Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що е то мениджмънт на въоръжените сили и има ли той почва у нас.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Що е то мениджмънт на въоръжените сили и има ли той почва у нас.

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
    Това с Кипър е било в едни други години...
    А това с Либия и Сърбия? Последните погранични конфликти между Турция и Гърция не бяха в "едни други години". Докато се наканят да реагират и ще има същото заварено положение като в Кипър. Полсе ще има едни декларации, с които се отхвърля станалото и т.н. И въпреки всичко вече около 40 години нещото е налице. Та мерси за подобни "колективни системи за сигурност", които не са сигурни дори и отвътре.
    Споделям мнението си.
    Мисля, че трябва да видите разликата между "споделям" и "налагам"...
    И ми е интересно кои са хората които "водят реални бойни действия в последните 10 години"?
    Ами прочетете малко повече мнения на хората, с които спорите.

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Какво правим, ако в един момент Турция се развие във вариант подобен на този на Иран при аятоласите и вместо със съюзник от НАТО на южната си граница се окажем с нещо друго???
    Че нещо не го виждам, примерно, братята холандци да дойдат да ни помагат...
    Процесът на ислямизация на Турция е в пълен ход. Така че, моли се, този твой въпрос да остане само в рамките на темата, че иначе...
    "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      За асиметричността го вярвам. Само в един момент нещата да не станат неприятно асиметрични ...
      Какво правим, ако в един момент Турция се развие във вариант подобен на този на Иран при аятоласите и вместо със съюзник от НАТО на южната си граница се окажем с нещо друго ???
      Че нещо не го виждам, примерно, братята холандци да дойдат да ни помагат ...
      Абсолютно съгласен!!! Поговорката за вълка и врата...А! И нещо друго-те съюзите са до време.Да не се окаже в един момент , че съюза се разпаднал а пък ние сме по бели гащи!
      Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
      Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от Павлин Андреев Преглед на мнение
        На три...

Особено тази на НАТО е много качествена - за пример Турция и Гърция, конфликта на остров Кипър, начина на действие в Сърбия и Либия и т.н. Наистина омръзва от форумни гурута по военни, разузнавателни и аналитично-прогностични въпроси! Особено такива, които се опитват да дават акъл на хора, които са водили и/или водят реални бойни действия в последните 10 години.
        Хайде викам с по-малко нерви.Първо на който не му е интересно не чете.Второ понеже Мад Дог е отскоро тук да му помогнем-за воюващ скоро мисля имаш в пред вид Сибирски /иможе би и някой друг наш рейннджър-ок, лошо няма//, той не е малък мисля и може да се защити ако е засегнат.Трето много бързо нахвърля Турция,Гърция,Сърбия и Либия-не е лошо да задълбочиш малко.
        Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

А това с Либия и Сърбия? Последните погранични конфликти между Турция и Гърция не бяха в "едни други години". Докато се наканят да реагират и ще има същото заварено положение като в Кипър. Полсе ще има едни декларации, с които се отхвърля станалото и т.н. И въпреки всичко вече около 40 години нещото е налице. Та мерси за подобни "колективни системи за сигурност", които не са сигурни дори и отвътре.
          Това е факт. НАТО няма (или поне на мен не ми е известна), концепция за това какво ще прави при конфликт на две държави вътре в алианса. По всяка вероятност ще падне "омиротворяване". Виж за ЕС е малко по друга схемата- там все още сме външна граница. А и да бъдем реалисти- нито финансово, нито военно, нито дори демографски сме в състояние да се "самоотбраним". Особено срещу Турция. Поне не и в 10-15 годишна перспектива.

Мисля, че трябва да видите разликата между "споделям" и "налагам"...
          Както и останалите участници в спора....
          Ами прочетете малко повече мнения на хората, с които спорите.
          Хубаво- кой от тях в последните 10 години води бойни действия? Или има фантоми? До тук в подобно изказване в първо лице единствено число не видях. Да се покаже този с бойния опит от последните 10 години - познавам доста такива хора- и българи и американци и британци и немци.
          Сибирския го познавам на живо от някакви си 10 години примерно.

Процесът на ислямизация на Турция е в пълен ход. Така че, моли се, този твой въпрос да остане само в рамките на темата, че иначе...
          Това също е факт-и което е най- страшно започна да засяга и въоръжените им сили. Според мен ако възникне реална заплаха, голяма част от базите на САЩ в Европа ще се преместят у нас. Което не е кой знае колко успокояващо..... НО.... е значително по- добре от нищо.
          Последно редактирано от Mad Dog; 24-02-12, 12:34.
          Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
          No man left's behind !!!!

