Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Новото" Grand Cherokee WK на sparkybg

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дълбокомислено...
    Да разглобиш електродвигател за да смениш лагер, и да се изциганиш и да не смениш и другия, рядко се оказва мъдро решение.
    Та, така погледнато е без значение кой от двата лагера е повреден...

А търсенето на тракане което се появява за няколко секунди, за няколко пъти на ден, и то само в студени дни, по тоя начин (със стетоскоп) може да е доста времеемко.
    Напролет така или иначе експериментите ще приключат...
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
      Вие се бъзикате, но обикновен машинен стетоскоп може и да помогне. Не съм слушал двг но на обикновен електромотор познавам кой лагер е умрял с дълга отвертка опряна на ухото.
      Имам и аз, има и Деди. Ама додето го чуеш и то спре.

Привидно е в задната част на мотора, уж горе към главите. Обаче там няма какво да хлопа така, а и както казах главите са махани, заедно с повдигачи и т.н. Стария раьпределителен вал и той е вън - нула признаци и по него.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Нито си първия дето се е сетил, нито има липса на уреди из мрежата. На вменяеми пари са само тия, дето не вършат нищо повече от стетоскоп.

Примерно: https://www.ebay.com/itm/286263261299

Вършещите работа са тия:
        https://www.castleshop.co.uk/soundca...ic-camera.html

Смятам че цената говори достатъчно.
        Имах предвид да ги има уредите за ползване в сервиз или на повикване. За покупка няма смисъл за единичен случай, разбира се.

....

Аз изхождам от условието на задачата, което е да се определи откъде идва шума - от мотора или не. Без повече специални изисквания. Мисля си, че ако се запише/преслуша едновременно, пък и дори едно след друго, от няколко места тропането (дори и с елементарни средства), току виж се определило конкретното място.

Коментар

• "От второто нататък винаги пали малко по "ессплозивно". Ввднага започва да пръска гориво, а може и да има още остатъчни пари. Така си е. "

Цитата е по Спарки от преди две страници
          Днешния опит - категорично почва на второ палене поне ще знам кога да сложа стетоскопа
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

• Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
            Цитата е по Спарки от преди две страници
            Днешния опит - категорично почва на второ палене поне ще знам кога да сложа стетоскопа
            Да де ама като дойдох последния път изчатка още докато въртеше стартера, точно преди да запали, мисля при първото палене още.

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Предполагам че двигателят не е с директно впръскване?

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                Предполагам че двигателят не е с директно впръскване?
                Правилно предполагаш. И дюзите са нови и оригинални. Модел 2020, с 6 дупки, вместо оригиналните 4. С нанесени съответните корекции в профила. Fuel trim - едноцифрени проценти, мисля изцяло под 3%, в 90% от режимите под 1%, което се брои не просто добре, а идеално.
                Последно редактирано от sparkybg; 28-12-25, 22:40.

Коментар

• Изключване на цилиндър (гориво или запалване) променя ли нещо?

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                    Изключване на цилиндър (гориво или запалване) променя ли нещо?
                    Не е опитвано. С тотално откачено гориво не го е правил при въртенето. Никога, даже наченки не е имало.

Коментар

• Това е нещо свързано с масло, налягане, изпомпване и тн... Още повече, че се появява на студено.. Колкото и смешно да прозвучи Нивата има хидравлични компенсаторни и когато е студено и не е карана се получава такова чукане при запалване. Даже в ръководството за експлоатация пише, че е нормално...
                      Only after the last tree has been cut down,
                      Only after the last river has been poisoned,
                      Only after the last fish has been caught,
                      Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

• sparkybg
                        sparkybg коментира
                        Редактиране на коментар
                        И при първомачално, и при второначално и при третомачално се появява. Спира, когато изчакаш мотора лекинко да загрее. До следващото изстиване.

ЗНАМ как тропат повдигачи, знам как звучат колектори. Не е нищо от това. А и както казах, сменени са лятото. Миналата зима правешв същито и цяло лято нула грижи.

