Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неизбежната отбрана- продължение на дискусията.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Неизбежната отбрана- продължение на дискусията.

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    Как да постъпиш с портфейла си ? Всички разплащания на третия райх към "неутралните" са минавали през тях . Парите и златото награбено от нацистките функционери още се съхранява в техни банки . Платиха там нещо от кумова срама и това беше . Всичко това няма нищо общо с оръжието в населението .
    Банките там съществуват, защото преди това е съществувало оръжието.

Коментар

През 1315 в битката при Моргартен 1,400 швейцарски селяни организират засада на 20,000 австрийски рицари и пехота в тесен алпийски проход, като хвърлят камъни по тях и ги изтласкват в едно езеро, където много от тях се издавят. В тази битка швейцарците убиват 2,000 нашественици, като изгубват само 12 от своите хора.
      През 1339 6,500 швейцарски пехотинци побеждават 12,000 немски нашественици в битката при Лаупен. Това е първата битка на европейския континент, в която пехота побеждава бронирана кавалерия на открито поле. През 1386 в битката при Земпах 4,000 австрийски рицари биват победени от 1,300 швейцарски селяни. През 1388 в Алпите 650 швейцарци побеждават нахлулата австрийска войска от 15,000 души. Австрийците губят 1,700 души срещу 55 швейцарци. През 1476 в Швейцария нахлува френска армия от 20,000 души. 412 бернски войници в замъка Грансон биват убедени да се предадат. Но след това всички 412 швейцарци биват обесени или издавени от французите. Швейцария незабавно се мобилизира и в последващата битка при Грансон обръща в бягство французите, като им нанася тежки загуби. В битката при Мора друга френска армия от 23,000 души бива унищожена при изненадваща атака, като швейцарците убиват 10,000 френски нашественици, изгубвайки само 410 швейцарци. След битката при Мора швейцарската пехота е най-прочутата в Европа, и е силно ценена като наемна войска. (Всъщност, през вековете повече от един милион швейцарци служат като наемници.)

През 1911 швейцарците изобретяват пехотната карабина Шмидт-Рубин модел 1911, която има отделящ се пълнител с шест патрона и бързодействащ надлъжен затвор. Над 300,000 от тези карабини модел 1911 са произведени и са раздадени на населението. Срещу силно превъзхождащия брой на противника швейцарците поставят голямо ударение върху превъзходната стрелба и въоръжение. През 1911 американският полковник Бел отбелязва, че швейцарците имат ненадмината любов към своята страна, спартански патриотизъм и храброст. „Макар че швейцарецът вярва в мира и го желае над всичко друго, неговият здрав разум му казва, че той се постига най-добре чрез постоянна бойна готовност.”
      Един доклад на сената на САЩ от 1916, „Военната повинност и ефективността на гражданската армия на Швейцария,” отбелязва, че докато френските войници се обучават на стрелба на разстояние само 40 метра, и са забележително неумели дори в това, а немските войници са по-добри от френските и се обучават на 100 метра, цялата швейцарска армия трябва да бъде определена като „все изкусни стрелци,” обучаващи се на средно разстояние от 300 метра. Нямало е абсолютно никакъв спор, че швейцарците имат най-високият стандарт за добра стрелба в Европа, ако не и в целия свят.
      Военен наръчник, раздаден на всеки швейцарски гражданин през 1933, заявява: „Дълг на всеки мъж е да поддържа постоянно своето оръжие в добро състояние, и постоянно да се упражнява на местното стрелбище в стрелба от легнало положение и от колене. За да стреляте точно, не трябва да стреляте бързо, а да дърпате спусъка бавно с разум и добра преценка, като помните, че победител е онзи, на когото му остава поне още един патрон в пълнителя. Спусъкът се дърпа само тогава, когато целта ще бъде улучена. Трябва да стреляте по-точно от врага и по-умело да използвате местността.”
      В своите публикации ШФС силно се противопоставя на тоталитаризма и от ляво, и от дясно. Разстоянията на състезанията по стрелба биват увеличени на 400 метра. Като се има предвид, че немската армия се обучава едва на 100 метра, швейцарските стрелци биха имали сериозно предимство пред всеки нашественик.

Мисля че това обяснява кое е било първо- пушките или банките... Аз лично желая успех на всеки който се заеме да изчуква по алпийските склонове тези майстори на стрелбата- бункер по бункер , къща по къща- кантон по кантон.
      Обясненията с "прасенце касичка" звучат интересно- но предполагат че Адолфус е имал намерението и е съзнавал сериозните шансове да загуби.... До колкото ми е известно до 1945 г. такъв елемент при него няма.
      През 1912 немският кайзер Вилхелм ІІ посещава Швейцария. Наблюдавайки маневрите на швейцарското опълчение, кайзер Вилхелм пита какво биха могли да направят 250,000 швейцарски войници, ако в страната нахлуят половин милион германски войници. Известният швейцарски отговор бил: „Ще трябва да стреляме два пъти!”
      Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
      No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
        ...Аз лично желая успех на всеки който се заеме...
        Аз лично и успех не желая - тези хора са ми силно симпатични принципно.
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
          Аз лично и успех не желая - тези хора са ми силно симпатични принципно.
          Края на месеца съм в Тублерония - ще се опитам да ви направя снимки на тази "пацифистична и не воювала страна" Дано пак някоя танкова рота премине през пътя като пи последното ми посещение. И на хеликоптерите и самолетите в небето. И на група отиваща запас- дънки, яке, мешка и автомат на рамо...