Коментар

...хората които "водят реални бойни действия в последните 10 години"?
            Тези пък кои са! Дотук, в темата не са се включвали дори и хора бивали на най-ниско ниво в някой от задграничните ни контингенти.
            Един единствен има, но той пък съвсем не е от "последните десет години".
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Че какъв е проблема? Правим си по един сюнет,купуваме вазелин и почваме да учим турски.И без това Стефан Цанев в ''Български хриники'' пише ,че това е 12-тата Държава с име България в световната история.Вие не разбрахте ли че не можем да се самоуправляваме.Никога не сме били свястна държава и сме пред изчезване.Че имаме силни индивидуалности ,спор няма.Ама това не стига.Самите мнения и участници в темата го доказват.И във всички теми във Форума.Някой нещо пита или споделя и се почва-голямото чесане на пръсти.Лично аз нямам нищо напротив да съм хеким(лекар....ето че почнах с турския) в Турция...поне повече ще ме уважават,почитат и слушат.Вярвайте ми ,имам пациенти турци и съм възхитен от манталитета и благодарността им.Ганьо излиза от кабинета,хвърля рецептата и отива на врачка.А бе въобще сме тъпи парчета.
              МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Това е факт. НАТО няма (или поне на мен не ми е известна), концепция за това какво ще прави при конфликт на две държави вътре в алианса. По всяка вероятност ще падне "омиротворяване". Виж за ЕС е малко по друга схемата- там все още сме външна граница. А и да бъдем реалисти- нито финансово, нито военно, нито дори демографски сме в състояние да се "самоотбраним". Особено срещу Турция. Поне не и в 10-15 годишна перспектива.
                Срещу Турция никога не сме имали шанс. Не и при такова съотношение на жива сила. Да не говорим пък за натренираност и т.н. Лошото е, че няма дори и малка перспектива нещо да се промени, защото политическото управление на въоръжените сили и на страната като цяло разчита на липсата на военни конфликти и на "защитата" на НАТО. Затова и дадох примера с Кипър - един прецедент преди близо 40 години и въпреки него няма вътрешна яснота в НАТО за действия при тези условия.

Както и останалите участници в спора...
                Не ме разбирай погрешно - нямам нищо против теб, просто е необходимо да се намали темпото и нервността на писане, че тамата ще се изроди в заяждания както онази за съвременния танк.

Хубаво- кой от тях в последните 10 години води бойни действия? Или има фантоми? До тук в подобно изказване в първо лице единствено число не видях.
                Аз затова и казах да прочетеш малко мнения. Ветераните си личат веднага.

Това също е факт-и което е най- страшно започна да засяга и въоръжените им сили. Според мен ако възникне реална заплаха, голяма част от базите на САЩ в Европа ще се преместят у нас
                Въпросът е дали Щатите ще имат време да го направят. Кога и как ще се изнесат базите? Примерно базата в Инджирлик. Как смяташ ще бъде осъществено предислоцирането и? Дали американските разузнавателни и контраразузнавателни служби (които показаха огромни издънки в последните 10 години) ще успеят да противодействат на МИТ и да подадат изпреварваща информация до военните бази? При условие, че командната им верига (на Щатите) е изключително тромава.

Едни интересни въпроси, които са по-скоро на ниво стратегически прогнози, но мисля интересни.
                "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                  Че какъв е проблема? Правим си по един сюнет,купуваме вазелин и почваме да учим турски.И без това Стефан Цанев в ''Български хриники'' пише ,че това е 12-тата Държава с име България в световната история.Вие не разбрахте ли че не можем да се самоуправляваме.Никога не сме били свястна държава и сме пред изчезване.Че имаме силни индивидуалности ,спор няма.Ама това не стига.Самите мнения и участници в темата го доказват.И във всички теми във Форума.Някой нещо пита или споделя и се почва-голямото чесане на пръсти.Лично аз нямам нищо напротив да съм хеким(лекар....ето че почнах с турския) в Турция...поне повече ще ме уважават,почитат и слушат.Вярвайте ми ,имам пациенти турци и съм възхитен от манталитета и благодарността им.Ганьо излиза от кабинета,хвърля рецептата и отива на врачка.А бе въобще сме тъпи парчета.
                  Тя Турция е близо.Пали рейса и заминавай.Кой те е вързал тука.
                  ПП.Да не си забравиш вазелина...
                  Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                  Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от Павлин Андреев Преглед на мнение
                    ... Аз затова и казах да прочетеш малко мнения. Ветераните си личат веднага.

Въпросът е дали Щатите ще имат време да го направят. Кога и как ще се изнесат базите? Примерно базата в Инджирлик. Как смяташ ще бъде осъществено предислоцирането и? Дали американските разузнавателни и контраразузнавателни служби (които показаха огромни издънки в последните 10 години) ще успеят да противодействат на МИТ и да подадат изпреварваща информация до военните бази? При условие, че командната им верига (на Щатите) е изключително тромава.

Едни интересни въпроси, които са по-скоро на ниво стратегически прогнози, но мисля интересни.
                    Нали не си мислиш, че дори някой да е участвал в някакви военни действия като редови войник или младши команден състав, това непременно означава, че има достатъчна квалификация да прави стратегически анализи и прогнози?

Как точно си представяш едно евентуално излизане на Турция от НАТО, което да наложи затваряне на американските бази там? Днес решили турците и на следващия ден щракнали с пръсти и арестували американците на своя територия? Това май не е като въоръжени студенти да завладеят сградата на едно посолство?

