Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Новото" Grand Cherokee WK на sparkybg

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнение
    Само? Аз на времето с Опел Кадет не съм се замислял за такова разстояние.

Да се счита за "Империята отвръща на удара" по повод
    Просто нямам по-дълги пътувания. Едно море ми е 1500-2000км пробег и.... толкоз. През останалото време са разни маршрутчета по 100-300км в посока. Факта е че за 60-70к (които навъртях без да усетя) не ме е оставил на пътя нито веднъж, освен оня злополучен маркуч съвсем в началото, и то на бензиностанция.

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Просто нямам по-дълги пътувания. Едно море ми е 1500-2000км пробег и.... толкоз. През останалото време са разни маршрутчета по 100-300км в посока. Факта е че за 60-70к (които навъртях без да усетя) не ме е оставил на пътя нито веднъж, освен оня злополучен маркуч съвсем в началото, и то на бензиностанция.
      Ми щото си консервативен - 15 години на едно място.
      Hаправи си една разходка до Тоскана за 1-2 седмици и си ги направил 3500-4000 км. Горе-долу поне толкова ми излезе на мен преди 2 седмици.
      Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнение

Ми щото си консервативен - 15 години на едно място.
        Hаправи си една разходка до Тоскана за 1-2 седмици и си ги направил 3500-4000 км. Горе-долу поне толкова ми излезе на мен преди 2 седмици.
        Мъкнем и един "котаракус-максимус" навсякъде та е малко сложно с дългите маршрути. Иначе бих отишъкл с хвърчило до там, че и до по-далеч. После колЕ под наем, когато изобщо ми трябва...

Иначе, да - като тръгнеш по чужбината лесно се правят.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Urko
          Urko коментира
          Редактиране на коментар
          @Спарки: стигането до там все тая - кола или самолет. Но вече там на место задължително кола. Ако се позиционираш някъде в географската среда на Tоскана и искаш да обиколиш околностите и забележителностите, средностатистически ти трябва 1 ден на обект и съответно радиус 100-300 км. отиване и връщане.

• sparkybg
          sparkybg коментира
          Редактиране на коментар
          Синковеца е на 20. Ма котаракус-максимус (щото... 8+ кила) си има още годинки да си поживее. Той други бели не прави, ма след 3-4 часа пътуване започв а да мрънка и да си дращи клетката. Като стигнем сме айляци - излиза се, той си се намества по средата на спалнята на кълбе и като се върнем така го заварваме. Ама с дългото пътуване не става работата.

• blackfirefly
          blackfirefly коментира
          Редактиране на коментар
          Спарки, пусни го този котарак в темата "На фотолов за котки", или квото беше! Любопитен съм да го видя. Говоря съвсем сериозно!

• blackfirefly : Котаракът е пускан в оная тема:

Разликата спрамо сега (4-6 години по-късно) е че е малко по-дебел.

Коментар

• blackfirefly
          blackfirefly коментира
          Редактиране на коментар
          Хе-хе, много готин!!!! Обожавам рижави котараци. Имах такъв навремето, но когато порасна и надуши свободната не го видях повече... Благодаря, Спарки!!!

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        blackfirefly : Котаракът е пускан в оная тема:

Разликата спрамо сега (4-6 години по-късно) е че е малко по-дебел.
        Хем готин, хем и образован. Взимай го да дава съвети при ремонтите.

Коментар

• Отговор в един от форумите:
          I have had this condition in my 2007 truck since it was new. It is random though. 95% of the time, I get in and it drives normally but for the 5%, I start and let it idle in neutral for 15-20 seconds, then shift to gear and it drives normally.
          I'm at 418,000 miles on the original engine and transmission. I have replaced the transmission filters and fluid a few times and it does not make a difference in the slip of the transmission.
          За който не знае англойски - хайманата си кара RAM-а вече 418 хиляди мили (672 хиляди километра) без ребилд на двигател и скорости и още от чисто нов му прави тия въртели от време на време. Толкоз по въпроса трябва или не трябва да се купуват такива возила.

Моето беше с изпържена кутия на 118 хиляди мили, което на фона на горното изглежда доста смешно. Явно въпрос на експлоатация.

Коментар

• CITIZEN
            CITIZEN коментира
            Редактиране на коментар
            Мой много добър приятел си внесе РАМ без удари, на много,много добра цена защото беше на 260 000мили 2020г. като се беше приготвил за Ремонт на Хеми-то. Като го докара Платформата бяхме заедно, запалихме и заслушахме след 5сек. като си вдигна маслото работи в пълна тишина, мотора не е ремонтиран и е перфектен за вече 450 000км., така че ..... Единствено му смени лагери на заден диф защото бяха заминали, всичко друго е перфектно от Тексас с лепенките отдолу и без точка ръжда.. Поздрави.

• Във написаното е скрито кучето.
          Колата е карана основно и само магистрално.
          А там хемито не мре.
          Умрял е диференциала от натоварването.
          И така.
          Хемито мре от трафика на орлов мост в петък вечер посока НДК.
          Ама какво правиш с тоя камион там,че да мре е друга тема.
          Няма страшно в умирачката...
          Страшното е да си жив!...

Коментар

• Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
            ...Хемито мре от трафика на орлов мост в петък вечер посока НДК...
            Прегрява?
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
              Прегрява?
              Повдигачи. Но има и нюанси, като например какво масло ползваш и на колко километри/време го сменяш. Hemi-то с друго освен повдигачи грижи няма. А и с повдигачи има толкова, колкото и много други автомобили (и американски и не-американски).

А кутията се износва повече, когато превключва предавки повече.Превключва предавки повече при градско каране. Магистрално си стои почти постоянно на последната, а и почти постоянно на заключен торк. Като добавим и охлаждането "на корем", работи и на по-ниска температура. Да вдигне в града по задръстванията над 105 градуса не е нещо нечувано. На толкова съм нагласил да пуска вентилатора (оригинално е на 115) и се усеща много добре кога вижда зор.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
              X