Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Новото" Grand Cherokee WK на sparkybg

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    Сходно (?) оплакване, без решение: https://www.facebook.com/share/v/1H8j4HW9qo/
    Нищо сходно няма. Това си е от мотора., постоянно и еднакво. Може да е лагер, може да е (по-вероятно) колектор, може да е повдигач.

При мен беше МНОГО по-силно и хаотично - силен удар, след него някакво количесто дребни (применро секунда) леки почуквания, после пауза, после пак як удар и т.н.

Ще се отваря торк, ама кога ще стане нямам никаква идея. То е 15 минути работа с флекса, ама...

До тук около 300км без проблем.
    Последно редактирано от sparkybg; 11-02-26, 14:56.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• drukman
      drukman коментира
      Редактиране на коментар
      Резни торка на струга, да може после да се възстанови, поне като резерва.

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      За да се възстанови трябва освен да се сглоби и завари, и да се балансира. А това последното няма никакъв шанс да мога да го свърша.

...а и имам още един. Тоя, с който си дойде.

• drukman
      drukman коментира
      Редактиране на коментар
      Тогава режи с флекса. По-малко ще се нацапаш.

ПП Чакам с нетърпение да видя педер...съединителя.

• Впрочем, поради противоречивата информация из интернет - след смяната на торк и слагане на такъв от WK2, който е по-голям, съм досипал общо 6 кварти масло. В торка сипах 2 кварти още преди слагането, вчера установих че маслото не се вижда на щеката, днес сипах още 2 кварти и взе да се вижда - при загряло стоеше някъде на балезита за студено. Сипах още две кварти и май сега е на белазите при заграла кола.

Подозирам че торка от WK2 побира поне кварта повече спрямо тоя от WK1.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      За да се възстанови трябва освен да се сглоби и завари, и да се балансира. А това последното няма никакъв шанс да мога да го свърша.

...а и имам още един. Тоя, с който си дойде.
      Спарки, нов оригинален хидротрансформатор е издържал под 100000 км, или греша? Ако е така, направо e несериозно от страна на Jeep.

Коментар

• Първоначално публикуван от Двигателист Преглед на мнение

Спарки, нов оригинален хидротрансформатор е издържал под 100000 км, или греша? Ако е така, направо e несериозно от страна на Jeep.
        Няма нови. Всичко живо е "remanufactured". Като го отворим ще видим кое-що. Но до тук силно изглежда да е той виновника. Минах още 200км - нула проблем.

Нови има разни тунингови, ама там цените са свирепи, а и не ми трябва.

По принцип в торка няма какво толкова да се счупи. Обикновено се износва заключването му, и поправката се състои в отваряне, смяна на фрикциона за заключването, затваряне и балансиране. Това, което аз подозирам, е някоя от демпферните пружини да не си стои много на мястото, или фройлайфа на статора да е довиждане. Или някой от аксиалните лагери между турбина, статор и корпус.

Странен дефект е - виждаш колко страници умуване му ударихме, и то освен пишещите тук въпроса е поставен в няколко FB групи с доста опитни хора, както и още един човек тук, дето от 100 години прави Jeep-ове.

Торка си имаше специфичен шум когато маслото е загряло, оборотите са ниски (под 2000), и заключи. От самото начало си го имаше. Смятах го за нормален, доколкото из мрежата намерих разни писания за "шумни" конвертори още от завода.

...ще видим де...
        Последно редактирано от sparkybg; 15-02-26, 00:22.

Коментар

• Поредната сутрин при -1 (имаше и позамръзнали локви, та ще да е било толкова) - тишина. Палих нарочно 2 пъти.

Сега е и пълна с ATF колкото трябва, за разлика от предните проби.

Коментар

• drukman
            drukman коментира
            Редактиране на коментар
            А, резни тоя торк, де.

• sparkybg
            sparkybg коментира
            Редактиране на коментар
            Ще го резна аз ама... добре че го купих новия "навреме". В момента от Rockauto не искат да пращат до Европа 90% от нещата, дето продават. Общо взето като че ли само на Melling повечето неща минават.

На MOPAR не искат да пращат нищо. Нямали сертификат от MOPAR че в частите нямало руска стомана. Пак някаква простотия дробят.

Шпилки на CompCamps за кавалите с кобилици си купих и дойдоха оня ден, ма от Jegs, и платих транспорт колкото струват самите шпилки.

Щпилки за глава на ARP - Rockauto не искат. ARP разправят че са им пратили сертификат/декларация, ма кво от това...

И основни и биелни лагери не искат - ни едни.

ПП: Торк конвертори засега пращат, поне от марката, която аз купих.

