Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доброволен резерв на армията

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Доброволен резерв на армията

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
    http://vbox7.com/play:8daca45db2&r=emb

Пътническия самолет в клипа е от поделението в Разград
    Абе в кое поделени на ВВ имаха самолетен двигател за раздухване на тълпа? Дори към го виждал ама не помня къде беше.
    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
    No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
      Абе в кое поделени на ВВ имаха самолетен двигател за раздухване на тълпа? Дори към го виждал ама не помня къде беше.
      Чувал съм за такъв двигател в Разград, ама там бях само за седмица на едно състезание и не съм го виждал.Имам някакъв спомен за подобно нещо в Брезово, но не съм сигурен.По мое време поделението беше в Пловдив, а старото в Брезово само го пазехме.
      За двигателя в Разград съм чувал, че по време на възродитерния процес пред него са хвърляли лопати пясък, за да се набива в лицата и очите на демонстрантите.Колко е вярно не знам.

Коментар

В Нови пазар имахме 85-87г. палеха го един два пъти, да издуха листата по плаца, иначе беше адска недомислица...... шофьора трябваше да кара на заден срещу тълпата, а ние отстрани кордон с палките и щитовете

темата малко стана за ВВ, та да добавя и аз, всичко зависи от това, коя година е било. по възродителния процес нямаше бригади и селско стопански труд, единствено в поделението бачкахме, че беше развалина и стрелбище построихме.......... а, и заглушителни кули едни вдигахме около Шумен, през другото време ни скъсваха от занятия, стрелби и пак занятия и често често маршбрасоци

Коментар

В София, поделението във Врана. Преди 89-та беше полк на УБО. След това мина през различни трансформации и наименования, та днес е Дирекция Специализирани полицейски сили. На един БТР бяха монтирали реактивет двигател от самолет, за съжаление никой не казваше от какъв точно. При запуск-а се чуваше едно виене, един неистов вой, имаш чувството, че нещо ти влиза в мозъка. И искаш да бягаш, да бягаш, ама надалеч и много бързо. И това адско творение беше направено преди 1989 г. Не знам дали съществува и днес. И нямам данни да е изкарвано извън поделението.
          Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
          "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
            http://vbox7.com/play:8daca45db2&r=emb

Пътническия самолет в клипа е от поделението в Разград
            А видео от Северен Кавказ с руски "Вовани" в клипа какво отношение има към България?

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
              А видео от Северен Кавказ с руски "Вовани" в клипа какво отношение има към България?
              Клипа го качи друг колега по повод ВВ.Самолета мисля че беше Ту-134 от двора на поделението в Разград.Кадрите с руски войници не знам кой ги е сложил вътре.

Коментар

Ракетен беше, ама излетя ...., чесън, боб и партенки ( ако се сещате) бяха по ефикасни.
                В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
                В. Иванов

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                  Когато си дежурно бойно подразделение спиш снаряжен ,леглото е оправено и лягаш отгоре,тези които не са в бойна готовност си водят нормалено живот за поделението !Имали сме бойни тревоги понякога по 2-3 на месец и то не учебни
                  Ако си служил преди "демокрацията", в бойно дежурство се спи разоръжен ! Оръжието е в пирамидата, патроните в дежурната стая, снарядите , ракетите.... на рубежа, в тия работи имаше железни правила Спи се без обувки само.( за ефикасна почивка) Ако поделението е изнесено на позиция- е учебна тревога
                  В. Иванов

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                    Не прочетох цялата тема,но мога да споделя че това не е вярно !Служих във ВВ и сме да твърдя че бяхме истинско бойно поделение,подготвено в рамките на 3 мин. да е строено на плаца 2500 души ! През вечер бяхме дежурнобойно подразделение,спеше се със камуфлажите,без да си събуваш кубинките и с автомат под дюшека,сумката със 4 пълнителя по 30 патрона.Не говоря за наряд,караул а за дежурно бойно подразделение към Полицията !

