Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доброволен резерв на армията

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Доброволен резерв на армията

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    Ти да не мислиш, че граничари, вътрешни войски, моряци и др. не ги сцепваха от бачкане по строежи, разтоварване на вагони и помощ на народното селско стопанство ? .
    Не прочетох цялата тема,но мога да споделя че това не е вярно !Служих във ВВ и сме да твърдя че бяхме истинско бойно поделение,подготвено в рамките на 3 мин. да е строено на плаца 2500 души ! През вечер бяхме дежурнобойно подразделение,спеше се със камуфлажите,без да си събуваш кубинките и с автомат под дюшека,сумката със 4 пълнителя по 30 патрона.Не говоря за наряд,караул а за дежурно бойно подразделение към Полицията !

Никога не е имало каквото и да е било странично занимание посочено от Bogoljub Gagic

Като се има в предвид че съм 1.80 м бях един от най-ниските ,но за сметка на това два пъти републикански шампион,а имаше къде къде по големи гиганти от мен !Във всеки взвод имаше по няколко индивида ,които ходеха по ризки и анцузи в продължение на 1-2 месеца,докъто им направят големи камуфлажи за тях !Имаше един от казанлък ,212 см. над 140 килограма ! Същите впечатления имам и от поделенията в Разград,Нови пазар....!
    Последно редактирано от Roninn; 31-01-13, 19:38.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
      Ще ти се... Има достатъчно- ни бой съ...
      Мен не ми и трябва де.... както написах - и каска си имам и бронежилетка и ПНВ и .... За автомата ъпгрейдите ще си взема директно от ловния..... Дават там един АК- 47, може и без пълнители и съм на линия.
      Ами по някаква случайност знам точно колко автомата има в моя 90000 град.Числото е двуцифрено.Подозирам, че по поделенията оръжията са с брой равен на този на служещите там.Не знам.
      Ако някъде из вътрешността има складове предвидени за въоръжаване на опълчение, това е друго.Ама много се съмнявам в такава политическа далновидност.

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
        ,...През вечер бяхме дежурнобойно подразделение,спеше се със камуфлажите,без да си събуваш кубинките и с автомат под дюшека,,....!
        Това ми звучи леко несериозно, ма знам ли - всичко е възможно... Я кажи, ако не е тайна, кога и къде са ви давали да си завирате "пушката" под дюшека докато спите?

Коментар

Не прочетох цялата тема,но мога да споделя че това не е вярно !Служих във ВВ и сме да твърдя че бяхме истинско бойно поделение,подготвено в рамките на 3 мин. да е строено на плаца 2500 души ! През вечер бяхме дежурнобойно подразделение,спеше се със камуфлажите,без да си събуваш кубинките и с автомат под дюшека,сумката със 4 пълнителя по 30 патрона.Не говоря за наряд,караул а за дежурно бойно подразделение към Полицията !

Никога не е имало каквото и да е било странично занимание посочено от Bogoljub Gagic
          Бай ти Боголюб пък, представи си, 1987 г. е пазил ("да не избягат" съобразно заповедта) 30 човека Ре-Ге (РГ = "работна група") съставена изцяло от момчета от вътрешни войски - бяха ги пратили да кОпат с мотики граничната бразда Граничната бразда (не "полоса" и др.), предполагам знаете, е канавчица около 40 на 40 см. свързваща граничните пирамиди, т.е. това е баш-границата между държавите. Като застанеш от едната страна, пикаеш в съседната държава, сложиш ли крак от другата, може да те пушне нЕкой колега от съседните войски. Периодично, съвместно със "съседите" се провежда почистване от храсти, шубраци и се демаркира наново. На всяка застава бяха пратили такова РГ от ВВ и ги късаха от бачкане , а двойка граничари бяха зачислени да кибичат перманентно при тях уж да пазят РГ-то да не го нападнат съседите . От съпричастност им организирахме чрез селяни-"ятаци" доставка на бира, цигари и др. благинки. Пък ти, по кое време си служил и, много е важно - къде и в какво качество това е друга приказка. Гледам, не си напусТнал "органите" и понастоящем, май не си бил просто войничЕ ?
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Навремето във ВВ влизаха предимно спортисти.По мое време всякакви

