Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що е то мениджмънт на въоръжените сили и има ли той почва у нас.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Що е то мениджмънт на въоръжените сили и има ли той почва у нас.

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
    ...началник караул...часовите... ги било страх
    Ей в тази комбинация от думи жените нямат никакъв принос. Поне доколкото аз разбирам, ама нека се изкажат и войскарите.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
      .... при превъзхождащ враг и след първоначалния сблъсък, ако отбраната ни се огъне и той навлезе в България ....
      Значи първо трябва да дефинираме "враг" какво е.
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Хънтър, точно там е номера, че властта не е наша, а на тези - в чийто ръце се намира в момента (и въобще) им дреме и то много! Нали се сещаш какви щяха да протестите срещу високите цени на горивата в такъв случай (замириса ли ти на изгоряло?)..?!! Я се замисли какво ще стане, ако всеки на който му стегне шапката е в състояние да хване гората и да тръгне да рути властта или просто да се отдаде на откровен бандитизъм, щото е по лесно..?!! Поне аз не се сещам как тази формула би работила в нашите условия и реалности...

Коментар

В БА жените, които изпълняват задъженията си наравно с мъжете, се броят на пръсти. В полицията е същата работа - все им е студено, не можели да патрулират пеша нощем, пък нямало тоалетни и т.н. В армията не можели да дават караули, щото не може да спят в едно караулно с мъжете, не може да ходят на лагери по същата причина, на мисии същата работа - води се автоматчик, ама седи в някоя канцелария и въобще, много са ни нежни жените. Иначе на заплата са равни. Не съм сексист и съм видял много такива, които служат отлично и по-добре от много мъже, ама не са българки. Просто проблемът тръгва още от подбора. Вероятно 90% от жените в униформа са дъщери или съпруги на някой старши офицер и сами се сещайте какви са последствията ....
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Само да напомня, че подобно на повечето армии в света и ние си имаме военно формирование, което се подготвя за "партизански" бойни действия. Ок- наричат го разузнавателно- диверсионни. И ще помоля народонаселението да си припомни какво всъщност са Специални Сили - и кое им е специалното. Давам жокер - спешъл форсес не са SWAT екип или просто кашимерия с повишена мощност. Имат едни други приоритети.... И изглеждат различно. Например така:
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:us-special-forces-in-afghanistan.jpg
Прегледи:1
Размер:82.7 КБ
ID:5351312
            Или така:

Име:herold_us_special_forces1.jpg
Размер:23.2 КБ
ID:5351313
            Което силно се различава от това:

Име:7th-special-forces-training.jpg
Размер:70.1 КБ
ID:5351314
            Някой да се поинтересува за едно занятие при подготовката на Четвърти пехотен за Ирак..... Интересни изводи имаше.
            Последно редактирано от Mad Dog; 28-02-12, 14:17.
            Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
            No man left's behind !!!!

Коментар

В подкрепа на написаното от Куздов- дори коравите ни рейнджърки имат нужда от разтоварване в пълна секретност:
              http://www.dnes.bg/crime/2012/02/28/...vala-se.152517
              There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
              No wahalla.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                Хънтър, точно там е номера, че властта не е наша, а на тези - в чийто ръце се намира в момента (и въобще) им дреме и то много! Нали се сещаш какви щяха да протестите срещу високите цени на горивата в такъв случай (замириса ли ти на изгоряло?)..?!! Я се замисли какво ще стане, ако всеки на който му стегне шапката е в състояние да хване гората и да тръгне да рути властта или просто да се отдаде на откровен бандитизъм, щото е по лесно..?!! Поне аз не се сещам как тази формула би работила в нашите условия и реалности...
                Глей ся, старо куче съм аз и за всичко съм помислил. Естествено и за пост-партизанският период, но няма да кажа тук нищо, щото не се знае кой чете. Имам си аз готова стратегия но това, след като изгоним врага и вземем власта. А докопаме ли се до властта най- лесно е да се справим с откровеният бандитизъм, вярно че след това може да ни изгонят от евроГейският съюз но на нас няма да ни дреме щото вече ще сме много яки, нали сме изгонили външният враг и сме утрепали бандитизма: Победители:
                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

И какво толкова има в една новина за някой, който не се е обадил, че отива на село?

Коментар

Пичове... все пак.....
                    Еволюция е неизбежна - каменната епоха не е приключила защото са свършили камъните.
                    Така че в 21 век ликвидирането на бандитизма трябва да стане ..... модерно.

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                      Пичове... все пак.....
                      Еволюция е неизбежна - каменната епоха не е приключила защото са свършили камъните.
                      С биологическо оръжие, хмм?
                      Comin' in on a wing and a prayer, Comin' in on a wing and a prayer
                      Though there's one motor gone, We can still carry on, Comin' in on a wing and a prayer

Коментар

в 21 век ликвидирането на бандитизма трябва да стане ..... модерно.
                        Какво разбираш под модерно? Да използваме синтетично въже?

Коментар

[ATTACH=CONFIG]423652[/ATTACH]
                          Или така:
                          [ATTACH=CONFIG]423653[/ATTACH]
                          Което силно се различава от това:
                          Чувал съм, че от тези дето ходят брадясали и не е*ават много-много униформата най-трябва да се пази човек...

Коментар

Пичове... все пак.....
                            Да съм споменал някъде че няма да е модерно?
                            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                              Чувал съм, че от тези дето ходят брадясали и не е*ават много-много униформата най-трябва да се пази човек...
                              Тоя чичко с брадата и ловния нож струва колкото един взвод момчурляци на 20 накичени като коледни елхи. И буквално (парите похарчени за неговото обучение) и като боен потенциал. Има си цяла концепция що са то специални сили и как се ползват.... и много хора не са наясно какво са в същност.

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                                Да съм споменал някъде че няма да е модерно?
                                Аз имам цялостна концепция.... Но се споделя само на партийни явки .... Задължително с консумация.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X