Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доброволен резерв на армията

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Доброволен резерв на армията

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    НЕмахте ли "хамуфлирани" (тъй ги зовеше моят старшина) дрехи на заставата, к`ви куки ?
    Ць... С въшкарниците бяхме. Другите дойдоха когато си тръгвах.

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
      С хубави чорапи и обувки си се минават спокойно...
      Ясно кой не е служил в бойно поделение Туй да не ти е туризъм, бре ? Какви хубави обувки ?
      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Кубинки и чорапи в бойно поделение е нещо не съвместимо,трябват си партенки.Най-удачните са от бархет,и трябва да се "монтират"по правилният начин на краката,като със тях краката са гарантирано сухи и не мръзнеш,при дълги преходи не произвеждат рани и плюски като чорапите.Цинтарките са страшно удобни за ходене по мозайка,както си вървиш и ги гледаш на равнището на очите...
        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

за 2 години чорап съм обувал само полагаемата и с половинките на "парадната" униформа през редките градски отпуски.
          87-ма решиха да изписват някакви запаси от цинтарки от резерва и ги раздаваха на който иска....... по една случайност намерих едни, които нямаха цинти, а отдолу беше само чист гьон...............е, доста се хлъзгаха но след кубинките ми се сториха леки като перце и ги носих с голям кеф, докато една вечер не ги забравих на печката и изгоря гьона.....

Коментар

Аз не съм служил, факт. Само дето кубинките не са единствената обувка за военни. Може през соца да сте носили всевъзможни щуротии, но има и други армии по планетата, които може и да не са чували за партенки и кубинки. Аз лично обувки с твърди подметки не нося! Най-гадно ми е ставло от мокасини по асфалт, за продукции и изпити в училище, изтупан и прочее... едвам се прибирах. Та ако искаш може и експеримент с обувки и чорапи по мой избор да пробваме. Ти казваш къде и как да ходя, какво да нося и прочее... Ако се справя и краката ми не са на гъз, обувките и чорапите си остават за мен, ако не се справя ще го повторя с кубинки и партенки, да видиш, че няма да мога и 1/2та да направя. А и има туризъм и туризъм...

Коментар

НЕмахте ли "хамуфлирани" (тъй ги зовеше моят старшина) дрехи на заставата, к`ви куки ?
              Куките са зашити на най-неудобното место на курките и подпират колана във положение сутиен.По принцип като напреднеш в службата се разшиват и ги стягаш с клещи на колана за участие.
              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                Куките са зашити на най-неудобното место на курките и подпират колана във положение сутиен.По принцип като напреднеш в службата се разшиват и ги стягаш с клещи на колана за участие.
                Да, бе, носил съм и въшкарник, ама в "батальона". После на заставата си рядко с него и вече не те гледат къде са ти куките и дали си закопчал кукичката на яката. Лятото даваха едни гащеризони с десен като "пръски". Имаха хиляда джоба, даже за пълнители и к`во ли не още. Трябваше да се носят върху униформата, ама ние ги обличахме на голо, само по "парашутните" черни или сини казионни шорти.

Коментар

Аз не съм служил, факт. Само дето кубинките не са единствената обувка за военни.А и има туризъм и туризъм...
                  Трябва ти марш на скока със пълно бойно снаряжение и ВПХР за баланс в ръцете!Съмнявам се,че краката ти ще останат без рани и плюски в края на прехода ако си с чорапи.

Коментар

Да, бе, носил съм и въшкарник, ама в "батальона". После на заставата си рядко с него и вече не те гледат къде са ти куките и дали си закопчал кукичката на яката. Лятото даваха едни гащеризони с десен като "пръски". Имаха хиляда джоба, даже за пълнители и к`во ли не още. Трябваше да се носят върху униформата, ама ние ги обличахме на голо, само по "парашутните" черни или сини казионни шорти.
                    Щото си хванал едни по-спокойни от към "международно положение" години.
                    Да разказвам ли за Елховския отряд 76-78г?

Коментар

Аз не съм служил, факт. Само дето кубинките не са единствената обувка за военни. Може през соца да сте носили всевъзможни щуротии, но има и други армии по планетата, които може и да не са чували за партенки и кубинки. Аз лично обувки с твърди подметки не нося! Най-гадно ми е ставло от мокасини по асфалт, за продукции и изпити в училище, изтупан и прочее... едвам се прибирах. Та ако искаш може и експеримент с обувки и чорапи по мой избор да пробваме. Ти казваш къде и как да ходя, какво да нося и прочее... Ако се справя и краката ми не са на гъз, обувките и чорапите си остават за мен, ако не се справя ще го повторя с кубинки и партенки, да видиш, че няма да мога и 1/2та да направя. А и има туризъм и туризъм...
                      Насов, основната причина да се носят пЪртенките е, че това разстояние ~ 20 и повече км. го минаваш всеки ден, по най-различни пресечени местности, повечето време бегом. Не е като да си обуеш топ-хипер-супер туристическите обувки за 800 лв. с н`ам к`ъв си чорап за 200 лв. чифта, да се покатериш на "Кончето", да направиш някакъв готин планински преход, после да събуеш обувките и с чаша в ръка в хижата да разказваш вицове и да се хилите с компанията. Просто не става. А наборна войска не може да има повече от два чифта обувки на калпак, най-малкото защото ще си ги изпоизкрадат взаимно. Цяла година ходиш с едни обувки. Втората година може да ти дадат нови.

Коментар

Насов, говорим за родната казарма бе къв избор, какви други армии какви пет лева Добре че на границата немаше цинтар че загивахме прави. Аз най-често се изнасях с Бък/следови хубавец/ по платненки/ Насов знаеш ли кво е това/ и ми мръзнеха карачките и старшинката ме дебнеше ама тогава бехме млади и пъргави....а старшията дебел ....
                        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                          Насов, говорим за родната казарма бе къв избор, какви други армии какви пет лева Добре че на границата немаше цинтар че загивахме прави. Аз най-често се изнасях с Бък/следови хубавец/ по платненки/ Насов знаеш ли кво е това/ и ми мръзнеха карачките и старшинката ме дебнеше ама тогава бехме млади и пъргави....а старшията дебел ....
                          Платненките бяха за двата дни почивка в месеца, бре. Ма като ни строяха след задействие всеки казваше, че си мислел да е негов ред за почивка. Даже и червени анцузи имахме.

Коментар

Цяла година ходиш с едни обувки. Втората година може да ти дадат нови.
                            Най-вероятно няма да ти дадът,ще си джиткаш със старите.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                              Платненките бяха за двата дни почивка в месеца, бре. Ма като ни строяха след задействие всеки казваше, че си мислел да е негов ред за почивка. Даже и червени анцузи имахме.
                              Ахааа я кой е бил у родната казарма как знае. И за черните парашутки и за юнашката фланелка.. Ба си, ударихме го на спомени, май сме одъртели
                              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                              Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                              В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Има нещо такова,червеният анцунг със емблема на БНА.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X