Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доброволен резерв на армията

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Доброволен резерв на армията

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    ... но при соца и аз мисля като Vlado_Ts че това се насърчаваше умишлено от командването. И е някакво явление, специфично за соц-армиите... Защо например в "Швейк" няма описани такива отношения между войници ? Защо няма при Ремарк, при Джоузеф Хелър ?
    За Ремарк и Хелър не знам, ама виж чичко Гугъл какво вади при едно бързо търсене:

Toxic leadership=bullying
    There exists within the Army a plague of "Toxic Leadership", the Army's own term for unfit leaders who create an unbearable environment in which to live and work. According to 2011 Amy study on toxic leadership: "Toxic leaders routinely see their subordinates as disposable instruments, rather than as people, have a destructive personality or interpersonal skills that have deleterious effects on climate, and appear motivated primarily by self-interest. The process for destructive leaders involves dominance, coercion, and manipulation.”
    What does this look like in action? The toxic leader singles out soldiers who are perceived as "weaker" although through the structure of rank, any lower-ranking soldier is essentially powerless to stand up to leadership mistreatment. These are grown men who take great pleasure in tormenting their subordinates like a high school bully. Leaders have a nearly unchecked ability to punish soldiers under the Uniform Code of Military Justice for anything, and their testimony in these matters goes unquestioned. You put up with the mistreatment, or you get punished. ...
    Eight U.S. Army personnel have been charged in connection with the death of a 19-year-old private who apparently killed himself after being racially bullied by his fellow soldiers.

According to the Los Angeles Times, Private Danny Chen of New York City was found dead in a guard tower at an Afghanistan base from “an apparent self-inflicted gunshot wound” in October. The young soldier had told relatives back in New York about repeated ethnic taunts and physical abuse he suffered while serving in Afghanistan. ...

Deepcut - full name, the Princess Royal Barracks at Deepcut - is the main training base for the Royal Logistics Corps.Several thousand recruits pass through it every year.

What happened there?

Four recruits died there of bullet wounds in separate incidents between 1995 and 2002.
    They were: Geoff Gray, 17, from Durham; Sean Benton, 20, from Hastings; James Collinson, 17, from Perth; and Cheryl James, 18, from Llangollen, north Wales.
    Army investigations found they had taken their own lives.

There have since been claims of a widespread culture of bullying and abuse at the barracks.

What do the families say?
    Their families suspect the recruits may have been murdered, or driven to suicide by bullying.
    ...
    Bullying and brutal beating in the British Army has ruined a former soldier's life, the man has claimed.
    Now 19, the Welsh former serviceman alleges colleagues systematically punched, kicked and headbutted him soon after his first posting in Germany three years earlier.
    ...
    The army in Brazil has launched an investigation after images of soldiers being beaten and tortured by their superiors were shown on television.Globo TV broadcast a video and pictures of what it said were recently promoted sergeants apparently being subjected to initiation ceremonies.
    They involved electric shocks, beatings and burning with electric irons.
    The army admitted the video was authentic and suspended the battalion commander while the inquiry takes place
    ...
    ASouth Korean soldier who suffered bullying has killed eight of his comrades and injured two others.The 22-year-old soldier, identified as Kim Dong-min, threw a grenade and then fired at fellow soldiers while they slept, the defence ministry said.

The incident took place in Yeoncheon county near the heavily-militarised border with North Korea.

A spokesman said Private Kim had suffered "verbal violence and molesting" from a senior officer.
    ...
    Щатите, Великобритания, Бразилия, Южна Корея ... Както се вижда, проблемът съществува и в наши дни и то навсякъде по света ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      За Ремарк и Хелър не знам, ама виж чичко Гугъл какво вади при едно бързо търсене:...

