Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Новото" Grand Cherokee WK на sparkybg

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение
    Да се пробвам да фърим малко боб и аз: Нищо не знам за тоя мотор,по принцип американците са ми чужди.Ама ако тоя мотор е с вериги за главите и валовете,па и щом е само на студено ще да е некой хидравличен обтегач или нещо от сорта дето се размърдва/раздвижва/с масло,абе нещо което се движи от маслото на мотора.Пример-на щерката фиатката на студ при палене чаткат яко клапаните-хидравлични или както им се казва,палиш,гасиш ,палиш и мърка като доволна мачка.Давам насока,щом е на студ-нещо хидравлично е според мен.Вие ше кажете.
    Долен вал, съответно една единствена верига, 2 педи, сменена преди 30000км с оригинална. Пружинен обтегач чисто нов банан и долно колело. Инспектирано август месец, когато сменях разпределителан вал. нула следи от проблем.

Мотора буквално е прост като фасул.

Накая ще излезе някоя потресаваща глупост, ама...
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• От месец караме чероки 3.7 бензин...при палене е абсолютно същото като горния линк.....топъл студен...1 до 3 секунди ...и после работи мазно

п.п Може би не толкова силно .....като в линка

А си мисля че е нормално... докато качи масло

Нашето се чува като верига, много по тихо и кратко
      Последно редактирано от Roninn; 27-12-25, 19:43.
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

• дядо владо
        дядо владо коментира
        Редактиране на коментар
        Това ( и 4.7) е с горни валове и хидравлични компенсатори на клапаните. веригите към двете глави са с маслени обтегачи т.е. при по-рядко масло (5/30 примерно) и по дълго стояне е възможно да потропат 2-3 секунди при палене.....

• Може би тук е подходящо да питам....

Снощи сина звъни че има тропане някакво...намира се в родопите в някаква река ...след Кърджали....нямал обхват ...карал половин час да получи сигнал и да ми звънне....праща ми клипа ......

Видях клипа и му казах да ме чака да го извадя с пикапа някъде и да викаме репатрак или да го дърпам до Пловдив......пристигам през ноща.....я да чуя как тропа....пали....нищо

Работи си идеално.....тръгнах с черокито към Пловдив...спирах 10 пъти....нищо работи си идеално

Лично му смених маслото с мопар 5/30 преди 4-5 дни...филтър ман

Масло до макс ...на двигателя масло в кутията над максимума ...така дойде от Гърция при нас и не съм пипал кутията още....

Прибрах се в Пловдив,ходих да тренирам и към 01;00 часа се прибрах в къщи.....Днес сутринта минах около 300 км като поне 100 км са през средна гора лек оффроуд....никакви проблеми.....

Насила усещам едно леко почукване, едва доловимо ....мисля идва от ролката на климатика или от динамото .......аз го чувам от муфата на климатика,но може и да е от някоя ролка на пистовия ремък....

Никакви други шумове не чувам....настъпвах го яко,бързо бавно.... всичко е наред....

Утре ще сваля ремъка да видя дали ще хвана някоя ролка ....

Някакви идеи.. jeep Cherokee KJ..3.7 V6 214 к.с пише в талона
      Има виско муфа като на галлопера и пред нея ел вентилатор....мисля че ел.перката е фабрична ...поне така изглежда...

Виското на галопера ми е тропало подобно ....но не усещам луфт ....поне не и с надянат ремък.

https://youtu.be/X0bp_kuhPo0?si=Kk-igTbhcr-Ek5Pp
      Последно редактирано от Roninn; 27-12-25, 18:37.
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

• И още едно питане,при скорост над 100-120 при газ...задницата тръгва на дясно ....като пусна газта,си върви праволинейно...може би съм чувал за тампони отзад...така ли е...кои са тампоните?

Коментар

• Roninn
          Roninn коментира
          Редактиране на коментар
          Благодаря

• Bogoljub Gagic
          Bogoljub Gagic коментира
          Редактиране на коментар
          За надлъжните носачи е имало сервизна акция. Моята не беше изпълнена, но си питах ушите да ги сменям. След N-години, Еди случайно ги хвана, от ръжда бяха станали от вътрешната страна на паяжина... А преди 8 години на реглаж на преден + заден мост (такава им била хапаратурата) ми казаха, че разстоянието между двете десни колела е по-малко от това между двете леви пак е било от носачите ама ако не вдигнеш колата, не им виждаш дереджето.

• Roninn
          Roninn коментира
          Редактиране на коментар
          Колата е гъркиня,няма точка ръжда ...стоят и хартиените лепенки по карданите и носачите....мотора има много сила ,и ако не внимаваш...ще те изхвърли от пътя

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Долен вал, съответно една единствена верига, 2 педи, сменена преди 30000км с оригинална. Пружинен обтегач чисто нов банан и долно колело. Инспектирано август месец, когато сменях разпределителан вал. нула следи от проблем.

Мотора буквално е прост като фасул.

