Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
    ...малка стружка...
    Малка, малка, колко да е малка? Масовите с радиус 0.8 и 1.2мм, искат стружка от горе долу толкова нагоре, и подаване примерно 1/2 на 8. Под това не работят оптимално.

Снимай моля те един наточен нож по начина, за който пишеш. Аз че ръка нямам е ясно. Просто искам да видя какво се цели.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

[QUOTЕ]
      Снимай моля те един наточен нож по начина, за който пишеш. Аз че ръка нямам е ясно. Просто искам да видя какво се цели.[/QUOTE]

Ей ги два.
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20131111_105309.jpg
Прегледи:1
Размер:73.2 КБ
ID:5535140

Име:IMG_20131111_105016.jpg
Размер:75.7 КБ
ID:5535141

Име:IMG_20131111_105454.jpg
Прегледи:2
Размер:55.9 КБ
ID:5535142

Име:IMG_20131111_105128.jpg
Размер:63.8 КБ
ID:5535143
      А така работи на 710об/мин на 2мм подаване на тръба от говнолин.

Име:IMG_20131111_110406.jpg
Размер:91.9 КБ
ID:5535145

Име:IMG_20131111_110519.jpg
Размер:68.6 КБ
ID:5535146
      На такава стъпка,а по-принцип може и по-гладко.

Име:IMG_20131111_110645.jpg
Размер:160.7 КБ
ID:5535147
      Тези са ми със сменяеми пластини,ама нещо не ги тача

Име:IMG_20131111_105917.jpg
Размер:69.5 КБ
ID:5535148
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

WNMG Пластината (първата) ми се чини с режещ ръб близо до 90 градуса. Мек материал с малко подаване предполагам ще се маже с нея. Опитай нещо с по-остър ръб.

А то и държача явно има значение. За триъгълни имам и Sandvik, и български от битака. Еми Sandvik-а даже с български пластини работи по-добре от другия. Не знам, може и субективно да е, но за себе си съм убеден че има разлика.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Много интересна става темата. С удоволствие влизам в този раздел и всеки път нещо ново мога да науча. Режима на рязане е много важно да се уцели, но при работа на единични бройки е много трудно. Аз обикновенно работя с една пластина докато не се изхаби и след това я заменям с нова. Така ми се е случвало да се получава при някой материали направо да се маже и да не става нищо. Най-много ползвам ромбовидна пластина. Имам Един кнукс с който се работят тези материали, които се мажат. Просто сменям ножа и работя с него.
          Иначе варианта е да имам още един ножодържач за ромбовидна пластина и двата да са за различни материали.
          В скрапа намирам дота ножове с неизвестен вид. Ползвам ги тях за груби обработки, при което не ме въмнува много получената повърхнина.
          Най-много ми харесват ножове за чугун. С тях се работи почети всичко.

Коментар

[QUOTE=dimich87;2335684
            Най-много ми харесват ножове за чугун. С тях се работи почти всичко.[/QUOTE]

Те издържат по-вече на износване по обясними причини,но на удар малко са капризни иначе не ги бърка какъв метал ще дялкаш.
            И аз предпочитам ножовете със заварени пластини по не са придирчиви към режимите на работа,но трудно се постига гладкост на обработвания материал,а по някога точно това се иска.

Коментар

WNMG и CNMG на нож с главен уст. ъгъл 93 градуса обикновенно работя с дълбочина на рязане 2.5-3 мм (5-6 по диаметър), подявания 0.25--0.3 мм/об., скорости 120-150 метра за минута. Стружката е на сол, без посиняване. Радиус 0.8. Стомана около 0.3 въглерод, леко легирана .

Коментар

Първоначално публикуван от pencotk Преглед на мнение
                WNMG и CNMG на нож с главен уст. ъгъл 93 градуса обикновенно работя с дълбочина на рязане 2.5-3 мм (5-6 по диаметър), подявания 0.25--0.3 мм/об., скорости 120-150 метра за минута. Стружката е на сол, без посиняване. Радиус 0.8. Стомана около 0.3 въглерод, леко легирана .
                Предполагам с охлаждане?

Коментар

Първоначално публикуван от pencotk Преглед на мнение
                  Тези скорости ми се струват доста големи. Ако е истина всичко това, то значи аз до сега съм пропилял доста време. Вече 2 дни по няколко часа стържа един фланец от Ф160. и дълъг 100мм. Остава ми да смъкна от Ф80 на Ф60 и съм готов. Като вътре съм го издълбал за набиване на лагер 6204 и вал.

Коментар

Само няколко уточнения, че може да вкарам някой в заблуда. Исках да кажа, че с подобни пластини, могат нормално да се постигнат тези режими. И говоря за програмни стругове , тъй като това ми е професията и с това се занимавам. Достижимо е и на универсален струг, но системата трябва да е стабилна, да има и щит. Охлаждане е достатъчно да има само в момента на уточняване на точен размер, но за допуск >= 0.1 е без значение. Та и още нещо, ако на някой му се налага да стругова закалени материали, успешно съм пробвал керамични пластини за струговане и на лагери и гладки калибри HRC около 60 единици. Има и стандартни ISO пластини, които могат да се поставят на стандартни държачи. Номера е малка дълбочина, висока скорост на рязане, така, че стружката почти да свети, т.е. топлината се отвежда с нея, а детайла е почти студен.На сухо.

Коментар

При тая скорост на рязане поне според моя скромен опит на ръчен струг без охлаждане стружките вероятно ще светят, а пластината скоропостижно ще сдаде богу дух. С няколко различни пластини съм опитвал да вдигам обороти, и честно казано никак не бях очарован от резултата. Говоря примерно за диаметър около 50мм и обороти от 355 до 700. До към 500 се ядва (това по мои сметки при тоя диаметър е около 70м/мин) Стигнах до 700, а до 1000 въобще не си правих труда, при положение че още на 355 стружките са сини.

За керамичните и аз четох че от жега не ги е страх и се работи на сухо.

Коментар

Керамичните не се поливат, поради ниската им топлопроводимост и може да се пукнат. И са доста крехки, пукал съм и при затягане в контузен държач.

Коментар

Нямам държачи да видя тези керамични пластини какво могат.
                          Прикачени файлове
                          При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Тези пластини сигурно ще искат държач от производителя им. За Искар съм сигурен, че имат освен със специална форма и стандартни по ISO.

Коментар

Стандартни са горните. Просто стандарта е стар и са малко редки, поне според впечатленията ми. По тая причина и държачите обикновено са скъпи.

ПП: TNMN са триъгълните, SNMN квадратните, предполагам.

ППП: За квадратните ти трябва CSRNR/L държач. Има го на Iscar, Sandvik и още много фирми:

Име:e933_1.JPG
Размер:15.5 КБ
ID:5536147
                              Последно редактирано от sparkybg; 14-11-13, 12:14.

Коментар

Поне на квадратната се разчита на етикета - SNCN 120712, доста по-дебела(7.94мм) от 1204хх, стандартен няма за такава, а за триъгълната се чете, че не е нулева, а е ТСхх 1604хх и за нея трябва нещо изчанчено, поне на Искар и Сандвик нямат за без отвор и с втора буква С.Имат с Р(11градуса).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X