Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Благодаря много.При мен средния болт е развит и хлабав.Не съм го пипал никога него.Работя само с двата крайни за застопоряване на седлото.А средния за какво е? Трябва да е развит по време на настройка и да го завивам при тестване ли?

Коментар

Първоначално публикуван от stypkata Преглед на мнение
      Благодаря много.При мен средния болт е развит и хлабав.Не съм го пипал никога него.Работя само с двата крайни за застопоряване на седлото.А средния за какво е?
      Точно средния болт заступорява двете части на седлото, една към друга. Той трябва след настройка, да е затегнат постоянно.
      При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Точно средния законтря двете плочи на задното седло . Щом е хлабав може и от там да е проблема . Стар майсторски чалъм за правене на конуси е с изместване на задното седло или подлагане в леглото на центъра . Писали сме заедно
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от stypkata Преглед на мнение
          ....А средния за какво е? ...
          Обикновено застопорява седлото към централната ос на струга.Оставен хлабав при работа с центъра,обикновено променя сечението в конус.
          ПП Средният болт никога не се пипа без причина.Резултата може да надскочи 1,3 мм конус.При мен резултата беше 2 ммм на 250мм.

Коментар

Здравейте,може ли да помогнете с малко теория за нарязването на цолови резби и навивките в цол,колкото и да се опитвам не се получава. В първия пост на темата пише че тръба 1.1/4 има 11 навивки а в разни таблици които намерих пише че въпросната резба е със 7 навивки та кое е вярно? Дайте някоя достоверна таблица за тези резби.Многократно се опитвах да нарежа резба на тръба 1/2 и все не иска да се навие,ножа с който правя резбата е 55 гр.Със милиметровите резби вече се справям доста сполучливо но с тези цолови резби не успях.
            Последно редактирано от perdeee; 16-04-17, 00:11.

Коментар

В първият случай е газова или тръбна (цолова) резба -11 витки в цол , а в втория е цолова скрепителна -7 витки в цол.И двете са с стъпка -брой витки в цол(инч), но са различни по своето предназначение!
              Последно редактирано от pgv64; 16-04-17, 02:42.
              "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
              Ат.Буров.

Коментар

Ето линк към http://dox.bg/files/dw?a=76eff8b6f4. Тук са дадени видовете резби.
                "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                Ат.Буров.

Коментар

А тези които са стандартни за ВиК тръбите как се водят и как да разпозная двата вида резби?

Коментар

Тръболяците са весела техника. Предизвикват голям стрес и когато се установи, че външният диаметър на ВиК тръба 1" не е 25.4мм...
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Престъргваш я 3-4 десети под размера и нарязваш . И милиметър да е отдолу пак няма проблеми . За това във водопроводните тръби се използва универсалния уплътнител наречен кълчища
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                        Тръболяците са весела техника. Предизвикват голям стрес и когато се установи, че външният диаметър на ВиК тръба 1" не е 25.4мм...
                        На тръбите за базов р/р се взима отвора/вътр диаметър/ на тръбата приблизително.Защото тръбите у нас ги правят по тънкостенни за икономия.Например 1/2 " тръба е с външен диаметър около 22мм и отвор около 14–15мм ,а отвора трябва да е около и под 13мм или половин цол отвор.Ама ние сме по икономиите.А при стандартна цолова резба за номинал се взима външния диаметър на пръта- пример : 1/2 " - Ф12,7мм. Свремето ще го научиш .Апропо в линка за резбите дето съм го постнал в Докса е дадено нагледно.Прочети внимателно!
                        Ат.Буров.

Коментар

Аз пък онзи ден останах доста учуден, че не открих стъпка 19 навивки на струга си(ц11мт). Трябваше да режа резба на тръба 3/8, все пак това е стандартна ВиК резба.

Коментар

Първоначално публикуван от Emil_Pz Преглед на мнение
                            Аз пък онзи ден останах доста учуден, че не открих стъпка 19 навивки на струга си(ц11мт). Трябваше да режа резба на тръба 3/8, все пак това е стандартна ВиК резба.
                            Само Ц5 има тия 19 навивки!

Коментар

Ставало е на въпрос за това.1,375 на мм стъпка е доволно близо до 19 витки и е идеален заместител.А има флашки и метчици за улеснение.
                              Ат.Буров.

Коментар

Първоначално публикуван от perdeee Преглед на мнение
                                А тези които са стандартни за ВиК тръбите как се водят и как да разпозная двата вида резби?
                                Трябва ти таблицата за газова(тръбна) конусна резба 13.17 на 143 страница от този линк http://dox.bg/files/dw?a=76eff8b6f4.
                                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X