Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доброволен резерв на армията

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Доброволен резерв на армията

Здравейте колеги, от доста време съм само читател във форума, но реших да се включа с един въпрос. Разбрах, че отново са обявили свободни позиции за резерва на армията и се колебая дали да не кандидатствам. Какво е вашето мнение по въпроса? Има ли някой от форума, който се е записал при предишното набиране на хора? Небезизвестна е простотията в БГ армията, но като човек не стъпвал в казарма, ме гони любопитството.

От: Доброволен резерв на армията

Аз поне, не бих те пуснал и да разгледаш.
    Не знам какво е БГ, но все едно всички армии, във всички страни и всички времена, са еднакви отвътре.
    Отъждествяването на казармите с армията, както и увереността че мястото е просташко, значи че нямаш там особена работа, понеже не ги разбираш, видимо и не искаш. А като не си служил - не виждам и какво можеш да правиш там.

Коментар

Аз до колкото разбрах, като слушах Аню с половин ухо, понеже през изминалата година са напуснали 1600 души и сега са обявили места за 600, за да попълнят малко дупките.А отделно от това казва, че се възобновява програмата за създаването на резерв.Но може и да не съм разбрал точно.При мен пък казармата хич не беше лоша, но тогава ме тресяха хормоните и не я възприех добре.Чак десет години след уволнението узрях достатъчно за да съжалявам, че съм пропуснал възможността да науча много полезни неща и неща, които и сега са ми интересни, а някои и хоби.
      Всеки трети е шести

Коментар

Небезизвестна е простотията в БГ армията, но като човек не стъпвал в казарма, ме гони любопитството.
        Моята баба (Бог да я прости) казваше, че един монах като нямало какво да прави в манастира, взел че си поръсил пишката с гореща пепел от огнището, та да види какво ще стане. Здраво любопитство го е гонило. Това на майтап, а сега сериозно. Считам, че в днешно време, при тази професионална армия човек трябва да има нещо много повече от любопитство за да се включи в нея (респ. в резелва й). Само от любопитство не става. Трябва нещо много по-силно. Позволи ми да не споделям и мнението ти Небезизвестна е простотията в БГ армията. Простотия има навсякъде, в армията също, не не искам да обиждам българските военни, то 99% от мъжете са минали през казармата, но не са се опростачили. Това всичко е за мирно време. При военно, при мобилизация, не дай Боже никой няма да ни пита мнението ни. И за обекта на любопитството ни. Ако съм ти бил полезен, значи съм ти бил полезен (както казваще Мечо Пух). Сам си решавай. Трудното и страшното идват по-късно.
        Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
        "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Аз също не съм ходил в казарма и смятам, че това е пропуск. Обаче това е 10 години поне, след като е трябвало да ходя. Та ми се ще някак да наваксам, курсове и прочее... Само нещо не съм сигурен, че това го има и се случва адекватно. Може би ще ми се отвори парашута някой ден, тази подготовка е ценна и незаменима в ситуации тип "Да не дава Господ!", най-вече култура и начин на боравене с огнестрелно оръжие, би следвало да се усвои добре от всеки. Отделно, че дето вика колегата на 20 като те тресе хормона не е ясно, колко полезни неща са усвоени. Не всеки е бил в гранични войски или други сериозни формирования, та проспуски ще имат бошинството от служилите, си мисля...

Коментар

А, и като прочетеш подписа ми, се моли автора му да не разбере, че само от любопитство искаш да се включиш в армията.
            Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
            "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Първоначално публикуван от SMITH 357 Преглед на мнение
              А, и като прочетеш подписа ми, се моли автора му да не разбере, че само от любопитство искаш да се включиш в армията.
              Де, де!! А стария май е по- дрът набор от мене.
              Аз бях в Елхово 1976 -78ма.
              със 121 калашникови патрона над дупето.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                Де, де!! А стария май е по- дрът набор от мене.
                Аз бях в Елхово 1976 -78ма.
                със 121 калашникови патрона над дупето.
                Пак ме караш да смятам. В гранични пълнителя не беше ли от 28 патрона.Поздрави от кашимерията.

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
                  Пак ме караш да смятам. В гранични пълнителя не беше ли от 28 патрона.Поздрави от кашимерията.
                  Два пълнителя по 30,другите два празни в караулното,при проблем ги зареждат от касата,не ни се е налагало...
                  Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
                    30бр. в пълнител/железен/ по 4бр пълнители + 1в цевта.

Коментар

30бр. в пълнител/железен/ по 4бр пълнители + 1в цевта.
                      По мое време на същото място- 2 бр . по 28.
                      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Със сигурност по 28, с 30 засича.А иначе събира 30.Това за АК 7,62, БФ135 му беше номера
                        не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                          По мое време на същото място- 2 бр . по 28.
                          28бр. е препоръчително при по-продължително съхранение зареден. Пружината омеква.
                          За ежедневно пълнене и презареждане може и по 31 да събере. Три нормални, един трасиращ, три нормални.

Коментар

28бр. е препоръчително при по-продължително съхранение зареден. Пружината омеква.
                            За ежедневно пълнене и презареждане може и по 31 да събере. Три нормални, един трасиращ, три нормални.
                            Само по спецификция знаехме че АК пълнител събира 30. Винаги при учения и реална гранична обстановка ги тъпчеха по 28.
                            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                              Само по спецификция знаехме че АК пълнител събира 30. Винаги при учения и реална гранична обстановка ги тъпчеха по 28.
                              Щото тия от вашата РР ги е мързело доста.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X