Здравейте колеги, от доста време съм само читател във форума, но реших да се включа с един въпрос. Разбрах, че отново са обявили свободни позиции за резерва на армията и се колебая дали да не кандидатствам. Какво е вашето мнение по въпроса? Има ли някой от форума, който се е записал при предишното набиране на хора? Небезизвестна е простотията в БГ армията, но като човек не стъпвал в казарма, ме гони любопитството.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Доброволен резерв на армията
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
От: Доброволен резерв на армията
Аз поне, не бих те пуснал и да разгледаш.
Не знам какво е БГ, но все едно всички армии, във всички страни и всички времена, са еднакви отвътре.
Отъждествяването на казармите с армията, както и увереността че мястото е просташко, значи че нямаш там особена работа, понеже не ги разбираш, видимо и не искаш. А като не си служил - не виждам и какво можеш да правиш там.
-
Аз до колкото разбрах, като слушах Аню с половин ухо, понеже през изминалата година са напуснали 1600 души и сега са обявили места за 600, за да попълнят малко дупките.А отделно от това казва, че се възобновява програмата за създаването на резерв.Но може и да не съм разбрал точно.При мен пък казармата хич не беше лоша, но тогава ме тресяха хормоните и не я възприех добре.Чак десет години след уволнението узрях достатъчно за да съжалявам, че съм пропуснал възможността да науча много полезни неща и неща, които и сега са ми интересни, а някои и хоби.Всеки трети е шести
Коментар
-
Небезизвестна е простотията в БГ армията, но като човек не стъпвал в казарма, ме гони любопитството.
Моята баба (Бог да я прости) казваше, че един монах като нямало какво да прави в манастира, взел че си поръсил пишката с гореща пепел от огнището, та да види какво ще стане. Здраво любопитство го е гонило. Това на майтап, а сега сериозно. Считам, че в днешно време, при тази професионална армия човек трябва да има нещо много повече от любопитство за да се включи в нея (респ. в резелва й). Само от любопитство не става. Трябва нещо много по-силно. Позволи ми да не споделям и мнението ти Небезизвестна е простотията в БГ армията. Простотия има навсякъде, в армията също, не не искам да обиждам българските военни, то 99% от мъжете са минали през казармата, но не са се опростачили. Това всичко е за мирно време. При военно, при мобилизация, не дай Боже никой няма да ни пита мнението ни. И за обекта на любопитството ни. Ако съм ти бил полезен, значи съм ти бил полезен (както казваще Мечо Пух). Сам си решавай. Трудното и страшното идват по-късно.Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
"Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.
Коментар
-
Аз също не съм ходил в казарма и смятам, че това е пропуск. Обаче това е 10 години поне, след като е трябвало да ходя. Та ми се ще някак да наваксам, курсове и прочее... Само нещо не съм сигурен, че това го има и се случва адекватно. Може би ще ми се отвори парашута някой ден, тази подготовка е ценна и незаменима в ситуации тип "Да не дава Господ!", най-вече култура и начин на боравене с огнестрелно оръжие, би следвало да се усвои добре от всеки. Отделно, че дето вика колегата на 20 като те тресе хормона не е ясно, колко полезни неща са усвоени. Не всеки е бил в гранични войски или други сериозни формирования, та проспуски ще имат бошинството от служилите, си мисля...
Коментар
-
А, и като прочетеш подписа ми, се моли автора му да не разбере, че само от любопитство искаш да се включиш в армията.Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
"Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.
Коментар
-
Де, де!! А стария май е по- дрът набор от мене.Първоначално публикуван от SMITH 357 Преглед на мнениеА, и като прочетеш подписа ми, се моли автора му да не разбере, че само от любопитство искаш да се включиш в армията.
Аз бях в Елхово 1976 -78ма.
със 121 калашникови патрона над дупето.
Коментар
-
Пак ме караш да смятам. В гранични пълнителя не беше ли от 28 патрона.Поздрави от кашимерията.Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеДе, де!! А стария май е по- дрът набор от мене.
Аз бях в Елхово 1976 -78ма.
със 121 калашникови патрона над дупето.
Коментар
-
Два пълнителя по 30,другите два празни в караулното,при проблем ги зареждат от касата,не ни се е налагало...Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнениеПак ме караш да смятам. В гранични пълнителя не беше ли от 28 патрона.Поздрави от кашимерията.Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар
-
30бр. в пълнител/железен/ по 4бр пълнители + 1в цевта.Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнениеПак ме караш да смятам. В гранични пълнителя не беше ли от 28 патрона.Поздрави от кашимерията.
Коментар
-
По мое време на същото място- 2 бр . по 28.Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение30бр. в пълнител/железен/ по 4бр пълнители + 1в цевта.Sent from my Nokia s fenerche
Коментар
-
28бр. е препоръчително при по-продължително съхранение зареден. Пружината омеква.Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнениеПо мое време на същото място- 2 бр . по 28.
За ежедневно пълнене и презареждане може и по 31 да събере. Три нормални, един трасиращ, три нормални.
Коментар
-
Само по спецификция знаехме че АК пълнител събира 30. Винаги при учения и реална гранична обстановка ги тъпчеха по 28.Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение28бр. е препоръчително при по-продължително съхранение зареден. Пружината омеква.
За ежедневно пълнене и презареждане може и по 31 да събере. Три нормални, един трасиращ, три нормални.Sent from my Nokia s fenerche
Коментар
-
Щото тия от вашата РР ги е мързело доста.Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнениеСамо по спецификция знаехме че АК пълнител събира 30. Винаги при учения и реална гранична обстановка ги тъпчеха по 28.
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 4 потребители онлайн. 0 потребители и 4 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
, с 30 засича
Коментар