Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Е това е графит на спрей. Няколко секунди след като го пръснеш, течността се изпарява и остава сух графит.
    Прикачени файлове
    При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Колеги случайно да знаете магазин в София, от който може да се купи такъв спрей или да се поръча.Защото от сайта на фирмата дистрибутор на продукти " Molykote" предлагат по мин. 10бр.Обиколих над десетина такива специализирани магазини за смазки и нямат , а някои даже не знаеха за какво иде реч.Не намерих и заместител от друг производител.Предварително благодаря !
      "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
      Ат.Буров.

Коментар

Loctite 8191 май е аналог. Ама те и тия са същите тикви....

ПП Аз бих купил 2-3. Ако се съберем няколко човека може и да го докараме до 10.
        Последно редактирано от sparkybg; 31-01-17, 12:06.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ако не му е фрапираща цената,бройте ме и мен с два-три броя.
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Нещо аналогично на Бардал няма ли ? Там представителя е наш човек При тях такива условия няма купуваш колкото ти трябва .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Има, ей-го:
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:lubrifiants-speciaux-mos-dry-001014605-product_zoom.jpg
Прегледи:1
Размер:27.3 КБ
ID:5742466
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз от известно време ползвам препаратите на Бизол и съм много доволен . Тия двата с моите отстъпки идват към 7.50 лева . На Бардал и Мотул препаратите са добри ама цените им вече отлетяха нагоре . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0022.jpg
Размер:103.4 КБ
ID:5742765
                Първоначално публикуван от scandalo Преглед на мнение
                Ще отида да видя струга във какво състояние е. Ако няма износване на втулките и паралелите са ок мисля да си го прибера. Цената, която търси човека е 1900лв + 500лв за транспорт. За сега нямам работилница и ще го прибера в на приятел склад докато си построя на село работилница и да го вкарам там. Само не мога да разбера защо е направен струга със втулки? Ако се износят какво се прави? търсят се като втора ръка или се изработват нови? Струг на толкова години не съм сигурен дали ще намеря нови резервни части. Иначе струга няма цангите има само люнетите и зъните колела.

Другия ми вариант е KART E2N, но той май е по-нисък клас струг.
                Ето за това говоря . Каиш от волска кожа Като почне да превърта скъсяваш и така докато се скъса някъде.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0121.jpg
Размер:184.5 КБ
ID:5742770
                Последно редактирано от sek.1; 05-02-17, 08:29.
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                  Ето за това говоря . Каиш от волска кожа Като почне да превърта скъсяваш и така докато се скъса някъде.[ATTACH=CONFIG]900788[/ATTACH]
                  Започне ли да превърта,се натрива от вътрешната страна със колофон.
                  Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Да се похваля,ей тези неща дойдоха преди малко:

Име:20170211_185449.jpg
Размер:69.8 КБ
ID:5743240
                    Нещо не ще да качи другите снимки,по-късно ще пробвам пак.Надявам се,че са добри.

Коментар

Ами честито! И аз се замислям за такъв отрезен.
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Честито със здраве да си ги ползваш. От къде и за какви пари е отрезния нож,имах подобен на vorgen и бях доволен от него докато не го потроших заради луфт в напречното подаване и постоянното задиране на ножа когато се вкопае заради луфта и сега се замислям да си взема друг,но първо трябва да си оправя луфта но ще видя от какво е след като разглобя.

Коментар

Първоначално публикуван от perdeee Преглед на мнение
                          Честито със здраве да си ги ползваш. От къде и за какви пари е отрезния нож,имах подобен на vorgen и бях доволен от него докато не го потроших заради луфт в напречното подаване и постоянното задиране на ножа когато се вкопае заради луфта и сега се замислям да си взема друг,но първо трябва да си оправя луфта но ще видя от какво е след като разглобя.
                          Почти всяка стара машина има луфт в напречното подаване . Пробвай да обереш луфта като презаконтриш бронзовата гайка и контрата и на водещщия напречен винт . И в предната част под нониуса за напречно подаване има две гайки и при тях обери луфта.Винаги остава някакъв, но той е приемлив .И една малка хитринка - качи височината на отрезния нож с 1-2 десети над идеалния център.В резултат на това и силата на избутване на ножа при рязане ,няма да ти захапва.Освен, ако нямаш луфт в предния лагер при универсала , тези неща които споменах ще помогнат.Успех!
                          "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                          Ат.Буров.

Коментар

Освен нисък нож,друго не съм забелязъл да причинява задиране при рязане,поне при мен де.
                            Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

При мен на СУ-то този проблем го няма,единственно съм му обирал луфта на бронзовата гайка на винта за напречният ход.
                              Реже си със нож на център без странично освобождаване.Проблем настъпва при голям срез 60мм и нагоре,започва да прегрява и ако не охладиш,ножа залепва по среза и следва неизбежно чупене.От тия двата ще имам резултати във вторник,че не съм у нас.Малко съм скептичен,до сега винаги съм работил със запоени пластини и рядко със кобалт.

Име:20170212_110012.jpg
Размер:79.8 КБ
ID:5743267

Име:20170212_110124.jpg
Размер:98.9 КБ
ID:5743268

Коментар

Ако има луфт в кръстатия супорт,детайла като натисне ножа и го сваля под центъра.Та ако не си оправиш луфта,вдигаш леко ножа.
                                Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X