Има и още един вариант.Развиваш винта до край и издърпваш пинолата на ръка да излезе от седлото.Поставяш парче с подходяща дължина и съответно Фи в задния отвор на пинолата и връщаш пинолата на място.Успех!
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
Ат.Буров.
Има и още един вариант - заварка за челото и обратен чук.
Но напоследък вкарвам достатъчно дълъг болт/шпилка, чиато глава/гайка минава почти точно през отвора на преходната втулка. Както ти казаха горе - накрая леко ще пропадне (само главата/гайката). После си го вадиш по стандартния начин - винта ще опре на гайката/главата и ще избута преходника. Миналата седмица последно вадих преходник така.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Голям проблем !Докато си намеря подходящо Ф реших да извадя пинолата от седлото и после я сложих без проблем.Но при последващото вадене-слагане винта отказа да захапи пинолата.Оказа се,че гайката в пинолата е разбита (ако въобще е гайка ,а не част от пинолата).Опитах се да я избия ,но не успях.Имаше и сторопно болтче,което ме кара да мисля,че е гайка ,но защо не мога да я избия и да търся друга такава? Цяла пинола ли да търся или стругар?Резбата е трапецовидна М26 х 5
Резбата е лява и ако се опитваш да завиеш на дясно няма да захапе
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
Ат.Буров.
ЗНам,че е лява.Навива се 1 оборот и спира.При опит за наместване на витките се къртят като че са от тебешир.Нацяло се разпадна резбата и сега е много по-зле от на снимката.
Ат.Буров.
Накрая е малко подбит да,но според мен проблема е във вътрешната резба .Направо се разпада при най-малкото бутване и вече почти не останаха витки.Въпроса е дали резбата е на отделна гайка или е към пинолата...
Накрая е малко подбит да,но според мен проблема е във вътрешната резба .Направо се разпада при най-малкото бутване и вече почти не останаха витки.Въпроса е дали резбата е на отделна гайка или е към пинолата...
Гайката е отделно от пинолата, фиксирана е със стопорен болт и трябва да е от бронз. Трябва нова гайка. Ако не можеш да я избиеш, ще я разстържеш, като остане тънка люспа я изваждаш.
При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!
Гайката е отделно от пинолата, фиксирана е със стопорен болт и трябва да е от бронз. Трябва нова гайка. Ако не можеш да я избиеш, ще я разстържеш, като остане тънка люспа я изваждаш.
А сега! Да си дойдем на думата или да се върнем на темата! Как се нарязват резби на струг?
Малко зор работа ще е разстъргването. Пинолата май няма да влезе в отвора на шпиндела и няма да и е комфортно притисната в челюстите на универсала. Гайки сигурно има да се продават. Не вярвам да се стигне до разстъргване.
Коментар