Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Как се нарязват резби на струг
Свий
Това е залепена тема.
X
X
-
От: Как се нарязват резби на струг
Честито със здраве да си ги ползваш. От къде и за какви пари е отрезния нож,имах подобен на vorgen и бях доволен от него докато не го потроших заради луфт в напречното подаване и постоянното задиране на ножа когато се вкопае заради луфта и сега се замислям да си взема друг,но първо трябва да си оправя луфта но ще видя от какво е след като разглобя.
Коментар
-
Първоначално публикуван от perdeee Преглед на мнениеЧестито със здраве да си ги ползваш. От къде и за какви пари е отрезния нож,имах подобен на vorgen и бях доволен от него докато не го потроших заради луфт в напречното подаване и постоянното задиране на ножа когато се вкопае заради луфта и сега се замислям да си взема друг,но първо трябва да си оправя луфта но ще видя от какво е след като разглобя."Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
Ат.Буров.
Коментар
-
При мен на СУ-то този проблем го няма,единственно съм му обирал луфта на бронзовата гайка на винта за напречният ход.
Реже си със нож на център без странично освобождаване.Проблем настъпва при голям срез 60мм и нагоре,започва да прегрява и ако не охладиш,ножа залепва по среза и следва неизбежно чупене.От тия двата ще имам резултати във вторник,че не съм у нас.Малко съм скептичен,до сега винаги съм работил със запоени пластини и рядко със кобалт.
Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар
-
Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнениеАко има луфт в кръстатия супорт,детайла като натисне ножа и го сваля под центъра.Та ако не си оправиш луфта,вдигаш леко ножа.При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнениеАми честито! И аз се замислям за такъв отрезен.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Някой може ли да сподели на какъв бой държи пластината на десният нож?Или е само за гъдел(финиш).Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар
-
Държи доста. Подобна, ако не същата (едностранна с "положителна" геометрия) ползвам на борщангата. Изненадвала ме е само като направя някоя откровена простотия. Държи сериозна стружка и в двете посоки, и от при вътрешен отвор, където не се чисти съвсем добре.
Ако държача е качествен ще държи доста и ще е трайна. Като гледам точно твоите не са финишни, предвид радиуса на закръглението на върха, тъй че още по дефиниция не са за "гъдел".Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
На десният с ромб пластината,отдолу има някаква подложка и стъчрчи щифт който се мандахерца в кръг и ме притеснява.Трябва ли щифта да мърда,ботуша натиска пластината,но все пак си мисля,че трябва да е стационарен.Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар
-
Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнениеНа десният с ромб пластината,отдолу има някаква подложка и стъчрчи щифт който се мандахерца в кръг и ме притеснява.Трябва ли щифта да мърда,ботуша натиска пластината,но все пак си мисля,че трябва да е стационарен.
ПП: Сега видях че и пластината ти е с негативна геометрия. На първа снимка си личи. Ама пак-доволно е голяма и трябва да държи прилична стружка.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от perdeee Преглед на мнениеА как се проверява за луфт в кръстатия супорт?
Ами клатиш с ръка.Всъщност,може да натегнеш клиновете,до получаване на ход без луфт и без затягане.Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар