Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що е то мениджмънт на въоръжените сили и има ли той почва у нас.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Що е то мениджмънт на въоръжените сили и има ли той почва у нас.

Аха, много е хубава техниката с идеология от Първата световна война. Тия палячовщини нямат даже защита от натичане на напалм, за бронята и не говорим. Само дето от четене на рекламни брошури, търговците - стратези нямат време да идат във военния музей да видят за какво става дума, нали са много светнати, и света започва с тях.
    А УАЗ-а не се представя като БМП, така че пак копаете не накъдето трябва.
    Темата уверено върви към спама.

Чавдаре, номерът със самолетите е изключение. Ако махнеш стратегическата авиация, там волю - неволю се върви към универсалност и многоцелевост. Пример - някой някъде види колона танкове, натовари ги като щурмовики и ги изпрати, а те не намерят колоната, но пък ги сгащят чуждите изтребители, или ПВО-то, и край. Или ги изпратят за въздушен бой, не срещнат никого, а под тях танковете спокойно отиват да изтърбушат собственото им летище.
    Въпросът с аеродинамиката и оборудването на самолетите е малко или много вече решен. Проблемът е с оръжието - към ракетите въздух - въздух, и въздух - повърхност, има обратни изисквания, а универсални няма.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      1. Какво общо има това возило с темата, та да му се прави дисекция?
      Предполагам общото е че ще, или са, закупени такива за БА.
      Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
        ... Чавдаре, номерът със самолетите е изключение. Ако махнеш стратегическата авиация, там волю - неволю се върви към универсалност и многоцелевост. Пример - някой някъде види колона танкове, натовари ги като щурмовики и ги изпрати, а те не намерят колоната, но пък ги сгащят чуждите изтребители, или ПВО-то, и край. Или ги изпратят за въздушен бой, не срещнат никого, а под тях танковете спокойно отиват да изтърбушат собственото им летище.
        Въпросът с аеродинамиката и оборудването на самолетите е малко или много вече решен. Проблемът е с оръжието - към ракетите въздух - въздух, и въздух - повърхност, има обратни изисквания, а универсални няма.
        Нямам абсолютно никакви възражения по отношение на по-голямата универсалност. При положение, че разполагаме с много ограничени ресурси, ако изобщо можем да си позволим обновяване на ВВС, ще е по-смислено да го направим именно с многоцелеви машини.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Нямам абсолютно никакви възражения по отношение на по-голямата универсалност. При положение, че разполагаме с много ограничени ресурси, ако изобщо можем да си позволим обновяване на ВВС, ще е по-смислено да го направим именно с многоцелеви машини.
          То тук, по този въпрос, надали някой може да предложи и друга алтернатива.
          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
          Селска фурна аспух нема. Пак същият.
          В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от Павлин Андреев Преглед на мнение
            Този Франкенщайн горе има ли някакво стабилизиране на картечницата? И по какъв начин се извършва стрелбата?
            Има всякакво ... установката е стабирлизирана по двете оси , има си дневен канал , термален канал и лазерен далекомер. Не разбрах въпроса по какъв начин се извършва стрелбата ? Ами седиш си в кабината въртиш си щурвала на стабилизатора и стреляш.
            Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
            No man left's behind !!!!

Коментар

Значи не знам какви са ви представите за бронева защита в съвременните патрулни машини 4х4. Аз за момента такава със защитен моторен отсек не съм виждал. Нито Г класата ,нито Хъмвито нито ако предпочитате ГАЗ 233001. И тва със стрелбата по двигателя - казах 7-8 попадения В двигателя,- не знам ка си ги прадставяте нещата, но две от машините ка били вече и под обстрел (не от българските за щастие) и след над 18 попадения в предната част едната си е доставила екипажа жив и здрав в базата. Защита от коктейл молотов има - автоматична (работи и на ръчен режим) пожарогасителна система на два кръга - един за колелата и един за покрива. Иначе в областта на бронираната капсула (т.е. там където седи екипажа) издържа повече от БТР 60 ПБ.
              Последно редактирано от Mad Dog; 26-02-12, 12:40.
              Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
              No man left's behind !!!!