Щатите, Великобритания, Бразилия, Южна Корея ... Както се вижда, проблемът съществува и в наши дни и то навсякъде по света ...
      Проблемът съществува, ама юнаците, преиграли си на "стари кучета" и толериралите ги командири обикновено отнасят по 20-30 години от "Court Martial", фърченето на пагони и оставането без пенсия им е най-малкия проблем. И точно това показват линковете - разследване, разпъртушинване, съд, затвор и т.н. А при нас - всичко се замазваше и покриваше.
      Щото, ако направиш аналогично търсене на "беспредел, дедовщина" ще излезнат хиляди публикации за осакатени и убити руски наборници, и как никой не е бил наказан за това.
      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Ае старите кучета да ми ядът бахура, мога да си прекарам цялата казарма в изолатора и да правя лицеви и коремни там... щото няма, какво друго да се прави вътре... аз не ходишх, щото мама не ме пусна и още ме е яд... все ще ме е яд... Обаче една реална бойна ситуация няма много общо с гаврите в казармата. Това дето си правил 1000 лицеви над лайната не означава, че ще можеш да си стегнеш червата в точния момент... изобщо в тая тема не играят категоризациите и обощенията... психиката си е психика...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
          Ае старите кучета да ми ядът бахура, ...
          Точно там беше проблемът. "Старите" бяха "институционализирани". Може да си много як и ербап, но опълчиш ли се на "стар" моментално ставаш трън в очите на офицерите, старшините и те ти кроят шапка, дори да си взел страха на всички стари. Ако набиеш "стар" и не успеят да те "накажат" наборите му, ти се спретва наказателно преследване с тенденция "дисцип". Ако "стар" те набие тебе - нищо, "дал му да се разбере на новобранеца, да му увира акъла".

Коментар

Проблемът съществува, ама юнаците, преиграли си на "стари кучета" и толериралите ги командири обикновено отнасят по 20-30 години от "Court Martial", фърченето на пагони и оставането без пенсия им е най-малкия проблем. А при нас - всичко се замазваше и покриваше.
            За замазването и покриването съм абсолютно съгласен. Покриваха се много неща, щото началниците гледаха да няма ЧП-та и да не отиде соцсъревнованието. Ама насърчаване на извращенията като официална политика не е имало. В крайна сметка, част от проблема на соцармиите (и нашата в частност) беше липсата на читав сержантски състав, а офицерите не са слънце да огреят навсякъде и по всяко време, въпреки че ги караха да спят в казармите за да пазят новобранците.

Пак казвам, извращенията са резултат от действията на комплексарщина и простотия, които най-често си идват в казармата отвън. А, веднъж тръгнал, проблемът се саморепродуцира и защото Иванчо, след като са го юркали като новобранец, после се смята за длъжен и той да разгони фамилията на следващия набор, та да не би случайно да се мине.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Точно там беше проблемът. "Старите" бяха "институционализирани". Може да си много як и ербап, но опълчиш ли се на "стар" моментално ставаш трън в очите на офицерите, старшините и те ти кроят шапка, дори да си взел страха на всички стари. Ако набиеш "стар" и не успеят да те "накажат" наборите му, ти се спретва наказателно преследване с тенденция "дисцип". Ако "стар" те набие тебе - нищо, "дал му да се разбере на новобранеца, да му увира акъла".
              Виж сега, аз тоя урок го бях научил преди 7ми клас. В моето училище нещата бяха такива, че казармата бледнее. Поне това дето аз знам за нея. Най-малкото дето в казармата отиваш около 18, а аз съм го изживял още у 2ри и 3ти клас... та знам кога да скатая, кога да се озъбя и на кой... и защо... та бързо ставам старо куче вече... и нещата се обръщат...
              Смятам дето може да се генерализира по темта, дето не всеки новак е новак и не от всяко старо куче трябва да се пазиш... Ако спазваш правилата можеш да ги нарушаваш качествено... Пример като музикант ще дам от джаза, като научиш стандартите почваш да ги разчупваш доста лесно

Коментар

... В моето училище нещата бяха такива, че казармата бледнее. Поне това дето аз знам за нея. Най-малкото дето в казармата отиваш около 18, а аз съм го изживял още у 2ри и 3ти клас...
                Ей за тази Мария говорим ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Ае старите кучета да ми ядът бахура, мога да си прекарам цялата казарма в изолатора и да правя лицеви и коремни там... щото няма, какво друго да се прави вътре... аз не ходишх, щото мама не ме пусна и още ме е яд... все ще ме е яд...
                  Объркал си се. Дисцип значи военен затвор. Като минеш няколко пъти през карцера и ще те пренасочат натам. Карцерът им трябва. Аз съм спал в него доброволно, че нямаше къде да се спи.
                  Изолатор казват на болничното отделение - и то частта за заразно болните. За там не се и надявай. И аз искам там да си откарам, ама бях само 3 дни, докато излязат изследванията, че не съм заразен.

