Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що е то мениджмънт на въоръжените сили и има ли той почва у нас.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Що е то мениджмънт на въоръжените сили и има ли той почва у нас.

По така дадените данни явно излиза от къде е. Приемам за Vпрофила на дъното но на война не са само мини, все си мисля че е много вероятно да те пуцат и с друго. Кажи ми нещо за предницата, а? Ако го подпука някой, хайде да не е либиец а талибан например, с нещо аналогично на неговото отгоре, и не на друго място а в муцуната, какво става?
    Последно редактирано от derhunter; 25-02-12, 23:31.
    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
      по така дадените данни явно излиза от къде е. Приемам за Vпрофила на дъното но на война не са само мини, все си мисля че е много вероятно да те пуцат и с друго. Кажи ми нещо за предницата, а? Ако го подпука някой, хайде да не е либиец а талибан например, с нещо аналогично на неговото отгоре, и не на друго място а в муцуната, какво става?
      Ако е в двигателя лошо... но по експерименти на производителя след 8 попадения от АК отпред продължава да се движи. Е докато излезе от зоната на огъня. Но... всяка машина си има + и - - това не е БТР и не е мислено за БТР. Сравнимо е с бронираната Г класа и с Хъмвито, Пардон- не несравнимо е защото е много по- защитено. А да и е с доста по- мощен двигател.
      Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
      No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
        ... дай да ги селектираме: ...
        Няма какво да селектираме и да анализираме различните типове самолети. Тя работата е ясна. Ако имаш много ресурси можеш да си позволиш да имаш специализирана техника за всяка задача. Кеф ти изтребител, кеф ти бомбардировач, кеф ти щурмовик. Когато обаче парите са кът - щеш не щеш ще търсиш 2-3 в 1. Ние нямаме пари дори за многоцелеви машини, та какво да говорим за другия вариант ...

А за изтребителите-бомбардировачи изобщо не съм съгласен с тебе. Като гледам, израелците много добре си използват F-16 и си мятат бомбите не горе-долу, а в целта. Онзи ядрен реактор в Ирак през 1981 го удариха точно с тях.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
          Ако е в двигателя лошо... но по експерименти на производителя след 8 попадения от АК отпред продължава да се движи. Е докато излезе от зоната на огъня. Но... всяка машина си има + и - - това не е БТР и не е мислено за БТР. Сравнимо е с бронираната Г класа и с Хъмвито, Пардон- не несравнимо е защото е много по- защитено. А да и е с доста по- мощен двигател.
          Да де ама хъмвито АК не го вади от строя, предполагам знаеш защо. мощноста на двигателя е пренебрежима в бойни условия при тази наситеност с електроника от данните. Не видях само климатик или климатроник има ама.. може и да съм позакостенял във виждането си за бойна техника, но все си мисля че колкото по-елементарно, торкова повече ще живее в боя, в смисъл по-малко конфликтни и уязвими възли. Е не издигам уазката в култ но на това идеята за бойна машина ми бяга. по скоро за някоя понатруфена латино-частна армийка Нека мине повечко експлоатация в реални бойни условия и ще си покаже какво що и кой прав.
          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Да де ама хъмвито АК не го вади от строя, предполагам знаеш защо. мощноста на двигателя е пренебрежима в бойни условия при тази наситеност с електроника от данните. Не видях само климатик или климатроник има ама.. може и да съм позакостенял във виждането си за бойна техника, но все си мисля че колкото по-елементарно, торкова повече ще живее в боя, в смисъл по-малко конфликтни и уязвими възли. Е не издигам уазката в култ но на това идеята за бойна машина ми бяга. по скоро за някоя понатруфена латино-частна армийка Нека мине повечко експлоатация в реални бойни условия и ще си покаже какво що и кой прав.
            Е и това лесно не излиза от строя.....Ахаха и Хъмвито има климартроник. В новите 8х8 също В последно време идеята е сигурността на екипажа -т.е. това е следващият клас след Хъмвито.... и Уазката . Блонирани капсули али бали.....Хъмвито има бронезащита само във вратите - отдолу е трагедия отгоре също.
            Последно редактирано от derhunter; 26-02-12, 00:01.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              Няма какво да селектираме и да анализираме различните типове самолети. Тя работата е ясна. Ако имаш много ресурси можеш да си позволиш да имаш специализирана техника за всяка задача. Кеф ти изтребител, кеф ти бомбардировач, кеф ти щурмовик. Когато обаче парите са кът - щеш не щеш ще търсиш 2-3 в 1. Ние нямаме пари дори за многоцелеви машини, та какво да говорим за другия вариант ...
              Ми да де! Аз кво ти разправям:

