Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Новото" Grand Cherokee WK на sparkybg

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    ПП: В автомобил нито пресфита нито спойките са абсолютно безпроблемно реление - скоро видах CAN звезден център, на който всичките спойки са спукани.
    Мога да се обзаложа на каса бира че спойките са изпълнени с безоловен припой
    Панайот Бърдарски
    0887 60 77 22

Коментар

• Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение

Мога да се обзаложа на каса бира че спойките са изпълнени с безоловен припой
      Вече са 63/37. Проблема по-сокоро беше твърде малко тинол и твърде голяма дупка за твърде малки крачета.

Интересното е че през ръцете ми са минали сигурно 50-ина компютъра вече - нула проблеми там. Спойки са. Но конектора е завинтен яко за корпуса, а платклата е залепена за корпуса.

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• ...и за да не е скука, поръчах това:
        Натиснете снимката за да я уголемите  Име:ramintake.jpg Прегледи:0 Размер:98.2 КБ ID:7032366

Това е входящ колектор от RAM 1500. Същественото е че има Short Runner Valve - на високи обороти и мощности задейства мотор, който променя геометрията на колектора така че да пуска въздуха по кратък път към цилиндрите. Така на ниски обороти/натоварвания се ползва дългия път, водещ до повече въртящ момент в ниските, а на високи обороти/натоварвания се ползва краткия път, водещо до повече мощност във високите.

Заводски RAM е почти 400 коня, а двигателя е абсолютно същия. Верорятно и кюнците имат свойта дан, но предполагам с това ще мога да добавя едни 20-30 кончета във високите.

...всичкото това ако мога да го преконфигурирам и побера на мястото на оригиналния. Упрзвелнието - купува се и компютър от RAM 2009-2010, който има необходимия допълнителен транзистор за управление на мотора на геометрията.

Кога ще стане, предвид тоталния времелипсис напоследък и дали изобщо ше стане - предстои да видим. Ще има 3D сканиране, 3D принтриране и шев и кройка, а това краде МНОГО време.

Отпред входа трябва да се направи като моя, така:
        Натиснете снимката за да я уголемите  Име:WKIntake.jpg Прегледи:0 Размер:39.7 КБ ID:7032367

...което, преди да дойде, не знам дали изобщо е възможно. Не знам дали и отзад ще има място за актуатора - на 6.4 актуатора е отпред, ама цената е силно неприятна а трябват и други заигравки.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• BatGeorgeone
          BatGeorgeone коментира
          Редактиране на коментар
          Спарки, не знам дали имаш ТИГ но ако не има много сръчни младежи правещи такива неща и не мисля ще те съборят парите да си го направиш както си трябва от неръждавейка фланец плюс тръбопроводите и захватите и т.н.

• sparkybg
          sparkybg коментира
          Редактиране на коментар
          Не става с фланец. Тая хуйовина на RAM-а трябва да я отрежа до дъно, после 3D сканиране и после пластмасов 3D принтиран фланец, който да пасне и да се залепи там. На него ще се предвидят шуцерите за 3-те маркуча (PCV, вакуум за спирачките, горивни пари от резервоара).

Точно за тая пластмаса (PA6 + 30% влакна), която много хора биха казали че е трудна за лепене, имам поне 2 варианта на лепене, с които няма да мръдне никога. При единия като тръгнеш да отлепваш кърти основата но лепилото не се дава, а при другия съм чегъртял лепилото (полиуретан за автостъкла, но след съответната подготовка на повърхностите) с отвертка да го махна с 300 зора.

• BatGeorgeone
          BatGeorgeone коментира
          Редактиране на коментар
          Ясно, щом си го обмислил ще стане, браво.

• Една изключително радваща ме подробност - оказа се че компютрите за 2009-2010 WK 5.7 съдържат и нужния транзистор за управление на SRV. Махнали са го на компютрите за 2011-2013. WK2.

Току-що разходите паднаха с още 150 долара.

Сега ако излезе че и жиците са си там.... (надали, ама пък е добре човек да мисли позитивно).

