До колкото разбирам от това клипче, този уред / или app по звука прави диагностика на проблема. Или това е глупост?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
"Новото" Grand Cherokee WK на sparkybg
Свий
X
-
-
Шкода май имаха тяхно собствено приложение за диагностика по звука, видях преди седмица още. При доста на брой проблеми може да служи за ранно предупреждение, ще видим как ще се развие по нататък тази технология.
"Отделът за следпродажбено обслужване ŠKODA AUTO и ŠKODA AUTO DigiLab изпробват ново приложение за смартфон: „Sound Analyser“. Приложението използва изкуствен интелект (AI) и помага бързо и точно да идентифицира необходимостта от всякакво обслужване. Програмата записва шумовете, издадени от съответното превозно средство, докато е в движение, и ги сравнява със запазени звукови модели. В случай на несъответствия, приложението използва алгоритъм, за да определи какви са те и как могат да бъдат разрешени."
-
-
Мяза на тотална партенка. На това може да научиш някой ИИ, ама ще трябва голяяяма база от клипчета/звуци с прилежащите им установени проблеми, които не вярвам да могат да се намерят в достатъчно количество в целокупния интернет.Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнениеДо колкото разбирам от това клипче, този уред / или app по звука прави диагностика на проблема. Или това е глупост?
Отделно, за моето всички се чесаха по репите - даже доста опитни точно с тоя мотор хора даваха противоречиви диагнози.
Ще видим де. Аз съм само умерен оптимист след днес. Още проби трябват.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Ако се знаят оборотите на двигателя в клипа качен от Спарки - може да се засече броя 'удари' в секунда. По това може да се съди дали е клапан, който се отваря 1 път. на 2 оборота, или е нещо вързано за КВ като маховика, където ударите ще са при всеки оборот.
Клапана ще дава два пъти по-малко удари от оборотие, а маховика ще дава колкото оборотите.
Коментар
-
Е, маховика не е. Сменен е - по стария няма следи от удари и търкане, нито пукнатини и т.н.Последно редактирано от sparkybg; 29-01-26, 23:54.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Не беше това идеята на поста ми .
-
Разбирам каква ти е идеята, и на мен същото ми е идвало на ум и съм се опитвал да анализирам на слух, но не мога да кажа дали е пропорционално на колянов или на разпределителен вал.
То ако е бил торкa не е пропорционално на нито едно от двете, доколкото евентуалния удар би-бил между корпуса (импелера, с обороти на коляновия вал) и турбината, в тоя режим изоставаща от него. А между двете има и статор, който в тоя режим хич не ми е ясно какво точно прави, още повече имайки предвид че повредата може да е била например в неговия "фройлайф", а тогава вече какво би се случило, нямам идея.
Аз все още не съм уверен че е бил той, но ако и в понеделник на студа не го направи, бих приел че е бил той. Още повече че както споменах по-нагоре няколко пъти, при заключен съединител на торка и обороти под 2000-2100 се чуваше отчетлив шум от торка, който далечно оприличавам на раазвален лагер или някакъв луфт (може пружините на лока да са били хлабави).
-
-
По подобна обява брат ми се беше засилил да си купува безкръвен глюкомер за 120тина лева. Оказа се хората само са сгрешили малко предназначението (случайно) и му продават тестерче за кислород в кръвта. От ония които по време на ковида ги даваха 20-30лв.Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнениеДо колкото разбирам от това клипче, този уред / или app по звука прави диагностика на проблема. Или това е глупост?
А... и едни джаджи имаше дето се пъхат в контакта и намаляват сметката за ток 30-40%
ПП Спарки, не знам какво дават за неделя, ама сега в Пловдив е 8 градуса. Ега изстине до неделя, макар, че едва ли.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Съединител - долен, ляв педал.
Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i
Коментар
-
Доколкото разбирам възможно проблем е чугуненият изпускателен колектор закачен за алуминиев блок0+
Коментар
-
Да, сега и тук е толкова. В понеделник го дават -1 максимална и между -5 и -7 минимална.Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнениеПП Спарки, не знам какво дават за неделя, ама сега в Пловдив е 8 градуса. Ега изстине до неделя, макар, че едва ли.
Но, каквото-такова. Не зависи от мен.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
За пореден път - НЕ Е изпускателен колектор. Звука е друг, добре познат на порядък по-слаб и и постоянен. В случая иумаме хаотични яки "прас" и дребни почуквания за секунда-две след тях.Първоначално публикуван от Emil_PB Преглед на мнениеhttps://www.youtube.com/watch?v=QOhpC20aZG4
Доколкото разбирам възможно проблем е чугуненият изпускателен колектор закачен за алуминиев блокДолните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Спарки, това видЕ ли го? https://www.facebook.com/groups/2546...1530675820819/ За дизелор иде реч, а оплакването май е сходно.
Течет вода Кубань-реки куда велят большевики!
Коментар
-
Спарки, намерих!!! https://www.youtube.com/watch?v=xTjQENK5XjEФаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Съединител - долен, ляв педал.
Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i
- Харесвани 2
Коментар
-
Стартера е нов (не рециклиран,чисто нов), оригинален, сменен август месец. И аз го подозирах.Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнениеСпарки, това видЕ ли го? https://www.facebook.com/groups/2546...1530675820819/ За дизелор иде реч, а оплакването май е сходно.
Коментар
-
Привет.
Вероятно си изгледал цялата туба в търсене на причината, но попаднах на тези клипове, та реших да ти изпратя за идея, преди генералното разкостване:
Кобилици:
Биелата по-вероятно да издава постоянен шум, но при кобилиците се вижда, че има някакъв момент на наместване и дали при сух и студен старт не се случва същото и при теб?
- Харесвани 4
Коментар
-
Ми... започвай да тренираш.Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнениеще трябва да намеря намеря начин да си изям ушите

A междувременно ако ти се занимава може да поизпразниш торка откъм масло. Явно ще се отваря. Аз до сряда няма да мога да си взема возилото така или иначе.
- Харесвани 1
Коментар
-
Огледайте стария маховик за пукнатини - ако трябва намазване с дизел , избърсване и натриване с тебешир - четири пъти съм виждал скъсан маховик на автомат , на различни марки.
Звука е точно същия.Фиат Купе
Опел Фронтера В
Мицубиши Паджеро Пинин
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 4 потребители онлайн. 0 потребители и 4 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар