Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
    ТОС вече няма. Заводът има друго име и продава под друга марка, универсалите му са вече под друг лиценз (по спомен-френски, но може и да бъркам) .
    Да подкрепя поста на Румбата:

Да,да, ама не!
    Какво ще кажеш за TOS ČELАKOVICE , TOS KUŘIM – OS, a.s., TOS VARNSDORF a.s. и прочие, да не правя опис...
    Като не знаеш нещо по-добре не пиши. С един пост уби половината чешка и словашка промишленост!

TOS
    означава Tovаrny obrаběcich strojů,
    иначе казано по нашенски Заводи за обработващи машини.
    И там влизат всички подобни заводи на цялата територия на бившата ЧССР.

Вярно, TOS Rakovnik вече е под друго име, но той произвежда шприцформи и шприцавтомати.
    Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

За да хваща прецизно един универсал и да е в норма 0,01-0,02мм се постъпва по начина описа по-долу:

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=171607 Пост 13.

Не се блокират челюстите във върха,по простата причина,че флашките имат луфт в каналите (ако е стар универсала подминават десета-две) и при обработка се отнема повече от предната част,вследствие на което при стягане на детайл стискат само в задният край.При работа детайла се размърдва,саморазхлабва се,троши ножки и има вероятност да напусне работилницата.
      Ако трябва да се наказваме със български универсал(понеже нямаме друг),единственото решение е да се направи "плаващ".
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Това "няколко десети биене " не е ли малко преувеличено за БГ универсалите?

Коментар

Първоначално публикуван от dedoKoko Преглед на мнение
          ...всички подобни заводи ....
          TOS Svitavy прави фУтерите все още
          Последно редактирано от rumbata; 31-08-17, 10:14.

Коментар

Kaкво ви е мнението за този руски (пише,че е 1-ви клас на точност):
            https://www.olx.bg/ad/universal-250-...tml#7294110f1e

Коментар

Като за начало вида присъединяване не е стандартния - без фланец е. С фланец е модел "C210", а тоя е модел "J6". Свали сегашния ти универсал барабар с фланеца, премери диаметъра на конуса на шпиндела и разстоянието между дупките му, както и диаметъра им. Сравни в нещата за "J6" от таблицата и прецени дали може да се сложи директно на шпиндела без фланец.

Това от тук: http://bzsp.by/ru/catalog/~show/28378/28379

Дали са читави въпросните универсали не зная. На пръв поглед замисъла е добър, ама като се има предвид че е сделано, какво точно са сътворили като изпълнение не е много ясно.

ПП: На страницата го дават 80-100 микрона биене. Румбата да каже това как се отнася към "първи клас на точност" от обявата, ама на китайския ми 4 челюстен от полимета съм докарал 3 стотни (ако помня добре), а на чешкия 3-челюстен (който пак май се води първи клас на точност) 1.5 стотни. Това са 30 и 15 микрометра, съответно.

ППП: И да не забравяме че това е точност като е нов и като е чист вътре. Една стружчица някъде по спиралата и се случва нещата да мръднат.
              Последно редактирано от sparkybg; 31-08-17, 13:07.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от stypkata Преглед на мнение
                Kaкво ви е мнението за този руски (пише,че е 1-ви клас на точност):
                https://www.olx.bg/ad/universal-250-...tml#7294110f1e
                Обръщаемите челюсти по презумция са по-кекави.

Относно точността на чешките, superior - кл.0, standart - кл.1

Коментар

Вижте какъв универсал ми предлага познат за 200лв.Ф250 е ,но не е сигурен за марка и производство.Предполага,че бил немски.Вие познавате ли го и потвърждавате ли,че е немски? Личи си ,че е чисто нов и ми нарпави впечатление,че ключа се върти много мазно и плътно - не хлопа като моя по четвърт оборот Дава ми го в този вид ,с прави и обратни челюсти и ключ.На мен доста ми прилича на моя български....Цената ме устройва напълно,но без вашето одобрение не смея да го купя.
                  Прикачени файлове

Коментар

Руски или Полски е най вероятно.

Поздрави!!!
                    Pajero 2.5.TDI GLS Super Selekt
                    лодка RIGIFLEX CAP370+YAMAHA 15hp. four stroke

Коментар

Сдвоените по принцип са Руски.
                      При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Руски е,като този:

Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Като за начало вида присъединяване не е стандартния - без фланец е. С фланец е модел "C210", а тоя е модел "J6". Свали сегашния ти универсал барабар с фланеца, премери диаметъра на конуса на шпиндела и разстоянието между дупките му, както и диаметъра им. Сравни в нещата за "J6" от таблицата и прецени дали може да се сложи директно на шпиндела без фланец.

Това от тук: http://bzsp.by/ru/catalog/~show/28378/28379

Дали са читави въпросните универсали не зная. На пръв поглед замисъла е добър, ама като се има предвид че е сделано, какво точно са сътворили като изпълнение не е много ясно.

ПП: На страницата го дават 80-100 микрона биене. Румбата да каже това как се отнася към "първи клас на точност" от обявата, ама на китайския ми 4 челюстен от полимета съм докарал 3 стотни (ако помня добре), а на чешкия 3-челюстен (който пак май се води първи клас на точност) 1.5 стотни. Това са 30 и 15 микрометра, съответно.

ППП: И да не забравяме че това е точност като е нов и като е чист вътре. Една стружчица някъде по спиралата и се случва нещата да мръднат.
                          По принцип този тип унивесали се водят по точни . Имат една установъчна повърхност по малко . На моя кореец е такъв тип руски усилен 220 мм .
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Ясно.И аз се съмнявах да е немски,защото германците не пропускат да се подпишат "DDR" или "Made in Germany" на всичко,което са произвели, a на този нищо не пише . И струва ли 200лв или не и този не е точен? И дали ще пасне на моя фланец на който е в момента българския универсал? Утре смятам да опитам да сваля моя и да кача този.Ако успея да го сменя трябва ли да се прави някаква настройка на универсала или всичко е фиксирано и няма възможност за настройка? Гледах няколко клипа за смяна на универсали на чужди стругове,но техните универсали на на резба,а на българския струг е без резба.

Коментар

Описал съм по нагоре в темата процедурата по смяна на универсал . Фланеца задължително се застъргва .
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Ако е чисто нов цената е много добра.
                                Петроф беше дал линк по назад в темата с цялата процедура по смяната.
                                Pajero 2.5.TDI GLS Super Selekt
                                лодка RIGIFLEX CAP370+YAMAHA 15hp. four stroke

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X