Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Новото" Grand Cherokee WK на sparkybg

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от novatech Преглед на мнение
    Огледайте стария маховик за пукнатини - ако трябва намазване с дизел , избърсване и натриване с тебешир - четири пъти съм виждал скъсан маховик на автомат , на различни марки.
    Звука е точно същия.
    Гледах го като го махнах. Никакви следи от пукнатини камо ли скъсване. Пак ще го огледам де. Имам и комплект спрейове за целта даже.

Нещото, което предполагам е, че вътре около лока или пружините му има нещо. Или около лагера/еднопосочния съединител на статора или самия статор. Това предвид шума, който издаваше като е под 2000 оборота и лока е включен.

Ще видим... Само да ми минат днешните и утрешните задължителни задължения....
    Последно редактирано от sparkybg; 02-02-26, 11:34.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Като му дойде време за продаване, искам да го купя тоя Джип!
      Три дена глупави експерименти икономисват половин час четене!

Коментар

• Първоначално публикуван от danail_3 Преглед на мнение
        Като му дойде време за продаване, искам да го купя тоя Джип!
        Пу съм втори.
        Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
        Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
        Враца

Коментар

• дядо владо
          дядо владо коментира
          Редактиране на коментар
          Абе ъъъъ днес е втори февруари ( то и "майсторите" празнуват ) ама да разбирам ли че те влече да застанеш зад "Данаил тире три" .....🤣

• Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнение

Пу съм втори.
        Само на опашката за Гранда и то точно за този Гранд.Иначе си плувам отдясно.......още.
        Враца

Коментар

• Ако някога ще се купува нещо друго е твърде вероятно да се вземе по-пресен WK2 (или Durango), със скапан двигател, на който да му насадя моя. Предвид кинтите, които им искат, това ми е единствения смислен начин да придобия такова.

...но, чисто физически няма да ми донесе никакво предимство, освен че е по-красив и малко по-комфортен. WK1 е много повече джип отколкото WK2.

ПП: Много ми се ще 6.4, ама там гроздето вече става съвсем кисело. А реално няма никакви значими разлики по железата спрямо 5.7, които да оправдават разликите - в кош на 5.7 се слага 6.4 абсолютно безгрижно - даже и компютъра е същия, само с друг фирмуер, който се налива за 2 минути.
          Последно редактирано от sparkybg; 03-02-26, 16:04.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Аз съм решил,че ако разхода на 3.6-цата не ми харесва ще мина на 6.4...поне да знам,защо харчи.
            Иначе за мен си напълно прав относно джипавостта на Wk2.
            Колктото по-нагоре се върви толкова по-малко стават за извън пътя.
            Ама то за там си лансират вранглерите та нормално.
            Няма страшно в умирачката...
            Страшното е да си жив!...

Коментар

• drukman
              drukman коментира
              Редактиране на коментар
              Ти защо реши, че в един и същи сандък, харчи забележимо повече?

• sparkybg
              sparkybg коментира
              Редактиране на коментар
              3.6 е икономичен. Забележимо икономичен. Не е като при WK1 - и 3.7 и 4.7 и 5.7 харчат еднакво, ама вървежа хич не е еднакъв.
              Последно редактирано от sparkybg; 04-02-26, 10:48.

• E сега гледах един търг в Канада.Едно SRT 6,4 се продаде за 16500 канадски долара,2019 годдина с козметични щети.Спряха ме километрите-246000, а на свой гръб съм се убедил,че тия километри са много,ако предния собственик е имал късмета да не пипа нищо по мотора.Имах 5,7 на 162 000 пак от Канада и имаше жесток хеми тик.
            Враца

Коментар

• За километрите си прав.
              Ако се търси СРТ трябва да е ударено и от топъл щат.
              Ръждясват много тия пущини.
              Но километри под 200К бих взел.
              Над тия ако нямам възможност не искам.
              Затова взех и сегашният.
              Правилната за мен окомплектовка и 105К км.
              Няма страшно в умирачката...
              Страшното е да си жив!...

Коментар

• Спарки, на теб ти трябва моята комбинация. Читава кола със строшен мотор.

ПП Мога да ти дам база да си слепиш 6.2.

Ееее к'во стана със последния студ? Чакам от 1 месец да го хванете тоя педе....съединител.
                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                Съединител - долен, ляв педал.
                Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

• дядо владо
                  дядо владо коментира
                  Редактиране на коментар
                  Ма ти не беше ли роден вчера? Новороденото бебе трябва да намери млада бозка да забозка да не го боли коремчето, 😂

• Е нищо не стана. Не хлопа. Днес или утре ще се организирам да си го прибера.

Коментар

• Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнение
                  E сега гледах един търг в Канада.Едно SRT 6,4 се продаде за 16500 канадски долара,2019 годдина с козметични щети.Спряха ме километрите-246000, а на свой гръб съм се убедил,че тия километри са много,ако предния собственик е имал късмета да не пипа нищо по мотора.Имах 5,7 на 162 000 пак от Канада и имаше жесток хеми тик.
                  Хеми тика е 1500 евра части и 2 дена работа, ако са вал/повдигачи. Ако са колектори доста по-малко. Това ако си го правиш ти де. Мотора си стои на колата.

