Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доброволен резерв на армията

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Доброволен резерв на армията

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
    ... имахме случай на разжалван мл.сержант за чанч на новобранци. Строиха ни целия батальон, комбата му скъса пагоните пред строя (което май си беше леко противоуставно)...
    Точно така си е по устав. Късат се (или режат с ножица) пред строя. Гледал съм и аз как го правят на срочнослужещ сержант.
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
      Това, слава Богу, не са ме карали да правя Но съм чувал, че го имало. Та, според теб, такива процедури те правят "100 % мъж" ? При нас само на 15та застава......А и на мене не са смеяли да ми се дървендалят
      Аз бех як връзкар нищо че заставаджия ...калеко ми беше политкомандир на Драгоманския......та се гаврех със старите а те само сипат закани ама не смеят.... е един го измаризих та да ги вкарам в ред
      Кайш, само на ГъЗъ "Веслец" чудотворни пари от кенефите те правят истински мъж ? Другаде не става ли работата ? Распутин, прочее, някаква терапия с дишане на оборска тор прилагал на болнави руски дворяни (против импотентност дали не беше), май не е бил далече от истината
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение

...Зле ти е логиката. Сложил съм пагон таман 2 години преди тебе. И не ти вярвам, че лично си бил свидетел на някакви особени извращения, защото не си бил по дивите бойни поделения, а първата година си служил в смятания за по-връзкарски 1-и район на ШЗО-то, където (в школата като цяло) по принцип имаше по-малко мегдан за простотии. По елементарната причина, че, като се изключат ПКВ-тата, "стари кучета" нямаше. Втората година също едва ли си бил толкова страдалец, като се има предвид, че хем си бил фазан, хем си служил в София ...

....
        Е че аз да не би да крия нещо , нали аз съм го писал това .
        Прав си , пълно беше с връзкари . А иначе как лично аз попаднах там не е интересно . Само с ръка на сърцето мога да ти кажа , че разбрах че ще съм в ШЗО-то непосредствено преди да ни натоварят всичките остригани нула номер глави на влака , в една ранна утрин на 15-ти септември . Аз бях последния набор , който вземаха в казармата събрани накуп във военните окръжия .
        А и да си прочел някъде че ми е тежала службата ? Понеже бях спортист , не ми е тежало ни маратоните с пълно бойно снаряжение дето правехме за ей така до Къшин и обратно през ден , ни завали , ни стени . Коремни (стилни ) правех доде кажат : стига . Бях и един от отличниците на взвода , но виж втората година за ПКВ-та там наистина освен отличник требеше и да си голям връзкар.
        Но не това е основното . Писал съм , че съм служил втората година в София , ама какво лично съм видял , къде съм ходил , а и на какво съм се наслушал и на което съм склонен да вярвам , не ми се пише тук .... Може би ако някога седнем на по ракия....