• дядо владо
                        дядо владо коментира
                        Редактиране на коментар
                        Понеже машината не е моя 😏 и в отсъствие на собственика мога да издевателствам над нея колкото си искам 🤣 след ХХ успешни и неуспешни опита, най - накрая на стетоскоп поне едното БУМ е категорично в смукателния колектор и ми върви като на изстрел. Сега дали е детонация или задържащ клапан или ба-ли-го-какво, свързано е по някакъв начин със студа ......

• sparkybg
                        sparkybg коментира
                        Редактиране на коментар
                        Удари по клапани няма, а този мотор удря клапани ако не се приберат навреме. Леко задържащ клапан, колкото да не затвори - или няма да пълни, или няма да изхвърля. И в двата случая мотора няма да работи както работи. Без един цилиндър разликата е потесаваща, без два почти не може да работи без да му подаваш газ, без три почти не може да запали. Главното е че в тия режими никога не е имало удари и чукане, а гориво и условия да ги направи не е като га не е имало.

Деди, със сигурност ще се прави след 5-ти (както ти споменах не знам точно кога че в момента го играя таксѝ и изветно време ще е така), та ако ти пречи ще мислим начин да си го прибера. Сега ще поръчам плоча и торк от WK2. Като свалим кутия ще отвия тапите на маслените магистрали и ще ги "преслушам" с магнит, макар че не вярвам да открия нещо там. Ако продължи - мотора долу и разпиляване на кванти като тоя на тераното едно време.

Другия вариант е направо всичко долу и...

ПП: Смукателния колектор е кух като кратуната ми. Тоест акустично го играе усилвател, еле пък като е пластмасов. Като нищо може да е около него, а той да го "рафинира", включително като сила.
                        Последно редактирано от sparkybg; 29-12-25, 11:30.

• Не пречи, праитл съм го в патологият на джен(д)ерал мотърсите
                      Натиснете снимката за да я уголемите  Име:DSC_00011.jpg Прегледи:0 Размер:244.4 КБ ID:7019986

па дали ще излезе дженерал или джендерал ............
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

• След толкова 'напомняния от автора' че повдигачите са сменени, само ще напомня: "Обикновенно се поврежда това, което последно е ремонтирано".

Коментар

• Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение
                          След толкова 'напомняния от автора' че повдигачите са сменени, само ще напомня: "Обикновенно се поврежда това, което последно е ремонтирано".
                          Освен че са сменяни, няма мисфайъри, няма грешки и авторът (и не само) знае как звучи празен/дефектен повдигач.

Коментар

• Гаврил Груев Хлътев
                            Гаврил Груев Хлътев коментира
                            Редактиране на коментар
                            тогава виж другите 'последно ремонтирани' части.

• sparkybg
                            sparkybg коментира
                            Редактиране на коментар
                            От миналата зима, когато го направи за сефте, съм прегледал не само всички последно ремонтирани, ами всички изобщо ремонтирани/сменени части. Някаква част съм сменил повторно.

• А някоя счупена пружина на клапан?

Коментар

• kameno karp
                            kameno karp коментира
                            Редактиране на коментар
                            Счупената пружина на клапан си остава счупена и след двадесетата секунда и в топло време.

• sparkybg
                            sparkybg коментира
                            Редактиране на коментар
                            Точно! А и при няколко отваряния на капаци и махане на глави преди 5 месеца, колкото и да съм кьорав, щях да я видя.

Отделно след всяко бъзикане там (кобилици, прътове) превъртам коляновия вал с 2-4 оборота и гледам какво отваря и затваря, колко се вдига и т.н. Наистина трябва да съм супер кьорав да не видя нередовна пружина.

• А'е де. Почвай да чепкаш, да чуем нещо ново. До сега само шайбата от пред не е заподозирана. Я провери и нея. Може да е 'лабава.
                          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                          Вальо
                          Silverado 1.3 i

Коментар

• дядо владо
                            дядо владо коментира
                            Редактиране на коментар
                            Може да извлезеш прав за детонациите! Понеже тук е приятно хладно -8, мога да си пробвам по два пъти на ден, че някакви клапани ромолят (това на стетоскоп) ромолят си, но другото е като изстрел имено в смукателния колектор.....

• sparkybg
                            sparkybg коментира
                            Редактиране на коментар
                            Детонации обаче не се връзват с първото "чак" и малките "чакчета" зад него, пропорционални на оборотите.

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                        X