• Спарки, отвори ли стария конвертор? Че ми е интересно кой зъб го е болял...
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
            Спарки, отвори ли стария конвертор? Че ми е интересно кой зъб го е болял...
            Не го е отворил, при мене е. И понеже си седи, а Спарки е решил че ще му прави аутопсия а не реанимация, може да дойдеш да го разкостим в удобно са теб време и да му се пулим лочейки кафе и чешейки се тук там умно гледайки ..............(кафе)
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

• Много са ми становете и дините напоследък.

За капак ще трябва да сменям и ABS модул (като раздадох газ из снега снощи, реши да напомни за себеси като преди 2+ години), някога. А това време в момента за нищо не става. Имам го, ама ми писнА на студ да бачкам.

C2200, както някога. Предполагам студена спойка или някакъв такъв дефект, на който влияят вибрации. Така стана миналия път, така се оправи, така стана и сега - от вибрации покрай задействане на ABS-а.

Коментар

• Ако опреш до запояване на халюминтий, обади...

И коментаторите...

Коментар

Ако опреш до запояване на халюминтий, обади...
                  Доколкото виждам от клипчета в нета, обикновена платка е. Обаче с педерасткото испълнение - нула спойки към конектора на корпуса. Само пресово набутано. Същата педерастия беше в модулите с копчетата на вратите. Запоих ги - оправиха се, ама междувременно си купих и сложих китайски и така си стоят в запас. Единия само го пробвах.

https://www.youtube.com/watch?v=zmkAuDSU1Zo

Коментар

• Хм, че пресфита е доста надежден ако е изпълнен както трябва. Имам над 20-годишни уреди с такъв, и работи безупречно.
                    Не знам как се държи в автомобилната електроника и по-неблагоприятните условия в които работи тя. И аз бях учуден когато го видяг за пръв път в модул на някакъв по-новичък Мерц.
                    Но е много капризен технологично - и към проектиране и изработване на платка и към монтаж на конектора. А нещо не е наред, а се омаза работата...

И коментаторите...

Коментар

Хм, че пресфита е доста надежден ако е изпълнен както трябва. Имам над 20-годишни уреди с такъв, и работи безупречно.
                      Не знам как се държи в автомобилната електроника и по-неблагоприятните условия в които работи тя.
                      На масата у дома работят
                      В автомобила до време. Вибрациите му разказват играта, а май и не идеалната херметизация
                      Но пък може това е и целта - ограничен срок на работа. Вече нищо не ме учудва
                      Разбира се, ще се оправдаем с технологичност - натискаш затваряш и в продажба
                      Панайот Бърдарски
                      0887 60 77 22

Коментар

• Технологично пресфита е много по-капризен от класическите начини за монтаж и запояване, независимо дали ще е спойка вълна или селективно запояване.
                        Изискванията към платката също са по-корави. И към начина на понтаж са такива. А тръгна накриво конектора, а всичко отиде в кофата.

И коментаторите...

Коментар

Технологично пресфита е много по-капризен от класическите начини за монтаж и запояване, независимо дали ще е спойка вълна или селективно запояване.
                          Не съм технолог по тази част, предполагам и ти не си, та явно има нещо за да го правят
                          Ма кой ще ти каже истината....

Панайот Бърдарски
                          0887 60 77 22

Коментар

• По стар обичай - днес се "самопоправи". Оня ден му пуснах няколко пъти bleed процедурата, която стигаше само до издрънкване и потъване на педала на спирачките + няколко пъти му пуснах мотора. Днес размърдах буксата преди да запаля.

Очаквах като тръгна и ABS-а бръмне да се самоизтества да стане дискотеката, но.... нищо.

Смяната се отлага за по-човешки атмосферни условия.

ПП: В автомобил нито пресфита нито спойките са абсолютно безпроблемно реление - скоро видах CAN звезден център, на който всичките спойки са спукани. Но в тази кола конкретно от студена спойка към конектор до сега проблем не съм имал, докато с пресфит категорично съм имал.

Защо технологично им е ОК - защото платката само се натиска в корпуса и толкоз. Нямаш спойки, съответно не си задължен да ползваш пластмаса, която да издържа на спойките без да компроментира херметичността. C2200 за тия модули си е редовен номер, не само върху Jeep, та педерастията е масова.

Смяната е малко зор, заради една тръбичка от всичките, иначе отдавна да съм го сменил. Сменя се само управлението/електрониката - не се източват спирачки и т.н., но заради въпросната тръбичка процедирата вместо 10 минути е час.
                            Последно редактирано от sparkybg; 23-02-26, 10:23.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 50 потребители онлайн. 0 потребители и 50 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                            X