Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Първоначално публикуван от Emilppp Преглед на мнение
    Най-много обичам 2 часа подготовка и 10 минути работа....
    Някой път отива ден за направа на приспособление за закрепване и пет-десет минути за обработка.
    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
      Някой път отива ден за направа на приспособление за закрепване и пет-десет минути за обработка.
      Аз съм наясно... Как да го обясня на човек, който идва с думите: "Пусни ми една стружка ей тук.."
      В миналото ще остане, каквито сме били...

Коментар

Аз съм наясно... Как да го обясня на човек, който идва с думите: "Пусни ми една стружка ей тук.."
        Както и да му обясняваш,той ще се чуства прецакан...
        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

То аз се чувствам прецакан, та той ли няма?!??!

Коментар

Преотстъпвам му струга,те ти струг,пусни си стружка...

Коментар

Първоначално публикуван от kosta-s Преглед на мнение
              Преотстъпвам му струга,те ти струг,пусни си стружка...
              Е баш тая при мен няма как да стане,още не съм си намразил машините.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                Момци ич не е лесен тоя занаят
                По принцип няма лесен занаят. Преди години един колега ми каза: "Дойде, ритна таблото и машината тръгна..." .
                А колко нощи не си спал, за да знаеш къде да я ритнеш тази машина, си наясно само ти...

Коментар

Хич не се оплаквайте. Това е щото сте майстори и хората ви носят нестандартни детайли. Ако бяхте текезесарски стругари, дето могат да режат само шпилки и тук-там някой болт за трактор...кой и кога ще ви донесе такова нещо, дето да се чудите как да го хванете на машината.
                  Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
                    Хич не се оплаквайте. Това е щото сте майстори и хората ви носят нестандартни детайли. Ако бяхте текезесарски стругари, дето могат да режат само шпилки и тук-там някой болт за трактор...кой и кога ще ви донесе такова нещо, дето да се чудите как да го хванете на машината.
                    Точно текезесарските майстори бяха факири в занаята щото обикновено на машина за скрап от нищо правеха чудеса . Закърняването в професията идваше по голямите заводи където правиш 20 години един - два еднакви детайла . Имам един колега Зари който 40 години в електрокарния е стъргал клечката за теглича по 60 броя на ден Когато основната ти дейност е ремонт и поддръжка на машини стандартните детайли които минават само с хващане в универсал са рядкост . То това и е интересното на професията . Особено при фрезовата работа едни 80% е захващането и центроването на детайла към масата на машината . Там право на грешка нямаш защото обикновено инструмента е от 5 до 50 пъти по скъп от стругарския . Като в цангодържателя ти е някоя "тежка" фрезичка около 20 мм за стотина лева много боли като се счупи Тоя чурук е от някакъв кар на Юнгхайнрих . Вътре върви един торсион и ако собственика беше ползвал по предназначение двете гресьорки това вероятно никога в живота на машината нямаше да се наложи да се ремонтира .
                    Последно редактирано от sek.1; 27-10-17, 05:40.
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Остъргано и от другата страна . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN4455.JPG
Прегледи:1
Размер:515.6 КБ
ID:5771392
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Привет! От днес съм горд собственик на две нови машинки, Тос МН80А с пълната му екипировка и Карт Е3он. Искам да попитам пишещите тука, как се сменя честотата на въртене с вариатор? Ако завъртя ръчката в движение се чува едно много неприятно хъркане. Но, ако изключа двигателя от тока и машината е в покой, след завъртане се чува едно щрак и вариатора преминава на друга скорост. Това нормално ли е и,ако не някъде ремонтират ли вариатори за струг Карт?

Коментар

Здравейте.Имам проблем със заточването на отрезните ножове.Троша ги на поразия ,а уж ги точа според обясненията ви в тази тема (предната част на видията да е по-широка от задната и долната част на ножа да е по-тясна от горната ).Ако не разширявам канала ножа се чупи на 5мм дълбочина в материала,детайла се измята /универсала го изтърва и ножа се чупи и огъва...) Все неприятни неща.Не мога да си обясня на какво се дължи това задиране на ножа в метала.Получава се като зъбче и като че ли ножа не е достатъчно остър за да го отреже.Подавам винаги ръчно (не на самоход) на 180об/мин ,като непрекъснато обливам детайла с масло.
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:cut.jpg
Размер:86.1 КБ
ID:5773903Натиснете снимката за да я уголемите

Име:cut2.jpg
Размер:107.6 КБ
ID:5773904Натиснете снимката за да я уголемите

Име:cut3.jpg
Размер:129.0 КБ
ID:5773905

Другия ми въпрос е : подариха ми този държач ,но не знам какъв модел са пластините му и от къде да ги купя.Можете ли по снимките да разбере и да го познаете,че не мога да намеря магазин за стругарски инструменти в Бургас където да го занеса и покажа.Знам само,че е Sandvik. Трябва ли пластините да са същата марка ?Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG1008.jpg
Размер:134.6 КБ
ID:5773906Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG1010.jpg
Размер:102.4 КБ
ID:5773907

Коментар

Неръждавейка ли режеш?Или каквото и да режеш,все трошиш ножа?
                            Най-вероятно ножа ти е под центъра.Пък оборотите за рязане са според материала.В някои случаи и на 16 об/мин се реже.
                            Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Не ти е заточен правилно ножа,видно е от снимките.Режещата пластина трябва отгоре да е равно заточена,като режещата част трябва да е само челото на ножа.Говоря за пластината,отгоре и челно погледната трябва да изглежда като трапец.
                              От снимките се вижда,че си се старал да заточиш,но си успял само на основата,където материяла е мек.Самата пластина се е трила странично,което без освобождаване води до трошене.
                              Режима на рязане се подбира според материяла и диаметъра.Следиш да няма сини стружки и ако трябва смъкваш оборотите,ако се маже и къса вдигаш.Провери си луфтовете на супорта,и ги обери,кръстатият трябва да е затегнат,че и той върти номера.Ножът трябва да е на център,десета две го бъркат много.

Коментар

Вариантите са общо взето тия, специално за отрезните ножове-или не е центрован спрямо оста на детайла, или не му достига скорост на рязане. Трябва да имаш предвид, че при рязане, колкото повече влиза навътре ножа, толкова повече намалява периферната скорост. И ако му стане много бавно, често се чупи. Има безброй клипчета в нета как се центрова нож и десетки приспособления за това. По книгите има още толкова.

Сплав К20 е за чугун (маркировката на резеца). Ориентирай се към по-универсални сплави...ВК8 примерно.

Ножчето е за вътрешна обработка, но като гледам, ще трябва да си направиш държач за него. В Бургас имаш магазин на Хес.
                                Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X