Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Имам такива удължени челюсти но не могат да носят много тежко .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Имам един въпрос малко извън темата, но моля да ми простите.
      Мисля да продам стругчето си TOS MN80 и да си търся Ц5 или Ц11 (1000мм работна дълбина ми е достатъчна).
      Та въпроса ми е провеждат ли се търгове на метаорежещи машини? И ако да как мога да разбирам къде има търг и съответно да ходя да гледам къде какво се предлага?
      Поздрави

Коментар

Направо си се ориентирай към C11, ако питаш мен.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Определено С11! Но трябва да имаш възможност за за проба : Да чуеш звук , да видиш дали всичко работи, има ли биене на вретеното (на конуса и аксиално) и най -вече да провериш износването на паралелите с индикатор! Иначе само с поглед ,може да останеш неприятно изненадан!Успех в начинанието!
          "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
          Ат.Буров.

Коментар

Първоначално публикуван от pgv64 Преглед на мнение
            Определено С11! Но трябва да имаш възможност за за проба : Да чуеш звук , да видиш дали всичко работи, има ли биене на вретеното (на конуса и аксиално) и най -вече да провериш износването на паралелите с индикатор! Иначе само с поглед ,може да останеш неприятно изненадан!Успех в начинанието!
            Бе то струг от търг работил на две-три смени и на норма в някое предприятие, да му гледаш паралелите с индикатор е като да гледаш баба има ли бръчки с микроскоп. Но има и добри машини но на добри цени. Иначе определено С11.
            При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

С 11 рядко ще намериш да е износил паралели но за сметка на това масово са с износени зъбни гребени . От тая болест не страда С 10 и сливенските СУ защото са с много по здрава рейка .

Коментар

Подобна машина на търг няма как да вземеш, имам предвид читава. Това, което става за нещо се изкупуват на големи лотове от прекупвачите и веднага се пращат в Ирак и околните арабии. Машините, които остават тук стават единствено за претопяване и части. Две години ходих по търгове и нищо. Накрая намерих в едно село що годе сносна машина. Според мен, след претопяването на завода в Троян, Ц11 да си купиш рисковано. Части почти не се намират вече. Виж СУ-тата все още се произвеждат и има части.

Коментар

Продадох си стругчето сега се оглеждам за нещо по сериозно.
                  Кажете мнение за това:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:52129351_1_800x600.jpg
Прегледи:1
Размер:141.8 КБ
ID:5604552

И мога ли да разчитам на някой разбиращ от тези машини да дойде с мен на евентуален оглед (ще си платя загубеното му време) (сливова,гроздова,кайсиева, няма значение.
                  Другото, което видях е СУ320, но до колкото разбирам това си е Ц8? И СУ201 се продава, но не намерих никаква информация за него .
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 11-08-14, 17:14. Причина: olx.bg

Коментар

Бе не е лош ,ама мнооого къс! На него бръз ход му не трябва , щото той няма ход !Зависи за какво ще се ползува! Но според мен е късичък! Полезният му ход е около няма и 300мм надлъжно!Ти си знаеш , но малко по-длъжъг ще е по-добре!
                    "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                    Ат.Буров.

Коментар

Това трябва да ти го дадат почти на цената на скрап, по простата причина че мноооого трудно ще му намерят купувач. 300мм ход е майтап. Това са били ограничени серии за работа на определени детайли, тоест думата "универсален" е не съвсем на място. Търси нещо с ход поне от метър нагоре, иначе после само ще се ядосваш като тряббва да правиш нещо, дето не можеш да побереш.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Тва е неква 'касичка' за авто-работилница. Тва според мен (пълен аматьор) за хабсолютно нищо не става.

Коментар

На това освен да стържеш дискове и барабани не виждам какво друго можеш да правиш . Като сложиш центъра или патронника остават даже и по малко от 300 мм . Търси нещо което има поне едни 1000 мм междуцентрово разстояние .
                          На него бръз ход му не трябва , щото той няма ход
                          !
                          То гледам веригата му е откачена че а натисна копчето я си омлатил универсала я задното седло е отишло на земята

Коментар

Имаме ли колега от Свищов да ми помогне да погледне един струг, а ако потвърди,че е изряден да ходя да си го прибера със транспорта.

Коментар

Нащракай му паралелите, зъбния гребен, опитай му всички самоходи и скорости (внимателно с резбовите - има такива със сериозни ходове и за нула време ще пратиш супорта в универсала). Гледай за луфтове по шейните. Колкото "по-стегнато" е усещането като работиш с него, толкова е по-читав. Точно като автомобил. Гледай и как включва съединителя - трябва да усещаш на ръчката "законтрянето" в пуснато положение, и като го пуснеш да си стои пуснат, а не да се самоизключва. Гледай в пробката на скоростната кутия дали тръбичката пуска масло (ако C11 и от сорта). Гледай по всички възли да имз масло (супортна и подавателна кутия). Гледай за биене в универсала - нов е между 300 (китайски) и 800 кинта (чешки), ако размера е 250мм.

Впрочем, за какъв струг иде реч?

Коментар

И въпрос към по-опитните - колко тежи планшайба за C11MT? И ориентировъчно за колко пари може да се намери? Вече няколко пъти ми притрябва и все правя еквилибристики. И с флянец ли се хваща и тя като универсала, или си е пристъргана за конкретниямодел струг?

Това ми се струва че е директно престъргано за хвашане към шпиндела:
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:52418067_2_585x461.jpg
Прегледи:1
Размер:50.2 КБ
ID:5607800

Проблема е че му искат 800 кинта, което ми се струва перверзна цена.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X