Това е снимка на моя (точно моя, имам 3 идентични ) компютър, с маркиран въпросния чарк:
        Натиснете снимката за да я уголемите  Име:ngc4srv.png Прегледи:0 Размер:1.54 МБ ID:7032414
        Последно редактирано от sparkybg; 24-03-26, 12:58.

Коментар

• Е, сега ако не сложиш чифт сини габарити за да вдигнеш още мощността, целият ти труд ще е напразно
          Колко малко му е нужно на човек на нашата възраст за да е щастлив- един транзистор и няколко жици!
          Дерзай, младежо!

P.S.
          Кога най-после ще монтираш едни джип на резервното табло?
          There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
          No wahalla.

Коментар

• BatGeorgeone
            BatGeorgeone коментира
            Редактиране на коментар
            И лепенка турбо интерколер ЦРД )

• Първоначално публикуван от Tramp Преглед на мнение
          Кога най-после ще монтираш едни джип на резервното табло?
          Имам 3 резервни табла.

ПП: Габаритите са ми топло бяло, самоделни.
          Последно редактирано от sparkybg; 24-03-26, 12:37.

Коментар

• Tramp
            Tramp коментира
            Редактиране на коментар
            Вальо, няма да го чакаме този младеж да се мота още 20 години!
            Ако в следващите 2 страници на тази тема, двигателя не е на атоми, сериозно ще се притесня за Спарки.
            Има едни подозрителен шум при работа на средни обороти- чел съм, че точно този модел го прави малко преди да вкара човек в сериозни приключения...

• drukman
            drukman коментира
            Редактиране на коментар
            И аз съм го чувал това. Отива се на нова кола.
            ... а там се почва с разлагане на атомите на по-дребно.

щом шимито над 200км/ч е проблем, то....

• trapper
            trapper коментира
            Редактиране на коментар
            Или д.Владо да прави нов навес у Лево със "Спарки предназначение".

• Малко по-ясни снимки на скобата за горния маркуч на радиатора, спомената по-горе. От 3мм (или 4, ама по ми прилича на 3) неръждаема шина. Оригинално това возило няма такава - дразнеше ме още като видях това за първи път. На WK2 са се усетили и са сложили, върви със самия маркуч.

Работи чудесно - хем държи надеждно, хем маркуча лесно се вади и слага в нея пшри нужда, хем модификации почти няма, с изключение на една дупка за да се завинти болтчето, но скобата може да се направи така че да няма нужда и от болтче - мястото, където е поставена, е изключително удобно и за "безболтово" решение.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:0-02-05-3f7132c691e4507300d50ecc0c5dcb9f624bcd6c92d6a3ec6080067c6b5a0c46_f321f22bb92e6ed3.jpg Прегледи:0 Размер:209.3 КБ ID:7034087

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:0-02-05-59ca7563e72cd61d9876e9bacd751970316df035ad998dce4ee796b65aa3c98b_ae76efbc4963fa1c.jpg Прегледи:0 Размер:184.7 КБ ID:7034088

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:0-02-05-224daae5d0428a88ef0e043955e8228b2afbbcc0132b3d5c9bdeace0289ff563_e807e379bf18d5f.jpg Прегледи:0 Размер:200.2 КБ ID:7034089

Коментар

• При WK2 e eдна "миша" опашка която при мен на 80 000км., се скъса от топлината на Хеми-то и маркуча се метна на ролките на ремъка, проби се и на един светофар имах много лоша случка щото от капака започна да излиза дим и помислих че се е запалил мотора... Слава Богу беше пара..
            Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
            Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008

Коментар

• Колектора дойде, беше обезглавен. Тия дни ще иде на 3D сканиране и ще се прави фланец. Като се види колко мат'рал ще иде, ще преценявам от какво ще се печати - много ме блазни да е от неръждавейка, щото става супер здраво, ама....