А относно линковете и това , че извращения има и "оттатък" - вече се писа . Основната разлика е , че там отиват доброволно и им скъсват задника , за да отсеят тези , дето ще ти вършат работа . Тук се ходеше задължително , без да те питат щеш ли 2 години от живота ти да преминат в идиотщини .
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
          И веднага мога да ти кажа защо беше така и кой е "виновен". На командващия тогава ПВО и ВВС генерал Михо Михов сина му служеше в Долна. И си бичеше нарядите като всички останали. Че и устава важеше за него повече от колкото за останалите. Ама не всеки е Генерал Михов... И там ни е проблема. "Как е войската" питаха само някои...
          Факт, и аз съм дочувал приказки оттук-оттам (по това време баща ми беше офицер в 1-ва ЗРБ), че нещата драстично са се променили след назначението на Ген. Михов за командващ ПВО и ВВС. Виж - че синът му е служил в Долна не знаех. А че устава е важал за него с особенна сила - вярвам. Защото след новобранската служих точно в 1-ва ЗРБ, под "крилото" на тати (че съм син на подп. N се разбра случайно 3 месеца преди да се уволня). Два пъти ме хвана, че съм скачал оградата, и се зарече че на третия път ще ме прати да служа в дивизиона в Бяла Черква. Реших да не му тествам търпението, и докато петък вечер дивизиона се изнасяше на табуни през оградата (вкл и новобранците), аз си гризях ноктите от яд
          Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Е кво толкова пък вие с тая ограда. Дупката със скъсаната мрежа при нас беше по-голяма от парадния портал. Веднъж в поделението се намъкна цяло стадо крави, не се бъзикам.
            И тая работа не я разбирам. На бивш колега баща му е бил голяма клечка. Вместо да го скатае - го е пратил на някаква граница. Като слушам от вас май не е толкова зле, ама то е друга тема.
            "Луди за служба" тия вашите роднини полковници.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
              Факт, и аз съм дочувал приказки оттук-оттам (по това време баща ми беше офицер в 1-ва ЗРБ), че нещата драстично са се променили след назначението на Ген. Михов за командващ ПВО и ВВС. Виж - че синът му е служил в Долна не знаех. А че устава е важал за него с особенна сила - вярвам. Защото след новобранската служих точно в 1-ва ЗРБ, под "крилото" на тати (че съм син на подп. N се разбра случайно 3 месеца преди да се уволня). Два пъти ме хвана, че съм скачал оградата, и се зарече че на третия път ще ме прати да служа в дивизиона в Бяла Черква. Реших да не му тествам търпението, и докато петък вечер дивизиона се изнасяше на табуни през оградата (вкл и новобранците), аз си гризях ноктите от яд
              Оффф, олекна ми! Змачи не съм бил само аз "връзкар".
              Как научих за Митко /сина на Генерал Михов/- връщам се аз в нас и ухилен заявявам на тати "Аз няма да ходя войник! Намерих военен доктор да ме пише НГВС" -//негоден за военна служба// "Доктора иска 2000 марки, аз ги имам, никакви проблеми!"
              Татенце ме поглежда с любов в очичките и благо заявява "Ти случайно спомена ли на доктора на кого си син? Я върви му кажи, да не се налага да го търся аз и да му го казвам лично!"
              Доктора като чу, запали цигара и само каза "напусни ми кабинета!"
              Много бях ядосан на "тати". Вечерта в нас тупурдията завърши "реми". Уговорката беше "покажи ми един друг, дето баща му е .... да служи" На другия ден бяхме натоварвни с брата в колата и закарани до Долна Митрополия. На Митко му дадоха 5 минути свиждане. Мене и 5 секунди ми стигаха. Гола глава, колана на водачите, кепето на 2 пръста от веждите...

Идва повиквателната. Мама е недоволна, поделението е на един резервоар бензин от София. Татенце е още по-недоволен. "Баш при Пешо /името е сменено/ ли намериха да ви пратят? Толкова ли нямаше някакво друго поделение да ви се падне!"
              На клетвата татенце и мама бяха в качулки в последните редици на родителите. Да не ги познаел някой. Ние имахме заповед от татенце "А кажеш кой е баща ти, а съм те зачукал на кучето в ..ъ!"
              Тайната беше опазена до 8-9 месец казарма. Издъни ни точно Генерал Михов.
              Идват на проверка в поделението и естествено след "войската как е?" генерала се засилва към стаята с аскера. Там, аз в цялото си великолепие, остриган /лично от тате/, съм се опънал на първа линия. Генерала се втренчва в мене "Ти ли си бе? Я си свали шапката!". После последва "как е баща ти, как е майка ти, много поздрави да им пратиш..." и това всичкото пред ококорените погледи на командира на поделението, началник щаб, останалите...
              Като си тръгна Генерала, аз бях извикан на "развод". "Хайде сега боец кажи кой е баща ти...?" После извикаха командира на ротата и ме накараха да повторя всичко. И ни изгониха от щаба. Към спалното командира само рече "Боец, тия работи се казват бе, може ли така!" 10 минути след това цялата рота получи учтива команда "поправи се".
              210 въоръжени наряда имам, дните полагащи ми се за дадената кръв /май 3 дни отпуска бяха/ не ми ги дадоха. ГСП /гарнизон с преспиване/ за всички, не и за нас... Новобранец чаша вода не ми е донесъл да не говорим за издевателства...
              Връзки с дебелина на корабни въжета... Голям келепир! Ама такива си бяха някои.

Rabin- не е "луди за служба", просто уважение към законите и устава. С години тате минаваше през летищата без да подлежи на митническа проверка. И не донесе една губерка. Че и рима има
              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Moже ли с думи прости да кажеш защо така са правили вашите. 2 пъти четох поста, нещо да не съм пропуснал, че нищо не разбрах. Това, че дебел връзкар е бил по-прецакан и от наборите си - просто не го проумявам. Съзнателният ми живот е минал в "промени", мошенгии, "тарикати" и все такива. Просто не ми звучи логично това дето го пишете, че вече ставате много, май трима.
                Аз сега се замислям и не се сещам за наистина принципен човек на голям пост. Просто не съм чувал за такъв.
                дните полагащи ми се за дадената кръв /май 3 дни отпуска бяха/ не ми ги дадоха. ГСП /гарнизон с преспиване/ за всички, не и за нас... Новобранец чаша вода не ми е донесъл да не говорим за издевателства...
                Е те това те трети път го чета, и пак мигам като мишка в брашно.

