Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доброволен резерв на армията

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Доброволен резерв на армията

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
    Ахааа я кой е бил у родната казарма как знае. И за черните парашутки и за юнашката фланелка.. Ба си, ударихме го на спомени, май сме одъртели
    Бе - одъртели, просто поживели. Аз и друг път съм казвал, че все съм гледал да забравя, ма тука има едни лоши дето се опитват да ми припомнят.

Коментар

Всичко може но границата не се забравя. Знаеш ли колко интересно е, сякаш белязани сме. Когато за първи път се срещнахме с Тони/Стария, се сработихме за секунди. Че сме били са браздата се разбра после.
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Насов ..... пробвай да минеш 20 км. за 2,5 - 3 часа със стандартните кубинки на БА. Плюс 10-12 килограма товар ... раница или каквото ти е кеф. Не си спомням норматива, ама там някъде беше. Знаеш ли че съм ревал като мечка и съм изхвърлял чорапите от краката си. Да, без чорапи боли повече. Веселото е, че утре ПАК .... и така докато му хареса на някой другар. Добре, ама краката ти стават на нещо средно между кайма и кожа на калкан (толкова са големи пришките) в собствен кървав сос и уникален аромат ... за добавка,. Няма начин да не сложиш партенки още на втория ден.
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Прижките си излизат по краката и при туризъм. Минавал съм по над 20 км с гадни обувки и краката ми са ставали на нищо. Аз поне съм от тея дето носят резервни дрехи за цялата тумба, все със самар по 20 кила и нагоре съм бил та ми е ясно. Е там където съм ходил бегом не е като да може. Носил съм и хубави обувки с готин чорап, не за 1000 лева общо, но разлика има. Точно това и казвам, родната армия може и да и е било все тая за обувките и прочее, но това не означава, че само това е истината и друга няма. И партенки съм носил, но явно не съм си ги слагал добре, та повече проблеми от тях съм имал. Като с руските машини е, продуктивността в крайна сметка е просто по-ниска. Не че не може, просто може и по-добре. Препратка в темата за булдозерите от руско и катерпилър. Който я е чел внимателно сигурно ще ме разбере...

Коментар

Насов, ключовата дума в случая е "кубинки" с тях няма нужда да търчиш 20 км. че да станат краката на плюски, достатъчно е да не ги сваляш целодневно от краката си в продължение на няколко дни......... сутрин се ставаше в 5, а отбоя беше в 9, смятай.......... през това време седиш само по време на 3-те яденета и в понякога в класното за час два, ако имаш теория на тактиката през другото време все търчиш нанякъде......

имах едни кубинки доскоро /истински соц армейски/ ходех с тях на риба и пейнтбол.......... с чорапи естествено, но бях изхвърлил пластамсовата скаричка и бях сложил хубави стелки...... ядваше се, но за кратко и ги изхвърлих. като се замисля, кубинките бяха най-малкия проблем..... като си на 18 и не си се глезил преди това с кой знае какви комфортни обувки, свикваш............. но с въшкарниците така и не свикнах........ още имам части по краката, на които не растат косми.... доживотна коламаска

Коментар

Така де, опитах се да редактирам и да добавя, че аз и без багаж с кубинки и 2 км няма да мога да мина. Инак един приятел носи неговите от 9ти клас и са му любими... макар и да били офицерски или нещо подобно, та се 1 са по-така . Та с нормални обувки 100% партенките няма да са must have

Коментар

С въшкарниците и аз не успях да свикна - да не говорим шиенето на якичката.
                Пред тях лятната униформа ми се струваше като модерна дреха на US солджър
                Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
                Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Въшкарника като се намокреше издаваше една много силна и натрапчива миризма на овчо стадо,а и на всичкото отгоре изсъхваше адски бавно.По повод партенките,имаше два начина за поставянето им(поне аз толко знам),един добър човек ме научи още преди да се влея в редовете на армията,та после беше лесно!Момчета които не се научиха ,или не желаеха да носята партенки много страдаха!Аз ги носих през цялата служба,само в най студените месеци им изневерявах с домашни вълнени чорапи на гол крак(ебати еротиката),сигурно за това сега съм се лишил от окосмение долу в глезените,другите се оплакват от въшкарниците че им причинили това,ама нали за това ни раздаваха наполеонки и тениски с дълъг ръкав или тишъртки както е модерно сега.