Коментар

Като се има в предвид че съм 1.80 м бях един от най-ниските ,но за сметка на това два пъти републикански шампион,а имаше къде къде по големи гиганти от мен !Във всеки взвод имаше по няколко индивида ,които ходеха по ризки и анцузи в продължение на 1-2 месеца,докъто им направят големи камуфлажи за тях !Имаше един от казанлък ,212 см. над 140 килограма ! Същите впечатления имам и от поделенията в Разград,Нови пазар....!
              Еееее, стига легенди. Нали сме сериозни хора?
              Това дето го разказваш може да стане, ако Пражката пролет се развива в задния двор на поделението.
              Служих в 1998-ма, дето се смеете, че било пансион за девици. При тревога след ставане първи взвод се облича, втори влиза в оръжейната гол и си изнася снаражението, след него трети до където е стигнал с обличането. После първи взвод облечен. След като излезе от оръжейната всички трябва да се изнасят на плаца до 10-тата минута, до 15-тата трябва да са се натоварили на техния си камион и по разчет да се изнесат на местата. Не помня времето, но помня, че бях приемчик АТТ. И работата ми беше да сваля цивилните номера и да сложа военните. Да запиша данните в една тетрадка и да премина към следващия.
              П.С. И ние гледаме от местопрестъплението, стига моля ти се!
              Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Ние се обличахме на плаца бе човек !Къв разчет кви пет лева !Обуваш панталона и кубинките,минаваш през оръжейната и си на плаца да си навреш ризата и сумката на колана докъто камионите маневрират Не ми разправяй ,при нас това беше ежедневие !
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                  ...сега ще скочи Емо - не сме имали социализъм - със абсурдната му сектантско-догматична структура на индустрията...
                  Не ми слагай в устата думи които не съм казал.Аз съм върл противник на плановата икономика изключая случая война(много хора свързват плановата икономика със социализма , но те нямат нищо общо).Много повече ми допада регулираната пазарна икономика с висок процент държавно участие(пример скандинавските страни).Това за "мръсните комунисти" го казах иронично.Не че ги защитавам ,просто хората са направили правилния избор-индустриализация на страната(с помощта на "доброволната колония" СССР).Отделен въпрос е колко ефективни са били конкретните промишлени единици.Може да не съм се ровил в статистиките , но за сметка на това 5 год. съм учил икономика и управление (в периода 1996-2001г.) и то по учебници преписвани и сглобявани от западноевропейски такива.За пет години никъде не съм прочел потвърждение на твоята теза-даже точно обратното.
                  Може би имаш тежко наследство(баща или дядо бил в лагер,колективизация,национализация) и заради това соцрешенията не ти допадат но това са си твои грижи , а не проблем на икономическата наука.
                  Като се има предвид темата предлагам да не го обръщаме на икономическа дискусия-за тая работа си има раздел.
                  Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                  Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                    Вие с автоматите сте лесни, ама на мен трябва да ми дадат Т-72-ка. А те чувам били на привършване- продават ги.....
                    Ако си много на зор да те уредим Знам на едно място едно доста голямо количество 72-ки. Вадиш по 40 хилки на парче и са твои Транспорта до СФ е за твоя сметка
                    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                      Това ми звучи леко несериозно, ма знам ли - всичко е възможно... Я кажи, ако не е тайна, кога и къде са ви давали да си завирате "пушката" под дюшека докато спите?
                      ВВ Брезово,92 Г Пролета,есента на 92 Г ВВ Джебел ,с тази разлика че в Джебел задължително имаше пълен пълнител в АК-то,Не се завиваш..спиш абсолютно снаряжен !Само каските и бронижилетките стояха в оръжейната ! Не се шегувам ни най-малко ,пък и ако ме познаваш ,ще знаеш че е така !Има група в фейсбук ,там набори могат да потвърдят,някой даже миналата седмица си е направил труда да направи клип за всички минали през ВВ,на три от снимките съм аз !

http://vbox7.com/play:8daca45db2&r=emb

Имаше опит за взривяване на язовирна стена на язовир ,беше се напукала и течеше вода,цялото поделение един месец беше дежурно бойно подразделение,само наряда имаше привилегия да спи без оръжие и на чаршав !
                      Последно редактирано от Roninn; 31-01-13, 21:46.

Коментар

Ние се обличахме на плаца бе човек !Къв разчет кви пет лева !Обуваш панталона и кубинките,минаваш през оръжейната и си на плаца да си навреш ризата и сумката на колана докъто камионите маневрират Не ми разправяй ,при нас това беше ежедневие !
                        И при нас който не успее, каската с колана и другите джунджурии в краката и на плаца се дооправяше. Няма кой да чака.
                        Как ем спите с кубинките и панталона и после ги обувате? Аз не съм имал много тревоги - 7, като 4 с изнасяне. В 4.30 на мястото по разчет. Моето беше на 8 км. от поделението. И минава проверяващ да провери изграждането на пункта и другите подробности. Та ми е чудно как половината са стреляли по 9 патрона, а другата половина били на война задочно. Мойта служба си беше нормална. И не знам специални хватки, но знам какво да направя при мобилизация и после къде да си търся взвод, от деление и други. Сигурно е различно от стандартното, защото първо бях приемчик АТТ, после си намирах джипката и бях химик - разузнавач. И сега знам къде да се явя при мобилизация. Не помня някой да е отменял това ми задължение.

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
                          ...Като се има предвид темата предлагам да не го обръщаме на икономическа дискусия-за тая работа си има раздел.
                          Много добра идея. Особено като гледам какво ще имам възможността да чуя (след интродукцията с "доброволната колония").
                          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Когато си дежурно бойно подразделение спиш снаряжен ,леглото е оправено и лягаш отгоре,тези които не са в бойна готовност си водят нормален живот за поделението !Имали сме бойни тревоги понякога по 2-3 на месец и то не учебни !Имаше както писах по горе язовир с дупка в стената,имаше нападение над патрулна двойка на турското посолство,имаше размирици по време на прехода,имаше избягали затворници,и с седмици спяхме в гората в посока родопите като спирахме за проверка всеки автобус и съмнителна кола !Два пъти съм вдигал караул в оръжие и задържал със стрелба нарушители !При другите които отговаряха за същото беше ежедневие ! Не сме скучали ,в никакъв случай,най-ми беше тежко ,като се наложи да блокираме родопската яка като избяга някой затворник ,умирахме от студ,глад и мизерия и безсъние !Ако затворника знаеше на какво сме подложени,сам щеше да се върне обратно !

Коментар

Така вече съм съгласен, ама изразявай се до край. Не, ми ни спахме с кубинките. И ние спахме с кубинките по караули.

Коментар

http://vbox7.com/play:8daca45db2&r=emb

Пътническия самолет в клипа е от поделението в Разград

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X