Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Ще ти прави конус ако въртиш онова в дясно на снимката,иначе не го бърка кръстатия на къде стои.А цифри вероятно има но се показват като го завъртиш.

Коментар

Болта с процеп за отвертка ли имаш предвид?

Коментар

Говори за напречното подаване. От там се правят конусите... в повечето случаи...
        В миналото ще остане, каквито сме били...

Коментар

А болта за отверка е за обиране на луфта.

Коментар

На този струг (С11МВ ) може ли да се зададе точно 1.5градуса конус?

Според вас този калкулатор върши ли работа ? Според него ако искам да направя конус 1.5градуса , дължина 40мм на 22мм ос трябва да подам напречно общо 1,05мм (според калкулатора в изтънената част вала ще е 20.953мм).На прав път ли съм?

http://www.magafor.com/841/uk.htm
            Последно редактирано от stypkata; 01-04-17, 23:55.

Коментар

Във жлебчето,точно под гайката оградена в зелено в долната част трябва да има резка,на плота в червено в основата на жлеба трябва да има 0-лево деление.При разхлабване на гайките и завъртане насам-натам трябва да има деления на плота по които да се ориентираш и не са със сигурност точни.При изместен супорт и престъргване на самоход работиш цилиндър,за конус само със ръчно връткане от кръстатият супорт.
              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Разбрах.А има ли начин да се направи конус с точен градус без да се пробват "мъжко/женско".Стругаря,при когото карах перките винаги искаше да му нося и вала за да ги пробва на място.Явно няма начин за докарване на точен градус само по скалата на струга

Коментар

За това е искал и детайл по който да коригира ако се наложи.Деленията на нониуса са през един градус,и половин се уцелва трудно.За да е прецизна сглобката е добре да се направи на шлайф,като предварително си направил детайла във плюс 0,5мм.
                  Другата версия да уцелиш точно е да направиш и двата детайла на едно и също положение на кръстатият супорт.
                  Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Аз като си вземах струга, нямах опашки за седлото. МК3 са, а на бормашината ми са МК2. Имах доста патронници и не ми се търсеше патронник за седлото. Започнах да си правя опашка и така с нагаждане я докарах. Вече 5 години си я ползвам и нямам проблеми с превъртане. Преди време си направих и една опашка за държач за плашки, но нямам фреза за да ми изкопае канал за стопорен болт, та си отлежава проекта.
                    Конуси може да се направят и с изместване на седлото. Ако не е много дълъг детайла този градус и половина ще се направи без проблеми.

Коментар

Здравейте отново колеги.Оказа се,че при мен нониуса за конуси липсва или поне аз не го виждам.Според вас видното от снимката нормално ли е и ако не е може ли да се смени грешната (сменена от предишните собственици) част? Може ли да се докара струга във фабричен вид (не фабрично състояние).? Намират ли се все още части? Конусите са ми важни и искам да го ремонтирам ,ако цената на ремонта е разумна.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG02602.jpg
Прегледи:1
Размер:131.8 КБ
ID:5748029

Коментар

Я развий гайките и извади кръстатият супорт,трябва да има деления отдолу.Кръстатият супорт се държи на 4-ри болта и гайки,а при теб са само два,явно е нещо магарено.
                        Последно редактирано от petroffbg; 02-04-17, 20:58.

Коментар

Супорта просто не е от С11.Скалата е похлупена от сегашния супорт.Или просто липсва цялата част.

Коментар

Свали кръстатия супорт и си начертай(насечи) деленията.То така или иначе с градусите си е малко отностиелно.
                            Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Днес го свалих кръстатия супорт (това тежи поне 50кг! ) и ето какво се видя от долу.Според вас заградената в червено част сменяна ли е? Или да са шлайфали горната повърхност и да са заличили градусите...

Име:IMAG0261.jpg
Размер:144.0 КБ
ID:5748153

Из интернет намирам обяви за продажба на кръстат супорт за с11мв на цени около 300-500лв ,които са с 4 болта,както казвате че са фабрично,но като гледам пак няма да имам нониус с градуси.Ще трябва да се уча да правя конуси без тях...
                              Последно редактирано от stypkata; 03-04-17, 22:40.

Коментар

Точно на ограденото трябва да има деления.Защо ги няма може само да гадаем.Изтегли си ей тази диаграма и я разпечатай във подходящ формат.Налагаш и начукваш деленията от 0 до 45 във двете посоки,като предварително трябва да си уточнил О-левото деление.

Име:14912517710491079149555.jpg
Размер:77.6 КБ
ID:5748157

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X