Коментар

Ето още мъничко за тублеронците.

Коментар

Мисля че това обяснява кое е било първо- пушките или банките... Аз лично желая успех на всеки който се заеме да изчуква по алпийските склонове тези майстори на стрелбата- бункер по бункер , къща по къща- кантон по кантон.
              Обясненията с "прасенце касичка" звучат интересно- но предполагат че Адолфус е имал намерението и е съзнавал сериозните шансове да загуби.... До колкото ми е известно до 1945 г. такъв елемент при него няма.
              Лудо Куче, благодаря за интересната информация.

Коментар

В Швейцария буквално във всяка къща има боен автомат- в някой къщи и по повече от един. Всеки швейцарец от пол мъжки и на възраст над 18 години си държи в гардероба (да дори и каси нямат) по един Зиг 550 с боекомплект от няколко стотин патрона и е ДЛЪЖЕН да изстрелва не по-малко от 100 патрона на три месеца. до почти всяко село има стрелбище- а купуването на оръжие е съпроводено с почти толкова формалности колкото и купуването на часовник. Пък не съм чул да са се избили. Преди години когато приютиха косоварите банда от седем албанеца беше решила да нападне самотна ферма. Собственика на фермата и двамата му синове ги посрещнали със стрелба на къси редове - като крайният резултат бил 7 мъртви албанеца и изказана благодарност от полицията.
                Само да добавя, че стрелбите са задължителни и се контролират от местната власт. Всеки си има "картон" с резултатите..Ако не ги покриеш ..стреляш докато не ги покриеш
                Наскоро обаче се чу , че ще се отказват от тази система ..заради "елегантен" натиск на EU...Добре , че не са пълноправни членове...
                ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

http://www.cross.bg/1303328

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                    убягва ми връзката с темата...
                    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                      убягва ми връзката с темата...
                      Колегата явно намеква , че имат лесен достъп до оръжие..ама никъде не пише с какво се самоубиват...Аз например ако бях швейцарец щях да избера да умра от преяждане със шоколад..Малеееее или да се фърля в някоя цистерна с Милка..да плувам плувам..и да се удавя /задавя/...В тази връзка филандците също са напред с най много оръжие на глава от населението..Но там самоубийствата от депресия идват от дългите нощи/ липсата на слънце../. В тези страни едва ли има дискусии по темата "неизбежна отбрана" .Всички са наясно , че всеки е въоръжен..което е много добър мотив да си кротуваш
                      ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

То който е решил да си слага края с липса на оръжие не можеш го спря.
                        Както и да "стимулираш" уравновесен човек да го направи давайки му лесен достъп до такова.
                        Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                        Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Ми то всъщност самоубийствата с огнестрелно оръжие са около 1/5 от общата бройка....
                          Общ брой самоубийства по години:
                          2008: 1,31317
                          2007: 1,358
                          2006: 1,312
                          2005: 1,304
                          2004: 1,292
                          2003: 1,280
                          2002: 1,451
                          2001: 1,331
                          Брой на самоубийствата извършени с огнестрелно оръжие по години:
                          2008: 23917
                          2007: 264
                          2006: 259
                          2005: 262
                          2004: 271
                          2003: 300
                          2002: 351
                          2001: 349
                          2000: 351

За сведение - броя на самоубийствата в Германия за 2010 с използване на огнестрелно оръжие е 722 - т.е средно три пъти по- висок при значително по рестриктивни закони за притежаване и носене.

Коментар

То и който е решил да убива някого другиго - също не можеш да го спреш с липса на оръжие, или пък с труден достъп до законно такова.
                            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

А, не, не намеквам нищо. Само отчитам, че макар да не им липсва оръжие и да им липсва (или не) престъпност, икономика, банки, че и шоколад си имат, пък нещо не са много щастливи. Само кравите им изглеждат такива.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                                А, не, не намеквам нищо. Само отчитам, че макар да не им липсва оръжие и да им липсва (или не) престъпност, икономика, банки, че и шоколад си имат, пък нещо не са много щастливи. Само кравите им изглеждат такива.
                                явно се самоубиват от безгранично щастие :
                                "Швейцарците и датчаните са двете най-щастливи нации в света спред проучване на Isopublic.
                                78% от жителите на двете страни смятат себе си за щастливи, с което покачват индекса на страната си до 8.3 бала.
                                С над 7 бала от десет възможни са още Финландия, Канада, Австралия, Австрия, Бразилия, САЩ, Белгия, Германия и Великобритания.
                                Италианците завършват списъка на щастливите нации с бал от 6.7.

Източник: Profit.bg"
                                В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X