Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доброволен резерв на армията

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Доброволен резерв на армията

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
    В стандартното отделение на КМП на САЩ има три секции по четири човека. Всяка секция се състои от:
    Командир (с подцевен гранатомет М203)
    Стрелец гранатометчик (още един М203)
    Картечар (М249 с лентово подаване)
    Точен стрелец - пушка около М16/М4 с оптика или друга гега в 7.62х51 с оптика.
    Така в отделението имаме общо:
    М203 подцевни гранатомети - 6
    Леки картечници М249 SAW - 3
    Точни стрелци - 3
    Командир и медик - corman.
    В родното МСО имаме:
    Общо една средна картечница- ПК/ПКМ.
    Едно РПГ 7В.
    Медик няма....
    точен стрелец няма.
    Армията на САЩ има подобна структура- отново основна единица е секция от четири човека .
    Отново структурата в секцията е:
    Командир- 203
    Гранатометчик- М203
    Картечар - M249 SAW.
    Автоматчик нямат точни стрелци на ниво отделение.

Отделението е "тъничко"- 9 човека.
    Но пак- в едно отдление има:
    4 М203
    2 М249

За сметка на това на взводно и ротно ниво имат т.нар отделения/взводове "тежко оръжие".
    Айде сега да "шифтнем" едно ниво нагоре.....
    В българският спешен МСВ има:
    Три РПГ 7В
    Три ПК/ПКМ.
    В рамките на еротичните блянове и едно СВД.
    В пластмасовоядците (по точно скорпионоядци) от КМП имаме.
    18 броя М203
    9 броя М 249
    9 броя "Точни стрелци"
    Трима медици
    Взводен със свързочни.
    Чета внимателно и помня.

ПП.За другото ще пиша утре , че ми се доспа.
    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
    Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
      Чета внимателно и помня.

ПП.За другото ще пиша утре , че ми се доспа.
      И кое точно ще ти е излишно независимо в какви бойните действия - картечниците , снайперите или медиците?
      Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
      No man left's behind !!!!

Коментар

Утре май ПАК ще се успя за работа.
        До колкото си спомням си магистър по история. Я кажи защо през ВСВ Луфтвафе(при положение , че има числен превес и обстрелян състав) губи битката за Англия?
        ПП.Още един жокер-защо римските легиони са били непобедими?
        Последно редактирано от ЕМО; 30-01-13, 01:03. Причина: допълване
        Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
        Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
          Утре май ПАК ще се успя за работа.
          До колкото си спомням си магистър по история. Я кажи защо през ВСВ Луфтвафе(при положение , че има числен превес и обстрелян състав) губи битката за Англия?
          ПП.Още един жокер-защо римските легиони са били непобедими?
          И в двата случая, защото са имали превъзхождаща тактика а във втория случай и обучение и медици.... Луфтвафе губи (в същност завършва с пат) битката за Англия, заради по добрата организация (централизирана) на британското ПВО, която е позволявала използване на по -малък ресурс но на точното място и в точното време. Римските легиони са били отлично тренирани професионални бойци срещу племенно опълчение. Тактиката им на ниско ниво - използване на метателен дротик със застъпване и къс гладиус е била много добре премерена и удачна (подобно на промяната която въвежда крал Шака при зулусите и която довежда до тяхната доминация в региона). Отделно на високо ниво са имали доста добра система за команд и контрол на войските.
          П.П. Освен магистър по история живот и здраве от март съм и докторант в катедра "Разузнаване и специални операции" на НВУ .....Ще почерпя обещавам.
          Последно редактирано от Mad Dog; 30-01-13, 01:26.

Коментар

Съвременната война драги ми ЕМО ще се води в и около градовете...Както казва едно въведение в БДУС (Бойни действия в урбанизирана среда) базирано на анализите на Defense Science Board -ако 1950 около 22% от населението е живеело в урбанизирана среда - процента 1998 вече е над 50% а 2011 вече някакви си 65%. Всичко това налага извода че независимо как започва една война 21 век рано или късно тя ще се води в градска среда. Проблемите, които изпитаха водещите армии в света при овладяването и съответно умиротворяването на големите градове , ще са характерни за в бъдеще за всеки един по сериозен военен конфликт. Просто защото контролът на територията е нищо без контрол на населението. да не говорим че произволен конфликт с някоя от съседките ни (изключвайки комай само БЮРМ) ще стане асиметричен в рамките на първите 48 часа по ред демографски, икономически , военни и прочие фактори. И именно изброените от мен неща ти дават възможността в такава среда да направиш повече.... И повярвай ми не само виждам гората ами и баирите зад нея - може би поради факта, че чета доста и различна литература по тез въпроси (и то не само от англоезични източници).
            Така и не чух отговор - някой знае ли разликата в състава , екипировката и въоръжението на взвод (айде ще говорим спешен за да е по.- лесно) на БА и примерно на USMC?
            Да де, ама не си съвсем прав. Съгласи се, че от София, Пловдив или няма значение от къде до Петрич, Сандански не е съвсем градска среда. И на всеки завой може да има засада. За десант, имаше някакъв проблем със самолетите. Колкото до разликата, предполагам е огромна на входа на поделението.
            Една любима книга, четена след казармата и още няколко пъти след това. http://chitanka.info/book/3555-otboj-v-polunosht
            И тогава ще е имало разлика в оборудването и въоръжението. Отделно дето американците май нямат десетилетие без война от ВСВ до днес, а ние нямаме десетилетие с война! Е да не броим Прашката пролет, тя и без това е есента.
            Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Първоначално публикуван от didogen Преглед на мнение
              Да де, ама не си съвсем прав. Съгласи се, че от София, Пловдив или няма значение от къде до Петрич, Сандански не е съвсем градска среда. И на всеки завой може да има засада. За десант, имаше някакъв проблем със самолетите. Колкото до разликата, предполагам е огромна на входа на поделението.
              Една любима книга, четена след казармата и още няколко пъти след това. http://chitanka.info/book/3555-otboj-v-polunosht
              И тогава ще е имало разлика в оборудването и въоръжението. Отделно дето американците май нямат десетилетие без война от ВСВ до днес, а ние нямаме десетилетие с война! Е да не броим Прашката пролет, тя и без това е есента.
              Говорим за урбанизирана среда ...където няма "под ниво"- канализация - се компенсира с наличието на множество свързани (или пресечени от преодолими препятствия дворове)....

