Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Първоначално публикуван от pgv64 Преглед на мнение
    Оппа изложих се.Изказах се неподготвен.Мислех че като на голямите... .
    Дай снимка какви са на големите, ако имаш. И как се отваря. Ще ми се да инспектирам моя.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Лесно е . Големите български без значение модела са с ножодържач на един принцип . От понеделник ако остане време ще отворя един да го снимам . Там обикновено се изяжда оста и изпуска шпонката или се отсича стоперното щифтче . Всъщност имам един в насипно състояние от СУ 400 че го носих на ерозията да му вадят точно отсечено щифтче .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Аз па си нямах работа и на бръзинка купих това съветско произведение. Още не мога да разбера как точно работи, но имам документация някаква.
        Като стигна до конкретни въпроси ще питам. Ако някой познава творението и даде отзиви, ще съм благодарен.
        Благодаря предварително.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Честито!
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Изглежда добре.

Като и гледам ходовете предполагам е машинка за прецизни неща. Таман се чудех кой да ми направи едни матрици.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Това според мен е координатна пробивна машина
              "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
              Ат.Буров.

Коментар

Точно ! В работата имам една бракувана седи на двора .

Коментар

Главата седи ли? Тая плоча която е отпред с лостовете нагоре надолу и подаването, че на мойта нещо са ровили там и не знам още какво точно и липсва.?
                  Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Аз не я заварих работеща тази машина . Утре ще я снимам .

Коментар

Днес ровейки из архивите изкочиха тия две ножчета тип Колесов 45 градуса със сменяеми твърдосплавни пластинки . А най хубавото е че за тях имам доста пластинки .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0123.jpg
Прегледи:1
Размер:304.5 КБ
ID:5534561

Коментар

А и аз ги имам тези чудесиики,но нещо не ми харесват как работят или пък аз нещо не успявам да ги наглася за работа.При каква дебелина на стружката и при какви обороти работят?

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan55 Преглед на мнение
                          А и аз ги имам тези чудесиики,но нещо не ми харесват как работят или пък аз нещо не успявам да ги наглася за работа.При каква дебелина на стружката и при какви обороти работят?
                          Всяка пластина различно. Върху всеки материал различно. За всяка пластина тия неща са си посочени в описанието на производителя (за какви материали и какви режими).

Пластината си има радиус на заобляне на върха. По дефиниция струшката трябва да е по-голяма от тоя радиус. Стандартно са 0.2, 0.4, 0.8, 1.2мм. От стружката, подаването, оборотите и дали с или без охлаждане зависи какво ще е стружкоотделянето. Стремежа е отделяните стружки да са на дребни парчета, а не "пружинки" или пък спагети, дето стават на кълбе около ножа.

Като докараш режима се случва това:

Ако помня добре това е с около 1.5-2мм стружка, 2 десети подаване, 355 оборота, диаметър около 50мм, без охлаждане. Върху мек материал (С355, което е горе-долу стомана 20), който по принцип се маже. Като пуснеш по-малка стружка и излезеш от режим се случва това, дето се вижда след първото стъпало - пак е доволно гладко за тоя материал (абе направо си е гладко), но не е идеално като другото - със същия нож и обороти, но стружка 0.5мм и подаване 0.09мм, май (най-бавното на C11).

Забележи и какъв е профила на режещия ръб на пластината - там също има вариации - различни наклони, различна острота и т.н. Има и положителни и отрицателни ножове и..... абе всичко има. Бездна е. Влез в сайта на Sandvik и ще се хванеш за главата по колко варианти за всеки модел пластина има. Освен геометрията имаш и 20-30 материала, всеки за нещо си.

Хубавото все пак е че общо взето основните системи пластини са 3-4 вида, но пак от всеки вид има много варианти, всяка с предназначението си.
                          Последно редактирано от sparkybg; 11-11-13, 00:45.

Коментар

Разбрано,благодаря.
                            Работя по-вече със Ст.45 и по някога с Х-ви.
                            Ножовете и пластините са ми подаръци или закупени втора ръка така,че описание от производител юк и режимите на работа ще са на принципа проба-грешка и така до уцелване.

Коментар

Ножовете - ОК, ама пластините не са по 100 кинта едната, тъй че можеш да си купиш няколко с известни произход и характеристики, за когато ти потрябват. Аз откак съм си купил струга нож, освен за рязане, за друго не съм точил.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Ножовете - ОК, ама пластините не са по 100 кинта едната, тъй че можеш да си купиш няколко с известни произход и характеристики, за когато ти потрябват. Аз откак съм си купил струга нож, освен за рязане, за друго не съм точил.
                                А къде остава удоволствието да се налапаш със шмиргелов прах!?Нямам нерви да работя със такава джунджурия,имам някакъв завещан,но не ми харесва как работи,то си иска дебнене малка стружка и общо-взето си е врътня.Работя със ножове със запоени(и заварени) пластини,на които не им пука колко мм ще режат и на каква стъпка ще работят.Обикновенно подаването е от 1 до 4-5мм и стъпка 1/2 на 8,ако бързам 1/1 на 8(трябва да видя във таблицата на колко мм отговаря),за гладкост се пилва леко със шкурка ръбчето на ножа и повърхността става достатъчно гладка(ако се шлаифа със шкурка става огледална).При точенето си има чалъм,иска си ръчичка за да постигнеш гладкост на обработваният детайл за да не изглежда като ситна резба,като същевременно ножа да чупи стружките а не да произвежда течаща(лентова) стружка която освен,че се намотава а и заема относително голямо пространство във тавата.
                                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X