А за Кипър, турците не е като да са единствения виновник за конфликта. Тяхната военна интервенция дойде след поддържан от гърците военен преврат ...
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

• От: Що е то мениджмънт на въоръжените сили и има ли той почва у нас.

После не чух нищо за НАТО и Сърбия и Либия.Данеби да жалим за Кадафи, щото не се сещам как българин би съжалявал за него.

Коментар

) Разбира се. Нито да носи патетични чиновнически открития на армия, достатъчно успешно водила пет войни за по-малко от сто години от създаването си, което само по себе си предполага предостатъчно разум и опит в армейското строителство.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                          ) Разбира се. Нито да носи патетични чиновнически открития на армия, достатъчно успешно водила пет войни за по-малко от сто години от създаването си, което само по себе си предполага предостатъчно разум и опит в армейското строителство.
                          Аха... БА има точно толкова общо с армията печелила пет войни, колкото и аз с папата римски. Защо ли? Защото за 45 години народна власт българското офицерство от елит на обществото беше сведено до "тъпите шапкари". Т.е. в съответствие с правилната партийна линия беше кастрирано, като на първо време се отърва от офицерите на Н.В. заменяйки ги с титани на военната мисъл - повечето излезли партизани на 6,7 и 8 ми Септември. След това за да продължи тази традиция във военните училища почнаха да се приемат техните синчета , а след това внучета. Крайният резултат беше сива маса от "послушковци"... сред които се открояваха неколцина добри командири. И сега понеже от години армията вече не е призвание, а препитание се чудим що така нещо не вървят нещата и що така тия хора оставят цивилното ръководство да ги прави на маймуни. И макар вече да влизат и млади мислещи и можещи хора ще трябват дълги години за да се оправят нещата.
                          За щастие голяма част вече дори от полковниците и подполковниците са необременени с това "партийно" бреме, а дори вече и част от генералитета. Живот и здраве когато си заминат (това ще стане скоро) и последните "динозаври от БНА" нещата почнали да стават по- добри.... Знае ли човек?
                          Последно редактирано от Mad Dog; 24-02-12, 16:32.
                          Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                          No man left's behind !!!!

Коментар

Слушай, казах друго, и за друг период от време. Айде вече вземи да товариш и извозваш помията, всички разбрахме какво и защо проповядваш.

Когато говориш за шапки и послушковци, се старай да се придържаш към собствените си спомени и състояния. Доколкото и аз съм служил все пак след 45-та, приемам като лична обида, и обида към другарите си от разни години, практически всичките ти заявления от горния пост. Нямам спомен и някой да те е назначавал за говорител на няколкото милиона български мъже минали през това, и незаслужили с нищо пропагандистките ти квалификации.
                            Не знам какво искашда постигнеш с тоя разговор, и дано не е това, което всъщност правиш. Като мобилизирам всичката си добронамереност, все още се надявам че действията ти са въпрос единствено на неопитност и младежки ентусиазъм.

Коментар

Аха... БА има точно толкова общо с армията печелила пет войни, колкото и аз с папата римски. Защо ли? Защото за 45 години народна власт българското офицерство от елит на обществото беше сведено до "тъпите шапкари". Т.е. в съответствие с правилната партийна линия беше кастрирано, като на първо време се отърва от офицерите на Н.В. заменяйки ги с титани на военната мисъл - повечето излезли партизани на 6,7 и 8 ми Септември. След това за да продължи тази традиция във военните училища почнаха да се приемат техните синчета , а след това внучета. Крайният резултат беше сива маса от "послушковци"... сред които се открояваха неколцина добри командири. И сега понеже от години армията вече не е призвание, а препитание се чудим що така нещо не вървят нещата и що така тия хора оставят цивилното ръководство да ги прави на маймуни. И макар вече да влизат и млади мислещи и можещи хора ще трябват дълги години за да се оправят нещата.
                              За щастие голяма част вече дори от полковниците и подполковниците са необременени с това "партийно" бреме, а дори вече и част от генералитета. Живот и здраве когато си заминат (това ще стане скоро) и последните "динозаври от БНА" нещата почнали да стават по- добри.... Знае ли човек?
                              В предвид на това, че съм завършил военно училище и след това съм бил в строя от 85 до 94 година, и имайки някой наблюдения, бих казал че малко неща могат да се допълнят.Тоест прав си.Напрактика командваха политическите офицери а те бяха големи тъпаци....
                              А иначе хич да не ти пука, от разни прокламиращи колко готино било в комунизма, щото и това си заминава полека.

Коментар

Да, точно като това, което наблюдаваме в тази тема. Човек с нулеви технически и тактически знания, но с правилна за сезона политическа ориентация, раздава ум и разум на хора, които вероятно имат повече знания и опит от него, но хич не се смущава от тая работа.

И не обръщай ако обичаш въпроса към разните комунизми, защото никой не говори за тях, освен за да се измъкне от разговора. Не че може да съществува армия, независима от политическия строй на държавата си, но в случая не това е въпроса.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X