Коментар

При война водена от американци и партизани. Едните имат ресурс да се стоварят до града и да атакуват, а другите са си там.
                И при разлика в оборудването, то май са в общи линии равностойни. Малко ми е стар примера, че не съм запознат с новите, но Виетнам, може би и Сомалия.

Коментар

В исторически план всичките ни врагове са подценявали армията ни и държавата като цяло и после горчиво са съжалявали .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                    В исторически план всичките ни врагове са подценявали армията ни и държавата като цяло и после горчиво са съжалявали .
                    В исторически план, по онова време, за което говориш, основната маса в армията са били здрави селски момчета, свикнали на лишения и да виждат зор. Поради което са могли, например, да направят пеши марш от турската граница до Сливница.
                    Май има една малка разлика със съвременните поколения ...
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      В исторически план, по онова време, за което говориш, основната маса в армията са били здрави селски момчета, свикнали на лишения и да виждат зор. Поради което са могли, например, да направят пеши марш от турската граница до Сливница.
                      Май има една малка разлика със съвременните поколения ...
                      Аз пък знам, че много от тях са студенти и емигранти, върнали с да защитават родината. Като поне половината емигранти са били интелектуалци. А марша са го правили по трима. Прегърнати и средния дреме (чак са спи, поне на мен не ми се вярва), а двамата го подпират. И са се редували.

Коментар

E прав си, но тогава пеши марш са правили от липса на коне, сега има машини все пак. А и нали най-добрите се оказаха игралите на CS... Изобщо смятате уравнение с много различни възможни решения...

Коментар

Първоначално публикуван от didogen Преглед на мнение
                          Аз пък знам, че много от тях са студенти и емигранти, върнали с да защитават родината. Като поне половината емигранти са били интелектуалци. А марша са го правили по трима. Прегърнати и средния дреме (чак са спи, поне на мен не ми се вярва), а двамата го подпират. И са се редували.
                          Да уточним за да няма недоразумения- двама студенти придържат един емигрант в средата и той юнашки похърква. Нали?
                          Хахаха Я кажете, и тогава ли са им викали на емигрантите, че са "избягали" или се е ползвала друга терминология?
                          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                            Да уточним за да няма недоразумения- двама студенти придържат един емигрант в средата и той юнашки похърква. Нали?
                            Хахаха Я кажете, и тогава ли са им викали на емигрантите, че са "избягали" или се е ползвала друга терминология?
                            Ами да уточним. Не знам дали са били "избягали", знам, че много народ са ходили да се образоват и после са се връщали тук да прилагат знанието. А по време на войните почти всички са се връщали, за да се бият. Колкото до придържането, редът не е важен.
                            П.С. Колко са били "избягали" щом са се върнали да воюват? И сам може да си отговориш.
                            Последно редактирано от didogen; 30-01-13, 10:56. Причина: допълнение

Коментар

Аз пък ще напиша точно по темата макар, че отдавна се е загубила.
                              Преди няколко месеца ходих до военния отдел в нашата община да видя за, какво иде реч с "доброволния резерв". Служителят в отдела много ми се зарадва и започна да ме омайва да се запиша, но в договора открих клауза, че не можеш да откажеш мисии зад граница.
                              Заявих му, че съм готов да защитавам България а не да се бия за интересите на петролните компании и си тръгнах.
                              Всъщност нашите политици се провалиха с финансирането на професионалната армия и сега искат да закърпят положението и да минат тънко...
                              Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                                В исторически план, нашата държава никога не е била по-зле от сега. Именно, най-вече и особено - сравнена със съседите ни. Икономически и демографски. Въоръжението е единствено и просто функция на икономическото състояние.

И оставете приказките за емигрантите и студентите. Студентите тогава изобщо не могат да се разглеждат като емигранти, просто образование е можело да се получи само навън, тяхното пребиваване в чужбина (ако трябва да търсим аналог в съвремието ни) е еквивалентно на това, бургазлия да пребивава в София, защото именно в нея е Университета примерно (пътуването оттук до Германия - също). Тогавашните емигранти също нямат нищо общо с днешните. За да не се получат дълги локуми (и да няма засегнати) съвсем общо - тогава е ставало въпрос за гурбет, сега за емиграция.
                                Последно редактирано от davc; 30-01-13, 12:03.
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X