Накая ще излезе някоя потресаваща глупост, ама...
        Доста неща са обсъдиха и едва ли съм прочел всичко затова да питам: Звукът еднотипен ли, е като в клипа - нещо започва да притраква, след това "събира повер" разраква се яко, след което полека изчезва?
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
          Направо си вземай микрофоните и идвай да ги слагаш, Тук съм работя тези всичките дни и колат е тук.
          Не ми казвай, че съм първият в България, който се е сетил за тоя метод (... и дори не се занимавам с ремонти)

Ако няма професионални уреди в столицата, в тоя форум има идеи и тип направи си сам:
          Прибор для прослушивания шумов механизмов автомобиля, Как и чем прослушать двигатель и определить что пастукивает

можно через деревянную палочку - один конец прислоняешь к уху, другим тыкаешь в разные места двигателя. это самый простой и бюджетный способ. но палочкой далеко не везде подлезть можно.
          самый продвинутый способ - медецинский стетоскоп.
          я не знаю сколько он стоит, но явно дороже палочки. да и не видел я их в продаже.
          ещё слышал можно слушать через шланг резиновый. главное что бы он был не очень мягким. скажем так - подзадубевшим. типа как от старых стиральных машин.
          им подлезть много где можно и достаточно бюджетно.
          удачи.

...

Простой и бесплатный способ - электрод диаметром 4-5 мм. Он достаточно
          длинный. Кончик электрода зажимаете между сгибом ногтевой фаланги
          указательного пальца правой руки и большим пальцем той же руки. Кончиком
          указательного пальца правой руки затыкаете правое ухо, левой рукой -
          левое. Прижимаете другой конец электрода к исследуемому месту не давая
          ему плясать, скользить и пр. Наслаждаетесь звуками. Стетоскоп моториста
          стоит совсем не дорого, но нет смысла покупать если не работаете с этим
          каждый день. Пока не стали продаваться моторные стетоскопы, мы, наши
          отцы, деды и пра. пра.... слушали именно так. Электрод, проволочина
          среднетолстая, палочка....годится все. Главное уметь слушать ( гидрик
          и палец стучат настолько по разному, что я бы их не то что в одной фразе
          не размещал, но даже на одной странице.....)
          .

Коментар

• Средното съм завършил двг.....имахме яки практики и много добри даскали....освен със стетоскоп.....може да се ползва отвертка с бакелит захапана със зъбите ....

Коментар

• Преди малко ми прати клип ,как се е разтракала....идва отгоре....утре ще сваля муфата на компресора ....но там май имаше голям ролков лагер ако не бъркам....

https://youtube.com/shorts/nXa0F2cch...PZ9GDaVJsUPoK1

Коментар

• mariiin
                mariiin коментира
                Редактиране на коментар
                Трябваше да пуснеш отделна тема за твоя проблем, да не се обърква темата на sparky.
                Иначе свалете ремъка и проверете водната помпа дали нямя луфт по оста й, че на такова ми звучи.

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
              Доста неща са обсъдиха и едва ли съм прочел всичко затова да питам: Звукът еднотипен ли, е като в клипа - нещо започва да притраква, след това "събира повер" разраква се яко, след което полека изчезва?
              Единични хаотични яки изчатквания с различна сила. След по-яките има секунда-две периодични на мотора слаби почуквания.

Всичкото това след 20-30 секунди приключва. Приключва постепенно - яките изчатквания стават все по-слаби до изчезването им.

На клипа се чува едно от яките изчатквания плюс периодичните след него.

Към всички останали - не са повдигачи, не е верига, не са колектори, не са ауспуси. Август месец главите са махани, сменен е разпределителен вал и половината повдигачи. По-рано е махан картер, сменяни са основни лагери. Никъде никакви признаци за проблем.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Проверявал ли си аксиалния луфт на коляновия?
                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                Съединител - долен, ляв педал.
                Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

• Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                  Проверявал ли си аксиалния луфт на коляновия?
                  Да, и дъгите съм сменил. Беше си в норма, след смяната е около минимума на нормата.

Коментар

• Първоначално публикуван от jkd Преглед на мнение
                    Не ми казвай, че съм първият в България, който се е сетил за тоя метод (... и дори не се занимавам с ремонти)
                    Ако няма професионални уреди в столицата, в тоя форум има идеи и тип направи си сам:
                    Нито си първия дето се е сетил, нито има липса на уреди из мрежата. На вменяеми пари са само тия, дето не вършат нищо повече от стетоскоп.

Примерно: https://www.ebay.com/itm/286263261299

Вършещите работа са тия:
                    https://www.castleshop.co.uk/soundca...ic-camera.html

Смятам че цената говори достатъчно.

Коментар

• Ами и е така и не е...

Многоканални звукови карти (аудио интерфейси) има под и над път, на сносна цена. Особено втора употреба, работещи. Като технически данни в около звуковия диапазон са меко казано фантастични за цената си.

Прилични микрофони и акселорметри също се намират за прилични пари.
                      С микрофоните и акселерометрите има лека закачка - част от тях са с цифров интерфейс, други пък са с аналогов. От което зависи избора на "кутийка" с която ще се прави запис.

Софтуер за многоканален запис също има.

Но като за еднократно мероприятие не си струва събирането на подобен сет. Само подкарването и тестването му би отнело куп време...
                      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                        ...Само подкарването и тестването му би отнело куп време...
                        Именно де.

Коментар

• Вие се бъзикате, но обикновен машинен стетоскоп може и да помогне. Не съм слушал двг но на обикновен електромотор познавам кой лагер е умрял с дълга отвертка опряна на ухото.
                          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                          Съединител - долен, ляв педал.
                          Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                          X