Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Колкото и да ти е точно съосието, нито бургията ти е идеално права, нито идеално наточена, а и да е, материала никога не е идеално еднороден. Не се сещам какво можеш да направиш по случая в домашни условия.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Добре, значи ще приема че е сравнително нормално, някакво биене при излизането.

Коментар

Проблема идва главно от заточването на свредлото. Единия ръб граби повече и отвива. От там тръгва на криво свредлото. Аз обикновено пробивам с няколко размера свредла. Ако е възможно да обработя отвора на нож го правя. Виждал съм стругар да прави гайка М6 на нож, но ножа сам си го е правил. Аз над 12мм мога да работя на нож, а за резби над 16.

Коментар

Ако свредлото е заточено правилно, трябва да се провери и за съосност. Центровото свредло е по добре да е 90 градусово, а не 60 стругарско, то служи за центрови отвори. Ако се прави с две свредла, първото трябва да е с по малък диаметър и на дълбочина десетина мм.

Коментар

Нямаш съостност,не е от бургията.Най добре питай гагич,той е първи братовчед на гугъл

Коментар

gun barrel drilling
              В тубата!
              Знам, че не съм цвете за мирисане, и характера ми не е златен, ма вчера една черна котка кат ми напрай път и си плю три пъти през рамото, зех да се замислям!

Коментар

Привет колеги
                Пиша в тази тема, за да не отварям нова. Имам струг СУ 320, на който се скъса единия от винтовете, който държи кръстатия ножодържач. Купих нов, но за монтажа, разглобих напречната шейна на машината. И при събирането дойде проблема с напасването на гайката на напречното движение. Както и да се сложи, няма база по, която да застане по остта на винта и започва затягане при въртенето. Бихте ли дали съвет за центроването?

Коментар

Аз това гледах, и от там дойде въпросът, защо хората го могат, а при мене не се получава.
                  Но там и специални свредла и специални машини. Въобще, има разлики.
                  Да не си помислите само, че съм тръгнал да правя цеви.
                  Но някак е обидно, един съосен отвор да не можеш да пробиеш

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                    Аз това гледах, и от там дойде въпросът, защо хората го могат, а при мене не се получава.
                    Но там и специални свредла и специални машини. Въобще, има разлики.
                    Да не си помислите само, че съм тръгнал да правя цеви.
                    Но някак е обидно, един съосен отвор да не можеш да пробиеш
                    Много е важно и какъв материал пробиваш, освен всичко друго. По твърдите стомани, се пробиват по добре но обилно охлаждане с качествен борьол.
                    При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Свредло равномерно може да се заточи само на заточна машина . На ръка колкото и да си добър винаги има разлика дори и минимална . Дори и заточено на машина единя режещ ръб винаги се износва по бързо от другия . Има един много стар принцип че със свредло размер не може да се контролира . Дори и да не отбие отвора обикновено е поне десета две отгоре .
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Абе десета две кой го ебава.Аз го имах тоя проблем когато некой умник беше разхабил и централния болт на седлото.Освен че правеше конус на 200мм външно престъргване,чупех и по две бургии минимум на 50 мм проходен,а от другата страна отвора бегаше с цел диаметър от оста.Я опъни една стружка на универсал и център и докладвай.

Коментар

В добрите години на моя С 11 МТ на твърд център на почти цялата дължина на машината 2 метра съм докарвал 0.03 мм конус . Стържех едни колони за шприц аз ги докарах до 0.03 мм а от шлайфа дойдоха 0.05 мм конус И сега между два центъра машината не ми дава повече от 0.05 мм конус . На универсал съм пак там някъде защото всичките ми универсали са чешки първи клас на точност . С една хартийка в леглото на центъра в задното седло обикновено съм на нула .
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Снимай стария винт с гайката ако ти е възможно да видя точно за какво питаш.

Коментар

Някой може ли да каже,нож Т30К4-2 за какъв материал се ползва,пластината е много крехка и при леки удари се чупи много лесно.

Поздрави!!!
                              Pajero 2.5.TDI GLS Super Selekt
                              лодка RIGIFLEX CAP370+YAMAHA 15hp. four stroke

Коментар

По номера- титан 30%, кобалт 4%. Няма как въобще да работи на удар. За сметка на това ще държи на нагряване. Това е пластина за равномерна работа-резби, вътрешни отвори и т.н. на високи обороти.
                                Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X