Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Новото" Grand Cherokee WK на sparkybg

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
    А'е де. Почвай да чепкаш, да чуем нещо ново. До сега само шайбата от пред не е заподозирана. Я провери и нея. Може да е 'лабава.
    Не е. Проверил съм. Тя няма и как да е лабава на тоя мотор. Не е на шпонка, пресова е. И болта, дето я държи, по спомен е М14 - никакви екзотичности и големи гайки с много нютони като на други двигатели.

Имам да решавам извънредни организационни проблеми по други въпроси тия дни. Нов торк конвертор и плоча от WK2 (65RFE) пътуват насам вече (снощи най-нагло пазарувах с карта от САЩ ). Ще дойдат след 5-ти, вероятно на 8-и - 9-и. До тогава няма смисъл от човъркане. А при смяната му ще отворим кутията да видим за екскременти в картера, ама не вярвам такива да се намерят.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Някоя свещ и/или бобина да на работят добре?

Коментар

• Първоначално публикуван от Jasonf Преглед на мнение
        Някоя свещ и/или бобина да на работят добре?
        Нови са от август месец насам. Със старите правеше същото.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Нови са от август месец насам. Със старите правеше същото.
          Имах подобен проблем, накрая излезе че при голям студ се овлажняват (?) кабелите и прави глупости.

Коментар

Имах подобен проблем, накрая излезе че при голям студ се овлажняват (?) кабелите и прави глупости.
            Няма кабели. Бобината е директно върху двете свещи на всеки цилиндър. 8 цилиндъра, 16 свещи. Силиконовите "ботуши" между свещта и бобината и те са нови - вървят си в комплект с бобините.

Коментар

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Няма кабели. Бобината е директно върху двете свещи на всеки цилиндър. 8 цилиндъра, 16 свещи. Силиконовите "ботуши" между свещта и бобината и те са нови - вървят си в комплект с бобините.
              Винаги има някакви кабели.

Не знам къде беше проблема, дали в куплунга към бобината или при свещта (пак беше "без кабели") защото след обилно чистене на всички връзки и контактен спрей се оправи.

Коментар

Винаги има някакви кабели.

..........
                Моето основно подозрение е точно кабели и размешване на сигнали по трасето, от там разбъркан аванс и детонации.
                От Спиииид съм слушал за скапани кабелни стопове по Грандовете и как е ремонтирал скоростни кутии с поялника и термо шлаух.

Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                Вальо
                Silverado 1.3 i

Коментар

• Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                  Моето основно подозрение е точно кабели и размешване на сигнали по трасето, от там разбъркан аванс и детонации.
                  От Спиииид съм слушал за скапани кабелни стопове по Грандовете и как е ремонтирал скоростни кутии с поялника и термо шлаух.
                  Имат си едно специфично място на протъркване, ама това беше първото, което оправих. Понякога и конектора на скоростите дава грижи. От компютъра до десните бобини жиците са под метър

Ще ги премеря (от датчиците и бобините до компютъра), ама е малко вероятно да е от това.

Специално за дюзите например компютъра следио дори за обратния индуктивен импулс, освен за съпростивление и т.н. Пищи от доста дребни проблеми.

ПП: Инсталацията я има за продаване в момента в eBay, ама с нормална поща ще я чакам месец минимум, башка дето продавача иска 100 американски кинта само за това.
                  Последно редактирано от sparkybg; 01-01-26, 11:03.

Коментар

• дядо владо
                    дядо владо коментира
                    Редактиране на коментар
                    Днес понеже е по студено, само ми отпадна увереността че е дясната глава, другото остана.
                    Първо палене няма проблем,
                    Второ палене със стетоскоп на жабата почва с тракане на вврига клапани или каквото там трака и след 2-3-4 секунди почват гърмежите........

........уточнявам 😳 - при тези опити не съм си клатил главата 🤪 т.е моите си дъски и съчми са били в покой 🤣 ☕ 🤣

• дядо владо
                    дядо владо коментира
                    Редактиране на коментар
                    +12 градуса, южнИ вЕтер ( без да строява батальона🤣 ) старт, пак старт и НЪЦКИ - мърка къТ котИ 😡

• sparkybg
                    sparkybg коментира
                    Редактиране на коментар
                    Ще дойда днес да докарам стоков компютър, да видим с него кво ще каже. На плюсови температури няма смисъл да опитваш. Не го прави.

• С нетърпение очаквам някой да сподели какво се случи след неделното баене на джипката!
                  Чувам,че силно врачанско подкрепление е минало да даде акъл и току виж сте му излели куршума най-накрая.
                  Няма страшно в умирачката...
                  Страшното е да си жив!...

Коментар

• дядо владо
                    дядо владо коментира
                    Редактиране на коментар
                    Нъцки, подкреплението беше подложено на небивал корупционен натиск, яде лимонови резанки и пи кафе ........ама спаркимобила мъркА кЪт котИ

• Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
                  С нетърпение очаквам някой да сподели какво се случи след неделното баене на джипката!
                  Чувам,че силно врачанско подкрепление е минало да даде акъл и току виж сте му излели куршума най-накрая.
                  Днес е жега. На топло не го прави. Още като занесох стоково програмирания компютър пробвахме и не го направи. Трябва му студ.

А докато дойде студ маховика и новия торк конвертор ще са пристигнали и ще се разбираме кога ще сваляме скорости, да му преслушам маслените нагистрали с магнит.

За днешни действия и бездействия бе съм в течение, но и не виждам какви, при положение че не го прави.

Коментар

• Спарки, харесва ми колко си педантичен към автомобилите си.
                    Искаш ли да ти дам да ползваш някой от моите за половин година?
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                      Спарки, харесва ми колко си педантичен към автомобилите си.
                      Искаш ли да ти дам да ползваш някой от моите за половин година?
                      Не си познал. Това по принцип.

А и с къращината, налегнала ме напоследък, не смея да ползвам нищо чуждо.

ПП: Сега като чета - език мой, враг мой. Да, всякакво чуждо не смея да ползвам.

Коментар

• Майтапя се.
                        Защо ще сменяш торк конвертора? Досега май не съм прочел да се оплакваш от работата му.
                        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                          Майтапя се.
                          Защо ще сменяш торк конвертора? Досега май не съм прочел да се оплакваш от работата му.
                          Имам сянка на съмнение в него, макар и малко вероятна.

А отделно, новия е от WK2, малко по-голям и с малко по-различни параметри + излекувани някои болести на по-стария (с който е WK1).

Например, като заключеше и мотора беше на под 2000 оборота, понякога беше шумен - нормално било при някои. При този от WK2 това до голяма степен е излекувано (или поне така казват). Освен друго може да заключва надеждно и без колебание в режими, в които тоя се чуди какво да свърши - например още от 3-та предавка и доста по-ниско като обороти.

Маховика... новия торк е с различни болтове - М10. Стария е с инчаци някакви. И дупките са малко по-големи съответно. Не че не можеше да разпробия стария, ама.... 35 долара е, та не му мислих много. При нов стартер сега и гребена на маховика ще е нов. Не че съм имал грижи с това де...

Коментар

• Купувай джип за зимата, а този го остави за топло време. Това ми се вижда най-лесният вариант за справяне с проблема!
                            Only after the last tree has been cut down,
                            Only after the last river has been poisoned,
                            Only after the last fish has been caught,
                            Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                            X