Никога не е имало каквото и да е било странично занимание посочено от Bogoljub Gagic

Като се има в предвид че съм 1.80 м бях един от най-ниските ,но за сметка на това два пъти републикански шампион,а имаше къде къде по големи гиганти от мен !Във всеки взвод имаше по няколко индивида ,които ходеха по ризки и анцузи в продължение на 1-2 месеца,докъто им направят големи камуфлажи за тях !Имаше един от казанлък ,212 см. над 140 килограма ! Същите впечатления имам и от поделенията в Разград,Нови пазар....!
                    В никакво бойно поделение не се били, така са ви казвали но....в бойните поделения, първата година не знаеш къде, след втората че именно там си се родил -студ, глад, безсъние и си здрав без сополи( тия пет работи)
                    В. Иванов

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Байкушев Преглед на мнение
                      В никакво бойно поделение не се били, така са ви казвали но....в бойните поделения, първата година не знаеш къде, след втората че именно там си се родил -студ, глад, безсъние и си здрав без сополи( тия пет работи)
                      Бе и аз така реагирах, ма виж годината - 92-ра. Нещата вече са били метнати във вентилатора. Аз когато служих вътрешни войски бяха проект само, тръгнал от Д.Стоянов в защита на дебилието, наречено "възродителен процес". Та може и да е прав.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                        Бе и аз така реагирах, ма виж годината - 92-ра. Нещата вече са били метнати във вентилатора. Аз когато служих вътрешни войски бяха проект само, тръгнал от Д.Стоянов в защита на дебилието, наречено "възродителен процес". Та може и да е прав.
                        Уточни само за кои години "възродителен процес" имаш предвид.
                        Началото на 70-те или средата/края на 80-те.
                        сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                        dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
                          Уточни само за кои години "възродителен процес" имаш предвид.
                          Началото на 70-те или средата/края на 80-те.
                          Най-тегавите - 84-та и нататък до 89-та. Вътрешни войски Димитър Стоянов ги споменава като проект за първи път края на 84-та. Аз минах през центрофугата 83-85-та.

Коментар

В Брезово !Лично съм го зареждал с гориво ! Стоеше на зил 130 със странични опори,Никога не го видях да работи по наше време,старите разправяха че работел !Резервоарите бяха от ламарина правени и отвън боядисани с червен грунд ! На който не му достигаше гориво за камиона допълваше от него !Примесен с бензин минаваше без проблем или почти без проблем !
                            Последно редактирано от Roninn; 01-02-13, 20:32.
                            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                            Анатолий Пейчинов o8875о9815
                            https://dvrbg.com/

Коментар

Потърси в Гугл "топлодух" и чети за пловдивчани...
                              ВВС поделения имаше такова нещо. Закрепен под 45 градуса двигател от МИГ 15 на задницата на цистерна. Използва се за издухване на рольожката и полосата от малките бучки лед останали след снегорините. Изсушаваше цимента. Врътката беше да не се престараеш с газта. Май имаше ограничител сложен. И цистерната е добре да е пълна.
                              Не съм сигурен къде точно ги е имало, но това съм го чувал от различни пилоти летели в Каменец, Долна, Графа и Габровница.
                              Може и за разгонване на тълпата да се е ползвало. Бащата лично е изпълнявал пределно ниски прелитания над някои населени места по "ония времена". По заповед естествено... Та нищо чудно да докарат "топлодуха" на площада- така или иначе няма ли много сняг, не се ползва.
                              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Х-ах, малко извън темата (сетих се покрай "топлодух").
                                През зимата `84-`85 (големият режим) когато тока тук не стигаше, защото трябваха "портрети на умрели президенти" - на народонаселението се разправяше, че зимата е особено люта и въглищата в ТЕЦ-овете били замръзнали, та затова ...
                                Тогава показваха подобни установки, с които им духали (на въглищата) че да ги размразят и да подкарат тока!
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X