Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доброволен резерв на армията

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Доброволен резерв на армията

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
    Аз питах за самоубийствата. Поименно не ги знам, но не са малко. Да докараш човек извън психическата издръжливост пак ли е част от "правенето на мъже"? И ако се отвори приказка за естествения подбор - къде тогава е границата? 99% психическа оцеляемост, 10%, колко? И кой е компетентен и упълномощен да си играе с живота на млади хора?
    п.с. Дето за завлечени там насила.
    Това специално:
    Мнение на Чавдар (V93)
    ...
    Докато са на полеви лагер Иванчо се напил, легнал и заспал във високата трева между палатките. Друг Иванчо пък подкарал джугана, където не трябвало да кара и ...
    ...
    Изобщо не беше така. "Иванчо" спи в палатката след надлежно даден "отбой", а "кадровият военен - професионалистът" старшина Еди-кой си, натряскан, пали джогана и гази палатката Случи се на един от последните набори, преди да премахнат задължителната служба и май беше капката, която преля чашата, та се "престрашиха" да отменят казармата.
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
      ... просто в страх сте расли и сега ви сърбаме глупостите
      Цялото общество при комунизма живееше в страх. Затова и престъпността беше много по-ниска и т.н.
      Мисля обаче, че ...през втория мандат на... ще имате възможност, които не сте го видели, да го изпитате лично. Нещата твърдо натам отиват
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Ако всички вярват, че наведената глава не я сече сабята... е ясно, какво става. И малцина се жертват за по-добро. После ги пишем национални герои и още по-после пак старото. Са преди Ясен пак да ми рече дето се сравнявам с Апостола ще вметна, че сигурно и аз ще съм си натискал парцалите ще съм ял с голямата бъркалка от говната. Обаче това води до повече проблеми от бесилката и те са за децата и децата на децата ни, не само за собствените дупета. Е познавам хора, дето деца не искат... но и те се жалват от хавата в страната. А то е от търпеж и беганье, а не от неразумни действия. Неудобните и до ден днешен или стават удобни или спират да стават... от кревата. Това нищо не променя. Не се променя и нуждата от адекватна войска, от нуждата народа да може да мисли с главата си, а не да го кара на принципа ЕЖК. Наздраве и дано някой път на маса го обсъдим това и други неща, щото тук само си пишем с недомлъвки. Като цяло аз съм съгласен с всички почти, просто имам и какво да добавя, без мерудия манджата не е вкусна .

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
        Цялото общество при комунизма живееше в страх. Затова и престъпността беше много по-ниска и т.н.
        Мисля обаче, че ...през втория мандат на... ще имате възможност, които не сте го видели, да го изпитате лично. Нещата твърдо натам отиват
        Едното за сметка на другото, а втори мандат няма да има щото за да стане ще е на принципа на предишните избори, което пък ще доведе до баш бунтове... Ще има пак коалиция и ще ни шибат с жилави пръчки. Като беше триглавата ламя всички викаха, е по-зле не е било, сега пак тва викат... Що ли? Щото всеки иска друг да му оправи бакиите без да се занимава, но ще си плати... Пазарна икономика един вид... ама после се плюе по майсторите, що не разбирали и не можели, но зели парата...

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
          Не е точно така . До 1990 година България имаше най модерните ПВО и ВВС на балканския полуостров и никой дори и въпросната държава не смееше да се @б@в@ с нас .
          Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
          И не ги спираше нашето ПВО и ВВС ами дружбата ни със СССР. Размера и бройката имат значение... И не, не ми се спори, няма смисъл.
          Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
          От чисто любопитство- знае ли се колко от тия бройки са били годни за летене? Питам, защото с очичките си съм виждал как след 2 дни летене по 2 смени се пълни ТЕЧа.
          Знае ли се какви са били бройките техника по турските летища по същото време?
          С горните въпроси в никакъв случай не искам да подценявам българската авиация. Просто ми е любопитно.
          Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
          Ми да питам тогава аз - кое се води Балкански полуостров и влиза ли Турция да речем в него?Щото ако се дьрвим на Сьрбия и Черна гора или Македония е ясно ма я кажи колко и какви самолети имахме ние 90та и колко и какво имаха Турците да речем.Щото 93та още летяха на 21ци или 58ма година модел,гьльба на Мира дето му викат.Е македония имаше Миг 15 няколко броя та дето се бьзикаше баща ми Тия ако ги лепна в мьглата с една 17ка и за 10 минути ще останат без бойна авиация.

Не ми се рови за да намеря точните бройки и за това ще ти го кажа с думи прости-през 89г. България и Турция имат приблизителен паритет като качество и количество на материалната част(важи за ВВС,при ЗРВ превеса е в наша полза и то значителен-говорим като плътност , а не просто бройки).Голямата разлика идваше от подготовката на личния състав. Не знам как е било при сухопътните,но ако 89г. беше станала война м/у посочените две държави , нашите (колкото и невероятно да звучи) щяха да избършат пода с турците. Буквално!!! Това ти го пиша не от гол патриотизъм , а защото имам поглед върху материята. Темата е толкова дълга за обяснение , че може да се напише учебник а вярвай ми не ми се пише.
          Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
          Джон Кенеди

Коментар

Ако всички вярват, че наведената глава не я сече сабята... е ясно, какво става. ...Обаче това води до повече проблеми от бесилката и те са за децата и децата на децата ни, не само за собствените дупета...
            Такъв ни е "естественият подбор" в БГ. Непокорните и будните са красяли бесилки и други подобни уреди и са нямали поколение. Потомството на другите...сме ние. Сега поне будните имат избора на "Терминалите".

Коментар

Което е никф избор, аз не се чувствам добре извън БГ ако не е за туризам и разходки. След месец вън искам да си дода. Кефи си ме тук и не мисля, че бегълците са стока щом бягат!

Коментар

Което е никф избор, аз не се чувствам добре извън БГ ако не е за туризам и разходки. След месец вън искам да си дода. Кефи си ме тук и не мисля, че бегълците са стока щом бягат!
                Най-сърдечно ти стискам ръката!
                Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                Джон Кенеди

Коментар

"Везде солнце одинаково светит", казват руските другари масово купуващи си имоти у нас
                  Обстановката не е станала чак толкова нетърпима. Дано когато стане, да не затворят изходите. Гърците не са по-малки патриоти от нас, даже са диви шовинисти, но и те се изнасят от родината си на талази и то по причини, които на нас ни се струват бял кахър.

Коментар

Както казва Стефан, изпедерасти се светЪ...

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                      В страх не, по скоро реалисти. Няма сега да те светкам как се решават проблемите с неудобните. От едната страна ти го казах, сам ще се сетиш от другата. Ето ти една сламка- защо в ГВ безакълният чанч от стари кучета беше в пъти по-рядко отколкото в кашишко поделение например?
                      Поради елемента "заедно на наряд" .... Или "Ефрейторът ХХ тръгна да минава граничната бразда - извиках му три пъти да спре, произведох изстрел във въздуха и той като не спря му теглих къс ред 15 патрона в гърба". Върви после прави простоти при тая светла перспектива.
                      Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                      No man left's behind !!!!

Коментар

Е сигурно и като добавиш това, че ГВ са имали повечко занимавка, а и живот в природата добре описан по-нагоре... Останалите измерли от скука натегачи юркат безгръбначните и ги правят хора и човеци. СмЕх...

Коментар

А по повдигнатият въпрос за т.нар. "Дисцип". Като всички питомци на поделението на преебаните връзкари (ШЗО "Христо Ботев") съм дал своята бройка караули в поделение 38 000 (чете се тридесет и осем хиляди усмивки). По мое време тази чест беше запазена само за "сержант-школници" - да се чете вече с полирани до блясък мозъци унтери, които виждаха хората като цитирам"Седя аз на пост 1 и виждам две по 20 как приближават оградата".... Щото средният брой дни домашен отпуск за една година служба беше 10-12..... Отделно съм давал "караулна група" на питомци на въпросните 38 000... Това дето съм го видял е са ми казали старшинките надзиратели "не се меси- тук е така" на никого не му го пожелавам.....

Коментар

Е сигурно и като добавиш това, че ГВ са имали повечко занимавка, а и живот в природата добре описан по-нагоре... Останалите измерли от скука натегачи юркат безгръбначните и ги правят хора и човеци. СмЕх...
                            Там където офицерите спазваха железният принцип, че войската трябва да се поддържа "Много уморена и леко потна" -( много уморена да няма желание за глупости и леко потна за да е некомфортно ама да не простине)- извращения като правило е нямало... Този вид забавления са плод на свободното време - когато има читави офицери и сержанти които не оставят много такова- да видиш как се случват нещата... Я някой дето е служил в Пловдив при "Супер- Марио" или Богдана или някой друг от по- амбицираните лица да каже как е било с извращенията.....

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                              ...съм дал своята бройка караули в поделение 38 000 (чете се тридесет и осем хиляди усмивки). ... Това дето съм го видял е са ми казали старшинките надзиратели "не се меси- тук е така" на никого не му го пожелавам.....
                              Един приятел ми разправя как седейки на някаква вишка на такъв караул дошли двама "питомци" и кротичко започнали да се онождат. Той им се развикал отгоре, а ония му казали, "к`во толкова, не гледай насам". Врътнал там "ТАП"-а или каквото комуникационно средство имал и получил инструкции да "прекъсне заниманията им и да ги разкара оттам" Започнал да ги замеря с някакви костилки, ония го напсували, че им "пречи", накрая пак след консултация по телефона, произвел изстрел прицелвайки се в близост до тях, та така ги прогонил. Колко е вярна тази история, не знам

Коментар

То имаше едни железни правила...
                                1. Забрана да шофираш кола, ...
                                Що се правиш на интересен?!? Естествено е, че имаше и тъпи правила, в т.ч. и тези, които си цитирал. Което не значи, че нямаше и други, написани с кръв. А причината за цитираните е далеч по-елементарна, отколкото се опитваш да я представиш. Виж примера ми по-горе (за онзи с коремните). Дори и да се утрепеш с колата на баща си по време на отпуск, пак се водеше тежко ЧП със срочнослужещ и началниците ти се сдобиваха с яко главоболие и ставаха без вина виновни. Затова са си слагали тенекийка отзад "Ние сме го инструктирали да не прави еди-какво си ...", та, ако направиш някоя беля, да не си го отнесат и те заради тебе.

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                                Аз питах за самоубийствата. Поименно не ги знам, но не са малко. Да докараш човек извън психическата издръжливост пак ли е част от "правенето на мъже"? ...
                                Не че знаеш колко са били, ама да си приказваш ... За тях - същото като с другите смъртни случаи. Трябва да се гледа конкретно. Ако някой е подлагал някого на системен психически или физически тормоз и го е довел до самоубийство, за това си има текст в НК, а военните съдилища са по-гадни от цивилните ... Друг въпрос е, ако психическата ти издържливост не е стигнала да издеяниш един марш-наскок.
                                Ако пък си бил толкова тъп, та си се гръмнал, защото гаджето те е зарязало, доде си в казармата, ами отиваш в състезанието за Дарвиновите награди ...

Това специално:

Изобщо не беше така. "Иванчо" спи в палатката след надлежно даден "отбой" ....
                                Ти пък защо реши, че става въпрос за същия случай?!? Имай предвид, че преди да вляза в казармата, най-редовно ми се правеха "брифинги" с информация за резултатите от проверките на Инспектората на МНО по повод на различни инциденти. Ей така профилактично и с учебна цел, за да ми се набие в главата да мисля, преди да направя нещо.

... Останалите измерли от скука натегачи юркат безгръбначните и ги правят хора и човеци. СмЕх...
                                Насов, като не си помирисвал партенка, що не спреш да приказваш глупости за нещо, от което си нямаш дори отдалечена представа!
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X