Коментар

Струва ми се , че ако имаме работа там където се стреля е по добре все пак да се качим на БТР-а , ама това си е мое мнение. Темата от мениджмънт леко отива към хоремаг-а.

Коментар

Да не забравям, че освен АК духи ( или както сега модерно да ги наричат - талибани) имат ПК, а това е друга песня, нали?! А и не дай Боже да тряснат такова нещо с откос от ДШК, тогава нещата са стават неспасяеми.

И аз съм за с двете си ръце за БТР, ама задължително да не е верижен, че трактор си е трактор, както и да го назовеш. Колесни БТР са тихи, бързи и при евентуален подрив и загуба на едното от колелата си възможно с малък полевият ремонт да си продължат да се движат.

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                    ...но две от машините ка били вече и под обстрел (не от българските за щастие)...
                    Нещо май съм проспал! Я уточни?!?

Стефане , в интерес на истината нито един многоцелеви самолет не се въоръжава само ракети въздух/въздух или само с въздух/повърхност-обикновено въоръжението се комбинира(на най-външните подкрилни пилони и да искаш не можеш да закачиш друго освен ракета за близък(маневрен) бой-просто другите са много тежки) , но това не решава проблема с броневата защита.На Су-25(горе-долу по същия начин е и при А-10) летеца седи в титанова вана която издържа няколко директни попадения на 23мм(дали не беше и 30мм) боеприпас,двигателите умишлено са разнесени от двете страни на фюзелажа(тялото) за да са далече един от друг и да не можеш с една ракета да ги гръмнеш и двата,бронирани са и освен това между двата двигателя има бронева плоча за да не може осколки от единия да повредят другия-изобщо мислено е с размах.Ако накичиш един изтребител с толкова броня радиуса на виража ще му стане от София до Пловдив...

Сибирски,аз пък мисля че е крайно време твоите хора да направят един БТР с повече и по-големи прозорци.Честно казано и на мен тия джипчета не ми вдъхват особено доверие...
                    Последно редактирано от ЕМО; 26-02-12, 14:00. Причина: допълване
                    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                    Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                      Да не забравям, че освен АК духи ( или както сега модерно да ги наричат - талибани) имат ПК, а това е друга песня, нали?! А и не дай Боже да тряснат такова нещо с откос от ДШК, тогава нещата са стават неспасяеми. ...
                      Те освен ПК и ДШК имат и РПГ ...

А ДШК май прави дупки както на БМП-1,така и на БТР? Тогава?

По руски форуми четем подобни неща

В горах (на примере "чехии") обстрел в основном ведут с высот, что предполагает значительное возвышение противника над колонной. При этом пули ложатся на борта бэтэров практически под прямым углом (плюс-минус) => 99.9999999% кто в броне, тот труп (борт БТР-80А пробивается с 10метров под углом ~90гр. из ПМ, личный опыт). Поэтому при обстреле сидящие на броне имеют больше шансов ссыпаться и занять оборону, чем находящиеся внутри.

И възниква въпросът за чий е бронята, когато всеки, който може, седи отвън???
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Че за какво прозорци в БТР? За да се намали механична здравина на корпуса? Ако говорим за следващият клас на бронирани коли, аз много харесвам наша БМП-3, за наши климатични и географически условия тя е идеална, но верижна, а аз още помня за една случка със скъсана верига на наша БМП-2, да и бъбреци ми от време на време подсещат за този случай. Става дума за скъсана верига на пролет в едно планинско поточе, когато хем течението било е силно, хем вода е била доста, ама многоооо студена.

Гърци хем в НАТО, хем ги купили, и кувейци също, и саудити, и ОАЕ, и кипърци, и алжирци и прочая, прочая, прочая...