п.с. А, и колегата и той, лично ми ги разказва. Баща му нарочно го пратил на кучи ГЗ. Вярвам ви, просто не проумявам. Да са били сърдити на баща ти - пак не се връзва, защото при всички положения е имал влияние над преките ти командири.
                Последно редактирано от Rabin; 16-02-13, 23:05.

Коментар

Все пак се е "случило случайно" да се паднат в същия род войски, дето татковците командвали. Ама к'во да прайш - ТОТО

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                    Moже ли с думи прости да кажеш защо така са правили вашите. 2 пъти четох поста, нещо да не съм пропуснал, че нищо не разбрах...
                    Аз сега се замислям и не се сещам за наистина принципен човек на голям пост. Просто не съм чувал за такъв.

Е те това те трети път го чета, и пак мигам като мишка в брашно.

п.с. А, и колегата и той, лично ми ги разказва. Баща му нарочно го пратил на кучи ГЗ. Вярвам ви, просто не проумявам. Да са били сърдити на баща ти - пак не се връзва, защото при всички положения е имал влияние над преките ти командири.
                    Бележката за дадена кръв вървеше по 5 лева /или някъде там/. Не бяха командирите ми, беше бащата- Татенце ми каза, че а се появя в нас използвайки кръводарителска отпуска, а ме е натоварил и лично натирил обратно в поделението. Покрай сухото гори и мокрото. Като не можеш да докажеш, че бележката е редовна, не ползваш такава бележка. Елементарна логика изключваща издънки.

"Принципен човек на голям пост"- това с големия пост не важи за военните. Или поне за тия дето я караха "за Родину и по устав". Тате се пенсионира с военната си пенсия. Сега яз тая пенсия я вадя за 16 часа работа. Чак ме е яд, че такъв уставен баща имам. Можеше много да донесе в нас. Ама правилата... Сега другите носят а ние им отбиваме от пътя като им видим ксеноновите фарчета.

Много искам да напиша ама прекалено е голяма аудиторията. Само едно ЛИЧНО мнение- ако не ни бяха толкова дисциплинирани военните, сега нямаше да ни управляват мутри. Не било по конституция да ги наредиш до стената...

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                      Все пак се е "случило случайно" да се паднат в същия род войски, дето татковците командвали. Ама к'во да прайш - ТОТО
                      След доста месеци служба разбрахме, че бащата на едно от момчетата в нашата рота е офицер с висок ранг в щаба на Флота.
                      Голяма далавера е баща ти да те "уреди" в същия род войски- гарантирана служба 3 години+задръжка.
                      Има принципни мъже, които не искат към техните синове да се отнасят различно от останалите момчета. Толкова ли невероятно звучи?
                      There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                      No wahalla.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                        Целия наш набор беше от Млафост 1,2,3,4. Говоря за стотина войника. Все едно бяха хванали 39, 128, и 145 училище и ги бяха набутали заедно в казармата. Както и да е де, и аз да съм, и аз ще се съмнявам.
                        Между другото- рода войски нямаше много голямо значение...

Коментар

Ако моите родители така ми правят директно сечено - просто няма да ги погледна след уволнението.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                            Ако моите родители така ми правят директно сечено - просто няма да ги погледна след уволнението.
                            "Сечено..." И аз така мислех в началото. И "шапкар" му виках на ум, и какво ли не... Ама я се постави на тяхно място- цял живот я карали по устав, ходили с години по военни училища, обяснявали на хиляди офицери кое как се прави... И в един момент собственото им отроче, чорлаво и пияно, прескача оградата на поделението.
                            Като си в публиката, можеш да си бъркаш в носа, като си на сцената под прожектора, бъркането в носа води до публично освиркване. А те не гасяха прожекторите, както ги гасят сега някои...

Коментар

Времената са били други, имали са си съображения, аз така пиша от погледа на дивак от "прехода". Ама явно дори не мога да си го представя какво е било. Не са ли проумявали колко безсмислена е цялата работа?

Коментар

Първоначално публикуван от Tramp Преглед на мнение
                                Толкова ли невероятно звучи?
                                Да. Защото ако не е имало намеса, сина са щяли да го запратят в сухопътни войски на 400 км от бащата или направо в МВР-войски. Три години, ама под надзора, айде да не е под опеката на тати. Иначе - две години някъде, ама може да го целуваш студен... Доста народ загина при инциденти в армията.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X