Първоначално публикуван от sparkybg
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
"Новото" Grand Cherokee WK на sparkybg
Свий
X
-
Вече са 63/37.Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
Мога да се обзаложа на каса бира че спойките са изпълнени с безоловен припой
Проблема по-сокоро беше твърде малко тинол и твърде голяма дупка за твърде малки крачета.
Интересното е че през ръцете ми са минали сигурно 50-ина компютъра вече - нула проблеми там. Спойки са. Но конектора е завинтен яко за корпуса, а платклата е залепена за корпуса.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
...и за да не е скука, поръчах това:
Това е входящ колектор от RAM 1500. Същественото е че има Short Runner Valve - на високи обороти и мощности задейства мотор, който променя геометрията на колектора така че да пуска въздуха по кратък път към цилиндрите. Така на ниски обороти/натоварвания се ползва дългия път, водещ до повече въртящ момент в ниските, а на високи обороти/натоварвания се ползва краткия път, водещо до повече мощност във високите.
Заводски RAM е почти 400 коня, а двигателя е абсолютно същия. Верорятно и кюнците имат свойта дан, но предполагам с това ще мога да добавя едни 20-30 кончета във високите.
...всичкото това ако мога да го преконфигурирам и побера на мястото на оригиналния. Упрзвелнието - купува се и компютър от RAM 2009-2010, който има необходимия допълнителен транзистор за управление на мотора на геометрията.
Кога ще стане, предвид тоталния времелипсис напоследък и дали изобщо ше стане - предстои да видим. Ще има 3D сканиране, 3D принтриране и шев и кройка, а това краде МНОГО време.
Отпред входа трябва да се направи като моя, така:
...което, преди да дойде, не знам дали изобщо е възможно. Не знам дали и отзад ще има място за актуатора - на 6.4 актуатора е отпред, ама цената е силно неприятна а трябват и други заигравки.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
- 3 likes
Коментар
-
Спарки, не знам дали имаш ТИГ но ако не има много сръчни младежи правещи такива неща и не мисля ще те съборят парите да си го направиш както си трябва от неръждавейка фланец плюс тръбопроводите и захватите и т.н.
-
Не става с фланец. Тая хуйовина на RAM-а трябва да я отрежа до дъно, после 3D сканиране и после пластмасов 3D принтиран фланец, който да пасне и да се залепи там. На него ще се предвидят шуцерите за 3-те маркуча (PCV, вакуум за спирачките, горивни пари от резервоара).
Точно за тая пластмаса (PA6 + 30% влакна), която много хора биха казали че е трудна за лепене, имам поне 2 варианта на лепене, с които няма да мръдне никога. При единия като тръгнеш да отлепваш кърти основата но лепилото не се дава, а при другия съм чегъртял лепилото (полиуретан за автостъкла, но след съответната подготовка на повърхностите) с отвертка да го махна с 300 зора.
-
Ясно, щом си го обмислил ще стане, браво.
-
Една изключително радваща ме подробност - оказа се че компютрите за 2009-2010 WK 5.7 съдържат и нужния транзистор за управление на SRV. Махнали са го на компютрите за 2011-2013. WK2.
Току-що разходите паднаха с още 150 долара.
Сега ако излезе че и жиците са си там.... (надали, ама пък е добре човек да мисли позитивно).
Това е снимка на моя (точно моя, имам 3 идентични
) компютър, с маркиран въпросния чарк:
Последно редактирано от sparkybg; 24-03-26, 12:58.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
- 4 likes
Коментар
-
Е, сега ако не сложиш чифт сини габарити за да вдигнеш още мощността, целият ти труд ще е напразно
Колко малко му е нужно на човек на нашата възраст за да е щастлив- един транзистор и няколко жици!
Дерзай, младежо!
P.S.
Кога най-после ще монтираш едни джип на резервното табло?There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
No wahalla.
- 1 like
Коментар
-
Имам 3 резервни табла.Първоначално публикуван от Tramp Преглед на мнениеКога най-после ще монтираш едни джип на резервното табло?
ПП: Габаритите са ми топло бяло, самоделни.
Последно редактирано от sparkybg; 24-03-26, 12:37.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Вальо, няма да го чакаме този младеж да се мота още 20 години!
Ако в следващите 2 страници на тази тема, двигателя не е на атоми, сериозно ще се притесня за Спарки.
Има едни подозрителен шум при работа на средни обороти- чел съм, че точно този модел го прави малко преди да вкара човек в сериозни приключения...
-
-
Малко по-ясни снимки на скобата за горния маркуч на радиатора, спомената по-горе. От 3мм (или 4, ама по ми прилича на 3) неръждаема шина. Оригинално това возило няма такава - дразнеше ме още като видях това за първи път. На WK2 са се усетили и са сложили, върви със самия маркуч.
Работи чудесно - хем държи надеждно, хем маркуча лесно се вади и слага в нея пшри нужда, хем модификации почти няма, с изключение на една дупка за да се завинти болтчето, но скобата може да се направи така че да няма нужда и от болтче - мястото, където е поставена, е изключително удобно и за "безболтово" решение.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
- 5 likes
Коментар
-
При WK2 e eдна "миша" опашка която при мен на 80 000км., се скъса от топлината на Хеми-то и маркуча се метна на ролките на ремъка, проби се и на един светофар имах много лоша случка щото от капака започна да излиза дим и помислих че се е запалил мотора... Слава Богу беше пара..
Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008
Коментар
-
Колектора дойде, беше обезглавен. Тия дни ще иде на 3D сканиране и ще се прави фланец. Като се види колко мат'рал ще иде, ще преценявам от какво ще се печати - много ме блазни да е от неръждавейка, щото става супер здраво, ама....