Коментар

Абе общо взето,всичко е направено за да е максимално гадно на личния състав,като единствена и основна цел в армията е:Да се е*е майката на ЛС(личния състав),и нищо друго.
                    Yamaha Yz450F
                    Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
                    Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Имаше и още един начин . Зимата тия като мен които по цял ден бяха на бетона в парка практикувахме следното : Мотаеш партенката и върху нея дебел плетен вълнен чорап . Иначе през гумената подметка усещаш след един час как студа си минава а след още един не си усещаш пръстите . Ние доизносвахме останалите през годините във ВВС дрехи . Ремонтно - транспортния батальон бяхме със старите парашутистки брезентови униформи а за работни ни даваха по някорко чифта танкистки униформи . Най много на третия ден работните дрехи така качествено се омазваха че не пускаха нито вода нито бензин . Перяхме ги в една стара българска перална кипваш 2 тенекии вода настъргваш 2 калъпа сапун и ги оставяш да се въртят поне един час и гледаш отгоре как водата постепенно се сгъстява Опъваш една тел до печката в работилницата и ги слагаш да съхнат . Добре че имахме по 3 - 4 чифта . Ние бяхме добре от към дрехите имаше много за доизносване тия след нас уцелиха късата клечка и им дадоха от новите маскировъчни там мърдане нямаше една униформа лятна и една зимна нито имаш време да я изпереш нито да изсъхне. Долу горе по същата рецепта правехме и каша за миене на ръце . Настъргваш десетина армейски сапуна и ги разтваряш в топла вода добавяш пресят пясък и дървени стърготини до получаване на желаната консистенция
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Гледайте какъв актуален дебат тече в Матушка Русь:
                        В российских условиях можно поставить вопрос так: портянка или смерть.
                        http://7x7-journal.ru/post/24361?r=murmansk
                        http://izvestia.ru/news/543387
                        Последно редактирано от Bogoljub Gagic; 15-02-13, 08:39. Причина: правопис
                        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Аз съм твърдо за портянка!

Коментар

Прав е Хънтарчето.....границата завинаги остава в душата ти......

За най откачените....форум( Граничарите на България)...

Аз като влезнах в батальона 79 г. отначало ни дадоха нови цинтарки после ни ги взеха да не ги търкаме и ни заведоха до един огромен куп стари цинтарки и казаха да си изберем обувки....а то измешани една с една еднаква нема.......Та си избрах една лява що годе сносна и една десна с един номер по голяма и така карах 100те дена батальон.

После на заставата първана година карахме с цинтарки(тея новине къде ги получихме с влизането)
                            и втората година раздадоха кубинките .

Много удобна обувка с партенките ти е меко и удобно не ходиш а фърчиш.По добри са от цинтаците.

А за лятото раздаваха гумени цървули а който иска можеше да ходи с гуменки и кецове не казваха нищо че не е по устав .
                            Аз късах на лято по един чивт китайски кецове от тия белите по 7.20лв.

Абе хубаво нещо си беще казармата как иначе да направиш от изнежени дупета ора

Та да видиш как ше се научиш и партенките добре да увиваш да не се размотат в момента в който чуеш рев БЕГОМ и литваш с първите шото туткавците тичат последни с противогази за наказание и носят картечниците (ПК) 12 кила май бяха и ги бият с дърво......

Аз бех 56 кила и бягах винаги в първата петорка.....А склоновете на южен Пирин едни стръмни..........

И това с зимните въшккарници разните му камуфлажи са дошли по късно .....не понасях вълнен плат на голо ма кой те пита БЕГОМ и това е...свикнах
                            К мирной жизни не пригоден.
                            Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

А аз пък съм твърдо за хубави обувки
                              В момента ходя с "кубинки" само дето "вражески" с все шукарии - гор текси, камбрели, вибрами, анатомични стелки.... Носа ги с "GI- Issue" стандартни чорапета....
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:576.jpg
Прегледи:1
Размер:95.1 КБ
ID:5453958

На няколко пъти съм минавал по 15 тина км. - проблеми никакви.
                              Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                              No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                                А аз пък съм твърдо за хубави обувки
                                В момента ходя с "кубинки" само дето "вражески" с все шукарии - гор текси, камбрели, вибрами, анатомични стелки.... Носа ги с "GI- Issue" стандартни чорапета....
                                На няколко пъти съм минавал по 15 тина км. - проблеми никакви.
                                Е то и аз ходим с едни Локо.. с незнам кво си но я хвърли едно око в поста на Стария за кои години иде реч. Аз бях година преди него но по западният край на родината. Тогава "кубинка" звучеше нещо като мокър сън по Саманта Фокс
                                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                                Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                                В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X