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:0-02-05-40ccd94ba4c84a9b6d7080411b4f4d0048b6f30c1cca4ec31a6f9efeaf9c2398_3c4c59f2045015b6.jpg Прегледи:0 Размер:211.3 КБ ID:7034261

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:0-02-05-41731ff3988571ed011219e2bfb4f56695f90412a06d4fcd24a16731178fefa4_fa545020925bad4a.jpg Прегледи:0 Размер:220.3 КБ ID:7034262

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:0-02-05-8aa4d32715025f957900a815371ec892b8926f1a670db8e527c114c5c01ae598_1dcde30e6574d8fb.jpg Прегледи:0 Размер:244.9 КБ ID:7034263

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:0-02-05-62ba84f4d55e42f0f7e033ee7d644cd4fba43740d92a4e0dbf66a9904aece8b5_86127acb639cc2ec.jpg Прегледи:0 Размер:239.5 КБ ID:7034264

За който не е в течение - това е входящ колектор от Dodge RAM 2009-та. Разликата спрямо Grand Cherokee е че има Short Runner Valve (клапичките се виждат на първата снимка - белите нещица). Вижте няколко поста по-назад за обяснение

Това е една от причините един и същ механично мотор да е 360 коня върху Grand Cherokee и 390 върху RAM 1500.

Не че ми трябва мощност - правя го за кеф. То сега е чипнато на около 380, та с това може и да го закръгля на към 400. Допълнителен бонус е че компютъра си има чарковете за контрол на въпросния клапан, та електрическите мероприятия ще са добавяне на 4 жици и един бушон из инсталацията.

Целта е накрая да се получи съвместим с WK1 5.7 колектор (пак, вижтеняколко поста по-назад за снимка), при който филтъра е от дясната страна. Има колектори от WK2 6.4, ама хем са обърнати на другата страна и трябва да се местят акумулатор, филтър и куп други неща, хем струват торба пари (над хилядарка в зелено). Това съм го купил за 160 евро с транспорта, от Литва, 3D сканирането ще е около 80 евра, не очаквами принтирането да е много повече. Машинката е около 100-ина долара.

Последно редактирано от sparkybg; 07-04-26, 13:37.

Коментар

• ...а междувременно повдигачът, който цъкаше за малко след палене при горещ мотор, от една седмица спря да цъка, въпреки канските ми опити да го накарам.

Коментар

• дядо владо
                  дядо владо коментира
                  Редактиране на коментар
                  Той си цъка, ама ти остаряваш и не го чуваш🤣😂😂🤣🍷🍷

• sparkybg
                  sparkybg коментира
                  Редактиране на коментар
                  Глухотата дава и някои предимства. Осoбено ако човек се научи да я управлява ефективно.

...при мен обаче излизат субтитри.

• А какво стана с "оня" шум, че малко изтървах темата - от торка ли се оказа, или като се стопли и не можеш да го диагностицираш вече ?

Коментар

• Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                  А какво стана с "оня" шум, че малко изтървах темата - от торка ли се оказа, или като се стопли и не можеш да го диагностицираш вече ?
                  След смяна на торка вече го няма. И други разни промени се появиха в някои режими, под формата на по-малко шумове, по-налко подритвания и т.н.

Все не стигам да имам време да отида при Деди и да го отворим, но и това ще стане все някога. Нещото, което подозирам, е нещо по фройлайфа или някоя от пружините на локъпа.

Коментар

• https://www.youtube.com/watch?v=FYveNjL2UDc

На 11.20 мин.Разправя за некви шумове при студен мотор.Мое да ти е полезно,стига да разбираш руски.

Коментар

• Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение
                      https://www.youtube.com/watch?v=FYveNjL2UDc

На 11.20 мин.Разправя за некви шумове при студен мотор.Мое да ти е полезно,стига да разбираш руски.
                      - Двигателя е избавен от проблема с падащите легла на клапани не през 2011, а през 2008ма.

- Разправя за скъсани болтове на колектори - пролемът ми не беше такъв и никога не е бил. Виждал/чувал съм и такива няколко - колектор си личи от километри, когато си чул и него и повдигач.