С тиктакащо hemi може да се сдобиеш и на под 100к, та километрите не са гаранция хич.

Като изключим повдигачите, хемитата с друго нямат грижи - на 250к като нищо ще завариш блок и колянов вал в чудесно здраве.
                  Последно редактирано от sparkybg; 04-02-26, 10:49.

Коментар

• И за да е весело закачка Спарки точи стругарски ножове за да транжира хидротрансформатора и за да не олее всичко с АТФ ме помоли да го източа. Речено сторено. Отварям кашончето в което кротко живее хидрото и гледам около оста АТФ хъм, махам заглушката отгоре и МЯУ прелива АТФ-то сякаш е върху печка или отнякъде някой сипва В гаража ми е около 4-6 градуса, Това техническо чудо си е седяло кротко по гръб 2-3 дни, не е клатено търкаляно и т.н. При свалянето му оста е хоризонтално и би следвало каквито излишъци има да са се изляли Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0021.JPG
Прегледи:388
Размер:155.5 КБ
ID:7025025Баааму и загадка ...........................
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

• Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                      Баааму и загадка ...........................
                      Това нов (рециклиран) конвертор ли е? Сигурно ги пълнят под налягане Ако пък е стар, да не би така да се пълни при работа?
                      Течет вода Кубань-реки куда велят большевики!

Коментар

• Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                        Това нов (рециклиран) конвертор ли е? Сигурно ги пълнят под налягане Ако пък е стар, да не би така да се пълни при работа?
                        Това е стария, който махнахме. Като го махнахме беше пълен примерно наполовина на височината на гърловината.

Моето предположение е че е "дишал". Тоест маханли сме го студен, после се е позатоплил и въздухът вътре е избутал маслото. Или капачката (черна силиконова капачка, с която е запушена гърловината за да не влизат боклуци), го е икраела клапан, и така за няколко цикъла е изпомпала маслото.

Друго предположение - няколко пъти (поне 2) изправяхме и накланяхме торк конвертора, както си е запушен, докато сравнявахме с другия (нали инах подозрения че опира), после като мерих с шублера го отварях и затварях няколко пъти. Отделно нали го сложихме и свалихме втори път. И нещо с тия процедуре да сме го набълбукали с въздух, който не е могъл да излезе и е избутал маслото.

Новия идва празен. Сипва му се поне литър ATF, според скромното ми мнение побира около 3 литра. Аз му сипах една или две (не помня вече).

Деди, спри да си играеш да го източваш. Ще му пробием дупчица при заварката да изтече съвсем всичко. През гърловината не може да се източи напълно, остава поне половин литър и като тръгнеш да го режеш става мазало пълно.

Коментар

• mariiin
                          mariiin коментира
                          Редактиране на коментар
                          Ровейки по форумите намерих това
                          The calculations and logic are listed below:
                          Hot: 75mm level, listed for approx. 4.73L per TSB (21-003-06) at 93C
                          Cold: 23mm level, listed for the same approx. 4.73L at 21C
                          This means that the cold fluid volumes are only 31% of the hot fluid volumes, as fluid expands with heat.
                          This means I will need to remove LESS oil when cold; taking into account the fluid expansion factor.
                          Therefore:
                          Hot: 1mm level = 63ml of physically hot fluid
                          Cold: 1mm level = eq. of 206ml of physically hot fluid
                          Това се отнася за NAG1, но явно ATF е силно зависим от температурата и доста се разширява с повишаване то ѝ.

• sparkybg
                          sparkybg коментира
                          Редактиране на коментар
                          На NAG1 нивото се мери не от дъното, а от някаква референтна повърхност, в която опира щеката, и мисля че не е дъното. При мен върху щеката има белези за студена и топла кутия, и разликата е нещо като 30мм, ако помня добре. Но щеката не опира в дъно или другаде - виси, а под нея дуното е повдигнато с примерно 30-40мм.

30mm Не е малко, но говорим за разлика между 20 и 90 градуса. В гаража на Деди не вярвам да има повече от 10 градуса ежедневни флуктуации. Не на последно място - течността общо е между 12 и 14 литра, а вместимостта в самите механизми на кутията е константна, та тия 30мм разлика в нивата си е съвсем резонна. Сега, дали е повече или по-малко от разширението например на водата, не мога да кажа.

...но, капка по капка - вир. Моето предположение е че докато сме го климбуцали си е пийнал студен въздух, който после се е разширил и избутал течността, което заедно с нейното разширение е било достатъчно за да стане това на снимката.
                          Последно редактирано от sparkybg; 06-02-26, 10:54.

• r34c7
                          r34c7 коментира
                          Редактиране на коментар
                          Така е както Спарки го описва - на NAG1 (722.6) щеката не опира в дъното на картера. На самата щека има "ромбче", което опира в гърловината и не дава възможност на щеката да опре дъното, при това с поне няколко сантиметра.

• Сходно (?) оплакване, без решение: https://www.facebook.com/share/v/1H8j4HW9qo/
                        Течет вода Кубань-реки куда велят большевики!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 1 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 163,279 в 01:07 на Днес.

Зареждам...
                        X