Коментар

Ама аз и в болници съм лежал... имаше толко гаден чай, дето след операцията ми се стори мана небесна...

ПП ааааписах го и в друга тема, Духа на човека е най-силното му оръжие...

Коментар

То че имаше същите идиотии извън казармата е факт. Обаче... чеша се, кое е първо -кокошката или яйцето? В смисъл отвън в казармата ли е дошло или обратно? Щото целият ни строй тогава се крепеше на милицията и армията (която пък си беше точно жандармерия като основна задача).

Коментар

Виж сега, аз тоя урок го бях научил преди 7ми клас. В моето училище нещата бяха такива, че казармата бледнее. Поне това дето аз знам за нея. Най-малкото дето в казармата отиваш около 18, а аз съм го изживял още у 2ри и 3ти клас...
                        В училище си малък. Ще поплачеш дори или пък ще преглътнеш "като голям" и ще ти мине. В казармата идваш що годе някаква "личност". Със среда, от която произхождаш, с някакво образование, интереси, вкусове (едни слушат рок, ама повечето - сръбско, щото чалга още нямаше ) Едни учили езици, пък вече приети студенти (напр. ... в Духовна академия ) другите - селски бегове с едва вързан 8-ми клас. И на тия последните им е паднало да се гаврят с "гражданчетата", щото им се явяват новобранци. "Културният сблъсък" е размазващ.

Коментар

Ае моята теория е, че сега съм таман за казарма... около 30те. Знам какво искам и защо. Обаче трябва и там да знаят защо съм им и какво могат да направят от мен. Същтата теория имам и за висшето... Обаче си падам вълк единак. Хващам бас с всеки от вас дето може да ме тествате, на ваши разноски и да видим дали съм прав. Но смятам, че с желание ще постигна повече резултат, от колкото против волята ми. А това може да си го оспорвате на воля, все аз ще съм прав. Щот не съм тъп, не съм ръб и не съм чеп. Както вече казах, старшите да ми ядът бахура... ако могат... Виж, ако моеш ме накраш да мисля така с 10 години по-рано, ще се съглася... но няма да моеш... просто щото няма да съм зрял...

ПП Пък вие сте го изпитали още млади и сте яли бахур вие

Коментар

В интерес на истината, във втората половина на 90-те (ПВО към ВВС) нещата бяха тотално различни. Още в новобранския център (Д. Митрополия) имахме случай на разжалван мл.сержант за чанч на новобранци. Строиха ни целия батальон, комбата му скъса пагоните пред строя (което май си беше леко противоуставно), и го прати 1 година в дисцип. Вече към края на службата ми, го мернах някъде из дивизионите (престоя в дисципа не се броеше за служба и го бяха върнали да си дослужва) - пича беше пълна развалина и физически (побелял, половината зъби избити) и психически.
                            Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Това, слава Богу, не са ме карали да правя Но съм чувал, че го имало. Та, според теб, такива процедури те правят "100 % мъж" ?При нас само на 15та застава......А и на мене не са смеяли да ми се дървендалят
                              Аз бех як връзкар нищо че заставаджия ...калеко ми беше политкомандир на Драгоманския......та се гаврех със старите а те само сипат закани ама не смеят.... е един го измаризих та да ги вкарам в ред
                              К мирной жизни не пригоден.
                              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                                В интерес на истината, във втората половина на 90-те (ПВО към ВВС) нещата бяха тотално различни. Още в новобранския център (Д. Митрополия) имахме случай на разжалван мл.сержант за чанч на новобранци. Строиха ни целия батальон, комбата му скъса пагоните пред строя (което май си беше леко противоуставно), и го прати 1 година в дисцип. Вече към края на службата ми, го мернах някъде из дивизионите (престоя в дисципа не се броеше за служба и го бяха върнали да си дослужва) - пича беше пълна развалина и физически (побелял, половината зъби избити) и психически.
                                И веднага мога да ти кажа защо беше така и кой е "виновен". На командващия тогава ПВО и ВВС генерал Михо Михов сина му служеше в Долна. И си бичеше нарядите като всички останали. Че и устава важеше за него повече от колкото за останалите. Ама не всеки е Генерал Михов... И там ни е проблема. "Как е войската" питаха само някои...
                                https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X