Коментар

Че за какво прозорци в БТР?
                          Имаше оплаквания , че в града БТР и БРДМ имат много стеснен обзор-трудно се забелязва противника когато гледаш през иглено ухо и съответно те хваща неподготвен.Проблема може да се реши чрез електроника(камери/монитори)-мисля , че германците и американците бяха правили нещо по въпроса , но за танковете си.Може и да излъжа не съм съвсем в час.

Гърци хем в НАТО, хем ги купили
                          Гърците имат държавници-ние нямаме...До колкото си спомням гърците мислеха да купуват ЗРК С-300 и РСЗО Смерч-нищо че са в НАТО. Хората гледат кое е хубаво и кое върши работа , а не да се харесат на някой.
                          Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

Джон Кенеди

Коментар

Загуби в БТТ в първата чеченска война не се държат на слабо бронирование или лоша тяхната тяхконструкцията, а на грешна тактика. По време на втората компания вече нямаше такива катастрофални загуби, нали?
                            Идеята на БМП и БТР е пехота не да се води бойни действия, сидейки вътре, а сравнително безопасно да се докара личен състав до бойното поле.
                            Апропо, аз онемях сега, когато научих че армията на ОАЕ има вече 700 бройки на БМП-3.
                            Последно редактирано от Sibirski; 26-02-12, 14:47.

Коментар

Апропо, аз онемях сега, когато научих че армията на ОАЕ има вече 700 бройки на БМП-3.

Хората действат.Само ние и вие се подпипваме!

Джон Кенеди

Коментар

... Гърци хем в НАТО ...
                                Не били компютри, а компоти и не са ги купили, а са ни ги върнали ...

Министерство обороны РФ отказывается от закупок ныне выпускаемых боевых машин пехоты. В рамках выставки "Армия и общество" начальник вооружений Вооруженных сил РФ Владимир Поповкин сообщил, что "Минобороны не может закупать технику, которая не создает паритета по сравнению с иностранными образцами". В частности, после плановых закупок в 2010 году 50 экземпляров БМП-3 дальнейшие приобретения "немодернизированных" образцов данной техники будут прекращены.

...
                                В связи с этим, как отмечают эксперты, всем БМП, использующимся сегодня в ВС РФ, присущи слабая противоминная защита (даже у БМП-3, где защита усилена), а также защита бортов от РПГ и пуль стрелкового оружия с малых дистанций.

"Не будем покупать БМП-3, потому что ни один солдат и офицер не хочет ездить внутри, и все ездят на броне", — заявил Поповкин. Действительно, так легче отслеживается внешняя обстановка, удобней спешиваться, ниже вероятность гибели всего экипажа при подрыве на мине. Однако это означает, что БМП-3 банально не выполняет свою боевую задачу. Например, за время штурма Грозного с 31 декабря 1994 года по 1 апреля 1995 года безвозвратные потери боевой техники составили ВС РФ составили 49 танков, 132 БМП, 98 БТР, и 51 машину на базе БМП и БТР. При том, что ввиду слабой бронезащиты и невысокой огневой мощи БМП и БТР в непосредственных огневых контактах с противниками использовались только в безвыходных ситуациях. Основную же работу по огневой поддержке пехоты выполняли танки Т-72 и Т-80.

...
                                http://www.rosbalt.ru/business/2010/04/20/730250.html

...
                                Греция приостановила заключение контракта с Россией на поставку Афинам 420 боевых машин пехоты БМП-3. Сделка, готовившаяся более двух лет и сулившая отечественным оборонным предприятиям почти 1,5 млрд. долл., зависла в неизвестности. И причина этого не хорошо известные финансовые проблемы одного из государств ЕС (на русское оружие в бюджете деньги были отложены), а неосторожно брошенная на пресс-конференции критическая фраза в адрес этой машины заместителя министра обороны – начальника вооружений Вооруженных сил России генерала армии Владимира Поповкина. Он тогда сказал следующее: «Нам очень надо беречь солдат. На БМП сегодня все ездят наверху, потому что в этом «гробу» никто ехать не хочет. Надо делать другую машину».

http://topwar.ru/183-na-bmp-segodnya...ne-xochet.html
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X