От: Как се нарязват резби на струг
Дай снимка какви са на големите, ако имаш. И как се отваря. Ще ми се да инспектирам моя.
Първоначално публикуван от pgv64
Преглед на мнение
Има и положителни и отрицателни ножове и..... абе всичко има. Бездна е. Влез в сайта на Sandvik и ще се хванеш за главата по колко варианти за всеки модел пластина има. Освен геометрията имаш и 20-30 материала, всеки за нещо си.
Нямам нерви да работя със такава джунджурия,имам някакъв завещан,но не ми харесва как работи,то си иска дебнене малка стружка и общо-взето си е врътня.Работя със ножове със запоени(и заварени) пластини,на които не им пука колко мм ще режат и на каква стъпка ще работят.Обикновенно подаването е от 1 до 4-5мм и стъпка 1/2 на 8,ако бързам 1/1 на 8(трябва да видя във таблицата на колко мм отговаря),за гладкост се пилва леко със шкурка ръбчето на ножа и повърхността става достатъчно гладка(ако се шлаифа със шкурка става огледална).При точенето си има чалъм,иска си ръчичка за да постигнеш гладкост на обработваният детайл за да не изглежда като ситна резба,като същевременно ножа да чупи стружките а не да произвежда течаща(лентова) стружка която освен,че се намотава а и заема относително голямо пространство във тавата.
Коментар