Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Послушай Петров за да нямаш главоболия.

Коментар

Първоначално публикуван от stypkata Преглед на мнение
      Може ли да се счупи нещо например зъб на рейката или нещо по седлото
      На С 11 точно това им е слабото място .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Има и още един вариант.Развиваш винта до край и издърпваш пинолата на ръка да излезе от седлото.Поставяш парче с подходяща дължина и съответно Фи в задния отвор на пинолата и връщаш пинолата на място.Успех!
        "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
        Ат.Буров.

Коментар

Има и още един вариант - заварка за челото и обратен чук.

Но напоследък вкарвам достатъчно дълъг болт/шпилка, чиато глава/гайка минава почти точно през отвора на преходната втулка. Както ти казаха горе - накрая леко ще пропадне (само главата/гайката). После си го вадиш по стандартния начин - винта ще опре на гайката/главата и ще избута преходника. Миналата седмица последно вадих преходник така.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Голям проблем !Докато си намеря подходящо Ф реших да извадя пинолата от седлото и после я сложих без проблем.Но при последващото вадене-слагане винта отказа да захапи пинолата.Оказа се,че гайката в пинолата е разбита (ако въобще е гайка ,а не част от пинолата).Опитах се да я избия ,но не успях.Имаше и сторопно болтче,което ме кара да мисля,че е гайка ,но защо не мога да я избия и да търся друга такава? Цяла пинола ли да търся или стругар?Резбата е трапецовидна М26 х 5

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG1065.jpg
Прегледи:1
Размер:134.5 КБ
ID:5775936

Коментар

Резбата е лява и ако се опитваш да завиеш на дясно няма да захапе
              "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
              Ат.Буров.

Коментар

ЗНам,че е лява.Навива се 1 оборот и спира.При опит за наместване на витките се къртят като че са от тебешир.Нацяло се разпадна резбата и сега е много по-зле от на снимката.

Коментар

Гайката е фиксирана с стопор,трябва да калиброваш винта и нова гайка по него.

Коментар

Извади винта и виж дали не е подбит някъде.
                    Ат.Буров.

Коментар

Накрая е малко подбит да,но според мен проблема е във вътрешната резба .Направо се разпада при най-малкото бутване и вече почти не останаха витки.Въпроса е дали резбата е на отделна гайка или е към пинолата...

Коментар

Първоначално публикуван от stypkata Преглед на мнение
                        Накрая е малко подбит да,но според мен проблема е във вътрешната резба .Направо се разпада при най-малкото бутване и вече почти не останаха витки.Въпроса е дали резбата е на отделна гайка или е към пинолата...
                        Гайката е отделно от пинолата, фиксирана е със стопорен болт и трябва да е от бронз. Трябва нова гайка. Ако не можеш да я избиеш, ще я разстържеш, като остане тънка люспа я изваждаш.
                        При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Първоначално публикуван от DIMILIEV Преглед на мнение
                          Гайката е отделно от пинолата, фиксирана е със стопорен болт и трябва да е от бронз. Трябва нова гайка. Ако не можеш да я избиеш, ще я разстържеш, като остане тънка люспа я изваждаш.
                          А сега! Да си дойдем на думата или да се върнем на темата! Как се нарязват резби на струг?
                          Киа Соренто, MB A140 (Поне не съм пеша)

Коментар

Първоначално публикуван от gali_km Преглед на мнение
                            Как се нарязват резби на струг?
                            Лесно
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от gali_km Преглед на мнение
                              А сега! Да си дойдем на думата или да се върнем на темата! Как се нарязват резби на струг?
                              Много лесно. Когато си нарязвал резби повече от 35 години.
                              При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Първоначално публикуван от DIMILIEV Преглед на мнение
                                Малко зор работа ще е разстъргването. Пинолата май няма да влезе в отвора на шпиндела и няма да и е комфортно притисната в челюстите на универсала. Гайки сигурно има да се продават. Не вярвам да се стигне до разстъргване.
                                Киа Соренто, MB A140 (Поне не съм пеша)

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 5 потребители онлайн. 0 потребители и 5 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X