Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2014-09-25 16.11.10.jpg
Прегледи:1
Размер:91.4 КБ
ID:5613099Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2014-09-25 16.11.22.jpg
Размер:88.1 КБ
ID:5613100Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2014-09-26 19.03.35.jpg
Размер:87.3 КБ
ID:5613101Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2014-09-26 19.03.40.jpg
Размер:95.3 КБ
ID:5613103Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2014-09-26 19.03.49.jpg
Размер:88.9 КБ
ID:5613104Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2014-09-26 19.04.02.jpg
Размер:95.8 КБ
ID:5613105Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2014-09-26 19.04.28.jpg
Размер:86.5 КБ
ID:5613106Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2014-09-26 19.04.38.jpg
Размер:77.9 КБ
ID:5613107

Сега виждат ли се?
    ЗА ДА МОЖЕШ, ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ!!!

Коментар

Да

п.п. цъкай по-един ентер между снимките,че така слети....
      0осем9осем7шест0осем7едно
      Миро

Коментар

Гледайки конструкцията се замислих дали няма да е по-удачно да се реализира с танкети и линейни направляващи...
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Ще е, ама и цената ще е по-друга, ако ползваш качествени такива. Пък и не се знае с тия хвърчащу стружки навсякъде колко ще изкара.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Ще е, ама и цената ще е по-друга, ако ползваш качествени такива. Пък и не се знае с тия хвърчащу стружки навсякъде колко ще изкара.
            Спарки, човека хвана наклона на конуса и без конусен линеал http://www.youtube.com/watch?v=5zpwqhfzUF8

Коментар

Интересно защо арабелите работят на руски стругове, при положение, че толкова маши машини излязоха към тях.

Коментар

Тия некви лоши неща си причиняват...тоя туториал нещо не подходящ за начинаещи

Коментар

Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнение
                  Тия некви лоши неща си причиняват...тоя туториал нещо не подходящ за начинаещи
                  Те си ги причиняват от хилядолетия, ако няма кой да ги настъпва редовно където е нужно. И май няма тенденция в следващите няколко хилядолетия това да се промени особено.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

То бива , но за какво ти е ,на такива къси конуси! И "да" , за серия от детайли с дълъг конус , но за няколко бройки...!?!То докато си играе човек да го монтира това чудо , ще ги опердаши! За мен такова приспособление си заслужава само ако има по-голяма серия от дълги конуси (от150мм нагоре).Аз например , конуси от по 300мм си ги правя с презастъпване на кръстатия супорт под ъгъл! Като предварително на грубо ги опердаша на ръка на самоход и после на финно под ъгъл на ръчица и... нема грижа!На времето в матричарският цех където работех имахме какви ли не машинарий и приспособления , но нито веднъж не съм видял колега да ползува конусен линеал , сигурно ,поради факта че рядко се повтаряше детаил!За мен това чудо е оправдано само в серийно производство!
                    "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                    Ат.Буров.

Коментар

Първоначално публикуван от pgv64 Преглед на мнение
                      То бива , но за какво ти е ,на такива къси конуси! И "да" , за серия от детайли с дълъг конус ....
                      По принцип конструкцията на самия линеал е такава, че ако е много къса ще е супер неудобно за работа. При "конструирането"(мъдренето) на линеала подбрах такива размери, че да мажеш да мръднеш супорта достатъчно, да можеш да го настроиш на 15 градуса макс и конструкцията да е сравнително проста.
                      Инсталирането става много лесно с 4 болта за паралелите, 2 болта за настройка но ъгъла и един свързващ линеала и супорта. С един френски ключ под ръка инсталирането става за 5 минути.
                      ЗА ДА МОЖЕШ, ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ!!!

Коментар

Вярно е, че конусите можеш да ги вадиш и на ръка в повечето случай, но пък ако се наложи на тоя конус да се реже и резба вече идва малко неудобно без линеал. Опитвал съм да режа резба на конус с догонване е неудобно и неточно.

Коментар

Първоначално публикуван от foggy2 Преглед на мнение
                          Вярно е, че конусите можеш да ги вадиш и на ръка в повечето случай, но пък ако се наложи на тоя конус да се реже и резба вече идва малко неудобно без линеал. Опитвал съм да режа резба на конус с догонване е неудобно и неточно.
                          Нямаш опит и за това ти е неудобно. И на мене не ми е лесно да правя конусни резби. Имам един познат, който ги прави без проблеми (става въпрос за сглобка чрез резбата), а конусни резби за цепене на дърва ги прави още по-лесно. Преди години е правил ябълки за тегличи. Имал е нож за калибър, но не се е налагала корекция с тях.
                          На мене ми трябваха миналата година два ябалковидни болта и ходих да ми прави нож. Вика ми я дай да ти направя ябълките и като ги хвана само с отрезния нож ги направи.

Коментар

Бе щом му върши работа на човека и го кефи - то това е важното!
                            "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                            Ат.Буров.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                              Нямаш опит и за това ти е неудобно. И на мене не ми е лесно да правя конусни резби. Имам един познат, който ги прави без проблеми (става въпрос за сглобка чрез резбата), а конусни резби за цепене на дърва ги прави още по-лесно. Преди години е правил ябълки за тегличи. Имал е нож за калибър, но не се е налагала корекция с тях.
                              На мене ми трябваха миналата година два ябалковидни болта и ходих да ми прави нож. Вика ми я дай да ти направя ябълките и като ги хвана само с отрезния нож ги направи.
                              Не виждам как ще се направят достатъчно точно на ръка, независимо колко поит имаш. Но пък те в общия случай са конусни, точно защото не е нужно да са точни - все някъде ще затегнат.

Конус как да е - ще се направи местене на супорта. Ама за резбата си е несериозно, според мен, ако се иска някаква точност.

Коментар

Независимо дали е отговорна или не резбата се стремя да я направя точна. Ако една сондажна тръба струва 300лв и съм наредил 10 тръби, и съм правил резбата "все някъде да затегне", като останат в дупката 3000лв. сондьора най-малкото ще иска да прави незабравимо-отмъстителна любов с мен. В такъв смисъл говоря, че е не сериозно да се прави конусна резба на "догонване". Ако е винт за цепене на дърва, него си го вадя и без да въртя малкия супорт. Едно е да дялаш дърво с тесла, друго е да правиш дърворезба. Нищо лично ама като се знам какъв инжинер съм, как да идя на лекар?

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X