Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доброволен резерв на армията

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Доброволен резерв на армията

Еми нали трее отстрелвате бягащите от родината. Как да сложат некъф кьорчо като мен. Аз като огвс казаха че ставам макс за кашик.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      Мисълта ми по повод очилата беше, че поне очните лекари от донаборните комисии едно време са си свършили работата. Може да ни бяха събрали всякакви (щото легендите за юначните носители на "единствената бойна служба в мирно време" силно се разминаваха с реалността), но поне всички "заставаджии" стреляха добре и явно са били добре с очите.
      Така е, но на младини огромното болшинство бяхме с отлично зрение. Често казвам, че ловех "на око" 1-2 десети разлика в размера. 96 г. /на 43/ започнах работа в банка, седнах пред компютър и...нещата се развиха по рецептата. Сега нося 1,5 диоптра за "оглеждане на чуждите булки" и 3 диоптъра за четене. За "тънки" работи слагам двата чифта едни върху други. В къщи, в гаража и на работата съм "позиционирал" лупи, но не е същото като едно време.
      сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
      dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        Еми нали трее отстрелвате бягащите от родината. Как да сложат некъф кьорчо като мен. Аз като огвс казаха че ставам макс за кашик.
        Наблягаше се само на бягане и стрелба Ник`ви СРБ-та, щикове, ножове, гимнастики, лостове (искаха там първата година три коремни и втората три силови "възлизания"), кашишки пътеки. Търчанье и стрелянье - да догониш врага и там... да изкараш легендарните 15 дена отпуска + малко санаториумче на "Дружба" у МеФеРе-станцията, да си възстановиш "разклатената психика".
        Нещо ме налегнаха спомени - сега се сетих, че през зимата се полагаше по 50 гр. коняк на ден след наряд - пишеше го в една там инструкция. Караха по две каси "Слънчев удар", който моментално се задигаше от старшината. Но... ние пък компенсирахме с къде-къде по-качествени домашни алкохоли, подарявани от признателното местно население.
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Е, нямаше ли да го изхвърли с това повторно дърпане на затвора ? Според мен патронът не влезе при първото затваряне, той не го и затвори докрай.
          Ти виж колко е дълга гилзата и колко е хода на затвора... Такъв "снаряд" или влиза или хептен не влиза - абсурд е да избуташ затвора до някакво междинно положение, щото муницията е почти една педя дълга, нито има толкова място да се извърти на кестерме. Силно ме съмнява и, че за два-три изстрела толкова е зацапал с нагар, че да не може да заключи затвора - на такива пушкала заключващите зъби обикновено са малко на брой и доста груби като размери.

Коментар

Наблягаше се само на бягане и стрелба Ник`ви СРБ-та, щикове, ножове, гимнастики, лостове (искаха там първата година три коремни и втората три силови "възлизания"), кашишки пътеки. Търчанье и стрелянье - да догониш врага и там... да изкараш легендарните 15 дена отпуска + малко санаториумче на "Дружба" у МеФеРе-станцията, да си възстановиш "разклатената психика".
            Нещо ме налегнаха спомени - сега се сетих, че през зимата се полагаше по 50 гр. коняк на ден след наряд - пишеше го в една там инструкция. Караха по две каси "Слънчев удар", който моментално се задигаше от старшината. Но... ние пък компенсирахме с къде-къде по-качествени домашни алкохоли, подарявани от признателното местно население.
            Верно нещо се размечта!! Я звънни та да се разберем кога да се видим, да си похортуваме за граница и да се повозим на кията....

Коментар

Първоначално публикуван от zzeennkkoo Преглед на мнение
              [ATTACH=CONFIG]539484[/ATTACH] Това е в Ирак 2003-имам 8г.като професионален войник,вече не съм в армията, а защо ли.....
              Ахахахах от фенерчето хванато със свински опашки за полуложата и мен ми избиха спомени... За наколенките за плочкаджии, очилата за работа с флекс, ножовете Глок за по 200+ лева и прочие. И как Али Годжан (тфа е партизанско име), дойде приеди заминаването на Втори пехотен до нас и .... се оказа че няма нищо , та ми отвлече Кемълбега, едни ръкавици , едни наколенки, старата тактическа жилетка и кво ли не още.
              Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
              No man left's behind !!!!

Коментар

Оборудването беше върховно-жилетка 24кг.каска 2,800кг.После разбраха че няма как да гоним талибаните по покривите с това тежко оборудване и ни издействаха Полска жилетка 6кг. и кевларена каска 0,800кг.А тоя Али Годжан -да не е някой от 68-ма Бригада.
                XR600R-96

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                  Ахахахах от фенерчето хванато със свински опашки за полуложата и мен ми избиха спомени... За наколенките за плочкаджии, очилата за работа с флекс, ножовете Глок за по 200+ лева и прочие. И как Али Годжан (тфа е партизанско име), дойде приеди заминаването на Втори пехотен до нас и .... се оказа че няма нищо , та ми отвлече Кемълбега, едни ръкавици , едни наколенки, старата тактическа жилетка и кво ли не още.
                  Контингентите в Ирак направо си отидоха оборудвани със свръх технологии сравнение с контингента в Камбоджа
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Ей ти май си бил в подводничарските части към ГВ.....не се ебавай че ората верват........

А зрението си преебах май с мастика Пещера....очила за близо ......надалече види като орел...
                    К мирной жизни не пригоден.
                    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Абе не знам на кое казваш свръх оборудване и свръх технологии,ама си е пълен смях и в 2-та случая.
                      Yamaha Yz450F
                      Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
                      Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Първоначално публикуван от zzeennkkoo Преглед на мнение
                        Оборудването беше върховно-жилетка 24кг.каска 2,800кг.После разбраха че няма как да гоним талибаните по покривите с това тежко оборудване и ни издействаха Полска жилетка 6кг. и кевларена каска 0,800кг.А тоя Али Годжан -да не е някой от 68-ма Бригада.
                        Бивш вече - другото му партизанско име е Годжи
                        Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                        No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                          Бивш вече - другото му партизанско име е Годжи
                          И аз за него се сетих,не го познавам лично.По темата-наближава съкращение на около 2000 военнослужещи и наистина ще имат нужда от резерв, особенно ако имат недостиг от желаещи за някой мисии.А някой не искат да попадат в такова положение.
                          XR600R-96

Коментар

Общо взето няма да се пиша в резерва, поради отказа на работодателя ми да подписва каквото и да е и заключението, че ако му изчезвам за по 15 дни, просто ще ми намери заместник. Според закона не може да ме уволни по време на служба, но не и когато тя свърши или по лесно да ме принуди сам да напусна. Та отделно от това, макар и в бесен офф топик, ми стана интересно да следя темата

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:S6300977.jpg
Прегледи:1
Размер:45.5 КБ
ID:5447642 И после 250 отказалисе за втората мисия,наемаха доброволци от запаса,а сега ще имат сигорен резерв.
                              XR600R-96

Коментар

Това на снимката българи ли са? А за отказалите се, какво очакват от професията си? Все едно заварчик да бяга от флекс, защото може да стане голям сакатлък. Съжалявам за момчето, по-скоро за работодателя.
                                Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X