Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Новото" Grand Cherokee WK на sparkybg

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лесно и бързо може с камера да погледнеш през дупката на свещите в цилиндъра - дали е лек удар на клапан в бутало.

Коментар

• Малко идеи за 'чукането':
      https://spectri.net/%D0%B0%D0%BA%D1%...B%D0%B5%D0%BA/

https://www.facebook.com/reel/1175513344727285

https://xn--e1aabhzcw.bg/elektrotehn...B7%D0%BD%D0%B0

Коментар

• Гаврил Груев Хлътев
        Гаврил Груев Хлътев коментира
        Редактиране на коментар
        Около 1400 евраци - наколко пълнения на резервоара на въпросната жипка.
        А и винаги после може да се пусне за продажба или под наем.

• Гаврил Груев Хлътев
        Редактиране на коментар
        амазон - TD2 Akustikkamera, 64 MEMS-Digitalmikrofone, Industrielle Akustikbildkamera, Druckluftlecksuche, 66° × 52° Sichtfeld, 13 Megapixel, 2–100 kHz Frequenzbereich, 3,5-Zoll-Touchscreen
        1400 евраци - нали вече сме богати бре - в еурозоната сме ей

• sparkybg
        sparkybg коментира
        Редактиране на коментар
        Добро попадение. Има и приставка за смартфон, горе-долу на половин цена. Ако съм сервиз бих се замислил, но като знам че после ще стои безмълвна в чекмеджето...

• Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение
      Лесно и бързо може с камера да погледнеш през дупката на свещите в цилиндъра - дали е лек удар на клапан в бутало.
      За какво ми е да гледам през дупките на свещите? Август съм махал глави. Даже снимки има по-нагоре.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

За какво ми е да гледам през дупките на свещите? Август съм махал глави. Даже снимки има по-нагоре.
        Толкова неразбрано ли се изразявам.. ???
        'Чукането' в клипа който си качил има вероятност и да е от 'увисващ клапан' подбутван от челото на буталото, увисващ поради някаква породена от температурата причина.
        и съответно след като тези удари са преди няколко дни - това какво си видял под главите през Август е без значение.
        Важно е какво се вижда сега.
        Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 05-01-26, 19:25.

Коментар

• sparkybg
          sparkybg коментира
          Редактиране на коментар
          "Почукването" го прави от миналата зима. Само на студено. Гледял съм обстойно - няма никакви следи от съприкосновение на бутало с клапан. Нула. Както споменах, няма и мисфайъри.

ПП: "Почукването" всъщност е доста силно "ПРАС", последвано понякога от по-леки чукания. Ако беше в цилиндър щеше да има очеизвадни белези, а то няма никакви.
          Последно редактирано от sparkybg; 05-01-26, 20:11.

• Гаврил Груев Хлътев
          Редактиране на коментар
          Разбрах те, но факта е, че това е лесна и информативна диагностика.
          Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 10-01-26, 08:35.

• МинАх аз вчера да го диагностицирам на Спарки осмака набърже, ама Деди беше затворил рано рано има няма 19:30-20:00 беше
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

• дядо владо
          дядо владо коментира
          Редактиране на коментар
          Деди тук си живее, отпред има табелка с телефонен номер пък и при 5€ на ден за отвръщане на въздуха в гаража (някои нахално го наричат отопление ) няма как да съм с отворени врати. Просто звънни следващия път, не се притеснявай ☕

• BatGeorgeone
          BatGeorgeone коментира
          Редактиране на коментар
          Аз бързах за имен ден, и понеже аз съм като гравитацията, привлича ме по-голямото количество ръкия и мезета

• Спарки, сега са минусови температури, има ли по-голямо "тропане" като е по-студено от обичайното?

Не съм разбирач, може ли причината да е маслената помпа, един вид по-гъстото двигателно масло от студа да разбутва нещо по помпата - клапанната част и да се появява това тропане и вече след затопляне на маслото да се оправя, поради по-малкото му съпротивление когато вече е в по-течна фаза?
        Последно редактирано от Еделвайс; 08-01-26, 18:17.

Коментар

• BatGeorgeone
          BatGeorgeone коментира
          Редактиране на коментар
          Слагам кутия лимонови резанки, че не е от торка и маховика но искрено ти стискам палци, скоро да го оправиш, че аз съм като теб, гложди и ме човърка ако нещо има дето не съм го преборил

• sparkybg
          sparkybg коментира
          Редактиране на коментар
          Торка и маховика са "сламка". Не е загуба, защото и без друго отдавна искам да сменя торка с такъв от WK2 (то и кутията искам с 65RFE, ама нещо с търговците не можем да се разберем кво имат и кво нямат).

Деди твърдо раздува че трябва да е насрещно палене, иначе казано гърмене в колектора. Аз обаче не виждам от какво ще го прави на минусови температури, а не и на плюсови.

