диф.
                                Благодаря все пак за оказаната помощ.За в бъдеще много ще ми е нужна когато започна с дирекцията.
                                Ето снимки на дифа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X