За който не е в течение - това е входящ колектор от Dodge RAM 2009-та. Разликата спрямо Grand Cherokee е че има Short Runner Valve (клапичките се виждат на първата снимка - белите нещица). Вижте няколко поста по-назад за обяснение
Това е една от причините един и същ механично мотор да е 360 коня върху Grand Cherokee и 390 върху RAM 1500.
Не че ми трябва мощност - правя го за кеф. То сега е чипнато на около 380, та с това може и да го закръгля на към 400. Допълнителен бонус е че компютъра си има чарковете за контрол на въпросния клапан, та електрическите мероприятия ще са добавяне на 4 жици и един бушон из инсталацията.
Целта е накрая да се получи съвместим с WK1 5.7 колектор (пак, вижтеняколко поста по-назад за снимка), при който филтъра е от дясната страна. Има колектори от WK2 6.4, ама хем са обърнати на другата страна и трябва да се местят акумулатор, филтър и куп други неща, хем струват торба пари (над хилядарка в зелено). Това съм го купил за 160 евро с транспорта, от Литва, 3D сканирането ще е около 80 евра, не очаквами принтирането да е много повече. Машинката е около 100-ина долара.
Последно редактирано от sparkybg; 07-04-26, 13:37.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
- 6 likes
Коментар
-
След смяна на торка вече го няма. И други разни промени се появиха в някои режими, под формата на по-малко шумове, по-налко подритвания и т.н.Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнениеА какво стана с "оня" шум, че малко изтървах темата - от торка ли се оказа, или като се стопли и не можеш да го диагностицираш вече ?
Все не стигам да имам време да отида при Деди и да го отворим, но и това ще стане все някога. Нещото, което подозирам, е нещо по фройлайфа или някоя от пружините на локъпа.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
https://www.youtube.com/watch?v=FYveNjL2UDc
На 11.20 мин.Разправя за некви шумове при студен мотор.Мое да ти е полезно,стига да разбираш руски.
Коментар
-
- Двигателя е избавен от проблема с падащите легла на клапани не през 2011, а през 2008ма.Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнениеhttps://www.youtube.com/watch?v=FYveNjL2UDc
На 11.20 мин.Разправя за некви шумове при студен мотор.Мое да ти е полезно,стига да разбираш руски.
- Разправя за скъсани болтове на колектори - пролемът ми не беше такъв и никога не е бил. Виждал/чувал съм и такива няколко - колектор си личи от километри, когато си чул и него и повдигач.
- Повдигачът ми не цъка заради изонсен лагер на ролката и никога не е цъкал заради това. Даже оригиналните си бяха с перфектни ролки и без луфтове. Така и не разбрах защо цъка, след 3 смени, нито защо спря да цъка. Проблемът при мен винаги е бил единствено при палене след кратък (минути, не повече от 10-15) на горещ мотор, и винаги за кратко - не повече от 10-ина, преко сили 15 секунди. Не е установено какво е, никой не знае. От някакво години нагоре е записано като нещо стандартно в ръководството на потребителя, от което съдя че и Chrysler не знае от какво е.
- Сменил съм всичките соленоиди, включително на VVT-то - и това не беше.
- Маслена помпа съм сменил още отдавна. Не струва 380 долара - 160 евро е в момента.
- Не е вярно че 5.7 и 6.4 не търпят турбиниране - търпят, но с мярка. На 5.7 блок/бутала.мотовилки/вал търпят 500 коня според всичките писания из нета. Сега, че 6.2 си е правен за това, с всичките му там салтанати и усилвания спор няма.
- Последното не беше цъкане, а хаотични доволно здрави удари, само при отрицателни температури, само при дълъг престой, и само при първо палене. След 10-15 секунди приключваха, и после колкото и да го палиш, повече не хлопаше. Но беше хлопане, не цъкане. На никой (мен, Деди, Еди и бая разпитване из форумите) не му се вярваше твърде че е торк. Но аз исках да го сменя така или иначе - освен че стария шумеше в някои режими, исках да видя и с какво торка на 65RFE е по-добър. Еми, по-добър е - може да заключва по-ниско без странични ефекти, не шуми изобщо и такива разни работи. Това че реши проблема с хлопането е бонус. Дали го е решил трайно - ще се види другата зима, но след смяната му имаше довлно дни с отрицателни температури сутрин при първо палене - не поиска да изхлопа, тоест засега има обективно предположение че е бил торка.Последно редактирано от sparkybg; 09-04-26, 13:49.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
- 4 likes
Коментар
-
Последно редактирано от trapper; 10-04-26, 16:23.
-
- Първите 2 са по-стари от моето, еко група 3, 400 кила по-тежки, 10см по-широки, по-малко вървящи (7.5-8 секунди до 100, моето е под 7), вероятно повече харчещи.
- Третото струва 28000 евро, и определено е МНОГО по-джип за пред кафето.
- Останалите пак 400 кила по-тежки, 10+см по-широки, само едното върви повече от моето, и цената на поддръжката е МНОГО различна. Другото е че много трудно мога да нарека задното им окачване джипово, макар че може и да бъркам.
3 блокажа няма нито едно.
На WK1 най-голямото му предимство е простотата и затова и евтинията - масова семейна ширпотреба в америка. Горните са донякъде сравними с WK2, но пак различен клас автомобили. Аз не искам лукс - искам простота и вървеж.
Не на последно място - чисто субективно не мога да ги припозная като моят автомобил. То и WK2 не мога някак. Нямам обяснение защо.
-
Кратка беше, майко, радостта на Зайко! Отново взе да цъка при горещо палене, като преди.
Но все пак явно нещо се опитва да се "намести" - предния път не-цъкането трая 2 дни. Сега изкара нещо като седмица.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар