Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доброволен резерв на армията

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Доброволен резерв на армията

Първоначално публикуван от Жоро Байкушев Преглед на мнение
    ...
    Не знам на кой набор обяснявам, но ако си служил и сте ползвали партенки а не чорапи - е най краткото обяснение за термина "бойно" поделение.
    Tо не е ли по желание? При нас имаше ентусиасти с партенки, аз не съм пробвал да видя как е.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
      Tо не е ли по желание? При нас имаше ентусиасти с партенки, аз не съм пробвал да видя как е.
      По желание, ама на сттаршината.....

Коментар

Тези курсове са супер като идея, но сигурно изпълнението ще е типично за региона... калпаво . А безплатни ли са? Аз все пак бих изкарал и двата вида ако са... все ще има полза, а и ще си пострелям поне малко

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
          Тези курсове са супер като идея, но сигурно изпълнението ще е типично за региона... калпаво .
          Не бъди толкоз сигурен!!

Коментар

Ами да, грешка на езика. Не съм сигурен. Имам такова опасение...
            Последно редактирано от derhunter; 13-02-13, 18:23.

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
              Тези курсове са супер като идея, но сигурно изпълнението ще е типично за региона... калпаво . А безплатни ли са? Аз все пак бих изкарал и двата вида ако са... все ще има полза, а и ще си пострелям поне малко
              ул. Г.Бенковски 12 е твоето място за проверка. Там има военно окръжие и последният път като минавах мернах нещо по темата май във вид на плакати.
              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
              Селска фурна аспух нема. Пак същият.
              В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Байкушев Преглед на мнение
                .

Не знам на кой набор обяснявам, но ако си служил и сте ползвали партенки а не чорапи - е най краткото обяснение за термина "бойно" поделение.
                Освен партенки, бих добавил и "цинти".

Това са едни "кондури" с подметка от естествен гьон и стоманени "бутони" (малко ползвани преди да ги нахлузиш), за който не знае или не си спомня. Имаха неподражаем "саунд" върху бетона при строева подготовка.

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                  ул. Г.Бенковски 12 е твоето място за проверка. Там има военно окръжие и последният път като минавах мернах нещо по темата май във вид на плакати.
                  Аз работя наблизо и утре ако имам време ще мина да видя за какво иде реч и ще докладвам
                  Човек е ~70% вода. Ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение

Това са едни "кондури" с подметка от естествен гьон и стоманени "бутони" (малко ползвани преди да ги нахлузиш), за който не знае или не си спомня. Имаха неподражаем "саунд" върху бетона при строева подготовка.
                    Париди липса на кубинки "вторият" ми чифт беше такива- кафяви офицерски с гета.... Наистина кънтеше свински на строева.... Еле па от блок 400 унтера -танкисти... Кой от вас знае защо танкистите винаги маршируват най- добре Е като изключим балетно- гвардейския състав....
                    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                    No man left's behind !!!!

Коментар

А токовете на "цинтарките" бяха два вида - с дебел гумен ток (за старите кучета) и с гьонен ток, подкован с една извито желязо, точно като подкова (за новобранците). Романтика! Една нощ сложих подгизналите от вода и кал цинтарки опасно близо до печката да съхнат, не пламнаха, но на сутринта бяха два номера по-малки. Добре, че и сред старшините на рота се срещаха хора (човеци).
                      Последно редактирано от SMITH 357; 14-02-13, 17:37. Причина: правописна грешка
                      Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
                      "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Първоначално публикуван от SMITH 357 Преглед на мнение
                        А токовете на "цинтарките" бяха два вида - с дебел гумен ток (за старите кучета) и с гьонен ток, подкован с една извито желязо, точно като подкова (за новобранците). Романтика! Една нощ сложих подгизналите от вода и кал цинтарки опасно близо до печката да съхнат, не пламнаха, но на сутринта бяха два номера по-малки. Добре, че и сред старшините на рота се срещаха хора (човеци).
                        На това извитото май че казваха налче. Хайде и от мен по темата "цинтарки". След средата на 80-те год. запас във Враца януари месец. Групата от София съвсем естествено пристига в наливно състояние и старшината-гад знаейки че сме абсолютно изтръпнали и неадекватни ни обзавежда с цинтарки от тези "гьонените", според мен направо хартиени. След слизане на плаца който целият е в разкашкан сняг, всички започват някак много особено, с балетни движения и подскоци да псуват мощно старшинката и да го издирват. Той естествено се опита да се скатае ама неби, заловихме го. Номера беше че подметките се разкиснаха и цинтовете се забиваха директно в краката, усещането е неописуемо, а гледката на подскачащите направо нереална.
                        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Другарят Байкушев има предвид, че без партенки си загинАл, ако трЕбе да търчиш по 20 километра минимум на ден по баирите. Никакъв чорап не те спасява, без значение дали си с кубинки, цинтарки или ботуши. Който не е бил принуден да носи партенки, значи не е минавал пеша въпросното разстояние всеки ден. Ergo - не е служил в бойно поделение.
                          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Сега ако трябва да съм откровен - с цинти изкарах само "единичното" обучение, както му казваха. После, за заставата, ми "заприходиха" чисто нови кубинки и почти ме спечелиха за каузата. Ако можех и куките за колана да сваля на човешка височина, не на педя от врата и пак толкова от кръста нагоре - цена нямаше да имат.

Коментар

Ако можех и куките за колана да сваля на човешка височина, не на педя от врата и пак толкова от кръста нагоре - цена нямаше да имат.
                              НЕмахте ли "хамуфлирани" (тъй ги зовеше моят старшина) дрехи на заставата, к`ви куки ?
                              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                                Другарят Байкушев има предвид, че без партенки си загинАл, ако трЕбе да търчиш по 20 километра минимум на ден по баирите. Никакъв чорап не те спасява, без значение дали си с кубинки, цинтарки или ботуши. Който не е бил принуден да носи партенки, значи не е минавал пеша въпросното разстояние всеки ден. Ergo - не е служил в бойно поделение.
                                С хубави чорапи и обувки си се минават спокойно...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X