Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Новото" Grand Cherokee WK на sparkybg

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Зависи от сензорите. В най-общия случай са резисторни и просто за пробата закачаш резистор с подходящо съпротивление или тример и си регулираш какво ти е кеф.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Съединител - долен, ляв педал.
    Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Моя няма. Махал съм и тавичката и модулите. Гладал съм в кода как я смята.

• drukman
      drukman коментира
      Редактиране на коментар
      Спарки, не ми казвай, че не можеш да излъжеш 5 датчика. Аз съм лъгал по 10 и повече на моите машини. А оная голямата във Варна я бях набучил с една шепа кабелни обувки.

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Ако се постави за цел - мога. Ма няма много смисъл - по-лесно е да пипам по таблиците, които използват тия датчици, или направо в кода - не е безкрайно трудно да му кажа че перманентно работи на температура под нулата.

Казвам само че с резистори да лъжеш точно тоя компютър не е тривиална задача.

• понеже и аз се пробвах да лъжа двигателя, че температурата е по ниска или по висока, за да хвана проблем с паленето, ви препоръчвам да не се хабите с това че резултатите са заблуждаващи. Тук не е като в софтуера да "мокнеш" някой потребител че има еди колко си рейтинг/точки и тн за да отключи ниво

Коментар

• Лъгането на съпротивителни датчици работи, но е хубаво да се има предвид, че в съвременните екута има вкарани куп добре направни алгорими за откриване грешки и нелогично поведение.
      И ако нещо не му пасне на алгоритъма за проверка, обявява датчика за умрел.
      Също така, в авто-електриките сигнали с напрежение "маса" и "захранване" са мръсни думи, и екуто ги приема за късо към захранване или маса.
      И още куп подводни камъчета...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Не е безкрайно трудно да му кажа че перманентно работи на температура под нулата.

Че пробвай. Особено ще е интересно когато навън е +10.
        Другата седмица има такива дни.

Коментар

• Понеже гледам се спори за това и оново, ама яЗ ги не рАзбирам теА раОти - КАТЕГОРИЧНО след Х броя опити (и сменяйки си няколко пъти мнението) съм убеден че заяжда клапан или е нещо по МъДъСъ-тата ВиВиТи-тата и т.н Едното е тропащ звук ( верига клапани валове или ба-ли-го) другото е насрещно запалване в смукателния тракт (жЕбата) Тропа при второ палене на студено ( Спарки твърди че тогава режимите са други) При първо, я тропнала я не, после от "П" на "Д" и си мърка ..........
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

• Би трябвало да има датчици за температура на маслото в ск. кутия и на двигателя.
            При студен старт е логично трите температури да са близки. При значителен толеранс, например +10 градуса на маслото на ск. кутия, +11 на маслото на двигателя и -8 на охлаждащата течност, ЕКУ веднага ще даде жълт картон.
            Сходно е и в работен режим. Заложено е калви толеранси са допустими. При по-големи, следва жълт или червен картон.
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
              Понеже гледам се спори за това и оново, ама яЗ ги не рАзбирам теА раОти - КАТЕГОРИЧНО след Х броя опити (и сменяйки си няколко пъти мнението) съм убеден че заяжда клапан или е нещо по МъДъСъ-тата ВиВиТи-тата и т.н Едното е тропащ звук ( верига клапани валове или ба-ли-го) другото е насрещно запалване в смукателния тракт (жЕбата) Тропа при второ палене на студено ( Спарки твърди че тогава режимите са други) При първо, я тропнала я не, после от "П" на "Д" и си мърка ..........
              ВИВИТАта хората казват да се пробват на студено, като се предотврати запалване и да се врътне няколко пълни оборота за да вдигне налягане на масло и т.н. и после като се запали ако го няма дрънченето го има виновника - бавно пълнещ хидрокомпенсатор или нещо от тоя род. Това бях чел някъде за тия големи бензинови ДВГ.

.....Обаче на Спарки дрънчи след като си работи перфектно поне 1-2 секунди и после идва хлопането, това по клипа, което някак не ще да е много ВВТ свързано, а нещо именно с "други режими на работа" и демек нещо с ЕКИ логика и/или електро сензори...
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

• sparkybg
                sparkybg коментира
                Редактиране на коментар
                Бавно пълнещ се компенсатор не е. Такова съм чувАл 1000 пъти и няма нищо общо нито като звук, нито като сила. Не е налягане на масло/бавно качване, доколкото го прави предимно на второо запалване. На първо в 90% от случаите не чатка, ами си работи нормално. Гасиш, палиш веднага, и чатка. На топло не чатка - там налягането е по-ниско и се стича по-бързо.

Някаква вероятност е прекалено пълнещ се хидрокомпенсатор, който оставя клапана леко отворен и има палене или връщане на газове в колектора.