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
              Многоцелевата мания е завладяла всички,но причината е много проста-ако ВВС-то ти е въоръжено с многоцелеви самолети ти излиза няколко пъти по-евтино.Отделен въпрос е дали тия самолети ще си свършат работата срещу нещо различно от талибани или камилари с РПГ-та.
              Последно редактирано от ЕМО; 26-02-12, 00:12.
              Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
              Джон Кенеди

Коментар

Е и това лесно не излиза от строя.....Ахаха и Хъмвито има климартроник. В новите 8х8 също В последно време идеята е сигурността на екипажа -т.е. това е следващият клас след Хъмвито.... и Уазката . Блонирани капсули али бали.....Хъмвито има бронезащита само във вратите - отдолу е трагедия отгоре също.
                Абе аз карах едно хъмви дошло тук от западната ни съседка по знайни и не пътища и нямаше клима, но може и да съм попаднал на някой куц модел. Недостатъците му ги знаем и ние и талибаните и то и затова си отиде. Кои 8х8 едни хамерикански ли дето ги спряха от производство преди да са ги пуснали в такова?

Коментар

Абе аз карах едно хъмви дошло тук от западната ни съседка по знайни и не пътища и нямаше клима, но може и да съм попаднал на някой куц модел. Недостатъците му ги знаем и ние и талибаните и то и затова си отиде. Кои 8х8 едни хамерикански ли дето ги спряха от производство преди да са ги пуснали в такова?

Пираня , Боксер , Пандур, Патрия....

Коментар

Пираня , Боксер , Пандур, Патрия....
                    Аха, за друго си мислех.

Коментар

Този Франкенщайн горе има ли някакво стабилизиране на картечницата? И по какъв начин се извършва стрелбата?
                      "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

На мен пък ми е любопитно дали има система за автономно подаване на въздух в купето? Защото може да се окаже, че го спира коктейл "молотов" в муцуната - от там кабината се пълни с дим и или трябва да се излезе от нея, или да се кара с противогаз, което пък не решава проблема с липсата на видимост..?!! Този проблем го има при 99% от цивилните бронирани автомобили, дори и най-висок клас... Другия ми въпрос е какава е оперативната функция на возилото?! Вози като гледам 4-5 човека, слабо въоръжено е, и предполагам не е много евтино! Какъв му е замисъла и какви задачи се очаква да изпълнява..?!

П.П. Ако не се бъркам - виждал съм нещо подобно (без картечницата на покрива) на два пъти по улиците на София, но нямах възможност да го огледам подробно... Гледал съм клипове на едно чудо - Кобра. Американците го гласиха за заместник на хъмвито. Определено ми хареса като проходимост и профил ( V си е от всякъде), а и е амфибия на всичкото отгоре. Какво стана с него..?!
                        Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 26-02-12, 08:17.

Коментар

Добре ли прочетох че издържа 7,8 изтрела в двигателният отсек от АК?Това означава 3-4 сек. живот?

поздрави

Коментар

При скорострелността на АК 600 изстрела на минута много му давате.

Коментар

Ако нещата са огледани добре, тоест да е помислено и за потдръжка, снараженост и т.н., със сигурност са по добре от любимите /не и на мен УАЗ-и че съм им брал ядовете доста/.На тях калашник не им трябва.Все пак са техника от отминала епоха.
                              И още /да не засегна някой/, нямам нищо против УАЗ-ките да са за лично ползване, имат си добрите черти, но да ти зависи живота....
                              Последно редактирано от disko04; 26-02-12, 11:26. Причина: допълване
                              Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
                                Добре ли прочетох че издържа 7,8 изтрела в двигателният отсек от АК?Това означава 3-4 сек. живот?

поздрави
                                Добре де! Чудя се 2 неща:

1. Какво общо има това возило с темата, та да му се прави дисекция?

и

2. Нещо ми е трудно да схвана причината за настървението, с което се търсят кусури на машини като въпросната, или като хъмви-то?!? Ама щяла да му издържи бронята някакви секунди или минути. И какво от това? Това не е БТР или танк.
                                Каква е алтернативата? УАЗ? Ма той нали е много яко брониран и защитен от коктейли Молотов и каквото още се сети човек ...

Освен това, хайде да гледаме и БРДМ, БТР, БМП. Те имат по-яка броня, дето ще устои на обстрел с АК, нали? Що тогава, като гледам видео от Афганистан или Чечня, виждам, че войската вместо да се крие зад надеждната броня, седи напълно незащитена отгоре на машината? Дали опитът не ги е научил, че мините са по-опасни от обстрела?!?
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X