Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Да по свестим темата . Малко работа с неподвижен люнет . Едни полуосчици от Прага V 3 S . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0017.jpg
Прегледи:1
Размер:186.3 КБ
ID:5567551Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0018.jpg
Размер:199.6 КБ
ID:5567552
    Първоначално публикуван от scandalo Преглед на мнение
    Някой да знае къде мога да си занеса паралелите за шлайфане? До колкото знам някъде във Враца ги шлайфат,а аз съм от този край и струга ми е там, но къде точно. Иначе паралелите на стругчето ми са малки те са 1 метър дълги има износване в близост до универсала, където се работи най-много. Не ми изглежда да е много, но искам да му отнема 1 десета може би.
    Стигнеш ли да шлайфаш паралели по добре сменяй струга . За да износи паралелите значи покрай тях са убити и много други неща . При мен в работата има машини в които вече нищо здраво няма но паралелите не са мръднали .
    Последно редактирано от sek.1; 26-02-14, 07:57.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      150-те лева според мен са нормална цена. Виж хилядарката за паралелите и на мен ми се вижда множко.
      Определено са много,като имаш в предвид,че нищо друго не правят.След шлайфането,супортната кутия пропада и зъбната рейка трябва да се свали надолу за да има нормално зацепване,оставят ти го за домашно упражнение във къщи,ако се освяткаш-добре,ако не след известно време се прецаква най-използваната част на гребена във близост до универсала.На задното седло също не правят кореция,пропада от център и се спасяваш сам.
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Говорех за 150-те лева за шлайфане на долната шейна и правене на клин за нея. На мен фрезата ми е на 5 метра от струга, но само с разглобяване, сглобяване, мерене, изравняване и прочие неща ще загубя най-малко ден за да го направя (дано това лято смогна)

Колкото до паралелите и задното седло - че за чий им е да шлайфат парелелите на задното седло? А супортната кутия може да се вземе на фреза в горната си част точно толкова, с колкото са шлайфали паралелите.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Говорех за 150-те лева за шлайфане на долната шейна и правене на клин за нея.Колкото до паралелите и задното седло - че за чий им е да шлайфат парелелите на задното седло? А супортната кутия може да се вземе на фреза в горната си част точно толкова, с колкото са шлайфали паралелите.
          Аз за паралелите говорих,не знам за чий им е но е факт че са шлайфани(С-11 на колега)и седлото е ниско.Също не мога да си обясня,защо аджеба са отнети във порядъка на 7-8мм?При рендосване на супортната кутия,валовете се повдигат заедно със кутията и става невъзможно придвижването и,особенно във краищата.Преди две години се занимавах със на приятел струга,С-10,върнат от основен във Враца и стоял години.При него беше отнета супортната кутия и повдигаше валовете,ако не забравя като ходя при него ще снимам.Та моето скромно мнение е,че тия във Враца оакват машините и не бих им ползвал услугите.
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

От това което ми обясняваха тея във Враца, след шлайфа на паралелите се слагали полиамидни накладки под суптортната дъска с цел да се компенсира разликата спрямо зъбния гребен, а така се подобрявало и плъзгането.

Коментар

Сега може и полиамидни да слагат на времето слагаха текстолит .

Коментар

Може и да слагат,наблюденията ми са на доста стари машини,които са шлайфани някога и изпълнението е през пръсти.

Коментар

Дай координати на някой пернишки, ако имаш, да го видим кво ще каже за моя струг. Съмнявам се да стане само с шаброване - иде реч за 1-2 десети + нов клин.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Онзи ден минах покрай ЗРММ Враца, пълна пустош около и пред завода, никакво движение и коли на паркинга отпред, май вече не работят или това е началото на края. То във Враца какво ли работи вече.
                    При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Може би на някой ще му е от полза.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:457.jpg
Размер:101.4 КБ
ID:5568643
                      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 05-03-14, 14:35. Причина: prodavalnik.com

Коментар

Първоначално публикуван от scandalo Преглед на мнение
                        Може би на някой ще му е от полза.
                        То за полза ще е от полза, ама цената е не по-малко важна.
                        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 05-03-14, 14:35. Причина: prodavalnik.com

Коментар

Първоначално публикуван от KingofROAD Преглед на мнение
                          За С11М имаш ли представа дали ще може да се върти поне 500мм.? Интересува ме за рязане на джанти. Ще може ли да стане на С11 евентуално с по-голям универсал? да се въртят джанти до 16-17 цола,

И още един въпрос - как трябва да се центрова правилно джантата? През централния отвор с приспособление с подходящ диаметър и притискаща шайба с центроващ конус или ръб? и приспособлението се захваща в универсала? Или с обърнати челюсти за външния ръб на джантата?
                          Някой може ли да подскаже нещо по въпроса?
                          -Чем занимаетесь по жизни?
                          -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

колеги , може ли някои да ми каже кои струг е по нов модел ц8ц или ц8м

Коментар

Новата придобивка съветски нож със сменяема пластина 45 градуса тип Колесов пусната в действие . Работи перфектно както на стомана така и на полиамид . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0021.jpg
Размер:183.3 КБ
ID:5568751Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0022.jpg
Размер:195.1 КБ
ID:5568752

Коментар

С8С е по нов

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X