• Освен да идете в Якутск например, там е достатъчно студено за тестове. И там вече или ще се счупи или ще каже какво му е

Коментар

• С малко отлагане, и бавно и полека, заради един кръст, дето никога не ми е правил проблем, но точно сега реши (изобщо напоследък ми е интересно ), торка и плочата са сменени с такива от 65RFE (WK2 2012-2013 и други разни). Малко бележки:

1. При слагането може да ви се струва че опира в капака на кутията - в крайна сметка не опира - като се стегне към плочата го дръпва към мотора с 4-6мм.

2. Ако го слагате с нова плоча (като мен), проиграйте монтирането на плочата към торка "на сухо". Оказа се че дупките са прекалено "точни" и с 2 от болтовете имаше перипетии докато ги подкарам.

3. Болтовете за тоя торк са различни - по-големи (M10 х 1.5 х 13.4 спрамо 5/16 x 24 с дължина около 11.5 без главата). Тоест трябва да се поръчат. И понеже аз бях сбъркал поръчката, се наложи да правя - добре че Деди успя да изрови 4 нови болта 10.9 (така са и оригиналните), които подрязахме до нужния размер.

4. Огледах старата плоча - от 4-те дупки само една е "точна". Останалите са същите като на новата плоча. Тоест разпробиването на оригиналната плоча до 10мм е вариант, при това лесен - една дупка само.

5. Понеже бях сравнявал корпус и стартер, които са еднакви, не очаквах други разлики. През 2012г. обаче излиза нова версия капак на скоростите - малко по-вдлъбнат. Разликата - последната буква на парт номера. Съответно имаше момент на "съспенс" дали няма да гризнем дръвцето и да опира (т.1). Няма проблем с това

6. Из каталозите за плочата/маховика (flexplate), както и за централния захват (нещото, влизащо в дупката на коляновия вал и центриращо торка), дават леко различни размери - не е проблем. Решението е bolt-on, без никакви преправяния и несъвместимости.

...сега чакаме отрицателни температури да видим дали е било това (торка). Сламка е, но, както писах, и без друго исках да го сменя.

После ще сменя и 2-та детонационни датчика ако продължи. Ще върна обратно и oригиналния MAP сензор. Ако продължи - моторът на кванти.

При снощните проби естествено не поиска да го направи, но и беше доста над нулата, особено в гаража. Но пък беше мазен като най-мазната мазност, и като работа и като поведение на скоростите и торка. Не усетих и шума, който имаше като заключи торка и е под 2000 оборота, но за това трябва повечко пробег, за да загрее хубаво маслото. Една от причините да искам са сменя торка впрочем.
                Последно редактирано от sparkybg; 26-01-26, 16:13.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Още малко и остава за догодина. Кеф!

Спарки, как се уреждаш да работиш в най-подходящото за работа време?

Коментар

• Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                    Спарки, как се уреждаш да работиш в най-подходящото за работа време?
                    Това не го разбрах съвсем.

Извънредности имаше и заради работата ми, и лични такива, накрая за малко да станат и здравословни такива. С нищо не съм се "уреждал" - това е положението. Ако го бях разхвърлял още миналата зима (както се бях наканил, ама му се размина), казусът нямаше да стои сега.

Утре го дават минуси сутринта. Ще видим. Ако трябва ще се кача някъде на високо за едно преспиване. Е, тъпо ще е ако напълно се скапе баш там, ама...

Деди твърдеше че и днес щяло да бъде студено точно при него, ама още не е докладвал. По прогноза го даваха +2 минимална за Констинброд днес.

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Това не го разбрах съвсем........
                      бЪзикам те.
                      На тоя студ кефа за работа, който по принцип нямам, изчезва дори от мечтите..

Коментар

• sparkybg
                        sparkybg коментира
                        Редактиране на коментар
                        Ааа, купих си много харни работни дрехи, та чак ми е топло. А и Деди беше набримчил газовия калорифер.

Предоочитм си лятото де. Просто не е драма.

• Ъ ЪЪЪъъъъ -2 градуса , пали и мълчи бамааму .............
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

• Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                        Ъ ЪЪЪъъъъ -2 градуса , пали и мълчи бамааму .............
                        До тук добре.... казал падащият от десетия етаж, минавайки покрай петия.

В неделя го дават -7. Ако и тогава не го направи, ще си имаме занимавка - разкостване на торк конвертор.

ПП: Преди интервенцията уверено чаткаше на второ палене, дори на температури 0 - 1 градус.

Коментар

• В понеделник ще е студа.

Коментар

• sparkybg
                            sparkybg коментира
                            Редактиране на коментар
                            Да, в понеделник сутрин ще е клинчар. Засега. В неделя са плюсове.

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 0 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                        X