- Повдигачът ми не цъка заради изонсен лагер на ролката и никога не е цъкал заради това. Даже оригиналните си бяха с перфектни ролки и без луфтове. Така и не разбрах защо цъка, след 3 смени, нито защо спря да цъка. Проблемът при мен винаги е бил единствено при палене след кратък (минути, не повече от 10-15) на горещ мотор, и винаги за кратко - не повече от 10-ина, преко сили 15 секунди. Не е установено какво е, никой не знае. От някакво години нагоре е записано като нещо стандартно в ръководството на потребителя, от което съдя че и Chrysler не знае от какво е.

- Сменил съм всичките соленоиди, включително на VVT-то - и това не беше.

- Маслена помпа съм сменил още отдавна. Не струва 380 долара - 160 евро е в момента.

- Не е вярно че 5.7 и 6.4 не търпят турбиниране - търпят, но с мярка. На 5.7 блок/бутала.мотовилки/вал търпят 500 коня според всичките писания из нета. Сега, че 6.2 си е правен за това, с всичките му там салтанати и усилвания спор няма.

- Последното не беше цъкане, а хаотични доволно здрави удари, само при отрицателни температури, само при дълъг престой, и само при първо палене. След 10-15 секунди приключваха, и после колкото и да го палиш, повече не хлопаше. Но беше хлопане, не цъкане. На никой (мен, Деди, Еди и бая разпитване из форумите) не му се вярваше твърде че е торк. Но аз исках да го сменя така или иначе - освен че стария шумеше в някои режими, исках да видя и с какво торка на 65RFE е по-добър. Еми, по-добър е - може да заключва по-ниско без странични ефекти, не шуми изобщо и такива разни работи. Това че реши проблема с хлопането е бонус. Дали го е решил трайно - ще се види другата зима, но след смяната му имаше довлно дни с отрицателни температури сутрин при първо палене - не поиска да изхлопа, тоест засега има обективно предположение че е бил торка.
                      Последно редактирано от sparkybg; 09-04-26, 13:49.

Коментар

• trapper
                        trapper коментира
                        Редактиране на коментар
                        Range Rover?

https://www.mobile.bg/obiavi/avtomob...00&euroclass=4

Дедо Владо не им разбира!
                        Последно редактирано от trapper; 10-04-26, 16:23.

• sparkybg
                        sparkybg коментира
                        Редактиране на коментар
                        - Първите 2 са по-стари от моето, еко група 3, 400 кила по-тежки, 10см по-широки, по-малко вървящи (7.5-8 секунди до 100, моето е под 7), вероятно повече харчещи.
                        - Третото струва 28000 евро, и определено е МНОГО по-джип за пред кафето.
                        - Останалите пак 400 кила по-тежки, 10+см по-широки, само едното върви повече от моето, и цената на поддръжката е МНОГО различна. Другото е че много трудно мога да нарека задното им окачване джипово, макар че може и да бъркам.

3 блокажа няма нито едно.

На WK1 най-голямото му предимство е простотата и затова и евтинията - масова семейна ширпотреба в америка. Горните са донякъде сравними с WK2, но пак различен клас автомобили. Аз не искам лукс - искам простота и вървеж.

Не на последно място - чисто субективно не мога да ги припозная като моят автомобил. То и WK2 не мога някак. Нямам обяснение защо.

• v_0
                        v_0 коментира
                        Редактиране на коментар
                        WK2 5.7 е добър избор. Аз имах и WK, като новото има доста по-добра возия и комфорт. Извън пътя пак се справя добре, за нуждите, които може да имаш. Моето си го вкарах от щатите, като ми излезе на цената на твоето.

• Кратка беше, майко, радостта на Зайко! Отново взе да цъка при горещо палене, като преди.

Но все пак явно нещо се опитва да се "намести" - предния път не-цъкането трая 2 дни. Сега изкара нещо като седмица.

Коментар

• BatGeorgeone
                        BatGeorgeone коментира
                        Редактиране на коментар
                        Пфу, кофти работа, тия гремлини при Джийповете са досадни.

Спарки, за повдигаческото чукане ли говориш или за онова дрънчене в студено време?

• sparkybg
                        sparkybg коментира
                        Редактиране на коментар
                        Повдигача. Друго чукане няма. Торка от WK2 се държи чудесно.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                    X