Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Учебниците и наръчниците е необходимо да се изчетът,за да се добие обща представа за материята.А тя е необятна и се учи със времето,много неща не се случват както са описани,или с други думи "това което го пише в книгите-не се случва по нивите".
    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Както ми каза един колега навремето - От теорията до практиката има една пропаст.... Но без теорията е.. и ма...... на практиката...
      В миналото ще остане, каквито сме били...

Коментар

Теорията е хубаво нещо,ама при стъргнето на железа,голяма почва няма.Има няколко основни правила дето трябва да се знаят,а останалото е много тави със стружки.И да ти свети лампата де,че иначе,язък за стружките.
        Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Ламбата е важна,инак може да се прекали със сините стружки.
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20170328_172235_800x450.jpg
Прегледи:1
Размер:119.2 КБ
ID:5750631
            Аз пък успях да ги докарам медно-червени на цвят... независимо от ламБата
            В миналото ще остане, каквито сме били...

Коментар

Пак изпаднах в ужас с тези резби,меря една резба с резбомера и ми дава че е 12G ,как да го разбирам това и как да настроя струга за такава резба,външния диаметър на тръбата е 59.3

Коментар

Ако е стандартна газова резба -този диаметър отговаря на тръба 2" (с11 витки в цол).При теб казваш че е с 12G по резбомер или 12 витки в цол.Ако друг е правил резбата: или е сгрешил при настройката или нарочно е направил това ,защото е правена и такава муфа в която да се навие(нестандартна).
                На струга (С11) от таблицата за резбите се вижда че при положение на врътките : 1/1 и 5 и врътка на цолова резба ще имаш 12 витки в цол .А при 1/1 и 4 съответно 11 витки в цол.Та както казах или е правено нарочно за специален случай или е сгрешено по невнимание.Цитирам таблицата по памет .
                Последно редактирано от pgv64; 20-04-17, 16:07.
                "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                Ат.Буров.

Коментар

Тази резба е на един бидон с вместимост 1 тон от някакви препарати за растителна защита,може и аз да не съм измерил точно в бързината но ще проверя пак.Та значи това означение 12G или 10 G примерно показва броя навивки в цол ?
                  Последно редактирано от perdeee; 20-04-17, 23:19.

Коментар

ще гледаш да не ги правиш стандартни. Прави ги на някакви междинни размери и с нестандартна стъпка и си ги записваш. Така следващият път няма къде да ходи пак при тебе ще дойде. А ако иде при друг, то колегата пак ще ги извърти, обаче ще има основание да вдига цената. Анадънму?

Коментар

Е точно за това пък никога нямаше да се сетя,може би някои ден ще ми е от полза но на този етап аз не работя за пари а само за собствените си нужди и понякога правя разни неща на мои много добри приятели,все пак съм начинаещ и първия ми досег със струг беше едва преди 6 месеца и не смятам че е редно да подвеждам хората а и да ми плащат за това.Колкото повече време прекарвам в изработване на разни детайли и колкото повече нови неща научавам благодарение на всички вас ми става все по интересно и приятно да работя на тези машини,много ми се иска да се науча на тези резби и да не се чеша по главата когато трябва да направя някаква резба.

Коментар

Първоначално публикуван от perdeee Преглед на мнение
                        Та значи това означение 12G или 10 G примерно показва броя навивки в цол ?
                        Показва навивките във един инч(2,54см педалски размер на ингилизите).Резбата се води DP или диаметрал-питчова и се изписва ?G.Намираш я по таблицата която съответства на лирата на струга.pgv-64 е обяснил кое как.

Коментар

Някой със светеща лампа може ли да даде идея как да изправя неръждаема ос 22мм /1500мм ?Разполагам с хидравлична преса.Имам идея за стойки за вала,които да го застопоряват по време на натискането с пресата,но не ми светва лампата как да я завъртя на струга без да провисва? Сещам се да я центрирам с люнета и да и пусна една стружка по цялата дължина например 0,3-0.4мм,но не трябва да се намаля диаметъра.

Име:stainless-shaft.jpg
Размер:495.0 КБ
ID:5751161
                          Последно редактирано от stypkata; 24-04-17, 17:49.

Коментар

Въобще не се мъчи.Купи едно парче неръждавейка Ф22 и нарежи същата резба като на оргиналното и си готов.Както и да се мъчиш все ще бие малко .
                            "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                            Ат.Буров.

Коментар

Изправят се много успешно с регулируема ръчна винтова преса такива тънки и дълги валове...но е страшна играчка, искаща нерви и пак ти трябва еталонна повърхност. С индикатора спрямо нея следиш къде започва и къде завършва кривината и с пресата натягаш за да изправи. После проверка, пак отбелязваш, натягаш и така докато докараш биенето на вала до допустимите норми.

Име:DSC02245.JPG
Размер:99.1 КБ
ID:5751503
                              Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Я да питам нещо уж елементарно.
                                За пробиване на по-дълбоки отвори.
                                По принцип спазвам основните правила. Започвам с центрови отвор, след това с по-къса бургия, а накрая пробивам и с по-дългата. Но все не може да ми се получи абсолютна съосност на отвора с детайла. И за това, когато е важно, се налага да престъргвам м-у центри, външния диаметър.
                                Та къде ли е заровено кучето?
                                Разминаване на осите на задното седло и шпиндела, или може би, дори кръстосване. Уж меря, но нещо не съм доволен от резултата.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X