Крив блок,иращ клапан - възможно, ама признаци нула, и той ще е крив постоянно. Да блокра само при минусови температури - пак възможно, ама за едно лято и 10000км трябваше да си направи място. Някакво обяснение е някоя пружина да не е в норма, пък аз да съм достатъчмно кйорав за да не я видя след 2 сваляния на глави.

...както и да е де - като не стане с торка, ще има мотор, пръснат на кванти като тоя на тераното ми. Тъпото ще е ако и при това не установя причина, а има доволна вероятност за това, предвид че са сменяни и лагери, и повдигачи, и помпа и верига и.... Само бутала не съм вадил и клапани не съм разхвърлял. Хубаво мислех още миналата зима да свърша това, ама...

• BatGeorgeone
          BatGeorgeone коментира
          Редактиране на коментар
          Аз продължавам да твърдя, че е нещо електрическо свързано със запалителната система, но с малко търпение всички ще разберем какво е като го оправиш Спарки, давай напред и на горе.

• Спарки, вижте за пукнат колянов вал. Във ФБ често попадам на едни клипчета как се откриват пукнатини в КВ. И станно дрънчащи двигатели. Наврял съм в де що мерна монтьорска/механик група. Мернах и някаква тема за двигател на BMW, със странни звуци по време на работа, и се оказва пукнатина в КВ. в български сервиз.
        -Чем занимаетесь по жизни?
        -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

• Първоначално публикуван от KingofROAD Преглед на мнение
          Спарки, вижте за пукнат колянов вал. Във ФБ често попадам на едни клипчета как се откриват пукнатини в КВ. И станно дрънчащи двигатели. Наврял съм в де що мерна монтьорска/механик група. Мернах и някаква тема за двигател на BMW, със странни звуци по време на работа, и се оказва пукнатина в КВ. в български сервиз.
          И ще има звук само зимата на минусови температури? И няма да го видя при смяна на основни лагери? Някак ми е трудно да намеря механизъм, по който да се случва така.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Дадохте ли доза антидрънкомицин на камиончето?
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
              Дадохте ли доза антидрънкомицин на камиончето?
              Нищо ме сме давали към петък, евентуално ще са ми първите заигравки.

ЕВЕНТУАЛНО, че напоследък нещо с плановете хич не ми се получава.

Коментар

• Ти отлагай още месец-два и някъде април аз ще ти го ремонтирам. Безплатно с 6 месеца гаранция.
                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                Съединител - долен, ляв педал.
                Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

• sparkybg
                  sparkybg коментира
                  Редактиране на коментар
                  Отлагането не се случва по мое желание или кеф, за съжаление.

• Не съм прочел всичко относно проблема , върнах се няколко страници назад. Но за да се потвърди или отметне тезата на Деди , преди палене при ниски температури , бих вкарал горещ въздух във филтърната кутия. Също може да се пробва и с подгряване на горивните инжектори.
                В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

• дядо владо
                  дядо владо коментира
                  Редактиране на коментар
                  Ми ела ми на гости на по кафе и ще го чуеш, сега е студено и със сигурност ще го направи Повече уши, по-точна диагноза............

• Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
                Не съм прочел всичко относно проблема , върнах се няколко страници назад. Но за да се потвърди или отметне тезата на Деди , преди палене при ниски температури , бих вкарал горещ въздух във филтърната кутия. Също може да се пробва и с подгряване на горивните инжектори.
                Дюзите ще ги сменя за проба. Те са нови, оригинални, за 2020г. Старите си стоят, както и комплект китайски.

Коментар

• Е, и дюзи не са. Сложих оригиналните, с които беше, след 5 минути пляцикане в новата ултразвукова ваничка на Деди, заедно със 100% стоков компютър. Промяна - нула, освен че са доста по-тихи, ама това си го знаех.

Продължаваме в петък с торка и маховика. Също са сламка, но каквото - такова. После ако пак няма промяна следва мотора навън и на кванти, ама кога е съвсем трети въпрос.

Коментар

• sparkybg
                    sparkybg коментира
                    Редактиране на коментар
                    Всички датчици са сменени, без двата детонационни. Датчик колянов, разпределителен, температура антифриз, масло, въздух, MAP, 4 ламбди.. Бобините са нови, сменени лятото като махах главите, свещите също са нови. Със старите правеше същото.

Гледал съм живи данни 1000 пъти. Нищо.
                    Последно редактирано от sparkybg; 22-01-26, 11:04.

• BatGeorgeone
                    BatGeorgeone коментира
                    Редактиране на коментар
                    И аз подозирах, че си сменил всичко но все пак да питам.

Като каза живи данни, знаеш сагата с моя Вранглер JK дето накрая се оказа инжектор... та там при живите данни си личаха нещата, просто обема информация е голям но ти си ИТ и за теб е шега да анализираш голям обем масив от данни и да ги сравниш и да видиш тенденции и аномалии.

Джей Скана може ли да хване данни от детонационните датчици?

Идеята е, по-скоро трудноста е, че Джей Скан не може да запише всички данни в реално време, и трябва да ограничиш примерно десетина параметъра или дори по-малко и да опиташ на всяка секунда или ако поже дори с по-голяма честота да записва в лог файла, и после лог файла се пуска (ако може, че съм забравил) преди запалване, от позиция на контакт...

Тогава ще хванеш детонациите и би трябвало ясно да се види кои данни корелират с детонациите, това ако приемем, че може да се четат данни от детонационните датчици и то с честота секунда или пъти в секунда...

Абе ти си програмист, кога ще напишеш един софтуер да си го пускаме на лаптопите и през ОБД да си снифваме КАН шината и да си записваме и четем сами логовете та да ги няма тия ограничения на Джей Скана... казвам аз полу-шеговито със скрита надежда

• sparkybg
                    sparkybg коментира
                    Редактиране на коментар
                    Няма такива. Детонационните служат само за местене на аванса - хваща се по аванса, евентуално. Границите на аванса с варианта, с който карах, и стоковия, с койт е сега, се различават, тоест ако беше това би-трябвало да има разлика, а такава няма. Има таблици за настройване на чувствителността на детонационните,но там по принцип не се пипа.

Колкото до софтуера са снифене - има купища такива за стандарните параметри. Конкретно за Крайслер можеш да си съставяш сам какво да ти дава с една единствена команда, както параметри, така и адреси в паметта. Само дето адресите са различни за всеки различен фирмуер, а параметрите са достъпни и сега в JScan и AlfaOBD.

И пак, аз не виждам как това ще са детонации. Чувал съм детонации. Това звучи все едно удряш мотора с чук. Единственото, на което мога да кандисам, е евентуално блокиращ клапан, но пак - няма мисфайъри, а и след големия удар има секунда-две с по-дренбни такива, явно следствие от него. Отделно, при тоя сценарий ми се чини че щеше да има криви пръти между кобилици и повдигачи, защото ще излязат от гнездата си. А такива няма.

Впрочем, днес с обзаведох с болки в кръста. Не са чак нетърпими, но куцузът явно продължава.

ПП: Данните не въррвят постоянно по шината, като изключим такива за обороти, скорост и т.н. За да ти прати например какъв е аванса в момента, трябва изрично да пратиш заявка към съответния модул. Протокола е KWP2000, имам и кодовее не месиджите, както и съдържанието. Общо взето нищо драстично повече от JScan не можеш да изкараш. Може би малко повече пъти за единица време, но каквото има в JScan - това е. Той е писан по крадени данни от дилърски софтуер, предполагам. AlfaOBD-то също.
                    Последно редактирано от sparkybg; 22-01-26, 14:30.

• Първоначално публикуван от stefsab Преглед на мнение
                  sparkybg : пробвай на темп. датчик на мотора да му вдигнеш съпротивлението до -7-8 градуса.
                  Ако драмата е от компа на мотора (алгоритъм и т.н. ) ще се обади.
                  Ако механично нещо се "намесва / намества" то тази виртуална промяна на температурата няма да го убеди да се разкрие.
                  За Много Години Стефане,

Как контролирано може да се променя съпротивлението на разни сензори за да се симулират различни моменти състояние, примерно налягания, теператури и т.н.? Има ли някакви китове, някви магии с транзистори/резистори (извинявам се за лаишките термини)?

Примерно искам да кажа на ЕКУ, че външна Темп е -10, на антифриза е -10 и на входящия въздух е - 5 да кажем и трябва да се закача към три сензора или да подавам сигнал вместо трите сензора?

Бъдете живи и здрави!

Коментар

• KingofROAD
                    KingofROAD коментира
                    Редактиране на коментар
                    За температурата има т.нар. магазинни съпротивления.

• stefsab
                    stefsab коментира
                    Редактиране на коментар
                    Привет! Най-просто - връзваш тестер и вместо датчик закачаш потнециометър с последователно свързан резистор. Смяташ стойностите според сервизната документация и ги проверяваш като четеш какво "вижда компа" . Променяш ги според желанието си.
                    За налягане, поток, маса на въздух е по-трудно. Проектираш и слагаш "предавателно звено" с нужния кеофициент на предаване примерно от 0.8 до 1.2. В някои случаи има ООВ, която те "хваща в крачка " и само малки кофициенти 0.95 - 1.05 "одобрява" компа.
                    В някои от новите датчици, стойностите се предават чрез ШИМ и там ти трябва сигнал генератор.
                    Но реално почти никога не се стига до толкова "задълбаване" в проблема и симулиране на разни датчици.
                    В повечето случаи компа е дотатъчно толерантен и 10-ина градуса "отгоре" не оказват съществено влияние.
                    Всеки проблем трябва да се разбере защо се получава, кой го предизвиква и какъв е алгоритъма на отклоненията в работата на мотора....

• BatGeorgeone
                    BatGeorgeone коментира
                    Редактиране на коментар
                    Благодаря много, значи лесна и бърза работа

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                X